DAATH

Az ember nem valamiféle szilárd és tartós képződmény, sokkal inkább kísérlet és átmenet, keskeny, veszélyes híd természet és szellem között.

Hermann Hesse

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok

VEZÉRLŐPULT

Témakörök

Új hozzászólás


Regisztráció

Jelszócsere

Emailcsere


Legrégibbek

Előző tucat


Teljes lista


ADATOK

Kategória:

Filozófia


Létrehozó:

Biga Cubensis


Létrehozás ideje:

2004. január 12.


Utolsó hozzászólás:

2013. március 12.


NÉPSZERŰSÉG

Érdeklődés:

25427 letöltés
817 hozzászólás


KERESÉS

Mit:Hol:

anyagok
könyvtár
fórum
kapcsolatok


[Rendben][Törlés]Felmérés: Personality, Substance Use, and Microdosing (angol)
Felmérés: Global Ayahuasca Project (angol)


Castaneda, Don Juan, nagualizmus

Biga Cubensis, 2004. január 12.

Mielőtt hozzászólnál vagy új témakört nyitnál, olvasd el a DAATH fórumának irányelveit!

 
817. spirit2013. március 12. 11:20
 
 
Azt nem tudom kamu-e. Gyanítom, hogy valós alapjai vannak, és azt is hogy Castaneda értett ennek a kiszínezéséhez.
Ami viszont biztos: rengetegen vannak a világon akik gyakorolják a dolgait, tensegrity-t, és társait, és működik.
 

 
816. inigom2013. január 7. 19:05
 
 
off
azért Baudrillard sem az a hard science :) Intellektuális imposztorok című könyvben ő az egyik példa akin elverik a port. persze kérdés, hogy joggal e.
 

 
815. uncensored2013. január 7. 17:52
 
 
Szerintetek Castaneda munkássága hoax?
Több helyen, pl. Baudrillard szimulákrum-tanulmányában magától értetődően kamuként utalnak rá.
 

 
814. neutroncsillag2011. december 2. 09:19
 
 
Gondolom mert úgy jobban hangzik, eladhatóbb a dolog.
 

 
813. jean-sol-partre2011. december 1. 21:51
 
 
tensengrity = az indián sámánok mágikus gyakorlatai ?

mi az, hogy "indián"?

mi az hogy "indián sámán"? nagyon sok amerikai bennszülött törzs van, és a sámánjaik, orvosságos embereik nem feltétlen ugyanazokat a világnézeti / gyakorlati vonalakat képviselik

mi az hogy "mágikus gyakorlatai"? az amerikai természeti népek rituáléi, közösségi spirituális szertartásai soha nem tartalmaztak olyan jóga - tai chi, egyéb harcművészeti gyakorlatokhoz hasonló formációkat, mint amit Carlos Castaneda a "Tensengrity" tm. néven szabadalmaztatott.
Ettől még lehet ebben hinni, meg ilyen wörkshopokra is menni, de miért kell ezt valami autentikus ősi dolognak beállítani?
 

 
812. neutroncsillag2011. november 30. 23:03
 
 
Beszélgetés a tensegrity-ről, az indián sámánok mágikus gyakorlatairól a Püski házaspárral.
A csillagos ég üzenete című sorozat 2007.04.20-i adása.

/az utolsó videó a lap alján/
http://www.asztrozofia.hu/index.php/valogatott-musoraink

 

 
811. neutroncsillag2011. október 12. 14:42
 
 
ui: időm nagy részét a torony lábánál filózással töltöm, néha felmásztam már pár lépcsőfokot és az ablakon kinézve azt hittem látom az egészet, gurultam már le a lépcsőn is, a csapóajtón is kihullottam már párszor, szoktam nyivákolni is, és most éppen bölcsességeket szarok hahahaha

Csak a toronyba, oda nem másztam még fel teljesen :)
 

 
810. neutroncsillag2011. október 12. 14:30
 
 
Persze hogy nem zárja ki egymást a kettő, ezek csak módszerek :)

Ezt a szökellős dolgot mint hipotézist elfogadom, de nem teljesen tudok együtt hullámozni vele. Úgy vélem megosztottságot eredményez az emberben és egy ilyen belső harc a "jó és rossz elme" között csak erősítené az illuzórikus ént. Maguk a módszerek melyekkel harcoltak a szökellők ellen jók, az univerzális receptet követik, de az elmélet hosszú tévútra vihet (főleg hogy nincs mindenkinek otthon a sufniban egy Juan Matus).
Bármi is a helyzet, az én számomra ez az adu ász: minél jobban jelen lenni az életben, a jelenben, éber tudatossággal, nevetve az egészen, magunkat is beleértve ... kerülve a spekulációkat a megismerhetetlenről. Szép csendben növekedni. Olyan ez mintha egy nagy toronyba másznánk fel, hogy megnézzük a kilátást. Van aki a torony lábánál letelepszik és hosszú töprengésbe kezd mit lehet látni odafentről, van aki megtesz néhány lépcsőfokot, kikukucskál az ablakon, s a látvány egy részéről úgy beszél, mintha látta volna az egészet, és van aki szépen felmászik a tetejére és lenéz. Viszont ez nem közönséges torony, oda csak teljes csendben lehet feljutni, minden gondolat, minden meggyőződés csak hátráltat a mászásban. Bele lehet unni, le is lehet gurulni a lépcsőn, a csapóajtón is kilehet hullani, lehet keseregni, nyivákolni, mély bölcsességeket szarni, de az nem visz fel a lépcsőkön. Csak a varázslat, ami a szellemből árad, és a csend a belépő az ő birodalmába :)
Megosztott elmével ezt nem tartom lehetségesnek. Elfogadással, jóindulattal, megértéssel, ugyanakkor állhatatossággal már el lehet indulni.
 

 
809. badtRIP2011. október 12. 00:48
 
 
Neutroncsillag: "Az egyik módszer, ha azt mondják, időtlen idők óta itt vagy már, folyton visszatérsz a születés és halál világába. (Buddha)
A másik módszer, ha azt mondják, nincs több időd, most kell lépned, mert csak ez az életed van. (Jézus)"

A két kijelentés nem feltétlenül zárja ki egymást. Az élőlény valóban időtlen idők óta itt van az anyagi világban és váltogatja az anyagi testeket, amelyekkel azonosítja magát. Ez a tudat evolúcója. Az aki elérte az emberi létformát, előző életeiben már volt minden. De csak most értheti meg, hogy ő nem ez a test. Sok milliárd lélek van most rovar vagy növény testben, akik előbb utóbb emberek lesznek. Az emberi létformát meg elpazarolják arra, hogy az anyagi test állatias ösztöneit elégítsék ki, és mivel a szökdelők elméje természetes dolognak veszi az ölést, ezáltal jegyet vesz egy olyan helyre, ahol a szenvedés miatt a tudata teljesen befedődik és újra kezdheti mint egy amőba. Ahhoz, hogy fel tudjuk adni ezt a hamis egót, ami az anyagi testet önmagának hiszi az elmét teljesen az uralmunk alatt kell tartanunk. Csak ugye ez ennek a ragadozó elmének nem tetszik.
 

 
808. Tlalocatecuhtli2011. október 2. 20:47
 
 
Esőisten siratja Mexikót
 

 
807. Funkbwoy2011. augusztus 26. 19:50
 
 
a következő bekezdés is kemény
 

 
806. ezékiel2011. augusztus 26. 11:17
 
 
Crowley, aki egyébként OTO beavatott volt, arról beszélt, hogy a 666 halott isten. Érdekes kijelentés, ami egyébként filmileg kb. a Mirrors (Tükrök) c. horrorban elég érdekesen kerül bemutatásra.

Mivel a tudatosság folytonos tökéletesítéséről van szó, szvsz e tudatosság önmagát kívülről (egy másik viszonyítási pontból) tudja leginkább fejleszteni, mármint cselekedetei közben tudomást szerez (önmagáról) egy külső szemlélőtől. A tükörkép ugyanilyen külső szemlélő, azzal a különbséggel, hogy tökéletesen visszaadja a történést.

El lehet képzelni egy öntudattal rendelkező tükörképet, ami mondjuk egy hatalomra éhes valaki(/mi), ami azáltal uralkodik el az emberen, hogy egyrészt tökéletesen látja, ismeri, csak egy fals képet mutat neki erről, amiben az ember gyenge, gyámoltalan és igen, félkegyelmű. Ez az örök rabszolgaság kulcsa, ami hál'istennek (vagy kinek) nem létezhet, mert kiírták a háromhatost a Gaia nevű programból...

Ezen túl a Metatron kocka rezgésszáma 216, ami 6*6*6.. analógia pandóra szelencéjére, mert ami benne van, az a szörnyűség maga.

még szerencse, hogy nem lehet kinyitni :-)
 

Keresés e témakörben:

|< Legrégibbek  < Előző tucat  Teljes lista 


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH nem hoz létre saját csoportoldalakat a közösségi hálókon.