DAATH

Mert az ember a legnagyobb, és egyetlen értelmes dolgot, amit tehet, akkor cselekszi, ha természetadta képességeivel önmaga megvalósításán törekszik.

Hermann Hesse

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok

VEZÉRLŐPULT

Témakörök

Új hozzászólás


Regisztráció

Jelszócsere

Emailcsere


Legrégibbek

Előző tucat


Teljes lista


ADATOK

Kategória:

Kultúra


Létrehozó:

burnrex


Létrehozás ideje:

2003. március 20.


Utolsó hozzászólás:

2015. március 9.


NÉPSZERŰSÉG

Érdeklődés:

14233 letöltés
130 hozzászólás


KERESÉS

Mit:



Hol:

anyagok
könyvtár
fórum
kapcsolatok


[Rendben][Törlés]



Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Csináljunk 1 jó filmet!

burnrex, 2003. március 20.

Mielőtt hozzászólnál vagy új témakört nyitnál, olvasd el a DAATH fórumának irányelveit!

 
130. facombkivammá2015. március 9. 14:43
 
 
Anath: nem tudom, hogy a pszichopátiának mennyire előfeltétele a sérelem, elég, ha mondjuk megnézed Patrick Batemant az Amerikai pszichóból, Daniel Plainviewt a Vérző olajból, Louis Bloomot a Nightcrawlerből, vagy úgy kb. az egész családot a Stoker-ben :D. Tudom, hogy itt csupán filmbéli szereplőkről beszélünk, de azért gondoltam, leírom :)
Mindenesetre érdekes téma, meg a cikk is gondolatébresztő, a filmet sajnos most nincs időm megnézni, de szerintem rá fogok pillantani, mert jónak tűnik, köszi az ajánlást.
És hogy a fórumhoz is illeszkedjen a mondanivaló: az általad küldött cikk alapján a hóhérról lehetne egy filmet csinálni, akár dokumentum-filmet vagy biográfiát. Meg néhány államfőről is...
 

 
129. Anath2015. március 5. 00:49
 
 
https:// http://www.youtube.com/watch?v=UWY6lMeXfnk

valójában egy pszichopata semmiben nem különbözik egy normális embertől.maximum mások nem értik meg a súlyosan megélt sérelmeiket...

én ezt a filmet(10éves) csak most láttam, bocsi aki már látta.
kicsit ez jutott eszembe róla http://index.hu/kulfold/2015/02/26/egy_brit_ferfi_az_isis_ugyeletes_lefejezoje/
 

 
128. mikro2014. szeptember 28. 19:16
 
 
A csillag szeműeknek küldöm sok szeretettel:
https://www.youtube.com/watch?v=YAp5ZoSpHDM

 

 
127. ifjúszent2014. február 5. 00:45
 
 
szeretném elmondani, hogy a 125.ben válaszoltál egy olyan kérdése amit ont mielott olvastam volna- máshol tettem fel: "vajon a negatív utópiák emberekbe ültetése realizálhatja azok átgondolásából fakadó pozitív (egészséges) irányba történő elmozdulást?"

plusz még más egyebekre is természetesen, a mockumentary pedig eszembe se jutott, nagy ötlet.

köszönöm szépen
 

 
126. nokontakt2014. február 4. 14:00
 
 
ifjúszent:

Csináld meg. Aztán állítsd be Mockumentary-nek. Többen megfogják nézni, mert fikciónak hiszik, és inkább látnak majd benne igazságot, mint fikciót :)
 

 
125. nokontakt2014. február 4. 13:16
 
 
A gondolatok szerintem nem teremtik meg önmagukat, hanem felfedik magukat a tudatosságod előtt, pont akkor, és pont olyan formában, amikor szükséged van rá. A vallás, a hit, a hívő emberek, és a próféciák beteljesülése szerintem erősen rímel erre a konjuktív realitásra, egzisztencializmusra, szűk látókörű emberekre, és az ebből adódó borzalmakra, amik gyökeret vernek a közös placcon. Ha folytatod a gondolatmenetet szerintem, te magad is meglátod, melyik vallás mit jövendöl. Illetve bónuszként felfedi magát, a legnagyobb hitrendszer, aminek mindenki a tagja, vallási hovatartozástól függetlenül, amíg fel nem ismeri a létezését és akkor dönthet. Vagy ráparázik és nem dönt tudatosan, ami szerintem a legrosszabb. Ez így lehet, hogy nagyon pesszimistán hangzik, de ha mindezt felismerjük, azzal már szerepet vállalunk, és tudatosan tölthetjük az univerzum sötét anyagának funkcióját betöltő spirituális teret pozitív gondolatokkal. Ha már ez mind tudatosul az egy elég pozitív dolog, az ezt követő negatív illúziók, amik támadni fognak, szépen igazolják az igazad.
 

 
124. ifjúszent2013. november 9. 21:46
 
 
ha ma Magyarországon szeretnénk interjút készíteni emberekkel, akik kipróbáltak vagy rendszeresen használtak
ak drogokat, akkor a minimum a minden arcot kockázni kell és minden hangot torzítani, megsemmisíteni a felvételeket és dél-amerikába disszidálni? emberi tapasztalatokról beszámoló dokumentumfilm büntethetőségi kategóriája?
 

 
123. Fotinó2013. július 16. 19:37
 
 
Azon filoztam, hogy ha a gondolatok megteremtik magukat,
akkor egyes vallasos jovendelesek is megteremtik magukat, az altal, hogy hisznek az emberek benne...

Jo lenne most tudni melyik vallas mit josol meg.
Van valahol olyan cikk ami osszefoglalja a jovendoleseket?
 

 
122. Fotinó2013. július 6. 23:48
 
 
En is epp azon gondolkodtam, mintha csak egy tudatos alom lenne ez a valosag. Es ahogyan ott is egy ido utan megtudod tanulni, a gondolataiddal hogyan epits meg mondjuk egy hazat. Az ebben a valosagban is lehetseges lenne. Csak olyan szintre kellene eljutni.

Az NLPt ugy gondolom, hogy ha vmi ellen akarsz gondolni, akkor nincs megfogalmazva, hogy mit szeretnel helyette, lehet, hogy az amit szeretnel ellkerulni nem tortenik meg, de helyette vmi megint csak rossz tortenik szamodra. Ezert erdemesebb rogton ugy gondolkodni, hogy mi az amit szeretnel.
 

 
121. uncensored2013. július 6. 20:19
 
 
Valahogy úgy működhet ez, mint a hipnózisban használt NLP (neuro linguistic programming), melynek egyik alapelve, hogy a tagadó mondatok kevésbé hatékonyak ezért pozitív megerősítéseket kell alkalmazni.

Ld.: Ne gondolj a rózsaszín elefántra. (naná, hogy rágondolsz)
 

 
120. inigom2013. július 6. 20:18
 
 
egy kicsit nem olyan ez mintha valami kollektív tudatos álom lenne világ?
 

 
119. Fotinó2013. július 6. 17:38
 
 
Az univerzum ugy lett megteremtve, hogy kiegyenliti sajat magat. Csak az ego kepes alkotni. Es ha vmit alkot, akkor valahol a megfelelo mertekben az univerzum ellen cselekszik es kiegyenliti az esemenyeket. Ugy gondolom, ha minden teremtmeny akinek egoja van az univerzumban, megvilagosodna, akkor vissza kerulnenk a `nagy bumm` elotti allapotba, vagyis a semmibe.

Itt csak annyi a lenyege, hogy pozitiv fele gondolkodsz, ezt fogod megkapni es vhogyan az univerzum kiegyenliti.
Ha vmi ellen meditalsz, akkor az nem `egyertelmu`. Olyan mintha, ugy gondolkodnal, hogy ezt nem akarom, hogy tortenjen, azt nem akarom hogy tortenjen, de azt nem igazan tudni, hogy mi is tortenjen helyette pontosan. Ezert probalok, mindig arra gondolni, hogy mi tortenjen.
 

Keresés e témakörben:

|< Legrégibbek  < Előző tucat  Teljes lista 


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!