DAATH

Jobb gyertyát gyújtani, mint átkozni a sötétséget.

Kínai közmondás

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok

VEZÉRLŐPULT

Témakörök

Új hozzászólás


Regisztráció

Jelszócsere

Emailcsere


Legrégibbek

Előző tucat


Teljes lista


ADATOK

Kategória:

Társadalom


Létrehozó:

acid rain


Létrehozás ideje:

2006. október 18.


Utolsó hozzászólás:

2023. július 30.


NÉPSZERŰSÉG

Érdeklődés:

41208 letöltés
894 hozzászólás


KERESÉS

Mit:



Hol:

anyagok
könyvtár
fórum
kapcsolatok


[Rendben][Törlés]



Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Milyen lesz a jövő?

acid rain, 2006. október 18.

Mielőtt hozzászólnál vagy új témakört nyitnál, olvasd el a DAATH fórumának irányelveit!

 
894. helio*2023. július 30. 01:07
 
 
https://open.spotify.com/episode/4MBU30ja0aVj63yPsALEDK?si=VdlB1dlsQRGE4ybDZx8IOw

Mesterséges intelligencia, alkalmazott AI
 

 
893. helio*2020. március 19. 22:05
 
 
Paradise or Oblivion ( 2012 )

Tényleg kissé utópisztikus és nem ad megoldási javaslatot az átállással kapcsolatos nehézségeke, illetve számos emberi természetből fakadó problémát sem érint, de azért érdemes megnézni.

( felirat bekapcsolható )
https://www.youtube.com/watch?v=KphWsnhZ4Ag
 

 
892. Én+te+ö=gén2015. május 24. 22:04
 
 
A Brain Bar Budapest eseménysorozat INGYENES elöadásai!

Kell-e verziófrissítés az agyunknak és elménknek?
avagy
Hogyan hat ki a technológia fejlödésével az ember és gép közötti kapcsolat a társadalomra és kultúrára?

2015. június 04. csütörtök 19:00-21:00
Spíler Shanghai, Budapest VII., Király utca 13. / Gozsdu udvar
Belépő: 0 Ft (ingyenes helyfoglalás az Eventbrite-on)

FB eseményoldal: http://fb.com/events/486992008123247

Vendégek:
Prof. Steve Fuller, Warwick University
Dr. Gergő Orbán, Hungarian Academy of Sciences
Prof. Csaba Pléh, Hungarian Academy of Sciences
Prof. Judit Sándor, Central European University

Elnök: Imre Bárd, London School of Economics and Political Science

Az esemény az EU-szponzorált NERRI projekt (Neuro-Enhancement: Responsible Research and Innovation) által jött létre: http://www.nerri.eu/
 

 
891. Tlalocatecuhtli2015. január 31. 12:31
 
 
Rovarok a gépezetben:

Van egy élményem amit nem tudom, hogy leírtam-e publikusan bárhol. Kifejezetten nem érdekes. 2012. Azt a naplót most januárban dobtam ki - a kukába: mondván, hogy ezt ép eszű ember el ne olvassa; ne olvassa fel nekem már soha. Ezt a fájdalmat már nem kell visszahozni, van helyette más.

A szárnyas rovarok: A fekete hatalmas moly, a piros kereszttel (ennek a története volt leírva abban a bordó 2012 naplóban ami ki van dobva). Már én sem tudom, és tényleg nem tudom miről szólt pontosan. Amikor ezek a szárnyas lények megjelennek, akkor idő van! És most ott lépkedett az előszobában egy "han-kínai pillangó" egyedül (egy ilyen népszerű, szapora fajta; akinek még "szem" szimbólumok is vannak a szárnyain, hogy megijesszen). Mint akinek kicsit lefagytak a pálcika lábai, ott próbálgatta azokat a lábakat. Aztán kemény munkával kirepítettem újra a hidegbe (nem tudta ő sem, hogy végtére is ki akar menni vagy nem. Azt hiszem így volt). Hát ilyen az élet (ilyen is tud lenni az élet). Nehezen keltem fel, de ma is olyan vagyok, mint aki élni akar.

A bajnak ideje jött el, amihez én aligha fogok hozzászólni. Ha van egy kis eszem, összehordom a lelkem darabjait. Csinálok egy nagy tűzet belőle. Én nem tartok a tömeggel, én igényt tartok a kegyelemre. Nagyon hamar akar majd kilépni ebből a mindenki.
 

 
890. myr2014. december 24. 11:22
 
 
A tanulás és virtualizálás kapcsolata nekem is adott gondolkodnivalót. Névlegesen a tanulás(információbefogadása és feldolgozás)-->ötlet kialakulása(bültetés/inception:D)-->az új információ ismeretében a motiváció kialakulása.
Vajon tartósabb az információ (az ember felejt, ugye), ha 2 vagy több érzékszervre érkezik? Van-e szükség a tanulás időbeni kitolására ahhoz, hogy beépüljön a kapott információ, vagy elég csak ismételni? Mindezek nem is a tanult dolgok tudatos előhívása miatt érdekelnek, sokkal inkább a személyiség és gondolkodásmód kialakulása miatt. Például ha tálcán kínálnak eléd minden infot, audiovizuálisan, szánsz elég időt az integrálásra utána, vagy jöhet a többi? Hogy alakul a figyelem? Ha ömlenek rád a puzzle darabok, elég gyors vagy, hogy kirakd?
 

 
889. inigom2014. december 22. 10:45
 
 
Hát, ha jól értem, akkor az idegsejtekkel valamit csináló szerek a végén többnyire azt csinálják, hogy az akciós potenciál ritmusát változtatják azáltal, hogy kémiailag belenyúlnak a sejtek elektromos töltésébe. Szóval az agyban lévő elektromos aktivitás mintázatok fognak változni. És ebbe asszem bele lehetne szólni úgy is, hogy nem ionok kapukon ki be haladásával változna meg a sejt töltése, hanem direktebben. Biztos van aki jobban ért itt ehhez én csak courserás cuccokból vagyok képzett :D De az biztos, hogy most is vannak már olyan elektromos kütyük, amit beraknak az agyba, hogy enyhítsék pl a parkinson tüneteit, "deep brain stimulation" kereshető fogalom ide. De ez is még egy nagyon durva eszköz nem rendesen célzott, hogy mit csinál és nem is értik rendesen miért és hogyan működik. Biztos lesz ennek finomabb módja is. Lehet a jövő rekreációs drog laborjában hackerek fognak dolgozni, akik orvosi eszközöket módosítanak kicsit :D

A könyvek nekem is korszerűtlennek tűnnek. Túlságos lerövidült a figyelem, teljesen más a hétköznapi élet dinamikája, minthogy 10+ órákra fenntartsd a figyelmed folyamatosan valamin... Nem tudom ki mondta, hogy az egypercesek korában élünk :D Nekem is az az érzésem, hogy ez a mai tanulást meghatározó szöveg elemzés és újabb szövegek generálása, olyannak fog majd tűnni, mint nekünk az, hogy nem is olyan régen, még kézzel kellett könyvek végére a szójegyzéket megcsinálni, valakivel végig olvastatva a szöveget :D Mondjuk ha lenne valami gyorsabb információ beviteli mód azzal el is veszne valami az biztos. Egy regénynél szerintem lehet pozitívum is a lassan haladása, az hogy tényleg el kell tölteni akár hónapokat hogy eljuss valahonnan valahova. Ez maga egy élmény, ahogy ez időben történik meg.

De amúgy a coursera meg társaik már egy lépések az olyanfajta tanulás felé amiről írsz.
 

 
888. facombkivammá2014. december 22. 03:48
 
 
inigom: Igen, ez valamelyest megvalósulni készülő dolognak tűnik, gondoljunk a funkcionális genomikára, az egyénre szabott gyógyszergyártásra - távolinak tűnő, de már elkezdett projektek.
Az alatt mit értesz pontosan, hogy elektromos úton?
Szerintem az is egy abszolúte pozitívum lenne, ha nem csak magában a terápiában és rekreációs használatban lenne elterjedt a tudattágítás (nem feltétlen kemikáliákkal), hanem mondjuk az oktatásban. Az általad említett virtuális valóságok "használatát" ki lehetne terjeszteni mind az oktatásra, mind a terápiára. https://www.youtube.com/watch?v=aZ2jV8NIeJ4
Például ez egy elég érdekes gépezet, és még sok hasonlóbb, profibb dolgokat is lehetne készíteni, akár más hallucinogének hatásainak szimulálására.
Vagy mennyivel szerethetőbb lenne maga a tanulás, ha nem eléd raknának egy többszáz oldalas könyvet, hogy "nesze, itt van, olvasd el és seggeld be", hanem felvennél egy ilyen gépet, ami felolvassa/elmondja és illusztrálja, animált ábrákkal esetleg videófelvételekkel prezentálja az egészet. És ha valamelyik szót nem érted (pl. mi az a CYP2D6 enzim), akkor megállítod, egy mikrofonon keresztül bemondod, és megjeleníti.
Kicsit talán Johnny Mnemonic-szaga van a dolognak, de szerintem egy próbát mindenképp megérne.
 

 
887. inigom2014. december 21. 02:22
 
 
Szerintem lesznek gyökeresen más cuccok, amik nem kémiai, hanem elektromos alapon fognak beavatkozni az idegrendszerbe. A kémiai vonalon meg az lesz az érdekes, ha valahogy célzottabban lehet kezelni, hogy hol található idegsejteket aktiváljon, ne csak így általában be legyen öntve az agyba. szerintem ezek 100 éves távlatban simán realitások lehetnek. És ez eléggé meg fogja változtatni az egészhez való hozzáállást. Ha pl játékok és virtuális valóságok fogják ezeket használni.
 

 
886. facombkivammá2014. december 19. 17:25
 
 
"Hiszen ha legális szer miatt lesz baj, az mindig a páciens hibája, nem a droggyártóé. De ha illegális szer miatt lesz baj, az persze mindig a drog hibája, nem a használóé."
Hát ennél szebben ezt nem tudom, hogy meg lehet-e fogalmazni, tökéletes. És egyben nagyon szomorú.
Van, amikor felsőbbévesektől vagy csoporttársaktól hallom, hogy "X gyógyszergyárba kell menni, mert ott van a pénz", és akkor így... hát szarul érzem magam. Alapvetően én is úgy indultam el, hogy "jó, azért lesz ez a munkám, hogy sok pénzem legyen", csak aztán időközben ez teljesen átformálódott, részben a daath-nak, részben a barátnőmnek és részben az egyre több olvasásnak köszönhetően.
Ezen a nootropikum-gyártás megugrásán nem is gondolkodtam, de tény, hogy lehet benne valami, a piracetam és a cavinton nagy biznisz, meg a bilobil is, meg minden szer, amit képesek úgy reklámozni, hogy "okos leszel tőle". Tudom, ez elég erős túlzás, de leegyszerűsítve így néz ki.
És abba elég félelmetes belegondolni, hogy igen, a dohány és az alkohol még sok-sok év múlva is vinni fogja a pálmát. Meg az ehhez kapcsolódó, hatalmas bevételt is, természetesen...
"Ezen a bolygón a tér görbíti az időt" - ez nagyon jó :D
A kérdés, hogy vajon itt Magyarországon merre fog görbülni, mert egyelőre eléggé a visszafele irányt mutatja...
És myr-nek jogos a kérdése, ha pesszimista lennék, azt válaszolnám, hogy soha, ha optimista, akkor pedig azt, hogy "majd jőni fog, ha jőni kell", de addigra mi már a föld alatt leszünk...
Azt a cikket pedig én is olvastam, és szerintem is kiábrándító.
Emlékszem, amikor én is kicsit rápörögtem ezekre a szintetikus kannabinoidos vackokra, ugyanaz volt a kifogásom: "olcsóbb és legális".
Kár, hogy a nehezebb úton kellett rájönnöm, hogy ez azért nem teljesen van így.
Bár az elgondolkodtató, hogy ha elvileg 16 éves kor alatt fűhasználat szerepet játszhat a skizofrénia kialakulásában, mit fog tenni a 16 éves kor alatti műfűhasználat?
Nem tudom, néztek-e Metalocalypset, ott volt egy ilyen vicces felvetés, hogy "Uraim, bizonyára emlékeznek a 60-as évekre, és hogy az akkor megerősödő mozgalom mennyi kárt tett a hatalmunknak. És azok csak hippik voltak, akik gombáztak és akusztikus gitáron játszottak, el tudják képzelni, mi lesz akkor ha egy egész generáció... a metálon nevelkedik fel?" :D
 

 
885. myr2014. december 19. 14:50
 
 
Szépen fogalmaztad. Vajon képes lesz valaha a magyar társadalom nem csupán bal és jobb irányban gondolkozni?

Az újabb, potensebb szerek térhódítására pedig máris ott a példa a CK egyik cikkében. Egy új generáció, ami már a szintetikus kannabinoidoknak hódol, az igazit hírből ismeri csupán, aztán ha ki is próbálja, az élmény intenzitása nem versenyképes, így továbbra is a szintetikust preferálja. Szomorú...
 

 
884. Én+te+ö=gén2014. december 18. 23:24
 
 
A "jövö" fogalma amúgy azért vicces, mert ezen a bolygón a tér görbíti az idöt :D

Ha kiátlagoljuk a társadalmi, emberi jogi, technológiai, infrastrukturális, stb. helyzeteket, akkor egyes területek (pl. Afrika nagy része, Afganisztán), még mindig a középkorban élnek, míg más területek (pl. Észak- és Nyugat-Európa) folyamatosan távolodva húznak el a jövöbe; Magyarország pedig mindig is egy nyugtalan fekvésü, heterogén népességü, politikailag hovatartozásban bizonytalan, szövetségesi hálózat építésében gyenge, a széthúzások miatt leigázott és társadalmilag traumatizált, a hatalmi piramisos korrupció miatt kizsákmányolható és kizsákmányolt, fejletlen régió volt, ahol kisszámú fasisztoid-kapitalista-nemzetiszociáldarwinista hatalomközpontosító erök a megélhetési parákkal taposóversenybe kényszerített tömegek egymásra uszításával hatékonyan ellehetetlenítik a másik ember békén hagyásához és hagyatásához szükséges társadalmi összefogást és szolidaritást.

Na, ezért van most drogtilalom és kocsismáték.
 

 
883. Én+te+ö=gén2014. december 18. 23:00
 
 
Remek téma!
Szerintem 1-2 generáció múlva megtörténik majd további drogok legalizációja is (vagyis jövedéki adó alá bevonása), és kiépül néhány újabb szabályozott iparág. A konzervatívabbak továbbra is a "középkori" szereknek számító dohánnyal és alkohollal gyorsítják az önpusztítási folyamataikat. A progresszívabbak pedig a mértéktelen dizájneres élménykereséssel teszik tönkre magukat, véletlenszerübb és kiszámíthatatlanabb károsodásokat szenvedve. Közben a gyógyszeripar is rááll a legális "cognitive enhancement" típusú legális nootropikumok kutatására-fejlesztésére-gyártására, amit az orvosok receptre felírnak a gazdagabb rétegeknek és azok csemetéinek is. Hiszen ha legális szer miatt lesz baj, az mindig a páciens hibája, nem a droggyártóé. De ha illegális szer miatt lesz baj, az persze mindig a drog hibája, nem a használóé.
 

Keresés e témakörben:

|< Legrégibbek  < Előző tucat  Teljes lista 


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!