DAATH

Aki őrült, annak nem az esze van oda, hanem mindene az eszén kívül.

Gilbert Keith Chesterton

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok

VEZÉRLŐPULT

Témakörök

Új hozzászólás


Regisztráció

Jelszócsere

Emailcsere


Legrégibbek

Előző tucat


Teljes lista


ADATOK

Kategória:

Kultúra


Létrehozó:

robinflow


Létrehozás ideje:

2005. augusztus 19.


Utolsó hozzászólás:

2019. február 25.


NÉPSZERŰSÉG

Érdeklődés:

12119 letöltés
55 hozzászólás


KERESÉS

Mit:Hol:

anyagok
könyvtár
fórum
kapcsolatok


[Rendben][Törlés]Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Kik téptek?

robinflow, 2005. augusztus 19.

Mielőtt hozzászólnál vagy új témakört nyitnál, olvasd el a DAATH fórumának irányelveit!

 
55. ¯\_(ツ)_/¯2019. február 25. 01:11
 
 
SRÁCOK! PHILIP K. DICK!

A csávó amúgy se volt százas, de a mentális állapotát súlyosbította a rengeteg drog. Amúgy is érezni, minél öregebb lesz, annál... "kúszábbak" lesznek a művei. De komolyan mondom, kötelező olvasmánynak tenném egy kettőt (persze olyan 17-18 éves kor körül). De aki ezt a fórumot olvassa, annak biztos :D

Igen, az ő műveiből csinálták a Szárnyas Fejvadászt (Blade Runner, eredetileg Do androids dream electrinic sheeps?), Emlékmás (Total Recall), Kamera által homályosan (Scanner Darkly) stb

A novellásköteteit a legérdemesebb olvasni: Már megint a felfedezők, Emlékmás, Elektronikus álmok, ezek zseniálisak, utána meg tuti hogy rákapsz :D

Hát csak ilyenek: "úgy emlékeztette vissza egy lány nyakában függő hal-szimbólum egyik előző életére, melyben Tamásnak hívták, az antik Rómában élt, és az őskeresztényekhez tartozott" /Wikipédia/

Nagyon erősen ajánlom!
 

 
54. sonek2010. szeptember 18. 10:50
 
 
részlet a magyar Pimodánból:
"A francia Pimodán egy korszakban a kétségbeesett s magukat koruktól erőnek-erejével elválasztó íróknak és művészeknek felejtő helye volt. Egy hotel, melynek titkos helyiségében a szent Ópiumtól nyerték az enyhülést azok, akiket Párizs, a világ, az élet megcsömörlesztett, s akik valamivel többnek hitték magukat, mint az akkor már alaposan kikezdett keresztyén és másféle Isten. Vendégképpen, elég ideig s Gautier sugalmazására idejárt Baudelaire is, sőt eljött kíváncsiságból az a nem kisebb nevű ember, aki ma: Balzac. Balzacnak szerencsére volt esze és bivalyereje, s ő, aki egy diner-re föl tudott hörpintgetni három üvegnyi médoc-ot, nem kért az ópiumból, nem kellett neki. Neki a bor se volt szükség és muszáj: ő, ha akarta, olyannak látta az életet, mint amilyen az élet nem tud vagy nem akar lenni, tehát szépnek és elbírhatónak, érdemesnek. "
 

 
53. the end2010. szeptember 18. 01:19
 
 
koszolányiék ópiumot toltak nem? akkoriban legalábbis az volt a divat... ha jól emlékszem karinthyval még rendeztek is ilyen alkoholos-ópiumos partykat... de ez már nem bizti... de gondolom úgyis jobban tudjátok itt páran :)
 

 
52. PostMan2010. szeptember 16. 18:29
 
 
Meggugliztam, 9 éves volt, a wiki szerint a nővérével összevesztek valamin. Nem azt mondom, jajj szegény beteg volt, versei úgy jók ahogy vannak és szerintem fölösleges azon gondolkozni, hogy miket írt volna, ha, nem lett volna depressziós, gazdag családba születik bla-bla-bla. Utálom azokat az elméleteket is melyek szerint, nem lett öngyilkos. (Akit érdekel a sztori elvileg hiteles szemtanúk beszámolói alapján az olvassa el a József Attila utolsó órái c. miafenét) Az öngyilkosság igazából munkásságának a megkoronázása volt valamilyen szinten, persze a halálkultusz sok embernek túl elvont... Csak annyit akartam mondani, hogy nem igaz az, hogy nem volt semmi baja csak a nők miatt borult ki, ez, "betegsége"(ma már minden betegség), és hogy általában a mindennapokat nagyon mélyen, érzékenyen, sértődékenyen élte meg vezetett ahhoz, hogy "megemésztette magát" persze ki a f*z vagyok én, hogy megmondjam mi történt József Attilával, azt mondani, hogy nem volt semmi baja csak a nők miatt lett öngyilkos azért kicsit meredek és szerintem lealacsonyító.
 

 
51. Semjase2010. szeptember 16. 18:00
 
 
höhö. sry, but this is called stigmatization. first a 12-14 years old kis is kinda aware already of his circumstances, and is able to extrapolate his possible life path from that. though he might be someone very lucky, goodlooking, or simply very naughty and hedonist, and then he is able to modify that path - although if he is very beautiful,or very lucky, or very clever in something, then he would contemplate his future otherly, then the one, who is hopeless, because his talent is about recording his experiences textually.
so, how does an illness, like bipolar disorder evolve in a subject's mind?
what if the same subject would have been born into a very rich family, w h got highend education, best pussycats cueing at his bed already at the age 14?
what if the same guy would have had the opportunity to simply understand from his childhood, that harmony is not obviously about ups and downs, but more about just living the process what we are, and enjoying all parts of it?
well, then he possibly would not have become a lovehormon addict, and would have written contemplative - which he did - poems but without the constant anguished narrative,
so that he would have more chances to get a woman, because only strange women like selfdigesting men, and vica versa.

to tell about someone, that "ahh he was ill" is disgusting, "non p.c." and a merely cursory aspect on a whole life.
 

 
50. PostMan2010. szeptember 16. 17:39
 
 
József Attila már tizenegy-két évesen is próbált öngyilkos lenni csak nem jött neki össze, az nem hiszem hogy a nők miatt volt. Mániákus depresszión kívül tényleg nem volt semmi baja...
 

 
49. Semjase2010. szeptember 16. 14:55
 
 
none of my business.
 

 
48. sonek2010. szeptember 16. 10:22
 
 
#45

az utolsó zárójeles mondathoz hozzátéve: ezt senki sem hiszi el.
 

 
47. Semjase2010. szeptember 16. 02:42
 
 
(oh no, i wrote this one here to the valóság topic. what is going on? this is not fair.)
 

 
46. Semjase2010. szeptember 16. 01:47
 
 
-s... amongst others mistakes :...(
so saaad. i am hopelessly adhd. so sorry about the future generations, who might once read my entries here - they might also try to translate them to "nulang" that time - and will think, that "okay this dude was very inspired, but was a little bit asinine..." :s )
 

 
45. Semjase2010. szeptember 16. 00:04
 
 
szerintem meg az agy állapota marhára nem állandó, nincsenek is skizofrének, csak maximum szinten tartott antiszociális viselkedésű lények, meg olyan figurák, akik tudatosan tudják lekövetni ezt a folyamatos anyagcserét és akár olyan szinteken is utazgatni, amikhez egy, az asszociás láncaiban csupán bemenet-kimenetre, valamint azok adott helyzethez megfeleltetésére figyelő alanyok nem tudnak hozzáférni. például mit nyomhat a dániel nemtommiavezetékneve nevű savant, aki bármilyen nyelven megtanul egy hét alatt? (lásd youtube, keress rá, h daniel savat icelandic) nyilván semmit, csak figyeli önmagát jobban, mint az, aki elvész a pillanatok sokirányú extrapolálásában. józsef attilának se volt más baja, mint, hogy állandóan átbaszták a fejét a csajok, mert máshoz nem igazán volt kedve, mint adrenalinos, oxitocinos tépéshez, amit viszont anyagi körülményei miatt nem tudott fentartani, így megemésztette saját magát. jajj szegény józsef attila, talán már drogbáró lett costa ricában és titokban verseket ír, de lehet, hogy azóta már tudós.

ooó ez a milarepa verzió

(és mégcsak be sem vagyok tépve.)
 

 
44. kep2010. szeptember 15. 17:32
 
 
"és vannak akik ezek nélkül is ihletet kapnak."

Igen, ez az. Egy állítólagos kísérletről is egy Feldmár kötetben olvastam (a tudatállapotok szivárványaiban), miszerint LSD-t adtak skizofréneknek és nem skizofréneknek. A kísérlet szerint a skizofrének nem produkálták a korábbi állapotukra jellemző tüneteket. Például nem hallucináltak. Visszarepültek a "normális" kerékvágásba. A nem skizofrének eredményeit pedig sejthetjük...

Talán valóban csak ennyi az egész: "Van akit a drogok meg ihletnek, és vannak akik ezek nélkül is ihletet kapnak." -és nem érdemes boncolgatni a témát.

@deeptrip

Kár, hogy nincsen részletes drogfogyasztási információ a 18.,19. századi művészekről. Bár az sokak életrajzában ott van, hogy alkoholista volt, vagy az átlagnál több szeszt fogyasztott.
 

Keresés e témakörben:

|< Legrégibbek  < Előző tucat  Teljes lista 


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!