DAATH

A valóság az, ami nem hajlandó megszűnni attól, hogy nem hiszünk benne.

Philip K. Dick

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok

VEZÉRLŐPULT

Témakörök

Új hozzászólás


Regisztráció

Jelszócsere

Emailcsere


Legrégibbek

Előző tucat


Teljes lista


ADATOK

Kategória:

Társadalom


Létrehozó:

Betelgeuze


Létrehozás ideje:

2002. december 30.


Utolsó hozzászólás:

2016. április 17.


NÉPSZERŰSÉG

Érdeklődés:

19418 letöltés
551 hozzászólás


KERESÉS

Mit:Hol:

anyagok
könyvtár
fórum
kapcsolatok


[Rendben][Törlés]Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája (magyar)


Természetvédelem

Betelgeuze, 2002. december 30.

Mielőtt hozzászólnál vagy új témakört nyitnál, olvasd el a DAATH fórumának irányelveit!

 
551. universe2016. április 17. 19:29
 
 
https://recyclix.com/?id=39e47e1479d768

nézzetek rá, ha regeltek segíthetitek a környezetvédelmet a hulladék újrafelhszanálásán keresztül, ráadásul valós időben.
 

 
550. ppnqdd2015. december 14. 14:01
 
 
Szerintem a legjobb megoldás az lenne, ha mindenhova esőerdőt ültetnék, úgy sok-sok érdekes, egzotikus növényke lenne karnyújtásnyira, mondjuk a kertben. :D Ja és még a levegő is kitisztulna!
 

 
549. Én+te+ö=gén2015. december 13. 11:30
 
 
Hátra lehet dőlni, az Avaaz megmentette a bolygót a kitartó klíma-aktivizmussal: https://secure.avaaz.org/en/climate_story_loc/

A ENSZ klímaváltozási konferencia részletei: https://en.wikipedia.org/wiki/2015_United_Nations_Climate_Change_Conference
 

 
548. Én+te+ö=gén2014. szeptember 20. 17:16
 
 
Holnap (vasárnap) 13 órától lesz ez az Avaaz-féle klímaváltozási tüntetés, a Kossuth Lajos téren: https://www.facebook.com/events/740686389299959
 

 
547. Én+te+ö=gén2014. június 24. 13:35
 
 
Elözö hozzászólásban szereplö aktivizmus országhatárai megmutatják a Vasfüggöny örökségét Európában:
http://daath.hu/images/Avaaz_Europe.jpg

Tényleg ennyire vakon az okos politikusainkra és a paternalista állambácsira bízzuk a jövönket és a klíma védelmét? :O

Még egyszer a link: https://secure.avaaz.org/en/join_to_change_everything_rb/
 

 
546. Én+te+ö=gén2014. június 12. 23:55
 
 
Globális klímavédelmi civil összefogási akciónap szeptember 21-én by Avaaz: https://secure.avaaz.org/en/join_to_change_everything/
 

 
545. Szilvacska2013. szeptember 3. 15:52
 
 
Így is van. Az életösztön sokmindent felülír, de nem bújhatunk ki a felelősség alól, ha döntési lehetőség áll elő.

Krisna völgyben valóban jobb a helyzet.

A krisnásoknak ugyan engedélyezve van a tej fogyasztás, szerintem ezt csak ahimsza tejre kellene vonatkoztatni. Viszont mivel általánosságban nem tiltott, így lazábban veszik és normál ipari tejet is fogyasztanak pl a szegedi központjukban.
Egyébként már elindult náluk is egy vegán vonal pont azért, mert többen felismerték ezt a visszásságot és mivel nem tudják biztosan, hogy ahimsza tejet fogyasztanak-e, vagy épp nem jutnak hozzá, így a vegán életmód mellett döntöttek, akár egyénenként, akár területi szinten, 1-1 központhoz kapcsolódóan.

(és van aki szimplán csak elítéli az állathasználatot, így nem csinálja)
 

 
544. inigom2013. szeptember 3. 15:15
 
 
az utóbbi időben olvasgatok hindu dolgokat és épp láttam, hogy van a krisna völgyben is tehenészet :) a tej miatt tartják őket, az ökröket (hím teheneket) pedig a földművelésben és a teherszállításban használják. nem vágják le őket. szóval van ilyen is.

ifjúszent: abból, hogy szorult helyzetben megeszi valaki a csirkét, nem következik, hogy nem szorult helyzetben is rendben van, ha megteszi (lásd még, amikor élelem nélküli emberek megesznek valakit maguk közül).
 

 
543. ifjúszent2013. augusztus 31. 02:26
 
 
jó a téma.....

az egyik kedvenc jelenségem a bolygón, amikor aszfalt vagy betonúton támadt repedésben kinő egy kis fa vagy bokor vagy kicsi virág

gazdasági és morális vonatkozás.

azt is el lehet fogadni, hogy megnéznék valakit, aki pár nap éhezés után nem enne meg egy jó csirkepörköltet. az egész természetben zabálás van, ha nem tűnt volna fel. ennyit a gazdaságról.

az ember morális lény, márpedig a jót és a rosszat folyamatosan vizsgálja, és ebben a saját és a köz érdeke szerint is cselekszik, szélsőségek mindig lesznek, pláne ekkora számnál. a kérdés az hogy milyen ideákat követ, mármint mire törekszik. nem lehet összehasonlítani egy állattal, mert bár mind a kettő érez ingereket, az embernél kicsit más a dekódolás,

az elme természete ilyen, ez egy ilyen attachment a léthez, pl ha meg kell etetni hétmilliárd embert, miközben azért igazából leszarom őket csak megvenném azt a sportautót, akkor az elme segítségével építünk vágóhidakat meg porsékat. senki -vagy szerintem valóban kevesen, mondjuk a világon tizenketten vagy százanharmincheten- sem mondhatja magukról, hogy ő örökkön döntsön egyik vagy másik mellett.

persze lehet hogy létezik az arany középút, százharmincheten járnak is rajta, de a nemhúsevéssel is felvállalja az ember a morális megosztottságot. te miért eszel húst? mert szívlelem a kisboci húsát. ó te kegyetlen.

hogy hogyan juthattunk el ide, azt inkább leírom majd egy sci-fi fantasy filmforgatókönyvbe,

amúgy jó a téma

télleg.

 

 
542. Szilvacska2013. augusztus 30. 16:37
 
 
Még annyit tennék hozzá, hogy a hús és tejiparnál nem sok környezetszennyezőbb iparág létezik, ha egyáltalán van ilyen.

Sajnos erősen köthető az őserdők irtása ezekhez az iparágakhoz, mivel jelentős földterületre van szükség a haszonállatok megfelelő élelmezésének megteremtésére és ez természetesen hatalmas mennyiségű vízfelhasználást is von maga után. Ezen kívül a szarvasmarha tenyészét hatalmas mennyiségű metán kibocsájtással is együtt jár.
http://www.globalisfelmelegedes.info/

ha valakinek ez nem elég releváns forrás (megértem) tudok küldeni mást is, csak itt szépen össze van foglalva minden számadatokkal.
 

 
541. Szilvacska2013. augusztus 30. 16:26
 
 
Azt hiszem a természeten már rég túlléptünk. :(

Mert ugye nem nevezhető természetesnek a szupermarket polcán heverő töménytelen mennyiségű szerencsétlen és az 50-es évek óta megnégyszereződött húsfogyasztás. (ami egyébként a civilizációs betegségek jórészével szorosan összefüggésben van)

A veganizmus is bizonyos szempontból nevezhető a természeten való túllépésnek, de mért ne tekinthetnénk az evolúció egy újabb lépésének akár? :) Amikor a kezünkben lévő eszközökkel, túllépve az "ösztönökön" vagy inkább a többezer éves megszokásokon, felismerve a változás/változtatás szükségességét, végre nem pusztításra használnánk az emberi mivoltunk adta sajátosságokat.

Egyébként, ésszerű amit írsz és életszerű is. Mármint hogy kis lépésekben könnyebb lehet előre jutni és fokozatosan egyre befogadóbb lehet a célcsoport. Sokan vannak, akik ezen logika mentén akarják megváltoztatni a világot - pl az állatjólétisek - de szerintem szükség van a radikális vonulatra is, mert ez talán felgyorsíthatja a változást, bár tény, hogy szélesebb rétegeknél nem célravezető.
Saját tapasztalatból mondom, hogy van akit egy cuki kép, van akit egy véres jelenet, van akit egy logikai okfejtés indít el a változás útján, tehát semmire nem mondanám, hogy felesleges, csak ennyi szörnyűség tudatában már nehéz türelmesnek lenni.

Tej: itt sajnos nem csak arról van szó, hogy a létezésének mi a értelme és hogy azt az értelmet mi generáltuk-e. Ahogy írtam, a tejipar elválaszthatatlan része az állat életének jelentős megrövidülése (20-25 év helyett 3 év) és az utódok leölése. Ezt nem lehet kicsiben sem erőszakmentesen csinálni, mert az utóddal valamit kezdeni kell és az anyaállat tartása sem gazdaságos hosszú távon. Azt meg már csak halkan említem meg, hogy az a tej az utód számára van és ha az ember nem avatkozik közbe, nincs belőle több, mint amit a kisboci fogyasztana.
Meg egy kicsit fura is más állat anyatejét fogyasztani, ha így jobban belegondolunk, de ez már más téma, mert ugya fogyasztunk sok minden mást is ami fura. :D


tudom, hogy már volt, de utolsó cseppre, vagy kezdő löketre vágyóknak jól jöhet még. (semmi vérengzés)
http://www.youtube.com/watch?v=N80ocuZe40Y

 

 
540. inigom2013. augusztus 30. 14:45
 
 
Csak annyira gondoltam, hogy lehet a kevesebb húsevés célkitűzése elfogadhatóbb sokaknak, mint a nulla hús. És ezt megtámogatni egy olyan érvvel, hogy ez valami jobbhoz vezetne(vs tök mindegy, hogy kevés vagy sok húst eszel). Ráadásul van egy olyan pszichológia hatás is, hogy ha az ember megteszi a kis lépéseket egy irányba, akkor utána könnyebben rábeszélhető a nagyobbakra, amiről kezdetben azt gondolta volna, hogy azt nem (azt hiszem ezen a fórumon ezt nem kell magyarázni :D). Amúgy személy szerint eszem húst, ha úgy adódik, de viszonylag keveset. Lehet ezért is merült fel ez tőlem, mint ami saját eljárásomat is elfogadhatóként tüntetné föl :) Egyfajta önmentés is innen nézve.

Amúgy láttam épp egy olyan cikket is, hogy csináltak egy beszerző szoftvert éttermek számára, mert probléma volt, hogy egy kis farm, ahol normálisabban tartják az állatokat nem tud egyedül ellátni egy éttermet hússal. Szóval nagyon problémás volt az étterem számára menedzselni a sok kis farmról való beszerzést.

Tej: azért tejgyárnak lenni nem biztos, hogy olyan rossz, ha mellette normálisan tartják pl sétálhat legelhet egy mezőn. Ha azt nézed a legtöbb ember is valami szolgamunkát végez az ébrenléte nagyobb részében és mégsem kérdőjelezi meg, saját léte értelmét.

Amúgy bennem egyszerre van meg valahogy az, hogy egyetértek mindennel amit írsz, hogy valahogy mélyen bántó egy lényt csak azért világra hozni, hogy azt várjam mikor ölhetem meg, hogy a testét megegyem, mert amúgy ő semmi, csak test, csak hús. és az, hogy valahogy mégis része a természetnek, hogy megesszük egymást. Persze a tanulság lehet az, hogy túl kell lépni a természeten. Tényleg nem tudom.
 

Keresés e témakörben:

|< Legrégibbek  < Előző tucat  Teljes lista 


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!