DAATH

A sajtószabadság is csak azoké, akiké a sajtó.

Abbott Joseph Liebling

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Tom003 hozzászólásai (81 - 100)
 (Témakör: LSD, út az igazi tisztasághoz?)

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032010. július 17. 00:28
 
 
:/
Megesik sajna az ilyen (bár velem még nem történt ilyen, szerencsére nem ismerek ilyen átbaszós embereket), de remélem nem veszi el a kedved a dolog, csak egyszer kéne kifogni egy normális embert...
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032010. július 11. 14:29
 
 
Ez pszihológiai

Ha a first timer tudja és érzi hogy vele van egy tapasztalt személy, már az meg tudja nyugtatni. Néha elég csak ránézni a vigyázó személyre és megnyugszik az ember hogy ő se aggódik, akkor nekem miért kéne. Ez főleg az elején, az első alkalomnál van így, amikor még minden új és az ismeretlenben elveszettnek érezheti magát az ember.

A másik fele meg igenis, egy józan beszélgetőtárs, aki megérti és képes követni a tripen lévő ember gondolatát, segít neki kijönni a gondolati loopokból azáltal hogy hasonlót ő is átélt már és hasonló módon kezeli le a szitut mint anno ő maga csinálta.

Meg még egy csomó dolog, rendet tartani, vigyázni hogy a fizikai világ ne zavarjon bele az utazásba, kezelni a váratlan helyzeteket (szomszéd) vagy etc etc etc... Szóval igenis fontos dolog ez! Az már más kérdés, hogy egy idő után ezek nagy részét képes az ember magától is kezelni (a maradék nehéz helyzetet meg úgyis saját magának kell megoldania az ember)
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032010. június 25. 20:05
 
 
Adagról (szubjektív)
nekem az első az fél és +1 T+04 magasságában(aztán 0.3 fű amitől durva szakadás az egészben :P ha gondolod keresd ki a hozzászólásaim közül a beszámolót 2 éve tavasz körüli) a fél része elég intenzív volt akkor. Azóta jópár és sokféle adagban toltam majd ismét felezve nemrégiben, inkább csak egy kissebb hullámnak tűnt. változó

klasszikus 1: nem gyenge de nem is a legerősebb. Nagy valószínűséggel széles skálán fog mozogni az egész, de a gyeplőt könnyű fogni, mindenesetre kezdőnek bármi új dolog para lehet. De nem lebecsülendő közel sem!

1.5-2: nah ekkor teljesedik ki az egész, ilyenkor kb bármi azaz bármi előfordulhat veled, lehet könnyű lesz az utazás sok sok csodálkozással, de meg is viselhet

2+: igazából már csak az idő tolódik ki, ki lehet próbálni ha már nagyon gyakorlott az ember, de sztem pazarlás

összegezve: tapasztalt utazó társaságában 1 lap, a témában nem jártas emberrel meg fél is elég elsőre (biztos ami biztos)

arról hogy felkészült az ember: haverom is azt hitte a 4. tripjén, emelt az addigiakon, adag: 2 lap+ süti aztán úgy kapartuk le a wcről mert beájult és 10 órán át úgy is maradt. (azt mondta "meghalt")

Vigyázónak érdemes olyat választani aki már csinálta, mert ha gond adódik lehet annyit se ér a dolog mintha nem lenne ott, mert nem tudja mit érzel, nem tud segíteni kezelni a dolgokat.
Attól ne parázz hogy kárt teszel magadban. Tapasztalat hogy ha nagyon erős a trip akkor még mozogni se nagyon fogsz, nemhogy késsel hadonássz (vagy felmászni a szekrényre mert "teli tüskékkel a padló" :D by drogprevenciós film)
Ajánlok inkább több vizet (nálam 2-3 üveg elfogy, de ez változó) takarót és párnákat és kívánok mindezeken felül jó utazást! ;) A beszámoló ne maradjon ám el!
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032010. június 25. 00:52
 
 
Tapasztalatok tépéssel:

Ha előtte való héten nem tépsz és mondjuk a csúcs és a lejövetel közti időpontban tekertek egyet az kezdők számára nem ajánlott, nagyon durván megdobja az egészet.
Előtte tépve vagy a kezdéskor tépésnél elég vegyesek a tapasztalataim, mindenesetre érdemes vigyázni vele.

Kezdőknek a tépést én nem ajánlanám, csak tisztán a dolgot, úgy is elég felkavaró tud lenni, nem kell tetőzni az első trip izgalmait egy jó kis time looppal vagy totális széteséssel, ego lossal, heavy trippel, etc...
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032010. június 22. 16:19
 
 
"Később mutattak egy 58 éves nőt amint egy matracon fetreng szinte vonaglik. A guide kérdése "Hol jársz?" "A Gyönyörűség univerzumában". Mintegy 70 perccel a bevétel után."

Ugyan az ilyen "átélést" partyban is sokat látni, olyan jókat lehet röhögni az ilyeneken =D Mondjuk lehet egyszerűbb lenne egy "igen lsdzek mert megtehetem és most én vagyok a szpiritarc" táblát aggatni a nyakukba, kevésbé fárasztó mint ez a túlfűtött kéjelgés órákig :D
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032010. június 21. 14:48
 
 
Hehe, pedig semmi misztikus vagy ördöngős nincs az egészben... ha az ember ismeri magát.
Csupán azt mutatja meg ami a tudatunk valójában, aki ebben mágiát lát sztem messze áll attól hogy ismerje önmagát =)
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032010. június 20. 21:02
 
 
+1
Nincs tévém és tényleg érdekelne mit hoznak ki belőle. Remélem lesz video googles feltöltés, azért oda kikerülnek ilyen filmek =)
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032010. április 28. 13:45
 
 
:D

Mutass nekem valakit aki felüt egy 200 mikrós "folyadékot" (kb negyed vízcsepp) A másik kérdés hogy ugyan mivel...
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032010. április 28. 11:14
 
 
Én is láttam üvegcsét de abban sokkal több volt mint 25, mégse volt benne több néhány millinél :P szóval mindez higítás függő, így az adagot se lehet megmondani (a mikró méretű adagokhoz speciális mérőinjekció kell, mert nagyon kicsi 1 egységnyi csepp, 4-5x kissebb mint a vízcsepp.)

Fizikálist úgy értem, hogy jobban izzad tőle az ember, kicsit szédeleg, meg határozottan érez valamit az ember gyomortájon és mint a gombánál az elején nem nagyon megy a mozgás.

Annyi pénzért max 1 adagot kapsz, ne számíts csodára, sztem vízben oldott LSD lesz.
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032010. április 27. 16:38
 
 
Igazából abból kiindulva hogy nagyon kicsi egy adag és ezt üvegcsében tartják (amibe sokkal több van mint egy adag) valszeg attól akitől veszed, ő cseppenti ki, szóval ezzel nagyon nem kell törődnöd. Am normál bélyegen likvidhez viszonyítva 150-250 mikró szokott lenni (feltéve ha ugyanaz a higítás mint amit én próbáltam) szóval 200 mikró elég lehet.

Bevételnél mindegy hogy egy papírdarabra vagy vízbe kéred, csak ügyelj arra hogy sokáig legyen a szádban, így kevésbé lesz fizikális a hatás (tapasztalat :P) A kockacukor ezért necces, mert már folyna ki az ember száján 1 perc után :D
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032010. március 22. 11:35
 
 
Hát ha én is elkapnék egy trippert én se a megváltást várnám :DDD
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032010. február 17. 15:43
 
 
Egy kis utóinfó a cseppentett blotterrel kapcsolatban.

Teszt alapon fél éve (pontosabban augusztus végefele) kipróbáltam minőségellenőrzés céljából milyen is fél lap. 200 mikrós lapról beszélek, ami kézzel lett kicseppentve sima irodai lapdarabra. Az akkori élményeim megfeleltek az elvárásoknak, nem volt gyengébb a normál áztatásos "profi" munkáknál.

Múlt hét szombaton úgy esett hogy az azóta a személyim mellett csücsülő másik felét ugyanannak a lapnak "eltűntetem". Tapasztalataim szerint a gyengülés mértéke nem számottevő, max 10%os volt ami alig érezhető különbség. Ezt be lehet tudni annak hogy hidegben, melegben nálam volt (azaz az iratok közt) és különösebb figyelmet nem szenteltem az épségének.

Konklúzió: Az a mítosz hogy jobban párologna, vagy esetleg elvesztené az erejét a papír minősége miatt sztem hülyeség, ilyen távlatból is minimális különbség észlelhető ami amúgy is bekövetkezne. (vagy ha nem is, a kutya se veszi észre ha nem arra fókuszál)
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032010. február 12. 11:20
 
 
"Szerintem az LSD legerösebb es legfontosabb tanitasa, a "minden egy" illetve a "minden-minden es semmi-semmi" ."

Nekem is teljesen hasonlók jöttek le... igazából csak azért tűnik sablonosnak mert amíg az ember nem éli ezeket át, addig nem is veszi komolyan a kijelentést.

Amit gén írt arról eszembe jutott az egyik élményem, amikor térben és időben is kirajzolódott előttem minden körülöttem lévő embernek a külvilággal való kapcsolata. Láttam hogy hol és mikor érnek össze az utak, merről és merre tartanak. Érdekes volt megélni minden dolog történetét másodpercek alatt :)

"ugye általában fél lapot esznek az emberek..negyedtől milyen komoly hatásokat lehet várni, mennyire változik meg a tudatállapot félhez képest, van egyáltalán értelme?"

Hmm, általában akiket én ismerek 1et esznek, én személy szerint ha a határaimat szeretném feszegetni 2-t ha meg csak egy könnyed gondolkodós kis tripet szeretnék 1et. Egyszer használtam felet, sztem annál kevesebb nagyon keveset ad, bár ez is egyénfüggő. Meg lapfüggő is, mert a mennyiségek elég változatosak lehetnek.
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032010. február 11. 11:03
 
 
Az lsd pont hogy változtat... vagy fokozatosan vagy drasztikusan. Azokat a területeit érinti az agynak amik az egész lényed működését irányítják.
Az egész úgy indult hogy engem taszít az a jelenség ami mostanában egyre nagyobb divat, hogy mindenféle előkészületek nélkül, csak hogy valami csapjon bevesznek bármit az emberek és jobb esetben csak el-el flashelgetnek, miközben minden ami történik velük vagy amit gondolnak sokszoros súllyal rögződik bele az ember tudatába, lévén ez egy erős "agy-stimuláns" drog. Az a te személyes dolgod hogy ezt hogyan kezeled, de nem mehetsz el a tény mellett hogy ha hosszú ideig csak bulizásra használod és nem hagyod hogy beépüljön mindaz amit tapasztalsz, akkor később egyre nehezebb lesz összetartani a tudat-"várat".

A másik hozzászólás meg elég érdekes lett tőled lévén: lenézed azokat akik lenéznek másokat :D írod hogy ne ítélkezzen senki, közbe te is ezt teszed ;). Hidd el én nem vagyok elszállva, csupán én az egészbe úgy kerültem bele, olyan hozzáállással hogy szeretnék egy kis önismeretet gyakorolni, megérteni dolgokat magamról és a világról egyaránt. Azért is kezdtem el olvasni ezt a fórumot, hogy mindent megtudjak a témáról és hogy minél felelősségteljesebben tudjak utazni. A másik ok amiért nem tripelek mostanában, az hogy úgy érzem kezdek tisztában lenni a dolgaimmal és úgy-ahogy minden dologra ami érdekelt, választ kaptam.
Ha meg nem tetszik hogy néhányunk úgy áll a dolgokhoz hogy ő komolyan veszi és nem (csak) rekreációs célzattal használ lsdt, majd a tapasztalatait megosztja más hasonló gondolkodású emberekkel, akkor rossz helyen jársz... a többség nincs elszállva magától és képes normális kommunikációra ha hozzá is úgy állnak. Ha gondolod kezdhetjük 0-ról és belefoghatunk egy konstruktív csevejbe arról hogy miként van kihatással az ember életére a pszihedelikumok használata meg- és nem megfelelő használat esetén. ;)
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032010. február 10. 17:06
 
 
Igazából lehet hogy most még így látod a dolgokat kedves Divine, de mint minden jónak, ennek is van hátulütője... pl az ha nem dolgozod fel az élményeket, szép lassan pszihésen leépülsz. És az most hogy el-flashelgetek semmi tartalom nélkül, közbe nem figyelek a lelki dolgaimra, vagy elásom jó mélyre pont hogy árt. Alapból nem tudom ki mondta neked hogy a pszihedelikumok rekreációs drogok? Akkor használhatod lelkiismeret furdalás nélkül, csak kikapcsolódásra, ha tisztába vagy saját magaddal és valljuk be, ebben az elmebeteg világban ritka az ilyen ember... Ha hozzávesszük azt amit te is mondtál "a trip úgyis azt adja, amit, és legfőképpen azt, ami benned van, és ami te vagy." akkor érthető miért nem érdemes céltalanul használni. Ahogy sérült lábbal se mész kocogni úgy lelki problémákkal se állj neki egy pszihedelikus szerrel kísérletezgetni. Az már megint más kérdés hogy míg a sérült láb esetében csak pihentetni szabad, addig egy építő jellegű trip akár segíthet is gyógyítani.
Btw az egy dolog hogy az ember túlvan jó pár tripen ennek sztem nem mennyiségi hanem minőségi alapon kéne működnie. Lehet hogy neked elképzelhetetlen, mert nincs olyan ismerősöd, de sokan negatív irányba csúsztak/nak felelőtlen, bulizós tripelések következtében. Szóval mindenki vigyázzon magára és legyen tisztába a saját tudatával.
Amúgy nem vágom miért sznobizmus ha valaki elővigyázatosságra, felelősségteljes droghasználatra int? :P A tanok nem a tanító jellemrajzai ezért kár volna a mondandót a szóló jelleme alapján megítélni ( ez képletes mielőtt beleköt valaki, nem vagyok tanító és amit mondok is jó esetben tanács )

Ui.: mivel tudom mindenki a saját kárán tanul, ezt csak a lelkiismeretesek kedvéért írtam le, aki meg jobban tudja, annak hajrá majd rájön saját kárán a dolgokra (ha meg nem annak csak örülök :) )
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032010. február 4. 17:46
 
 
Bocs, nem személyeskedésnek ment tényleg, nem tudom, nem is tudhatom hogy te hogyan szoktál nekiállni, maga a jelenség ami elszomorít. (kicsit jobban kellett volna tagolnom a hozzászólásom, a gondolatmenetemnek nem tárgya csupán kiinduló (és attól elvonatkoztatott) pontja volt a megjegyzés ;) )

Kellőképp idegesítő tud lenni az olyan utazótárs aki csorgó nyállal és elvetemült mosollyal képes órákig a falat vagy a kezeit nézni és fennhangon motyogni hogy "Néda milyen szép színes minden, mekkora fraktálok, fűűű" :D
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032010. február 4. 11:11
 
 
"uv fényben meg nagyonszép dolgokat láttam"

Nah az ilyen hozzáállás miatt nem lapozok mostanában, megöli az egész lényegét. Valahogy mostanában mintha elszaporodtak volna a flashből tripelők, vagy eddig is sokan voltak csak nem vettem észre? :P
Komolyan, néha nagyon tudnak fájni egyes emberek... de én nem szólok bele senki "mókázásába" hisz mindenki úgy teszi tönkre magát ahogy akarja. (lehet bennem van a hiba, de én mindig csak filózni vagy lelki gátak feloldására/megoldására használtam :((( )
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032009. október 3. 01:20
 
 
Egyik haverom is hasonlót élt át... neki is hasonló tünetei voltak/vannak. Bár igaz hogy minden trip egyfajta resetet csinál az észlelés kapuján, nem feltétlen fog segíteni. (súlyosbíthatja is a régi tüneteket) Ez komolyabb probléma annál hogy könnyen meg tudd oldani és csak nagyon óvatosan és gondos felügyelettel szabad a kisérletezésnek nekifogni. Nem mondom hogy tedd/ ne tedd, de mindenesetre ha javulás következne be, örülnék ha leírnád hogyan és mitől, mások érdekében is hasznos infót osztva meg ezzel!
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032009. augusztus 13. 16:55
 
 
Ha alapból cannabis függő vagy akkor nem az a megoldás hogy más szerekkel is telepumpálod magad ;)
Sztem próbálj tenni az egész ellen, változtasd meg a fogyasztási szokásod, mert különben óhatatlanul zombivá válsz!

btw, az LSA nem az LSD topicba való :)
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032009. augusztus 13. 12:57
 
 
Üdvözlet fél év múlva a sárga házban ilyen hozzáállással ;)
Végülis csak természetes kiválasztódás az is ha odakerülsz...
 

Korábbi 10 20 (összesen: 134)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!