DAATH

Minden ami hihető: az igazság egyik arca.

William Blake

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Tom003 hozzászólásai (1 - 9)
 (Témakör: Salvia Divinorum)

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
Tom0032012. február 20. 08:11
 
 
Szerintem a világunk, azaz a földünk olyan mint az ember, egy biológiai egység, az emberek , állatok, fák rajta meg a különféle sejtek. Az evolúció célja hogy ezek a sejtek ne egyénben hanem egységben gondolkozzanak és elveszítsék az identitásukat. Gondolj csak bele, hogyha a tested fellázadna ellened akkor mi lenne? Azt hívják ráknak, az egység szempontjából egy kellemetlen elváltozás, a továbbiakban megszűnik a funkcionális homogenitás. Sajnos a világ is arra tart hogy az egésznek árt az egyéniség és maga az evolúció is ezt szorgalmazza.

Amúgy ha megfigyelitek a földön megvannak azok az egységek ahogy egy identitás testében is: Tudósok, politikusok, hadvezérek, egyszerű dolgozók, mind mind egy egy biológiai feladatként is jelölhető a testben: a dolgozók olyanok mint pl a vér, aki szolgáltatja az egésznek a tápanyagokat, oxigént, mindent ami szükséges az életben maradáshoz. Az agyunk továbbá a tudós, politikus aki vezeti az egész testet, számára egy éntudatot biztosít és eléri hogy egységként gondolkozzon az egész. Az immunrendszer a mi kis katonai egységünk a betolakodók ellen, önfeláldozó fehérvérsejtekkel akiknek egyetlen célja a gazdatest védelme. Hosszasan lehetne még a hasonlatokat folytatni, de szerintem felesleges.

Egy kérdés: Vajon szerintetek a következő lépcsőfok mi lesz? Ahol egy adott bolygó is csupán egy sejt. Ez már egy akkora lépés amit mi képtelenek vagyunk ésszel felfogni, hiszen ez már 2 fő szinttel felettünk áll. A másik kérdés: Ha mi sejtek tudatában vagyunk egy nagyobb egész részének, akkor vajon az evolúciónk kezdeteink a mi sejtjeink is tudatában voltak a saját identitásuknak és annak hogy egy nagyobb részét képezik?
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
Tom0032012. február 19. 12:23
 
 
Más stílus, szimplán bunkó akart lenni, mert idegesíti az hogy demokratikusan mindenkinek megvan a maga véleménye itt :P

Mellesleg a salviás élményhez kapcsolódóan, nekem nagyon tetszett ez az alternatív dimenziók megélésének a gondolata, ha érdekel akkor discoveryn vagy natgeon szoktak lenni ilyen műsorok és az egyikben pont az alternatív világok, dimenziók létét bizonygatták. Szorosan összefügg az egész a fénysebesség-csillagászat-fekete lyukak témakörrel, érdemes ezek között kutatni.
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
Tom0032011. november 22. 23:06
 
 
Orálisan hogy aktív? Milyen a nagy dózis? Sose próbáltam még, mindig is tipikus elszívós növénynek tartottam, ezért is kérdem.
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
Tom0032011. augusztus 27. 20:45
 
 
Továbbgondoltam az elmúlt negyed órában:

Mi van akkor ha valóban létezik ez a fáziskésés (ami egyre valószínűbb a számomra) olyannyira hogy a mindennapokban is jelen van. Csak nem statikus hanem dinamikus. Az emberi agy védőmechanizmusa, fáziscsúsztatások amiket mi köznapi nyelven reflexeknek, rutinnak hívunk. Pl a járás vagy az evés. Megkímél minket az agyunk a részlépések aprólékos megélésétől, helyette nagyobb prioritást ad mondjuk az evés közbeni újság értelmezésének vagy sétálás közben a zene hallgatásának. Ezek valós időben kerülnek feldolgozásra, míg a kisebb prioritású ingerek kis fáziskéséssel, néhány szekundummal később.

Még tovább gondolva: a reflexek és a stresszhelyzetben végrehajtott mozdulatok is ilyenek, tudatosság nélküliek, hogy gördülékenyen tudjuk őket végrehajtani (ha filózunk rajta akkor megvan rá az esélye hogy rontunk, pl ha koncentrálsz arra hogy hogyan ütöd vissza a ping-pong labdát nagyobb eséllyel véted, mintha csupán "érzésből" hagyva a reflexekre játszol.)
Másik elgondolás, hogy amikor felszökik az adrenalin, minden lelassul körülöttünk, ami azért van mert a prioritás küszöbhatára kiszélesedik és sokkal több részletre enged az agy valós időben reagálni mint normál állapotra. Az időérzet változása meg alátámasztja azt az elképzelést hogy az agy egységnyi változáshoz egységnyi időt rendel hozzá. (pl 1000 részlet változásának az érzékelése 1 másodperc idő érzetet eredményez)
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
Tom0032011. augusztus 27. 20:14
 
 
WOW, nagyon tetszik ez a két dolog (a hullámzás mint az agy tévedésének és a korrigációnak a vizuális leképezése) és az álombeli újragenerálás (a lövéses példa)

A jövőbelátással kapcsolatban: lehet egy kicsit nyakatekertnek hangzik, de megpróbálom leírni mit találtam ki. Aki a "jövőt" látja az tulajdonképp nagyon rosszul jár, mivel csak a jelent látja. Amint "vége" a jövő víziónak (ami a jelen egy részlete) akkor az agy visszacsatol a múltba és újra átéli azt mint a valós jelen (magyarán a múltban él tudatilag) Persze ez nem lehet több egy két pillanatnál, mégis elég hátborzongató hogy a sok csúszás miatt a memóriánkban élnénk. Mintha a TVben az élő focit fél perc csúszással adnák és véletlen egy pillanatra bevillanna a valós időben lejátszódó meccsrészlet és olyan élmény lenne mintha láttuk volna a jövőt (közben meg pont hogy a jelent láttuk végre)

A másik ami szerintem hasonló elvű az a déjá-vu Az agyi visszacsatolás, amikor a beérkező adatokat véletlenül duplán dolgozza fel vagy épphogy a feldolgozás nem sikerült elsőre így megismétli a tudat, óhatatlanul elültetve az ismerős érzést.

Tegnap este hazafele menet nagyon nyomasztó érzés tört rám, az eszembe villant hogy lehet nem is azt élem meg valóságnak ami valójában.
Kérdés: Ha az ember napi szinten 12 órát álmodik és 12 órát van ébren akkor melyik a valóság? Képes e felborulni a rendszer és álomnak hinni az ébrenlétet?

(amúgy örülök hogy ismét megy a filózgatás, olyan jó volna összeülni teázgatva beszélgetni :) )
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
Tom0032011. augusztus 26. 22:21
 
 
Thefakerat:
egy jó hírem van és egy rossz. A rossz hír hogy totálisan reális az hogy valaki éveket él le egy trip folyamán, a jó hír viszont az hogy ezt érzékeli is. Az már más kérdés hogy ebbe nagyon be tud parázni az ember, ahogy már korábban is írtam.
Egyszer volt egy olyan élményem egy régen fegyverekkel foglalkozó létesítményben tartott bulin ( csak hogy nehogy leírjam a nevét :D ) hogy 1.5 lap + fű hatására a lépcső fordulóban hallottam ahogy a kis teremben valaki a nevemet említi, úgy hogy amikor hallottam odaugrottam térbe 1 másodpercre, mint aki fut befele, aztán hirtelen realizálódott hogy a fordulóban állok. A vicc hogy tényleg kerestek ott, amikor már visszamentem...

Tomsy: Pontosan ezzel a laggolási példával szoktam élni, csak nem akartam leírni, mivel nem hiszem hogy sokan kockák :D Amúgy van egy teóriám, mert már jó párszor előfordult ez. Az agy annyira sok ingert kap a megnövekedett észlelésnek köszönhetően hogy nem képes egyszerre feldolgozni az egészet, hanem ide-oda ugrálva a részletekben, egymás után újra meg újra lejátsza azt a kis szeletet, csak mindig másképp (ha észreveszi az ember, sose pontosan az előző tér szeletből indul hanem mindig egy kicsit előrébbről tovább) Magyarán a megélt teret és időt a túlterheltség miatt random sorrendben dobja az éber tudat elé. Hasonló ez pl az álomhoz, ha láttátok az eredetet, az elején az építész kiscsajnak meséli el az álom működését (valami olyasmi hogy az álomban az agy egyszerre generálja a valóságot és érzékeli azt. Mivel az érzékelés rohamosan megugrik tripen, viszont a valóság legenerálásával nem tudja követni, kifogy az agy az értelmező "bufferből" így újra betölti az előző élményeket)

katonafull: érdekesség az hogy a (magasdózisú) trip is hasonlóan működik: lassul, lassul az idő, majd a trip csúcsán megáll egy pillanatra és (számomra) olyan érzés mintha csinálna egy kifordulást és a végtelen kicsiről ismét elkezd gyorsulni. A lassulás illetve a gyorsulás mértéke négyzetes az x léptéknél, mint egy négyzetfüggvény (tangens szerintem a legjobb példa arra hogy szemléltessük a trip időbeli változását, figyelmesen nézzétek meg az ábrát googleban ;) ) Ráadásul azt is észrevettem hogy itt is játszik az aranymetszet: a trip kezdetétől a trip csúcsáig x az idő a csúcstól a trip végéig y és a kettő arányszáma az aranymetszet. ( 3 óra a csúcsig és utána olyan 5 óra a levezető vagy erősebb tripeknél 3.5 óra a csúcsig és 6-7 óra a lejövetelig)
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
Tom0032011. augusztus 26. 12:54
 
 
Ez természetes velejárója a pszihedelikus élményeknek. Én ilyet mindig nagy dózisú LSD és fű kombójából éltem át. Nem feltétlen kell hogy rossz élmény legyen, viszont nem árt néhány trükköt ismerni ahhoz hogy ne gondolja az ember azt hogy megállt az idő (hülyeségnek hangzik a gondolat, de aki élt már ilyet, tudja mennyire is reális pánik törhet rá az emberre)

Az én technikáim:

-mozgás: kezd el számolni a lépteidet, nézd meg a földön lévő mintákat és lépkedj rájuk. Realizáld magadban azt hogy mivel megtettél x lépést ezért az időnek is haladnia kell (ne a szemedre hagyatkozz, mert van olyan, hogy vissza-vissza "dobál" az agyad oda ahonnan jöttél, tehát teszel egy lépést és visszaugrottál térben a lépés előtti pillanatra, viszont csukott szemmel igenis sikerül haladni) ugyanez a mintákkal. Az előbb mondjuk egy x-en álltál, de most már a körön vagy. A helyzetváltozás miatt az időnek is változnia kell.
-ne koncentrálj arra hogy épp nem változik semmi (ez tudom hogy nehéz) próbáld meg a gondolataidat valami másra terelni, próbáld meg az állapotodat fejben "átérezni", leírni
-Kapcsolj be valami nem monoton zenét és figyeld a változásait. mivel halad a zene, az idő is halad.
-Kezdj el számolni (hasonló mint a többi)
és stb ezeknek a példáján kiindulva

Kíváncsi lennék vajon hogy gondolnák át a fizikusok az idő fogalmát ilyen élmény átélése közben. Szerintem az idő nem egy konstans hanem egy állandóan változó együttható aminek a sebessége a vizsgált rendszer (közvetlen környezet pl) változásának abszolút értéke. Erre a legjobb példa a következő: ha unatkozol, nem csinálsz semmit, nem történik veled semmi, sokkal lassabban érzékeljük az időt, sokkal lassabban telik. Viszont ha valami izgalmas, mozgalmas történik vagy tetszik amit csinálsz akkor sokkal gyorsabban halad.

Egy kérdésem lenne (ami ilyen tyúk vagy a tojás dilemma): Sztetek vajon az idő mennyisége konstans és az agyunk a feldolgozott adatok dinamikus mértéke alapján érzékeli annak sebességét vagy az agyunk konstans mennyiségű változást érzékel egységnek (mondjuk 1 másodperc egységnyi változás) és a környezet változásának dinamikája határozza e meg az idő múlását? Sztem utóbbi, előbbi túlságosan földhözragadt + vannak ellenérvek: Az úrhajósok nagy sebességnél kevesebb időt élnek át ÉS a testük is hasonló mód öregedik. Ami nem lenne lehetséges ha csak az agy felfogása alapján telne az idő és konstans lenne
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
Tom0032011. augusztus 11. 22:10
 
 
:((( rossz érzés volt látni azokat a polcokat ahonnan néhány hete vettem le egy kis lazuláshoz kratomot :/

Btw itt a tökéletes megoldás amivel igazán meg lehetne kavarni a médiasz@rt:

A 2 kereskedelmi csatorna közül az egyikbe leadni egy ilyen tipikus, árnyékos, 20 drog túladagolásos sztorit fullos drog életúttal, drámai vágásokkal, sok sok tűvel, rekviem egy álomért zenével, majd miután lement az adás, átmenni a másik csatornához azzal hogy minden kamu amit mondtak és a riporterek hazudtak a nézőknek, megbízhatatlan a másik csatorna meg különben is mekkora egy rakás idióta hogy csupa meséből riportot készítenek és ezt is leadni. Aztán lehet röhögni ki is szívta be jobban... :DD
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
Tom0032009. április 16. 16:01
 
 
"Kérjük, NE írj be kereskedelmi jellegű, látnokzsálya beszerzésével kapcsolatos hozzászólásokat (üzletek, címek, weboldalak, árak stb.)."

Erre figyelj!

Amúgy mivel legális ezért Google a legjobb barátod ;)
Vannak speckó boltok, de azok drágák, magánkézből viszont nem annyira biztos a dolog (szennyeződésveszély)
Én múltkor találtam olcsón salviát az egyik nagy netes "bolhapiacon" (nem konkretizálok, mert az már reklám) szóval csak keresni kell.
 

Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!