DAATH

Vágy és kielégülés között épül az eleven világ, oly embertelen akarattal, ahogy a fáraók építtették meztelen tömegekkel a piramisokat.

Márai Sándor

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok

VEZÉRLŐPULT

Témakörök

Új hozzászólás


Regisztráció

Jelszócsere

Emailcsere


Legrégibbek

Előző tucat


Teljes lista


ADATOK

Kategória:

Pszichedelikumok


Létrehozó:

Én+te+ö=gén


Létrehozás ideje:

2017. november 16.


Utolsó hozzászólás:

2021. február 23.


NÉPSZERŰSÉG

Érdeklődés:

5360 letöltés
15 hozzászólás


KERESÉS

Mit:Hol:

anyagok
könyvtár
fórum
kapcsolatok


[Rendben][Törlés]Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Changa - élmények és receptek

Én+te+ö=gén, 2017. november 16.

Mielőtt hozzászólnál vagy új témakört nyitnál, olvasd el a DAATH fórumának irányelveit!

 
15. Gojo2021. február 23. 22:44
 
 
Ajánlom, hogy előtte tarts valamiféle böjtöt is. Attól függ mit viszel túlzásba. Nem feltétlenül a húsra gondolok. Pl ha sok csokit eszel, akkor 3-4 napig előtte csökkentsd, vagy hagyd el. A megelőző órákban ha lehet minél kevesebb képernyőt nézzél, és ha zaklatott állapotban vagy, vagy nagyon pörgős napod volt, akkor gondold át mégegyszer, hogy biztosan ma kell-e csinálnod...

Az adagolást tekintve: mérleg kötelező, de ennek is akkor van értelme, ha tudod, hogy hány %os a changa. Általában 25-30%osak, de vannak akár 50%osak is. Igazából a túladagolástól nem kell félned, mert a hatásos és a halálos dózis között irgalmatlan nagy a különbség(egyszer kiszámoltam, hogy kb 250 gramm changát kéne eltolni együltőhelyedben, ami nem lenne egyszerű). Érdemes mikrodózissal kezdeni, ami kb 0.05 grammot jelent, és úgy felfelé lépkedni. kb 0.15 gramm már lekapja az ember fejét, szóval a lépkedést 0.02esével érdemes, jónéhány nap szünetekkel. Használj vaporizátort, és ne égesd nyitott pipában, mert csak pazarolsz, és büdös is. Ha egyedül vagy, akkor, ha lehet teljes csönd(és sötét) legyen, mert a hangok zavaróak lesznek, és befolyásolják az utazást(nem biztos, hogy jó irányba), vagy kint a természetben érdemes, de az nagyon más élmény lesz.
Akármennyire is rázós az élmény, mindössze csak 10 percig tart, persze ez "odaát" nem 10 perc, viszont a jó hír, hogy eddig sosem tapasztaltam olyat, hogy valaki rosszul jött volna ki(persze lehet, hogy van ilyen). A lassabb "eljárásokkal" lehet(gomba, aya, vilca), de a changánál akkora az átütő erő, hogy a "kis Én" és "nagy Én" közti feszültség szinte mindig kisül, így az élmény után 10-20 perccel igencsak kisímul az ember, akkor is, ha lekapta a fejét a medicina.
Egy dolog azonban van, amivel számolni kell, és az pedig a sebesség. Igaz, hogy ez csak 10 perc, viszont az eleje rettentő gyors. Míg a gomba/aya szépen félóra-óra alatt vezeti fel az élményt(mint egy hosszú előjáték), addig a Vilca és főleg a changa másodpercek alatt(a Vilca inkább percek). Ez gyakorlottaknak is gyors. Valahol előny, mert a tudatodnak nincs ideje kapálózni, valahol viszont hátrány is, mert szinte ijesztően gyors. Igazából lehetetlen rá felkészülni, mert sosem tudod mi vár"odaát", de a lényeg, hogyha a bizalom megvan, és mindent józan ésszel csinálsz, akkor nagy bajra nem kell számítani.
Ha olvasod, akkor remélem segített valamennyit az írásom, és jó felfedezést kívánok!
 

 
13. alapveto2021. január 30. 21:16
 
 
Uuh, azt speciell még pont nem olvastam el, de érdekesnek tűnik, bár a salvia...ehh... elég erőteljesen arcbavágósnak tűnik????
 

 
12. alapveto2021. január 30. 21:13
 
 
Húúha... Igen, vannak bizonyos dolgok, amikről el-elagyalgatok, vannak bizonyos elméletek, amiket követek. Igazából, egyelőre nem tudom, hogy mit várjak az élménytől, egyelőre csak szeretném megtapasztalni, hogy milyen, hajt a kíváncsiság ????
 

 
11. ppnqdd2021. január 30. 17:44
 
 
Olvastad ezt? Ez az egyik legdurvább élmény, amit valaha olvastam, pedig nagyon sokat olvastam. A Salvia tipikusan a különválás, az elidegenedés, a tudati izoláció oldalát világítja meg a valóságnak. A szummázó, paranoid tudatállapot eredménye. https://www.daath.hu/showText.php?id=261
 

 
10. ppnqdd2021. január 30. 17:39
 
 
Sok mindent mondanak amúgy a pszichedelikus élmények a valóság természetéről. Én főleg olyasmit veszek ki belőle, hogy egyfajta paradoxonként te vagy minden és ezzel együtt nem vagy semmi.
Az egyik megközelítés azt mondja, hogy egy isteni tudat darabja vagy, ami a saját, nagy szabályrendszere szerint képzeli a valóságot, a másik, ellentétes megközelítés azt mondja, hogy a redukált komplexitás, az én tudatod az illúzió. A kettő ellentétes, de mégis összefügg.

Könnyen levezethető amúgy, ha a tudományos módszer hibáit kivesézed. A tudományos módszer lényege, hogy laza megfigyeléseken alapul és a komplexitás csökkentése érdekében szinte mindig izolált rendszereket vizsgál. Például vegyünk egy fát. A fának van gyökere, törzse, lombja, stb. A faj fajtája mondjuk nyírfa. Innen kiásod, oda elülteted, stb. De ez az izoláció igazából egy részigazság, mert ha a fát kiásod az erdőből, átteszed egy új helyre, lehet hogy olyan földbe kerül, amihez nem tud alkalmazkodni, vagy rámennek olyan rovarok, amiket az erdőben mondjuk az ott élő madarak elpusztítottak. Szóval ez a fa, már nem ugyanaz a fa. Az izoláció eldob bizonyos részleteket. A fa esetén eldobja az erdő spiritjének komplex vizsgálatát.

Nem tudom, hogy te ilyen agyalós vagy-e, vagy inkább csak szeretnéd megélni, amit egy élmény mutat. Sokszor az segít, ha közben elengeded az azonnali megértést, azzal sokkal mélyebbre tudsz utazni, mert az ego-d kapálózik és próbálja megmagyarázni.

Sok még a kérdés :).

 

 
9. alapveto2021. január 30. 13:58
 
 
Igen, tudok. Megnéztem, valóban érdekes! :)
 

 
8. ppnqdd2021. január 30. 00:57
 
 
Tudsz angolul? https://www.youtube.com/watch?v=7-C1cpG6TLc

Ez a jelenet a Pi(1998)-as filmből tökéletesen elmondja a lényeget. Én is egy Max vagyok és valószínűleg te is! :)
 

 
7. alapveto2021. január 29. 12:42
 
 
Hm, érdekes. Nagyon érdekes, és van benne valami. Mert az az igazság, hogy én sem szívesen mérgezem magam, ha nem muszáj, füsttel, maga az élmény mégis érdekel. Olvastam, hogy a DMT-nek vannak egyéb fogyasztási módjai is, amihez nem szükséges elszívni, és természetesen csak pontos mérleggel dolgoznék. De majd látjuk, mit hoz a jövő :) Mindenesetre átrágom magamban még az imént olvasottakat, köszönöm szépen!
 

 
6. ppnqdd2021. január 29. 03:45
 
 
Én olyan 10-11 éve követem a témát, abból az első egy-kettő telt valós dolgok kipróbálásával, azóta pedig inkább zöld tea iszogatás közben olvasgatok trip élményeket, próbálom megfejteni őket, meg okoskodom, vagy leugatok néhány embert itt a fórumon.

Újnak és értelmesnek tűnsz, ezért átadom a legfontosabb tapasztalati infót, amivel rendelkezem: iszonyúan érdekes téma, elképzelhetetlen magasságokat és mélységeket tudnak adni ezek a dolgok, de csak akkor, ha nem kerülsz bele a spiráljukba és az életedben léteznek egyéb, valós prioritások.
Spirál alatt nem azt a panel-t értem, hogy beheroinozva fetrengsz valahol, hanem a megrögzöttség veszélyét. Amikor megélsz egy élményt, hoz valamit, vagy pont megijeszt, ezért elkezdesz rápörögni, hogy merre kéne módosítani, mit kéne még kipróbálni, stb. A személyiségedtől függ, de ha olyan vagy, hogy óriási energiákat tudsz beleölni a környezeted számára értelmetlennek tűnő dolgokba és ezt néha még te is belátod, akkor nagyon veszélyes számodra a beleugrás.

Nem próbáltam a changa-t, sőt semmilyen DMT-t, vagy elszívós pszichedelikumot, de azt megmondom neked, hogy ezek a létező legerősebb lehetőségek, főleg ha kivonatolt, tiszta hatóanyag van benne.
Ha az ember tapasztalatot szerez más, könnyedebb szerekkel, akkor eljut arra a pontra, hogy nem feltétlen akarja ezeket kipróbálni.
Ennek ellenére nem akarlak lebeszélni, vagy megijeszteni.

A szívás nagyon intenzív, de van az az előnye, hogy nincs például egy sok órás vajúdás rossz trip esetén, mint mondjuk a szinti 2c-knél, vagy a hawaii bébi rózsa magnál, viszont az adagolása marha nehéz.

A kivonatolásos játékkal az a baj, hogy komoly bizonytalanságot tud okozni, mennyire sikerült. Több-e, kevesebb-e, elrontottad-e. Ezek a bizonytalanságok exponenciálisan megnőnek benned a trip startolásával.

Pontos mérleget mindig érdemes használni, nem túl drága beszerezni egyet.

Szívesen mondanék amúgy neked valami lazább helyettesítőt, de nem igazán van. A magok elég komoly fizikai mellékhatásokat, mérgezés érzést okoznak, amit nem akarsz megélni. A szintiknél ezek a durva mellékhatások nem jellemzőek, de azokon meg érződik a szintiségül, meg hogy b*szkodják a keringést, nehéz kimérni őket, volt rá példa, hogy meghaltak emberek, mert mást küldött a forgalmazó, stb. Könnyű elrontani.

Én a helyedben (bár én már kiégtem ebből a dologból), inkább olyan növények után néznék, amik hozzák ezt az álomszerű, relaxálós, kellemes érzést és nem igazi pszichedelikumok. Ezeket jól dózolva, egy jó kis zenével, vagy élmény olvasgatással kombinálva, hasonló, vagy még jobb állapot érhető el.

Ha mégis ezekhez az erősebb megoldásokhoz ragaszkodsz, én a helyedben inkább valami rágcsálós, vagy gyomros megoldással próbálkoznék, kis adagok mellett.
Alap tézis, amikor írják, hogy a, vagy b szer gyomorban inaktív. Ez 98%-ban nem igaz, csak egy kicsit több kell, vagy esetleg be kell érned egy lazább, de kellemesebb hatással.

A MAOI-knak nagyon olvass utána, mielőtt alkalmazod őket, mert kilövik az idegrendszer immunrendszerét, amit én sosem tartottam szerencsésnek, de azt írják a növényi változatokra, hogy tudnak kellemesek is lenni.

A kiégett pszichonauta szólott belőlem, aki már nem akarja b*szogatni, pszichedelikus élményekkel pofán rúgdostatni magát és sokkal jobbnak tartja az enyhén pszich. rekreációt, mint a mély tripeket. Fogadd némi útravalónak! Te is el fogsz jutni erre a pontra, bármibe is kezdj! :)
 

 
5. alapveto2021. január 28. 01:14
 
 
Áhá, szóval...
Egészen új vagyok a témában (ahogy az gondolom a kommentekből is látszik). A fórummal úgy durván egy hónapja foglalkozom rendszeresebben (témák, fórumok, bejegyzések, kommentek olvasása), de előtte is tudtam már róla. Ha valamely medicínával kapcsolatban van kérdésem, akkor általában felkeresem.
A pszichedelikumokkal úgy egy jó 4 hónapja kezdtem el foglalkozni. Nem is tudom, szokták ezt mondani: "éreztem a hívást". Illetve érzem. Valamilyen úton-módon rájuk akadtam, és bár nincs tapasztalatom velük, nagyon hajt a kíváncsiság, a felfedezés vágya. Rengeteg cikket, bejegyzést (nem csak a fórumon, és nem csak magyar nyelvűt) olvastam, sok-sok videót néztem már velük kapcsolatban, és elég pulzálónak, előrehatolónak bizonyul ez a reneszánsz, ami most épp zajlik. Az emberek ugyanis szépen lassan kezdenek rájönni, hogy milyen potencia rejlik bennük, mint tudományos, gyógyászati, és spirituális területen is. Különösen tetszik bennük, hogy nem okoznak függőséget, illetve egészségügyi negatív hatásuk sem számottevő, megfelelően használva (néhány esettől eltekintve).
Engem személy szerint mindig is érdekelt, vonzott a spiritualitás, és nagy potenciált látok ezekben a (ahogy fentebb is említettem, mert így vélekedek róluk) medicínákban. Úgy érzem, hogy az emberek egy olyan (forduló)ponthoz érkeztek/érkeznek lassacskán, amiben nagy szerepet játszhatnak ezek az anyagok. Nekem vannak bizonyos kérdések, témakörök, intenciók, amikkel ezen anyagok felé fordulnék. (Egészen az általános, sokakat foglalkoztató témáktól-mi az élet, mi a halál?-, az egészen személyes jellegűekig.
Mivel hozzáférésem csak ehhez az egyhez van, aminek a topic-jához most kommentelek, ezért erre esett a választás, viszont a tiszta kristályos dimitrit elég durvának, erősnek, lehengerlőnek találom elsőre, inkább a csanga felé húz a szívem. (Kis dimitri dózisú keverésben). Hogy miért? Véleményem szerint azért, mert gyorsan hat, és nem tart sokáig, kisebb a "para" hosszan tartó lehetősége, könnyen rájön az ember, hogy jelenleg való-e neki ez az egész dolog, vagy sem. Kis dózisnál talán még a lehengerlés (negatív értelemben) esélye is kisebb.
De mivel a kíváncsisághoz társul egy kis félelem, izgatottság is, és nem tudom eldönteni, mikor melyik kerekedik felül a másikon, még nem határoztam el magam a kipróbálásra. Épp ezért kutatgatok továbbra is, és ezért kommenteltem ide, hiszen mégiscsak valamennyire első kezes infókat kapok itt, és ami még számottevően közvetlenebb dolog, hogy ez magyar nyelven történik.
 

 
4. ppnqdd2021. január 27. 01:06
 
 
Szia! Mesélj inkább magadról! Mennyire vagy új ezen a fórumon, vagy visszatérő? Mi a célod a pszichedelikumokkal? Mennyire vagy tapasztalat a témában?
 

Keresés e témakörben:

|< Legrégibbek  < Előző tucat  Teljes lista 


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!