DAATH

Az igazi hit nem azért vonzó, mert az üdvösséget ígéri, hanem azért, mert az egyetlen menedékhely a szenvedések és a halálfélelem ellen.

Lev Nyikolajevics Tolsztoj

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok

VEZÉRLŐPULT

Témakörök

Új hozzászólás


Regisztráció

Jelszócsere

Emailcsere


Legrégibbek

Előző tucat


Teljes lista


ADATOK

Kategória:

Pszichedelikumok


Létrehozó:

maximúmia


Létrehozás ideje:

2003. március 13.


Utolsó hozzászólás:

2023. augusztus 5.


NÉPSZERŰSÉG

Érdeklődés:

46060 letöltés
612 hozzászólás


KERESÉS

Mit:



Hol:

anyagok
könyvtár
fórum
kapcsolatok


[Rendben][Törlés]



Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Légyölő Galóca - probálta már valaki?

maximúmia, 2003. március 13.

Mielőtt hozzászólnál vagy új témakört nyitnál, olvasd el a DAATH fórumának irányelveit!

 
612. andree56162023. augusztus 5. 17:14
 
 
Párducgalócáról mi a véleményetek?
 

 
611. estimese2019. szeptember 19. 10:37
 
 
Üdv mindenkinek, úgy vettem észre, hogy van külömbség, ha a galócát elfogyasztjuk mint egy szubsztrátot (meghánytat)vagy lényként tiszteljük (nincs hányás)
6g szárítva+zöld, megmutatja milyen kisértet zaklatja az embert, ugyebár a múltból sokan üldöznek minket, betegséget okoznak, stb.

 

 
610. Waz122019. szeptember 11. 19:45
 
 
Sziasztok!

Azért írok most ide, mert eléggé elkezdett érdekelni a légyölő galóca, csakhogy nem merem kipróbálni, mert hallottam, hogy ezektől a pszichedelikumoktól skizofrénné válhat aki hajlamos rá (nem tudom hogy hajlamos vagy e rá) Ez mennyire érvényes a légyölőre, mert gondolom nem olyan mint egy LSD.
Köszi a válaszokat előre is.
 

 
609. gombasz2018. július 26. 21:51
 
 
Én is így gondolom a legveszelytelenebbnek, bár szárítva szerintem úgyis úgyis az.
Tavaly próbáltam lehuzni a bőrét , de nem igazán jött le, csak ilyen csikokban, bár az kiszaritva pont jó, nem kell darabolni.
 

 
608. estimese2018. július 26. 20:24
 
 
Errefelé az a tapasztalat, hogy minél magasabb a tengerszint feletti magasság, annál minőségibb a gomba. Az Alacsony Tátrában sok nő. Ahogy megtudtam sokan lehúzzák a kalapbőrt a pöttyökkel és megy a pipába. Így nincs rosszullét(hányás)
 

 
607. gombasz2018. július 24. 23:52
 
 
Üdvözletem!
Nemsokára galócaszezon fog következni!
Örülnék ha lenne pár vállalkozókedvű ember aki tervez idén gombászni menni.
 

 
606. sleepwalker2018. május 3. 23:24
 
 
Régebben én is kísérleteztem légyölővel, ezért leírom a tapasztalatokat, hátha valakinek hasznos lesz.
A legfontosabb: Más fajtával nehezen összetéveszthető, de aki nem gyakorlott gombagyűjtő, annak nem ajánlom, hogy ezzel rizikózzon!
Alapszabály: a piros pöttyös az igazi :). https://en.wikipedia.org/wiki/Amanita_muscaria
Nem teljesen kifejlett (tojás alakú) -az összetéveszthetőség miatt-, citromsárga (citromgalóca), FEHÉR és ZÖLD (gyilkos galóca) színű galócák halálosan mérgezőek!
Mivel pszichedelikus jellege nem igazán van és túlságosan érdekesnek sem találtam, ezért 1-2 kalap fölé sosem mentem.
Hatásra (kajálva) egyfajta józan részegség, élénk színek, feldobottság, fokozott érdeklődés, relaxált állapot és hullámokban jelentkező durva fizikai energia (nem tudom máshogy megfogalmazni) érzete jelentkezett - hogy csak a pozitívabbakat említsem. Kalapbőrt elszívva teljesen más jellegű az élmény. Sokat nem érdemes belőle egyébként sem fogyasztani, mert delíriumot okoz (ami cseppet sem kellemes).
A különböző időjárási viszonyok miatt változhat a hatóanyagok összetétele, ami miatt a hatás és az intenzitás is időnként eltérő lehet.
A légyölőhöz hasonló császárgalóca igen ízletes, de védett fajta :). Leginkább ezzel téveszthető össze, azzal a különbséggel, hogy a császárgalóca kalapja és spóratartói (a kalap alja) narancssárgák, még a légyölő kalapja élénkpiros , fehér pöttyökkel, a kalap alső része pedig fehér. Ízre is ehhez hasonlít leginkább, ezért mindig meglepődök, mikor valaki rossz ízre panaszkodik. Ha jól van elkészítve, kifejezetten kellemes ízű. A gomba gyorsan romlik, ezért illik apró szeletekre vágva gyorsan kiszárítani, szükség esetén sütőben (vagy radiátoron) alacsony hőfokon rásegíteni. Ha fokozatosan elrágcsálva fogyasztják el, minimálisra csökkenthetőek a gyomorpanaszok, de van, akinek egyszerűen nem bírja a gyomra (a kratomhoz hasonlóan).
Kis érdekesség: a sámánok körében a légyölő a jó, a párduc pedig a sötét oldalt szimbolizálta. Valószínűleg nem véletlenül. Az utóbbi jóval kiszámíthatatlanabb, hatásra és potenciára is. Csak óvatosan!

 

 
605. ppnqdd2018. április 29. 01:35
 
 
estimese, kösz a beszámolót!

Gén, ha már így írkálnak néha ebbe a topicba, nem lehetne kitenni valami képet, nehogy összekeverjék valami nagyon mérgezővel?

Amanita muscaria:
Méreganyagai az iboténsav, muszcimol, muszkarin, muszkazon és muszkaridin, amelyek az idegrendszerre hatnak. A mérgezés tünetei fogyasztás után 1/2 - 3 órával jelentkeznek: félálomszerû, részeg állapot, hallucinációk, álmosság, szédülés, gyomor- és bélpanaszok, nyáladzás, izzadás, könnyezés, nagyobb adag elfogyasztása esetén delírium. Mivel más galócafajokkal ellentétben a légyölő galóca nem tartalmaz májkárosító amatoxinokat vagy phallotoxinokat, így a halálos mérgezés rendkívül ritka. A gomba elfogyasztása elsősorban gyermekek, vagy idős, legyengült emberek számára veszélyes. A becsült halálos adag egy egészséges ember számára körülbelül 15 kalap, azonban a mai orvosi ellátás mellett a halálos mérgezés esélye rendkívül kicsi – a mérgezés szinte minden esetben néhány óra alatt, komplikációk nélkül teljesen lezajlik.
 

 
604. estimese2018. április 27. 19:28
 
 
Üdv!
Tavaj szedtünk légyölő és párducgalócát. Sokat,, amit kiszárítottunk....
7g légyölőt fél liter vízbe tettem egy edénybe, majd betettem 80 fokra a sütőbe egy 60 percre.... Majd leszűrtem és megittam. Be kellett fogni az orrom. Nagyon szar az íze, szinte förtelmes. Utána néztem az órát. És kb 30 perc után összehánytam magam...
Majd ezután jött egy fura állapot, olyan mintha az érzelmek eltűntek volna. De mivel egyedül voltam, így nem tudtam senkivel beszélni. Na meg volt olyan hatása, mikor az ember több szeszt iszik, olyan szédelgős. Na meg a házon a két ablak, mintha szemek figyeltek voltak....

A párduc az erősebb, abból 7g elég volt kettőnknek. Az is hányós volt. De a páromat kiszedte a depresszióból. Itt is érzelem mentességet figyeltem meg, mivel sokmindent meg tudtunk beszélni úgy , hogy se sértődés, semmi ehhez hasonló nem volt. Vagyis sokat segített. Na meg jött egy tiszta állapot, és láttam ahogy az embereken élősködnek az érzelmek. Na ez érdekes volt... De röviden ennyi ;-)
( a galócákat szeptember végén szedtük egy fenyfvesben, kb 300m tengerszint feletti magasságban)
 

 
603. rész-egész2017. október 30. 15:16
 
 
amanita pszichonautát keresek...
 

 
602. rész-egész2017. október 29. 19:26
 
 
Üdv! Amanita kiszárítva elrágcsálva.Mire jó odafigyelni ha teszem azt valaki így próbálkozna...?(természetesen a mennyiséget szem előtt tartva!)Először használná az illető.Avagy porrá őrölve?Pipából?Ezek a dolgok foglalkoztatnak...
 

 
601. gombasz2017. október 28. 23:27
 
 
Srácok ha valaki meg érdeklődik a gomba után az dobjon egy emailt PLS. csekelgyula@freemail.hu
 

Keresés e témakörben:

|< Legrégibbek  < Előző tucat  Teljes lista 


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!