DAATH

A közvélemény és a hivatalos szervek félelme a pszichedelikus szerektől tulajdonképpen azon alapszik, hogy egy kalap alá veszik az olyan addiktív mérgekkel, mint a heroin, az amfetamin és a barbiturátok.

Alan W. Watts

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok

VEZÉRLŐPULT

Témakörök

Új hozzászólás


Regisztráció

Jelszócsere

Emailcsere


Legrégibbek

Előző tucat


Teljes lista


ADATOK

Kategória:

Egyéb anyagok


Létrehozó:

Herbalife


Létrehozás ideje:

2002. október 29.


Utolsó hozzászólás:

2020. június 14.


NÉPSZERŰSÉG

Érdeklődés:

130911 letöltés
944 hozzászólás


KERESÉS

Mit:



Hol:

anyagok
könyvtár
fórum
kapcsolatok


[Rendben][Törlés]



Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


H E R B A L H I G H S

Herbalife, 2002. október 29.

Mielőtt hozzászólnál vagy új témakört nyitnál, olvasd el a DAATH fórumának irányelveit!

A témakörben szerepő növényekről részletesebb információt
Adam Gottlieb: Pszichoaktív növények című könyvében találhatsz.


SPICE és egyéb "füstölők": cikk és linkek

 
944. sergion2020. június 14. 17:35
 
 
Köszi a választ, kellő részletes és érthető :)
De azóta feltételezem felkerült ő is a c-listára?
Pedig a leírás alapján, nem tünt egy rossz komponensnek
 

 
943. ppnqdd2020. március 6. 23:01
 
 
Bár egyiket sem próbáltam, egy kis okosításként a következőt lehet tudni róluk:

Rövid bevezető: szintetikus stimulánsok "érzetét" általában a három idegrendszeri monoamin hírvivő anyagra gyakorolt hatása alakítja ki. Ezek a szerotonin, a dopamin és a noradrenalin. Ezek a hírvivő anyagok folyamatosan jelen vannak az idegsejtek között, de a szervezetnek van egy szabályzása, ún. visszavétel, amivel folyamatosan csökkenti a számukat azon a részen, ahol hatást gyakorolnak (elrakja őket a szekrénybe).
A szinti stimulánsok általában ezt a visszavételt korlátozzák. Ezt okos emberek lemérték kísérletek során.

Szerotonin: ez adja az érzéseink, a gondolkodásunk érzelmi töltetét, az MDMA főként erre hat, ez igazából a magic komponens. Önmagában gerjesztve pszichedelikus jellegű vagy antidepresszáns tüneteket produkál. Nagyon sok egyéb más funkciója is van pl. emeli a testhőt.

Dopamin: stimuk esetén ez adja a központi idegrendszeri pörgető hatást. Rutinszerűség, kényszeres cselekvések, agresszió és élvezet. Ez inkább kevésbé ilyen művészi töltetű, mint a szerotonin.

Noradrenalin: ez a perifériás stimulációt adja, vagyis közvetlen a szívfrekvenciára a vérnyomásra az erek összeszűkítésére hat (a dopaminnal együtt, de ez közvetlenebbül a keringésre)


IC50 értékek (visszavétel gátlás)
-0.8 környékén maximális a visszavétel gátlás
2.25 környékén minimális

Ethylhexedrone:
Dopamin: 0.0467+-0.0040 µM <<-- Kis érték, erős hatás
Szerotonin: 4.88+-0.47 µM <<--- Magas érték, gyengébb hatás.
Noradrenalin: 0.0978+-0.0083 <<-- Kis érték, erős hatás

Ebből látszódik, hogy az etilhexedron egy NDRI (noradrenalin, dopamin visszavétel gátló), vagyis inkább plain stimuláns, mint magic eufóriáns, ergo pörgető.

Kokain:
Dopamin: 0.45 +- 0.11
Szerotonin: 0.68 +- 0.39
Noradrenalin: 0.67 +- 0.09

A kokainnál azt látod, hogy az arány nagyjából 1-1-1, vagyis a kokain egy tipikus SNDRI (szerotonin, noradrenalin, dopamin visszavétel gátló), vagyis itt mind a három hatás egyszerre jelentkezik, ezért mondható, hogy valószínűleg ez eufórikusabb hatású.

Az etilhexedronnál a dopamin és a noradrenalin melletti nagyságrendi különbségből pedig arra lehet következtetni, hogy azonos pörgető hatáshoz, ebből a szerből kevesebb kell, mint a kokainból (kisebb dózis), viszont szerotoninban a kokain győz, ugyancsak kb. egy nagyságrenddel. Persze ebből nem ajánlanék pontos dózis megállapítást!

Remélem sokat tanultatok és okosodtatok, nem csak a szétcsapás megy! :)
 

 
942. sergion2020. február 17. 14:35
 
 
Hello
Meg tudná mondani valaki, hogy az ethylhexedrone-nek tényleg hasonlít a hatása a cocain-hoz??
Vagy csak egy jó reklámfogás?
 

 
941. ppnqdd2017. május 19. 19:03
 
 
Szia, ne használd szerintem. Iszonyatos fizikai mellékhatásokat tud okozni, MAO gátló, vérnyomás emelő. Nem igazán jó semmire, ha nagyon akarsz valamit, akkor már ezerszer inkább valami biztonságosabb szinti, mint ez, csak a baj lesz vele.
 

 
940. pasztoid2017. május 17. 14:28
 
 
Sziasztok!


A Yohimbe -vel kapcsolatban volt valakinek mostanában tapasztalata?
Elég kevés helyen találtam róla infot, még itt is.
Mi lehet az oka, hogy nem túl népszerű?
Az összeszedett infok alapján, barátságosnak tűnik.

Köszi!
Üdv
 

 
939. Én+te+ö=gén2014. január 8. 21:07
 
 
Az itthon is kapható "Jamaican Gold Extreme" márkájú füstölövel megegyezö márkanevü termék Németországban 2 halálesetet okozott (lásd az alábbi angol nyelvü szöveget). Az ottani bevizsgálásoknál XLR-11 -t találtak benne, ami Mo.-n már 2012 óta C-listás anyag.

--

The German National Focal Point has provided EWS information on two cases related to the consumption of 'Jamaican Gold Extreme'. One of the cases is a serious intoxication and the other is a death case. In the latter case it is reported that "the cause of death is very likely to have been the consumption of the synthetic cannabinoid XLR-11". Summaries of the reports are provided below for your information.

CASE 1
On 14 November 2013, a 32-year old man collapsed in his apartment after consuming a herbal mixture (presumably "Jamaican Gold Extreme") and was reanimated for about 30 minutes. He is said to be in very critical condition. The man has since been in a coma. According to a statement made by his doctors (20 November 2013), he still has some brain activity, but the doctors assume that - in case he ever does wake up again - he will have suffered severe damage. Next to an empty packet of the herbal mixture "Jamaican Gold Extreme", three unopened packets of the same blend, one cut open packet, another empty packet of the same herbal mixture, as well as numerous empty vodka bottles have been found. The toxicological report has not yet been received.

CASE 2
On 28 April 2013, a 32-year old man was found dead in his apartment. A small bag of the herbal mixture "Jamaican Gold Extreme", concealed in aluminium and in its sealed original packaging, a plastic box containing a greenish-brown, dried plant material, an improvised smoking utensil with brownish residue were found in the apartment. Forensic investigations found the synthetic cannabinoid XLR-11 in these exhibits. According to the toxicological report by the institute of forensic medicine at Ludwig-Maximilians-University Munich that was made available to the Federal Criminal Police Office (Bundeskriminalamt, BKA) on 26 November 2013, in the absence of other possible explanations, the cause of death is very likely to have been the consumption of the synthetic cannabinoid XLR-11.
 

 
938. gardenofeden12002013. október 23. 14:27
 
 
Ez egyrészt ütközne a fórumszabályzattal, másrészt csak hogy lásd milyen csökönyösek vagyunk: egyiket se ajánljuk, ne szívj herbált, olvass vissza egy pár tucat oldalt biztosan találsz minimum 5 jól kifejtett érvelést a szintetikus kannabinoid fogyasztás ellen. (A füvet se szabad ajánlani, de én azt ajánlanám, persze nem teszem mert törvénytisztelő vagyok)
 

 
937. milan202013. október 23. 13:02
 
 
Hali tudtok olyan herbál port ajánlani ami legális és el tudom magamnak készíteni?
És megbízható forrást ahonnan beszerezhetném privátban is írhatok .
Válaszokat előre is köszönöm.
 

 
936. PostMan2013. június 20. 22:50
 
 
Phleum pratense, (mezei kökörcsn, thmoty weed) Grazax standarizált kivonat. Valakinek van erről valami infója, hogy azon kívül, hogy immunerősítő van-e vi hatása?
 

 
935. Én+te+ö=gén2013. június 11. 20:27
 
 
A herbalistáknál teljesen alapvetö technika a potenciáló együtthatásra alapozás. A növényi kombók, pl. az ayahuasca (és a changa) hatása is a "szinergián" alapul, tehát azon, hogy 1+1 több mint 2. De ugyanilyenek a grapefruitlé májenzimgátló hatása, a dohány és kávé "beépített" MAO-gátlói, a mészpor hozzáadása a kokalevélhez, az efedrin-koffein-aszpirin zsírégetö termogén stack, vagy akár a gyógyszer-alkohol kombó is.

A szinergikus hatás meglétét esetleg az cáfolhatná, ha a komponensekkel külön-külön is el lehetne érni a kombinált hatást. De a kombók mindenképpen egy egyedien jellegzetes hatást hoznak létre, ami lehet, hogy jobban bejön a kísérletezönek, mint a komponensek külön. Talán nem is érdemes "mennyiségileg" nézni a hatásokat - "nagyon/kicsit odabasz" alapon, inkább az élmény minöségén és újszerüségén lehetne több hangsúly.
 

 
934. ppnqdd2013. június 6. 22:08
 
 
Újabb nagy igazság. Egyébként mint mondtam, ezek ugye kivonatok, darálékok. Ha tudsz valami olyan, könnyű táplálékot enni előtte, ami hajazhat az eredeti rosttartalomra, akkor valószínűleg még jobb lesz.
 

 
933. psychedelic9992013. június 6. 18:56
 
 
Szerintem a hatása nagyjából ennyi, többet sajnos nem lehet kihozni belőle. De azért szerintem így is sokkal pozitívabb, és értelmesebb hatást ad mint jelenleg sok RC. :)
 

Keresés e témakörben:

|< Legrégibbek  < Előző tucat  Teljes lista 


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!