DAATH

Nincs az az erő, amely a tömeget hallgatásra kényszeríthetné, míg ki nem ordította mindazt, ami a lelkében felgyülemlett, s magától el nem hallgat.

Mihail Afanaszjevics Bulgakov

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok

VEZÉRLŐPULT

Témakörök

Új hozzászólás


Regisztráció

Jelszócsere

Emailcsere


Legrégibbek

Előző 100

Előző tucat


Teljes lista


ADATOK

Kategória:

Egyéb anyagok


Létrehozó:

Mr.Duke


Létrehozás ideje:

2002. március 25.


Utolsó hozzászólás:

2022. október 29.


NÉPSZERŰSÉG

Érdeklődés:

84873 letöltés
1447 hozzászólás


KERESÉS

Mit:



Hol:

anyagok
könyvtár
fórum
kapcsolatok


[Rendben][Törlés]



Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Gyógyszer

Mr.Duke, 2002. március 25.

Mielőtt hozzászólnál vagy új témakört nyitnál, olvasd el a DAATH fórumának irányelveit!

Ez a témakör elsősorban a gyógyszerkiszerelésű pszichedelikus hatású szerekről, valamint a pszichedelikus szerek és gyógyszertári szerek esetleges interakciójáról szól.
Gyógyszerekkel kapcsolatos hasznos tudnivalók (adatok, gyógyszerkölcsönhatások, mellékhatások stb.) a Dr.Info oldalon találhatók.

Ópiát, opioid, nyugtató és fájdalomcsillapító szereket egyéb fórumokon kéretik tárgyalni.

 
1447. universe2022. október 29. 14:25
 
 
Azért hozhattak le Rivotrillal Xanaxról mert a rivinek hosszabb a felezési ideje, egyenletesebb a hatóanyag koncentrációja a szervezetben és könnyebben lehet óvatosan csökkenteni a szintet ami azért is fontos mert benzómegvonásban epilepsziás rohama lehet azoknak is akiknek nincs epilepszia betegsége tehát ez a szempont is benne lehet a gyógyszerválasztásban. Ez minden kórházban más és más logika alapján történik. Minden benzó egy kötőhellyel rendelkezik a receptoron, nem ebből fakad a különböző hatóanyagok közti küülönbség hanem az egyes szerek farmakokinetikájában és farmakodinamikájában tapasztalható különbözőségektől. A rivinek van egy nagyon enyhe antimániás hatása is a xanaxnak pedig szintén van egy enyhe antidepresszív hatása...
 

 
1446. NORDKOVSKY2022. október 21. 00:11
 
 
Meg az is érdekes hogy pl a rivotrilnak azért némileg más a hatása mint az alprazolamnak tehát vagy máshogyan hat ugyanoda vagy máshova is hat az agyban hiába benzó az is. Állítólag a szerotoninra is hat valami módon, amit el is hiszek mert a hatása szerintem valahol félúton van az alkohol es a xanax között. Tehát érted hogy miért merült fel bennem a az eredeti kérdésem?
 

 
1445. NORDKOVSKY2022. október 21. 00:06
 
 
Tehát igen, érthető hogy a benzók mind a gabára hatnak és állitasod szerint csak a felezesi idejukben van különbség, de akkor hogy lehet hogy benzóval hoztak le a benzóról??? Egyébként elvonási tunetek nélkül nagyon profin
 

 
1444. NORDKOVSKY2022. október 21. 00:00
 
 
Értem. Igen, ez a válasz tűnt logikusnak. Mondjuk az elgondolkodtató hogy sok szer hat a gabára pl az alkohol is, persze az máshogyan mert az az egész idegrendszerre gátló hatást fejt ki tehát a serkentő mechanizmusokat is gátolja ugyanakkor a gátló azaz a gaba működését is gátolja. Ebből adódik hogy porget is meg nyugtat és ez az egyes embereknél másféle aranyeloszlasban jelentkezik az illető hormonháztartása függvényében. (A fű meg pl ugyanígy de serkenti az egész idegrendszert) a benzók pedig csak a gabára hatnak (serkentoleg) de azon belül is állítólag ahány molekula, annyikepp annyi helyre, szóval ezért merült fel bennem a kérdés, de valóban logikusnak tűnik hogy mivel ezek mind egyazon "ősmolekula" számtalan változatai, nagyjából ugyanaz az a lényegük viszont ugyanekkor megkavaró tény az, hogy miért mondhatta nekem azt az az orvos hogy többféle benzot szedjek ne csak egyet? Az meg végképp elgondolkodtató hogy a pszichiátrián benzóval hoztak le a benzóról két hét alatt. Xanax elvonassal kerültem be és mint kiderült, egész idő alatt rivotrilt adtak fokozatosan csökkenő dózisban
 

 
1443. universe2022. október 20. 22:34
 
 
Szia!
A benzodiazepinek egy receptoron hatnak (GABA) a különbség ott van közöttük hogy a felezési idejük eltér. Tehát pl. ha midazolamot vagy más altatót veszel be az néhány órás felezési idő miatt csak rövidebb ideig hat a receptorokon mint a hosszabb felezési idejű benzók mint pl. a klonazepam. Megvonás lehet akkor is ha váltogatod a különböző felezési idejű szereket.
 

 
1442. NORDKOVSKY2022. október 19. 00:26
 
 
Üdv!

Lehet hogy ostoba kérdés, de van valamelyőtöknek tapasztalata vagy tudsz infót arról hogy abban az esetben is elvonási tuneteket okoznak a benzók idővel, ha úgy szeded naponta hogy a hét minden napján másik hatóanyagút tolsz? Tehát tegyük fel tudsz szerezni mindig (persze többnyire illegálisan) 5-6-7 féle cuccot, hétfőn alprazolam, kedden diazepam, stb... Akkor vajon ha nem is olyan hamar de ugyanúgy kialakul a fizikai függőség, mintha csak egyfélét szednél? Vagy mivel minden nap máshol basztatod a receptoraidat, nincs idő kialakulnia? Valamilyen szinten gondolom így is kialakul valami hisz minimum lelkileg hozzászoksz ahhoz hogy folyamatosan letompítva kapod a külvilág ingereit, aztán hirtelen elhagyva mindent, rádzúdul a világ... de lehetséges hogy ebben az esetben fizikai elvonás nem különösebben jelentkezik?

Abból kiindulva kérdezem, hogy a pszichiátrián azt mondta egy doktornő hogy nem szabad egyfajtát sokáig szedni, hanem ha már elkezd kevésbé hatni akkor a dózis emelése helyett másikat kell szedni aztán megint másikat. Amúgy egy orvos szerint ha csak heti kétszer szeded be egy 0.25 os xanaxnak is csak a felét, attól sose lesz elvonasod.
 

 
1441. ppnqdd2022. április 28. 01:16
 
 
Amúgy inkább semmit ne fogyassz nazálisan!
 

 
1440. ppnqdd2022. április 26. 23:20
 
 
Mindent lehet kb. nazálisan fogyasztani, de minek?
 

 
1439. scnartic2022. március 22. 10:04
 
 
Suboxone-t lehet nazálisan fogyasztani?
 

 
1438. scnartic2019. július 19. 15:21
 
 
Fotinó most már egyre jobban vagyok, közben voltam pszichiátrián, kaptam hangulatjavitókat, lassan kezdek helyre jönni pszichésen. Most már a Nyìröben vagyok, nagyon jó hely, csak ajánlani tudom minden leszokni vágyóknak! Most egyelőre ennyi majd még jelentkezem. Üdv, sn
 

 
1437. Fotinó2019. július 7. 14:20
 
 
Szia Sn. örülök, hogy írtál. Milyennek találod a környezetet és a személyzetet ott?

Ha érzel motivációt és van rá lehetőséged, akkor ajánlom, hogy nézz bele elkotelezettség nélkül is, az AA könyvbe. Megpróbálom ide linkelni: http://www.anonimalkoholistak.hu/dl_attach.php?id=340
. Nekem tetszett, mert a helyzetre egy más fajta rálátást nyújt. Nem csak olyanoknak szól, akik alkoholt fogyasztottak, hanem inkább a függőségre irányul.

 

 
1436. scnartic2019. július 4. 18:03
 
 
Fotinó a rehab nem jött össze, most addiktológián vagyok, talán itt tovább tudok maradni. Üdv, sn
 

Keresés e témakörben:

|< Legrégibbek  << Előző 100 < Előző tucat  Teljes lista 


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!