DAATH

Ha mindig igazat mondasz, semmire sem kell emlékezned.

Mark Twain

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok

VEZÉRLŐPULT

Témakörök

Új hozzászólás


Regisztráció

Jelszócsere

Emailcsere


Legrégibbek

Előző tucat


Teljes lista


ADATOK

Kategória:

Gyakorlat


Létrehozó:

Ákimáki


Létrehozás ideje:

2004. október 3.


Utolsó hozzászólás:

2020. január 30.


NÉPSZERŰSÉG

Érdeklődés:

15682 letöltés
43 hozzászólás


KERESÉS

Mit:Hol:

anyagok
könyvtár
fórum
kapcsolatok


[Rendben][Törlés]Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Mit egyek? Mit igyak? - MAO-gátlót fogyasztottam!

Ákimáki, 2004. október 3.

Mielőtt hozzászólnál vagy új témakört nyitnál, olvasd el a DAATH fórumának irányelveit!

 
43. facombkivammá2020. január 30. 21:44
 
 
Griffin1: Ugyan e cikk nem ad teljes választ a kérdésre, de kiindulásnak jó lehet: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4296669/

A dohányfüst összetevőinek felderítéséhez PubMedet és ScienceDirect-et javasolnék, ami nem ingyenes cikk, ott segít a sci-hub ;)
 

 
42. Griffin12020. január 29. 23:00
 
 
A 23-as hozzászóláshoz kérdés.
"dohányfüst kb. 4000 különbözö vegyületet tartalmaz, és a cigarettába 599 adalékanyagot lehet engedéllyel hozzátenni"
Ezek a számok 10 év alatt valamit változtak? Ennek hol lehet részletesebben utána olvasni?
 

 
41. speedy gonzales2016. november 11. 16:47
 
 
Sziasztok!
Lenne egy elméleti kérdésem.Ha valaki rendszeresen orbáncfű teát fogyaszt és egy szórakozóhelyen véletlenül MDMA kerül a sörébe az mennyire érintené kellemetlenül?Befolyásolná az orbáncfű az MDMA hatását? ill. Van eltérés különböző növények MAO-gátló hatásának"erősségében"?
 

 
40. Én+te+ö=gén2014. március 13. 19:03
 
 
Nadir&Zenit:
"Ígérem, többet nem plagizálok :)! "

Ne is, mert arra rámehet az "álam elnökség" is! :D
 

 
39. Nadir&Zenit2014. március 13. 11:31
 
 
Bocsánat, jogos a dolog.

Én is így kaptam forrás megjelölés nélkül, de a Google-t használhattam volna.
Ígérem, többet nem plagizálok :)!
 

 
38. Én+te+ö=gén2014. március 11. 23:10
 
 
Nadir&Zenit:
OK, de a forrásmegjelölés se maradjon le:

Hungarian language Psilocybe FAQ
(A mexikói varázsgombáról)
(C) 1997 Translation (The Psilocybe FAQ), Supplements by Biga Cubensis/TWK http://www.lycaeum.org/languages/hungarian/vgomba.html

Van benne pár pontatlanság (a meszkalin nem tartalmaz amfetamint, hanem fenetilamin; "tiraxin" helyett tiramin; stb.).
 

 
37. Nadir&Zenit2014. március 11. 20:09
 
 
Ezt nem rég találtam gondoltam megosztom veletek.

A MAO (mono-amino-oxidáz) gátlás az emberi agy kémiai immunrendszere, feladata, hogy a szerotoninra hasonlító monoaminra végzõdõ molekulákat lebontsa, az agyba ne engedje be. MAO enzimeket az agy állandóan termel. Ezeket az enzimeket úgynevezett MAO gátlókkal le lehet állítani vagy bontani. A leállítást nevezik visszafordítható MAO gátlásnak, mivel pár óra múlva a MAO enzimek újra mûködésbe lépnek. A visszafordíthatatlan MAO gátlók az enzimeket teljesen lebontják, ilyenkor - szerencsére nem egészen visszafordíthatatlan az állapot - a szervezetnek egy-két hétre van szüksége az enzim újragyártásához. Nyilvánvaló, hogy az utóbbi MAO gátlás sokkal veszélyesebb, mivel a szervezet sok ideig védtelenül marad a monoaminoktól, ezért általában a visszafordítható MAO gátlók használatosak.
Az emberi agyban a szerotoninmolekulák száma stabil, errõl egy szabályozó rendszer gondoskodik. A MAO gátlók színrelépése után a szabályozás megszûnik a gátlás idejére és a hírvivõ molekulák száma jócskán megnõ. Valószínûleg ennek köszönhetõ az élmények intenzitásának növekedése. A MAO gátlás megszûntével a szerotoninmolekulák száma visszaáll az eredeti szintre.
Amint látható, a pszilocibingomba tartalmaz DMT rokon vegyületet kis mennyiségben. Mivel a DMT orálisan nem aktív, mivel a szervezet MAO enzimei lebontják, mielõtt az agyba kerülne. Viszont, ha a gombát valamilyen MAO gátlóval keverik, (pl. a legelterjedtebb a Szíriai rutafû (Peganum harmala), amely egy visszafordítható MAO gátló) akkor a gomba felér egy dél-amerikai ayahuasca itallal, amely a világ egyik legerõsebb pszichedelikuma.
Aki efféle kalandra vágyik és nincs rosszul a gondolatra, hogy valami ilyen mélységben zavarja meg szervezete életfolyamatait, az jobb, ha tisztában van a MAO gátlás veszélyességével. Mivel a MAO blokkolás után a szervezetbe kerülhetnek a DMT mellett egyéb más, monoamin-ra végzõdõ veszélyes anyagok is, ezért

1/c Szigorúan tilos!:
Amfetamint tartalazó drogokkal (pl. MDMA, pejot, meszkalin) együtt
Speed-el, kokainnal együtt
Állott, vagy magas tiraxintartalmú ételekkel együtt
Alkoholtartalmú italok,
Banán,
Bab,
Sajtok,
Halak (fõleg a füstölt, tartósított, hosszabb ideig állott),
Ginszeng,
Protein kivonatok,
Hús, máj (fõleg az állot vagy romlott - századosztályú éttermeknél vigyázat!),
Kolbász, bolognai, pepperoni és szalámi,
Tökmag,
Levesek,
Élesztõ, élesztõkivonatok (nyersen))
MAO gátlót fogyasztani !!!
Ugyanis a MAO gátlók nemcsak az emberi agyban fejtenek ki hatást, hanem más fontos területeken, így például a beleben. Ezért van az, hogy olyan molekulák is felszívódnak a bélfalakon, amelyeket normális esetben a MAO enzimek nem engednek.
Nyilván ez a szigorú megkötés az oka annak, hogy a dél-amerikai ayahuascát fogyasztó indiánok a szertartás elõtt napokig kizárólag növényeket, legfeljebb friss (!) halat fogyasztanak.
MAO mérgezések egyik velejárója a rendkívül magas vérnyomás, emiatt bekövetkezhet a vérkeringés leállása, vagy agyvérzés okozta halál. Ilyenkor csak gyors orvosi segítség mentheti meg az illetõt, ezért felkészületlenül, a megfelelõ tudás nélkül ne próbálkozzunk se eredeti ayahuascával, se a pszilocibin+MAO gátló analógjával!!! Ezek a pszichedelikumok semmiképpen sem szórakozási célzatra valók, a felkészületlen, más kultúrájú nyugati ember számára ez a környezetébõl kiszakított ital nem ajánlatos. Igen hosszú út vezet az ilyen erõs pszichedelikumok használatának szükséges tudáshoz.
 

 
36. cli_hlt2011. október 13. 11:30
 
 
Csak a banánról hallottam, hogy sok tiramin lehet benne.

Általános szabály: legyen friss, és ne legyen túl sok.
 

 
35. Audiofly2011. október 9. 22:35
 
 
Mao-gátló diéta alatt milyen gyümölcsök fogyaszthatók? Tudom a banán az nem, de citrom, alma, narancs stb?
 

 
34. the end2010. június 21. 11:59
 
 
én nem hinném, h pusztán ennyivel úgy meg lehetne emelni a dmt szintet, hogy az akár kicsit is érezhető legyen, de elmélkedésnek nem rossz :)
meg alapból nem véletlen, hogy inkább a maoi-val kísérleteznek... ez sztem egyszerűbb, veszélytelenebb, meg jóval hatásosabb módszer is.

na persze írhatna valami hozzáértőbb is
 

 
33. Ákimáki2010. június 8. 17:49
 
 
üdv!

arra gondoltam, lehetséges volna-e belevágni 1 diétába azzal a céllal, hogy tudatosan kikerüljük bizonyos anyagok termelődését, és vajon 1 ilyen diéta elvezethet-e oda, hogy átlagos étrenden élőnél több dmt-t termeljen az ember agya?
ha igen, vajon meddig lehet fokozni ezt?
itt a daathon dr. Rappant György (?) tanulmányában a toleranciáról írtak szerint végiggondolva az önmagában nem biztos hogy gátolja tudatmódosító hatásokat, hogy fokozatosan jelenik meg a szervezetben. vajon a tömeg mennyit számíthat? nem sokat értek a kémiához, de gondolom a zsírokban, szövetekben jelentős mértékben felhalmozódnak anyagok a táplálékból, vajon ezek mennyit számítanak? mi történne ha szélsőségesen lecsökkentenénk ezeket?
mindezek mellett talán az egyik legfontosabb kérdés végülis, egészséges maradhat-e ilyen körülmények között 1 szervezet, ha minden körülményekre kellő odafigyelést szentel?
 

 
32. sleepwalker2010. február 5. 13:28
 
 
Találtam egy listát különböző élelmiszerekről, tiramin-tartalom szerint kategorizálva. Elég követhetőnek tűnik, bár úgy gondoltam, hogy utolsó 1-2 napban leszűkítem és csak krumplit, rizst, tésztát, gyümölcsöt és zöldséget eszek. Akinek már volt szerencséje ilyen étrendhez, írna róla véleményt, hogy korrektnek találja-e? Előre köszönöm a válaszokat!
http://www.fdnow.org/images/TyramineFreeList.pdf
 

Keresés e témakörben:

|< Legrégibbek  < Előző tucat  Teljes lista 


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!