DAATH

Aki úgy véli, nem lehet valamit megcsinálni, legalább ne gátolja azt, aki éppen csinálja.

Arthur Bloch

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Kategória:

Beszámolók / külföldi (fordítások)


Eredeti cím:

Paralyzed for Life?


Kiadó:

Erowid


Kiadás éve:

2001 / 2001Fordító:

Siphersh


Beküldő:

Siphersh


Szerkesztő:

SiphershEredeti szöveg

Nyomtatható változat

Kapcsolódó témakör:

Magic Mushroom


Felkerülés ideje:

2001. november 13.


Utolsó módosítás:

2001. november 13.Érdeklődés:

16227 letöltés
29 szavazat


Súlyozott pontszám:

2.37 pont


Szavazatok aránya:

17% kiváló
3% jó
7% átlagos
10% rossz
62% borzasztóÉrtékelés:

kiváló

átlagos
rossz
borzasztó
Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Pauliegirl:

Maradandó bénulás?

Az élmény éve: 2001.
A drog: Gomba, szájon át fogyasztva.
Testsúly: 48 kg.

Nem gondoltam volna, hogy valaha is ilyen tripben lesz részem! Nem ez volt az első élményem; az ezt megelőző 2 évben négyszer gombáztam, de egyik sem volt igazi „trip” élmény. Csak valami melegség érzés volt, és olyan viccesen éreztem magam. De ez alkalommal más volt. Tudtam, hogy nekem általában nagyobb adag kell, úgyhogy a normális dózisnál sokkal többet ettem meg. Arra az igazi trip érzésre vágytam, meg a képekre, amiket annyira élveznek az emberek.

Azzal kezdődött, hogy erős fáradtság-érzés vett rajtam erőt, és elálmosodtam. Aztán megjelentek a képek, de nagyon kellemetlenek voltak, és megpróbáltam eltüntetni őket. Amikor a barátom kezdett képeket látni, nagyon furcsának tűnt az arca, meg ahogy reagált, és ettől eléggé megrémültem. Nem igazán éreztem úgy, hogy látni szeretném azt, amit ő látott.

Úgy harminc perccel vagy egy órával később nagyon gyengének és kábának kezdtem érezni magam. Megpróbáltam felülni a fekvésből, de a testem egyáltalán nem engedelmeskedett. Nem tudtam felállni, és rosszul éreztem magam, akármennyire is küzdöttem ellene. Hányni kezdtem. Újra és újra hánytam, és reméltem, hogy kitisztul belőlem az anyag. Akkor még egyáltalán nem sejtettem, hogy valaha is rendbe fogok jönni. Teljesen lebénultam. Amikor megpróbáltam megmozdulni, elment a kép, és egy pár másodpercre elvesztettem az eszméletemet. Bevittek a korházba, és mintha ötszáz kiló nyomott volna a tolókocsiba... 10 percet vártam sírva a sürgősségi osztályon, míg végre megvizsgáltak. Olyan volt, mintha nagy dózisú érzéstelenítő hatása alatt álltam volna, de a vicces az volt, hogy végig teljesen magamnál voltam. Vagy inkább azt kéne mondani: az volt a rémisztő, hogy végig teljesen magamnál voltam. Megnézték a véremet, hogy lássák, pontosan mi áramlik az ereimben, és megvizsgálták a szívemet. Nem volt erős a pulzusom. Miután kaptam valami méreg-semlegesítő szert, lassan kezdett a testem visszatérni. Hat órával később az orvos elmondta, hogy az idegek és az izmok károsodtak, de nem maradandóan, csak amíg a méreg ki nem ürül a szervezetemből. Az élmény legjellemzőbb mozzanata: „meg voltam győződve, hogy maradandóan lebénultam.”

© Copyright 2001, 2001 Erowid.


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!