 | 
Legfrissebb hozzászólások (64911 - 64920)
 |  |  | | | |  |  |  | | Nah én is felkerültem, köszi Gén!
De olyan fura olvasni magam, mintha nem is én írtam volna. A többiek élménybeszámolójába sokkal jobban bele éltem magam. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Tegnap éjszaka szívogattam leveleket. Hát, a SD nem az a növény, amit lazításként fogyaszt az ember. Ti hogy látjátok? |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | örökzöld fenyők fent a hegyoldalban lent temető alszik
|
| |  |  |  |


 |  |  | | | |  |  |  | | A Cigány pedig India ajándéka bocs.:D |
| |  |  |  |


 |  |  | | | |  |  |  | | Egész szemes magvakból sütit csinálni nehezebb, mint vermiből...ennek alapjában véve is több oka van: 1. Mig a PF-tekekben a vermikulit jó gázcserét biztosit addig a sima magvasban nincs olyan anyag ami a levegő szabad áramlását elősegitené a táptalajban. 2. A vermikulit nagyon jól tárolja a vizet, és könnyedén leadja a környezetének, jelen esetben a micéliumnak, a sima magvak nehezebben tárolják és adják le a vizet. 3. A vermikulit+liszt alapú táptalaj jó laza szerkezetű ,levegős, könnyen fonja a mici, mig a magvakat sokkal nehezebben képes beszőni. 4. Sterilizálás sokkal könnyebb vermis módszernél, az egész magvakban vannak betokozódott baktériumok, spórák amik nem biztos h egyszeri kuktázás során elpusztulnak, 100%eredményt többszöri főzéssel lehet elérni, vagy 24órás megelőző áztatással (ekkor vagy ki kell utána száritani vagy belevenni a számitásba a magvak által felszivott viz mennyiségét) 4. Egész magvakat jobban megtámadnak a bacilusok ,mint a vermikulitos sütiket (ennek eredménye a barna büdös elfolyósodás),valamint vermis süti előnye a tetejére szórt 2cm vastag száraz vermiréteg ami kiválóan véd a fertőzések ellen mert kitölti a teret és nincs hol megtelepednie a baciknak, mig az egészszemesnél van pár cm vastag levegőréteg a pohár tetején ami kiváló megtelepedési területet biztosit a különböző élősködő kórokozóknak...
Hogy pontosan mi lehet a kudarcod oka azt sajnos nem lehet biztonsággal kitalálni, több hozzájáruló ok is lehet. Kevés sterilitás, tokozódott spórák, túl szorosra duzzadt magvak stb... |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Emlékeztetőnek az Eat Staticről, pontos infókkal:
Dátum: 2007-12-21 Péntek Helyszín: Fáklya Klub , Budapest (Cím: Vl., Csengery u.68.) Megközelítés: Oktogonról kb 5 perc séta Belépő: 3000/3800 HUF
Elővétel: Psybaba, Trancewave, Látomás, Akt Records |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | tester: Vicces a fajtaleírásod, de szerintem leegyszerűsíti a problémát. Abban igazad van, hogy (sajnos) sok magcég közöl valótlan dolgokat, erős túlzásokat az adott fajtáról, sőt, ha a fajtaelismerés úgy menne, mint más legálisan termeszthető növények esetében, akkor szerintem a mostanában létező "fajták" kábé felét-háromnegyedét laza mozdulattal kiszórhatnánk a kukába. De mivel a zöldség illegális, rengeteg a csalás és lehúzás a piacon, ez úgy igaz a magcégekre, mint a dealerekre. Azt azonban ne felejtsük el, hogy egy jól összerakott fajta minden körülmény közt "hozza magát", mert az EGYEDEI nem CSAK egyedek, hanem egy, vagy több előre meghatározott tulajdonosággal bíró, speciális populáció tagjai. Ezek a tulajdonságok, amik megkülönböztetik a populáció tagjait más fajtáktól, vagy a "nemesítőik" által jótékonyan fajtának nevezett szutykoktól. |
| |  |  |  |


|