DAATH

Aki törvényévé teszi, hogy a gondolatot tettel, a tettet gondolattal vizsgálja, nem tévedhet, és ha mégis, hamar visszatalál a helyes útra.

Johann Wolfgang Goethe

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok

VEZÉRLŐPULT

Témakörök

Új hozzászólás


Regisztráció

Jelszócsere

Emailcsere


Legrégibbek

Előző tucat


Teljes lista


ADATOK

Kategória:

Pszichedelikumok


Létrehozó:

tigerr


Létrehozás ideje:

2003. augusztus 27.


Utolsó hozzászólás:

2014. június 5.


NÉPSZERŰSÉG

Érdeklődés:

17976 letöltés
141 hozzászólás


KERESÉS

Mit:Hol:

anyagok
könyvtár
fórum
kapcsolatok


[Rendben][Törlés]Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Tipp kaktuszhoz

tigerr, 2003. augusztus 27.

Mielőtt hozzászólnál vagy új témakört nyitnál, olvasd el a DAATH fórumának irányelveit!

Meszkalin kaktusz alapinformációk az Anyagismertetőkben találhatók.
A peyote kaktusz és a San Pedro kaktusz saját témakörrel rendelkeznek.

 
12. nahallod2003. november 24. 14:59
 
 
A nyáron szabadban (pl. ablakpárkány) tartott kaktuszok növekedése a tél közeledtével az egyre alacsonyabb hőmérséklet hatására (kb. 10 fok alatt) leáll, a növények nyugalmi állapotba kerülnek (akkor is ha vizes a földjük). Ez a nyugalmi időszak a legtöbb kaktusz számára igen fontos, ugyanis így bíztosítható számukra a kiegyensúlyozott fejlődés, egyes egyedek teleltetés nélkül nem is hoznak a következő évben virágot. Már leírtam lentebb, hogy én a két ablak között teleltetem őket, ez elég jó hely számukra, mert ugyanott maradnak így a fény (már amennyi van télen) megmarad nekik és a hőmérséklet is az elviselhetőség határán belül marad. (Jó hely még a lépcsőház, télikert, üveges veranda is.) Ebben az állapotban logikus, hogy nem nagyon igénylik a vizet, sem a tápanyagot, sőt a hideg-nedves ültetőközeg nyugalmi állapotban igen veszélyes lehet. Mellesleg a kaktuszok egyik jellegzetessége, hogy jó körülmények esetén felépítésükből adódóan jól bírják a víz átmeneti hiányát, tehát nem kell félteni őket. Olvastam, hogy a nyáron kint tartott növényeket a pihenéshez kissé magas hőmérsékletű szobában is jól lehet ezzel a módszerrel teleltetni, ekkor viszont tényleg tilos öntözni, mert ennek hatására ismét beindulhatnak és az eredmény Ymor linkjén látható. Ha más lehetőség nincs, szoba jöhet még a pince is, mivel nyugalmi állapotban nem érinti olyan érzékenyen őket a fény hiánya. A szüleim kertes házában én is így teleltetem őket, már csak azért is mert azok nemigen férnének be az ablakok közé.
Az egész évben szobában tartott növények esetében értelemszerűen más a helyzet, de főleg az olyan napigényes fajokat, mint pl. a peyot nem is érdemes bent tartani, mert soha nem lesznek olyan szépek, nem virágoznak úgy, mint szabadban tartott társaik. Szóval kb. így van ez, legalábbis nekem ezek a tapasztalataim.

Vegha:

"Én mindig azonos mennyiségű vizet adok alájuk és mérem, hogy mennyi idő alatt eszik meg." Érdekelne, hogy ezt hogy méred?

"az idei első késő őszi-kora téli öntözést nagyon nem akarta" Ez mit jelent pontosan?
 

Keresés e témakörben:

|< Legrégibbek  < Előző tucat  Teljes lista 


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!