DAATH

Ki vagy? A határtalan, mely fogantatásodkor a határok közt megjelent.

Weöres Sándor

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok

VEZÉRLŐPULT

Témakörök

Új hozzászólás


Regisztráció

Jelszócsere

Emailcsere


Legrégibbek

Előző tucat


Teljes lista


ADATOK

Kategória:

Vélemény


Létrehozó:

Minstrel


Létrehozás ideje:

2002. február 15.


Utolsó hozzászólás:

2019. november 21.


NÉPSZERŰSÉG

Érdeklődés:

2160213 letöltés
145 hozzászólás


KERESÉS

Mit:Hol:

anyagok
könyvtár
fórum
kapcsolatok


[Rendben][Törlés]Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Új köntös

Minstrel, 2002. február 15.

Mielőtt hozzászólnál vagy új témakört nyitnál, olvasd el a DAATH fórumának irányelveit!

 
145. cli_hlt2019. november 21. 13:37
 
 
Oh, hey egy Cellux! :)
 

 
144. ppnqdd2019. augusztus 29. 22:01
 
 
Háhá, némi iránymutatás után én is idetaláltam. Kösz a szép szavakat fL3x, hogy fontos fórumos emberekhez hasonlítasz, bár nem tudom, hogy a sok anyázásra gondoltál-e, vagy az elemzéseimre :D
Üdv. újra a fedélzeten cellux! Tetszett az istenes gondolatod, látszik, hogy régóta érlelődött, nemesedett az elmédben, mint egy jó bor.

Hogy én is hozzátegyek: én is arra jutottam, hogy nem tudni melyik irány a jó. Vajon a természetből való kiszakadásunk és ez a szorongás alapú civilizációnk a káros, vagy ez a fejlődés? Olyan, mintha eltolódott volna az egyensúly, de mi az egyensúly?

Az ősi embernek Isten az étel, a napsütés, az erdő suttogása, a mennydörgés formájában volt jelen, viszont ezek a természeti elemek túlságosan kiszolgáltatottá tették az életét, ezért a szorongásából és a kíváncsiságából táplálkozva egymás után győzte le, fejtette meg őket, majd felépítette a modern civilizációt, ami eljutott arra a szintre, hogy lassan önállóan gondolkodó gépeket teremtsen.

Erre jönnek a klasszikus pszichedelikumok és általában azt mondják: -ember, túlfejlődtél, túlpörögtél, térj vissza a természetbe, fogadd el a körforgást, hiszen a körforgás, a természeti erők, a nagy egyensúly szülötte vagy!

Aztán jön egy Salvia, ami alapvetően egy lágy, tanító, különleges disszociatív herba lenne, de persze az ember ebből is 60x-os meg 100x-os vegyianyagos kivonatot csinál és elszívja. Erre a Salvia szelleme megszólítja az embert, megmutatja neki a szorongás igazi mélységét, a szorongásét, ami talán pont az az erő, ami tévútra vitte. És mit lát ott az ember? Önmagát, egyedül, istenként.
:)

 

 
143. TrippSurfer2019. július 2. 22:35
 
 
Cellux ,

hasonló dolgokkal küzdök a mindennapokban én is. Érdekes dolgokra bukkantam régi ismerőseim újbóli felkeresésével mi lett velük 20 év óta.
A szétesés érzés nálam inkább úgy jön , ki szeretnék vonulni a modern világból mert már sok a hülyeség. Túltolja saját magát a világ. Trippekben sok energiát öszpontositottam gombával ezen való elméledésre. Akkor tudok ezeken az életbeli dolgokon jol elgondolkodni ha feljön bennem a tudatalattim amit szeretek. A legbiztosabb következtetés, a világ mindenképpen elpusztul. Több trippben is levezettem nagyon bonyolultan de bármennyire bonyolult mintát vettem , a vége a vég. Éli az ember az életét de valami nem kóser a dologban. Ez a gomba miatt van. Felnyitja az ember elméjét. Kiszakadni elég csak egyszer a földhöz ragadt zárt szemű életből. Többé nem fogod magad jol érezni a társadalom mocskában. Ha sose pszichedelizáltam volna lehet boldog agymosott bolondként élném az életem. Mióta az érme másik oldalán sokat kalandoztam és megismeretem magasabb szintű gondolatokat/ érzéseket már nem birok ugyanolyan szemmel nézni a romlott világra mint eddig.
 

 
142. cellux2019. június 29. 22:32
 
 
Jelenleg nem tudnék egy utazást úgy beilleszteni a mindennapjaimba, hogy mindennel/mindenkivel klappoljon és ne tűnjön kivonulásnak a család életéből. Nincs megfelelő set és setting. Pár év múlva a gyerekeim elkezdik élni a saját életüket, akkor talán lesz alkalmam rá, hogy újra felvegyem a fonalat.

Ami az életminőségemet illeti, azt mondanám, hullámzó, de kiegyensúlyozott. Békés kispolgári életet élek. Van lakásom, feleségem, kutyám, gyerekeim,munkám, többnyire élvezem, amit csinálok, és vannak hosszú távú terveim is. Ami zavaró, az az állandó elégedetlenség-érzet önmagammal szemben. Ez nem akar elmúlni sehogy se.

Összességében nem állítanám, hogy példaértékű életet élek. Sokszor van olyan érzésem, hogy valahol elakadtam, hogy nem csináltam végig, amit kellett volna. Ezt abból is gondolom, hogy az évek múlásával nem szilárdulok, hanem egyre inkább szétesek: az energiám fogy és egyre kevesebb kedvem van fenntartani a látszatot. Ez a világ, amit itt élek, nem az én világom, de sejtelmem sincs, hogyan válhatnék ebben a közegben, ilyen feltételek között azzá, ami igazából vagyok. Az igazi lényem (amit a tripekből ismerek) és ez a világ túlságosan inkompatibilisnek tűnik. Vagy csak nem tudtam rájönni, hogyan lehetne a kettőt integrálni.
 

 
141. fL3x2019. június 29. 21:06
 
 
Ohh, de jó olvasni téged cellux, örülök hogy egy ilyen régi harcos még félszemmel a fedélzeten van ;)
Nekem ti anno tényleg ikonok voltatok, a pszichonauták filmbe és itt a fórumon, és ismerek egy pár embert akinek szintén a mérce a daath volt amikor elkezdett pszichedéliával foglalkozni.
Úgyhogy pár lelket talán megóvtatok egy két rossz huroktól, egy párnak kifejezetten jó irányt mutattatok, ilyen téren van jelentősége a daathnak, és az alap csapat aktivitásának (mivel az még évek évtized múlva is hasznos és használható).
Az amit írsz hogy most merre hurkolódik a világ, kissé black mirroros, de nekem is sokszor van ez a róma bukása, a végnapok érzésem.
Talán a technológia és a tudati minőségek fejlettsége nem párhuzamba növekszik, a technológia elhúz, a tudati minőségek lemaradnak vagy épp visszafelé fordulnak.
Magamon is tapasztalatom az információpörgés antikrisztusi , megszemélytelenítő mechanizmusát (ez csak az én narratívám) és másokon is látom.
Nem tudunk megnyugodni pörgetjük a tartalmat, és a végén már fogalmunk sincs miért is kezdtük el az egészet.
Ugyanakkor látok embereket, akiket ez nem húz be, akik ellenálnak, vagy jól tudják felhasználni, jó kurva kevesen vannak...
A túlérzékenység és az érzéketlenség mint a kettő egymásnak reflektálása, válaszreakciója, amin mostanában meditálok, ez nem tudom mennyire globális, tippem szerint csak az én személyes problémám.


Te szoktál még pszichedelizálni? Ha igen ott, abban a térben milyen tapasztalataid vannak?
Vagy abbahagytad és azóta megy az élet?
Azon kívül hogy látod ezt a kettős kimenetelt, aminek egyik lehetősége eléggé negatív, saját magaddal , az életeddel te rendben érzed magad?

Még1X SZÍVBŐL üdvözöllek, és örülök hogy írtál.
 

 
140. cellux2019. június 29. 11:54
 
 
Érdekes, hogy sikerült valamiféle hatást előidézni ezzel az egésszel. Talán volt értelme. Talán nem.

Az eseményeket figyelve úgy tűnik, már jó ideje csavarodunk bele valamibe. Nehéz eldönteni, hogy valamiféle szingularitás-féle lesz-e a végén (ami azért izgalmas), vagy inkább csak kezd lejárni az óra, kifogy az energia, aztán szétzilálódunk és végül az egészet elnyeli a káosz.

Egyelőre mindkettő esélyesnek tűnik.

Annak idején azt mondtam, azért jöttünk, hogy kihúzigáljuk a szögeket, amikkel ez a világ a helyére van szögezve. Ez kétségtelenül jól hangzik, de csak akkor van értelme, ha a szögek kihúzása után nem viszi el az egész projektet a hurrikán. Mivel ma már vannak kétségeim ezt illetően, inkább nem mondok ilyeneket.

A pszichedelikus forradalom köszöni, jól van: Rick Doblin, Roland Griffiths, Robin Carhart-Harris, Christopher Bache, Michael Pollan, Joe Rogan, Jordan Peterson, stb. bőven tettek azért, hogy a nép tudomást szerezzen a pszichedelikumokban rejlő lehetőségekről. Kanadában és az USA 11 államában legalizálták a fű rekreációs célú használatát. Denverben és Oaklandban dekriminalizálták a varázsgombát. Lassan eljutunk oda, hogy valósággá válik Stan Grof álma: megjelennek az első pszichedelikus klinikák, ahol az emberek legitim körülmények között, szakértő támogatással vehetnek részt önismereti célú utazásokon.

Hogy ez jó dolog lesz-e vagy sem, egyelőre nehéz megmondani. Végső soron minden azon múlik, hogy van-e olyan, tőlünk független szellemi alapja a világnak, ami/aki megtart bennünket, amikor elengedjük azokat a ragaszkodásokat és bemerevedéseket, amikre az elmúlt néhány ezer évben szükségünk volt, hogy túléljük és valamelyest koordináljuk saját magunkat. Ha van ilyen alap, akkor a pszichedelikus forradalom jó eséllyel egy világméretű felébredéshez fog vezetni (és akkor a Daathnak is volt értelme). Ha nincs - ha az derül ki, hogy magunkra vagyunk hagyva, és önerőből, saját kútfőből kell megalkotnunk a következő világot -, akkor nem sok jóra számítok.

(Itt a brainfuck kedvéért meg kell említenem egy, a két végletet kombináló elképzelést, miszerint Isten belénk építette azt a hardvert, ami a megfelelő inputok hatására determinisztikusan elhozza a történelem végére a kívánt outputot, felállította a kiinduló állapotot, majd "megsemmisítette" saját magát. Ez esetben az Isten-élmény során mi magunk teremtjük meg Istent az erre szolgáló célhardver felhasználásával. Amit ilyenkor teremtünk, az magában hordozza a tökéletességet, miközben nem vezethető le a körülöttünk tapasztalható világból. Creatio ex nihilo. Ezzel a trükkel Isten megadhatja a teljes szabadságot a teremtménynek anélkül, hogy saját magát véglegesen fel kéne adnia. A teremtményen keresztül teremtheti meg, szülheti újjá saját magát.)
 

 
139. fL3x2019. június 17. 23:07
 
 
Jó lenni hallani valamit az alapítóatyától , saját tollából ;))
Amennyire publikus mit csinál, hol jár, mi lesz a tudománnyal és a tudattal? stb stn.
nagyon érdekelne.

Sőt a legjobb az volna ha az első vonalról csinálnának egy új dokumentumfilmet, hogy azóta hova jutottak "mivé lettek" - gondolok itt a Pszichonauta című doksi szereplőire.
Az új film mehetne Patreonból vagy vmi más közösségi pénzszerzéses projekttal, sztem gyorsan össze jönne.
Fejből a nevek: cellux, gén, siphers, nargile, ajtóablak, talamund, mettametta,Biga Cubensis, Nomad, remélem nem maradt ki senki. :)

Nargile Sárosi Péter, ő elég komoly droggal kapcsolatos ártalomcsökkentős karriert futott be. Drogriporter ugye.

Génről sokáig lehetett hallani h fellép szemináriumokon, előadásokon, a tudomány oldalán dolgozik. MAPS?

Talamund ra emlékszem hogy ő valami kvázi szektába lépett és borított nagyot, Desteni (?) most nem tudom mennyire él feje tetejére állva, nem mintha nekem ez baj lenne :)

a többiekről jó pár éve semmit nem hallottam , pedig nagyon érdekelne az életük,
drogkarrierem elején ittam a szavukat, felnéztem rájuk, minták voltaK.
Sőt most is legtöbbjükre elismerően, felnézve tekintek, akik általában elég okosan használtak a pszichedelikumokat, és elég okos dolgokat olvastak ki.
A kérdés ami foglalkoztat h az életükbe ez pl h integrálódott, integrálódott e ?


Ha valaki a fentiek közül olvasna, akkor kérem hogy írjon már magáról egy pár sort, vagy ha fentiek közül valaki ismer valakit és tud infot adni, ami nem túl személyes, megosztható akkor az is tegye meg.

(+ eggyel későbbi vonal de szerves része volt az oldalnak danika aka deeptrip, gén mellett évekig az volt kb mint most ppnqdd , ő rá is kíváncsi volnék, asszem pszichológusnak tanult.)
 

 
138. ppnqdd2019. június 17. 13:16
 
 
Gén írta, hogy él még, csak mostanában nem foglalkozik a világ forgatagával, ezért nem is nagyon netezik. Remélem születik majd egy két megfigyelés, vagy jó beszámoló :).
 

 
137. TrippSurfer2019. május 17. 12:05
 
 
Igen küldtem neki vagy 2 beszamolot, gomba, hwb. De 4 honapja nem ad életjelet. Hátha ....
 

 
136. ppnqdd2019. május 13. 14:40
 
 
Szia, jó ötlet, de az admin, Gén, másik dimenzióba távozott, vagy ilyesmi, mert erre se néz egy ideje.
 

 
135. x4ttt2019. április 24. 14:45
 
 
Üdv Mindenkinek!

Az oldalt és a kezdeményezést rendkívül hasznosnak tartom és rendszeresen látogatom is.
Mindemellett, a működése és a tartalom frissítése is kiemelten fontos lenne, ezérta segítségemet szeretném felajánlani.

Mint webfejlesztő 10+ éve foglalkozom programozással, ezért szívesen a kezembe veszem az oldal karban tartását, esetleg a kód frissítését.

Kérlek, keressetek meg ezügyben a szatti1489 gémél címen.
Hála és köszönet mindenért!
 

 
134. Funkbwoy2019. április 6. 10:12
 
 
.. jön még kutyára tejúthenger :)
 

Keresés e témakörben:

|< Legrégibbek  < Előző tucat  Teljes lista 


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!