DAATH

A szerelem egyike a sorsot intéző nagy hatalmaknak, amelyek uralma a mennytől a pokolig terjed.

Carl Gustav Jung

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Tom003 hozzászólásai (11 - 110)
 (Témakör: LSD, út az igazi tisztasághoz?)

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032012. december 2. 09:13
 
 
Én 2 papírral is a 8. órában már tudtam aludni, egész kellemeset lehet ilyenkor és ha szerencséd van, amikor felkelsz mondjuk 2-3 óra múlva még mindig tart a hatás! Viszont utána már értelmetlen a redose, tipikus afterezős, teázgatós, füvezgetős lecsengést ad a tripnek. Ilyenkor még jó pár óráig ellazulhat az ember, bebugyolálva egy jó vastag pokrócba!

Amúgy elárulom, hogy tripen minden zene tripes lesz, nem csak a pszichedelic címkével fémjelzettek! Érdemes kísérletezgetni neked mi jön be ezért, nem feltétlen kell psytrancenak lennie ha távol áll tőled az ilyen zene. :)
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032012. november 16. 18:48
 
 
Köszi a beszámolót, jó volt olvasni!

A véleményem, hogy még véletlenül se utazz még1x a héten, bár tudom most ezt pozitívként éled meg, de igen könnyen beárnyékolhatja az egészet egy ismételt megterhelő utazás! Én azt mondom, várj vele még 1-2 hónapot, ha nem is lesz rá alkalmad, inkább több mint kevesebb időt hagyj az integrálódásnak! Ettől független persze nyugodtan elkísérheted a többieket, mint kívülálló, egy kis zölddel te se fogsz unatkozni és ha gond adódna, mindig jó egy (majdnem) józan vigyázó!
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032012. szeptember 11. 09:31
 
 
A zene téren: mindegy végülis mit hallgatsz, mert bár ezt sokan nem fogadják el, de minden zene "pszichedelikus" ami valamit benned elindít. Amiket felsoroltál, mind mind nagyon jó zene és nem hiszem hogy csalódás érne ha azokat részesítenéd előnyben idegen zenékkel szemben.

Amit én speciel ajánlok még stílusban: triphop, jazz, IDM, ambient, space rock, breakcore, ezek mind mind nagyon utaztatós dallamú zenék és nem érne csalódás egyikkel se. (a példáidból kiindulva)

És akkor jöjjön néhány konkrét zene:
http://www.mixcloud.com/blocwknd/amon-tobin-bloc-2008-dj-set/
http://www.mixcloud.com/AdAy0/dj-krush-live-sonar-2003/
http://www.mixcloud.com/HnR_Soundsystem/semiomime-q-base-2011-hit-n-run-the-sanctu
ary-stage/

http://www.mixcloud.com/abeas/the-big-medley-massive-attack/
http://www.mixcloud.com/matsutake/afx-selected-mashup-works-88-01/
http://www.mixcloud.com/disease/aaron_funking_bastard/
http://www.mixcloud.com/JoseFinnerty/venetian-snares-mix/
http://www.mixcloud.com/doctv/trip-on-acid-jazz/
http://www.mixcloud.com/abeas/the-big-medley-nine-inch-nails-left/

etc etc etc. Remélem segítettem (ez kb 2 tripre is elegendő zene, de ha ennyi se elég, keress rá a műfajokra és/vagy az előadókra ugyanitt)
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032012. augusztus 27. 17:09
 
 
Ööööö... Á mind1
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032012. augusztus 21. 17:49
 
 
Igen, elég elfogadott dolog, de pl szerintem tömegbe, vagy egy goa partyn kisebb eséllyel lesz bad triped, mert mindig el tudod vonni a figyelmedet a nem kívánatos dolgokról. Nem feltétlenül kell kis dózissal nekikezdeni ha már tapasztaltabb vagy 1-2 lappal is el lehet lenni, max ha elfáradsz, felkeresed a chillt. (főleg 2 lap magasságában úgyis van egy rész, amikor nehezedre esik a mozgás, vagy bárminemű cselekedet, ilyenkor érdemes csak leülni és hallgatni a zenét)

A lényeg, hogy minden esetre itt is készülj fel, víz, szőlőcukor, több napos buli esetén legalább egy hálózsák, váltásruha legyen nálad (na meg kellő könnyed kaja)

 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032012. augusztus 8. 17:51
 
 
A legegyszerűbb módja lenyugtatni az érzékelést. Leülni egy kicsit meditálni az adott problémán. Próbálni keresni olyan egyszerű, könnyen értelmezhető kérdést ami megfogja, körüljárja azt. Szétszedni apró darabokra, majd nézni ahogy a foszlányok felszívódnak.

Igazából a lényeg mindig is az, hogy az aktuális bajunkra kivetítve rájöjjünk, hogy mindez amit mi problémának vélünk, csupán az agyunkban létezik. Nincsen külső ellenség, csupán az egónk játszik velünk. Ha sokáig figyelünk, meghalljuk a segélykiáltás mögött a saját identitásunk vergődését. El kell engedni a kontrollt, hagyni hogy a saját útját járja, hiszen nincs hova mennie, előbb utóbb hazatér :)

A legtöbb bad trip abból ered, hogy menekülni próbál az egónk a felvetődő probléma elől és minél jobban kapálódzik, annál jobban belekerül. A legjobb módja ezt kiküszöbölni, ha megállunk és szembefordulunk vele: "Miért?", "Tényleg?", "Hogyan?" Akik belesétálnak egy bad tripbe, általában a saját maguk által kifeszített gátjaik csapdájába esnek. Merj változni, azért van a szabad gondolkodás csodája. Ha valami nem jó nekünk elsőre, vizsgáljuk meg jó alaposan, hogy tényleg rossz az nekünk, vagy csak az árnyékos felén állunk a dolognak. Aztán ha már sehogy se megy, több soron körbejártuk a problémánkat és még sincs változás, nincs más hátra, mint hogy változtassunk rajta, ha csak az segít. Ebben az esetben lépésről lépésre meg kell találnunk a hogyanra a választ, majd megtenni az első lépést. Sokszor a trip utánra marad az adott probléma megoldása, de az a tudat, hogy pontosan tudjuk mit kell cselekedni, elég ahhoz, hogy ne a problémára, hanem annak a megoldására figyeljünk. Negatívból pozitívba, csak könnyedén ;)

Persze mindez csak a szellemi síkra értendő, fizikai problémák, amik értelemszerűen tripen kívül álló okok miatt következik be (mivel hogy a pszichedelikumok semmi fizikai problémát nem tudnak okozni) nem oldhatóak meg csupán nyitott elmével. Viszont ezeknek a helyzeteknek az elkerülése végett utaznak az emberek megbízható körülmények között, biztonságos feltételekkel. Nem kellemes például a gondatlanságból okozott seb ilyenkor, de ha mégis bekövetkezik, gondoljunk arra, hogy módosult tudatállapotban a szuggesszió is erősebb és csodákra képes. Megfelelő ellátás után könnyen segíthet elvonni az ember figyelmét a sérüléséről, sőt egészen erős fájdalmakat is képes vele az ember elnyomni, ha megfelelően koncentrál rá!

Hirtelen így ennyi, remélem segíteni fog valakinek a kellő pillanatban felidézve a tanácsaimat, nekem mindig segít :)
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032012. augusztus 7. 22:00
 
 
Affene... pedig én is szívesen válaszoltam volna... :/
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032012. június 12. 18:36
 
 
Igazából ez a tudatállapot nem vizuálisan, hanem gondolatilag jelenik meg a meditáció során. Ez az a képesség, hogy rá tudj hangolódni a gondolataidra. Vannak technikák amikkel neki lehet ülni és eredményeket lehet elérni, pl a buddhista vallás többet is leír ezek közül. Gondolok én a különböző témaindító versre (itt is van a fórumon külön topicja http://www.daath.hu/showTopic.php?id=174&page=all ) amiket Koanoknak hívnak. A lényeg, hogy elmerengsz egy-egy ilyen ellentmondásos tézisen és ezáltal olyan gondolatsorok jönnek elő ami számos problémához megoldást nyújthat. Minél többet ismételgeted magadban, ízlelgeted, annál több aspektusban vagy képes az adott problémát szemlélni. Érdemes csemegézni innen és kipróbálni, meglepődik az ember, hogy mennyire bele tud mélyedni. Aztán vannak még például különböző festmények. A legjobbak Aldous Huxley szerint a tájképek, mert ott a világban fellelhető örök kettősség (Yin-Yang) lépten, nyomon fellelhető. A közeli-távoli, kicsi és nagy, végtelen és véges, kék és a zöld, ég és föld. A képeknél az a fontos, hogy a meditáló magában próbál tárgyilagos megállapításokat tenni arról amit lát. Szintén idővel rájön, hogy pl.: amit fának lát, lehet az akár egy bokor is és ezek a többalakúságok szintén segítenek beindítani a gondolatokat. (pl a bokor lehet csak egy kisebb fa? Mi a különbség? Érdemes e ilyen különbségeket tenni? Vajon ha ugyanonnan gyökeredzik, számít e a magasság? Számít e a külsőség, ha mindkettő ugyanúgy fás szárú, vajon a világban fellelhető külsőségek közti különbözőség megszűnésével kiderülne, hogy mindenki ugyanonnan gyökeredzik? A közös gyökerek hova vezetnek? Miért ágaztak el annak idején és miért alakultak ki a különbségek? etc etc etc... Ez a példa egy néhány perces merengés eredménye és ebből is látszik, hogy mennyire el lehet vonatkoztatni a dolgoktól) Például még virág meditáció is létezik. Vagy a különböző monoton hangok ismételgetése (egy idő után szavakat hallasz ki a monotonitásból, vagy csak szimplán elindulnak a gondolatok, mivel a monoton dolgok kikapcsolnak bizonyos észlelő funkciókat az agyban amik a túléléshez kellettek és előjön a szellemi oldal, felerősödik, így meghallja őket a lélek) Szóval a meditáció gyakorlásához el kell vonatkoztatnunk a környezetünktől és be kell indítani a gondolati világunkat.

Én például ha "üresjárat" van (pl utazás, várás, séta, sport <erre még visszatérek>) mindig meditálok valami fontos kérdésen, frissen tartja az elmét és a legváratlanabb pillanatokban jöhet egy-egy mély felismerés ami változtat a világszemléletemen. Ezért tartom botorságnak a vég nélküli üres locsogást ami úton útfélen körülvesz, azt az energiát és figyelmet akár meditálásra is lehet fordítani :)
A sport azért is jó, mert míg a meditáláshoz fölösleges érzékek le vannak foglalva a test küzdelme által, a tudat lenyugszik és sokkal jobban megy az elmélkedés. A test fáradtsága az elme brillírozásához vezet.
Szerintem nem szabad konzervatívnak lenni ha meditálásról van szó. Millió technika létezik, meg kell találni a személyhez illőt. Ehhez mondjuk az is kell, hogy ne féljenek az emberek gondolkodni, mivel azt veszem észre, a mai világban egyre jobban "megy ki a divatból"

Annyit még, hogy ahhoz, hogy elkezdjünk meditálni, nem kell sok idő. Viszont ahhoz, hogy ki tudjuk zárni teljesen a külvilágot és úgy tudjon száguldozni a gondolatvilágunk, mint mondjuk LSD alatt, hosszú évek kitartó szellemi munkája kell. Ki kell építeni azokat a szellemi ösvényeket amik a legmélyebb rétegekbe vezetnek. Viszont minden alkalommal mélyebbre jut az ember. Ezért van az, hogy minél többször élsz pszichedelikumokkal, annál könnyebb, ösztönszerűbb elérni ezt a tudati állapotot. Ha egyszer az észlelés kapui kinyílnak...
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032012. június 12. 15:56
 
 
Elárulok egy titkot: az LSA is ego gyilkos, sőt!
Az hogy mégse így lett veled ellenben az LSD szétzilált az utazás során, az mind-mind set és setting függő. A pszichedelikus szereknél nem a dózis döntő, lehet fél laptól is ego halál és 2től is vígan ellehetsz a sarokban, ami igazán számít azok a külső és a belső körülmények! Mivel ez a drog a gondolataidból táplálkozik, az agyad működését piszkálja meg, ezért a hatása attól függ, hogy milyen a pillanatnyi lelki állapotod, min gondolkozol, milyen megoldatlan problémáid vagy örömforrásod van, amikor utazol (belső) valamint hogy milyen helyen, ismerős, ismeretlen, emberekkel, egyedül, fekve állva, guggolva, úton, útfélen szállsz az agy végtelen univerzumában (külső)

A meditáció és az LSD meg igenis kiegészítik egymást, hasonló hatást ér el a szer mint egy fejlett, komoly meditációs gyakorlat. El kell fogadni amit látsz, érzel és tapasztalsz az út alatt, nem a szer, hanem a te saját elméd amit megtapasztalsz! Mint egy nagyító, ott se előre generált képeket nézel, hanem ugyanazt a valóságot mint eddig csak felnagyítva. (sokan túlmisztifikálják a pszichedelikumokat, mint egy varázsdoboz, amiből váratlan dolgok ugorhatnak ki, de mindeközben csak a saját elméjük rejtett zugaira csodálkoznak rá)

Úgy látom még nem sikerült a lényegre rájönnöd, ha tényleg érdekel az egész, próbálkozz tovább, de mindenféleképp tapasztalt segítővel. Úgyis érezni fogod amikor elérkezik a megvilágosodás, akkor hirtelen minden amit mondtunk neked, érthető lesz számodra! Ez olyasmi mint anno az egyik mikrobi mese részben volt: Az egyik bolygó gyűrűjén élt egy 2 dimenzióban létező civilizáció. Te is egy ilyen emberke vagy (és mindenki más is aki még nem használt pszichedelikus szert és/vagy nem jött rá az egész mechanikájára) Mi, a 3d-s emberkék, hiába mondjuk, hogy létezik még 1 dimenzió, addig amíg pontosan ugyanúgy, ahogy mi is anno, meg nem tapasztalod, nem tudod elképzelni se milyen lehet az, viszont utána annyira triviálisnak hat az, hogy sokkal több van a (2D) világ mögött, hogy rájössz, eddig korlátok között éltél és gondolkoztál. (durva a felismerés, hogy létezik még1 tér ami ráadásul végtelen és mégis a tested része, konkrétan az agyad)

Az MDMA-t meg ne keverjük ide, az a szer ha tekinthetjük is pszichedelikusnak, nem olyan értelembe teszi mint a klasszikus triptaminok. (Az egy empaktogén szer és a megértésben, emberek felé nyílásban nagyszerű) De ebbe ne menjünk bele, mások úgyis másképp látják, de neked most az a legegyszerűbb ha nem tekinted az LSDvel hasonlatosnak.
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032012. június 8. 14:30
 
 
Hülyeséget írsz, a papír + fű kombó mindig is tipikusnak számított, kellőképp megdobja (sokszor még túlságosan is, ezért csak óvatosan) és kiegészíti a hatást.

Rajtamaradtál a tripen? Ez nem a fű miatt volt, valószínűleg anélkül is fellépett volna a mentális probléma, csupán az intenzitás növelésével jött elő. Ez egy ilyen dolog, benne van sajnos a pakliban az,. hogy utána nem vagy képes elfogadni a valóságot, nem vagy képes feldolgozni az átélteket, de azért legtöbb esetben visszaáll idővel az ember tudata a normális valóság síkjára. (van aki végleg rajta marad persze, de az nagyon ritka, sokkal gyakoribb az átmeneti pszichózis)

Röhögős rész? Komolyan, te röhögni szoktál utazás alatt, ezért csinálod? Ez _nem_ játékszer, nem azért veszi be az ember, hogy röhögjön vagy mert menő. Persze ez is sokszor el lett mondva, de mindenki saját érdekében csak akkor vágjon bele a pszichedelikumok használatába, ha komoly elhatározás vezérli, céljai vannak vele és ha megfelelően felkészült. Ha röhögni akarsz, nézz inkább vígjátékot, kevésbé veszélyes ;)
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032012. június 7. 22:24
 
 
Óvatosan a fűvel, mert könnyen ledobhat a "skáláról" Ami nálam a tipikus magas dózisoknál (másfél lap + ) ha a tetején rászívok, szinte megáll az idő, órákat töltök le egy másodpercnyi időben és minden újra meg újra lejátszódik és mindig csak 1-1 ezredmásodperccel tekeredik az idő fogaskereke előrébb. (Kocka példa: iszonyat magas laggnál amikor mennél előre és a gép nem tudja fogadni a jeleket megfelelő időben, előre hátra dobál azon az útvonalon ahol addig haladtál, na ez is pont ugyanez) Szóval csak óvatosan.

Amúgy szerintem felesleges ezen rágódni most, hogy mi is volt, hogy is volt, ha már túl leszel néhány utazáson, rá fogsz jönni idővel az egész működésére és arra is, hogy hiába próbálnád, nem bírnád leírni a lényeget, ezt érezni kell :)

Ahogy Gén is írta: Kérdezd meg elsőnek magadtól, miért is tripelsz? Mi a célod? Legyél mindig tisztában vele. Persze nem szabad ragaszkodni foggal körömmel hozzá, de ha nincs miből kiindulni az olyan, mintha alap nélkül kezdenél házat építeni. Ha ez megvan, válaszd meg a set/settingedet, mert a legfontosabb része az egész utazásnak, hogy milyen körülmények közé leszel bezárva 12 órára! Végezhetsz még lelki gyakorlatokat, persze mindezt csak mérsékletesen. A legfőbb lényeg pedig: Ne próbáld meg görcsösen irányítani vaqgy megmagyarázni a dolgokat, ez olyan mint egy film, te se szeretnéd, hogy ha valaki végigkommentálná az egész vetítést, mert csak belekavarodnál a cselekménybe és igazán semmire se tudsz közben odafigyelni.
A gondolataid olyanok mint egy marék víz: ha lazán tartod az ujjaidat, kipereg közüle a víz, míg ha összeszorítod, kispriccel mindenfele és szintén üres kézzel távozol!
Be water, my friend! ;)
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032012. június 2. 22:46
 
 
Nyugi, 2 lap felett már tökmindegy, az az a mennyiség, hogy minden megtörténhet, akár teljesen el is tűnhet a valóság. (True story :D )

Az LSD-t is lehet élvezni, csak ahhoz teljesen át kell adnod magad az élménynek. Ezzel csak az a baj, hogy olyan mint a következő paradoxon: Mondják neked hogy ne gondolj semmire. Ilyenkor elkezdesz gondolkodni, hogy nem akarsz gondolkodni, de akkor min is gondolkodsz? Az is gondolat, ami egy visszatérő paradoxonba vezet, etc, etc... A lényeg könnyeden kezelni, átélni, de nem szorongatni a gondolatokat. Ha harcolsz ellene, egyre jobban beléd mar az egész és egyre jobban befordulsz. Ez egy ilyen szer, kell hozzá a rutin és a lehető legtisztább fej. Viszont ha felelőtlenül állsz hozzá, csúnya sebeket képes ejteni! Ja és a zölddel óvatosan, képes megállítani az idő kerekét! ;) (szintén megtörtént már)
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032012. május 31. 07:35
 
 
Én voltam az az illető... Nem tudom mi volt rajta, de biztos nem LSD. Vizuálisan harmatgyenge volt, viszont alig bírtam felkellni a hatás alatt. Aludni nem sűrűn hagyott és még 12-14 óra múlva is érezni lehetett. Az íze hosszabban tartó és keserűbb volt mint az Lsd, de nem gyanakodtam az elején, annyi féle ízt éreztem már blotteren :P
Am. az akkori tippem DOM volt, de a fene se tudja, egy csomó hasonló vegyület létezik már és az se egyedi hogy rafér egy bélyegre.
http://www.erowid.org/chemicals/dob/dob_dose.shtml
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032012. május 5. 19:18
 
 
Miért hiányzik a sark a blotternak? :D

Valaki benegyedelt egy gyors tesztet?
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032012. március 18. 07:24
 
 
Kivéve ha nem a papírra hanem a tálra szárad rá! Nem tudom mennyi az adagolása, de annak megfelelően ajánlott felvinni (pl 1mgnál egy 25ös blotter 25 mgnyi anyagot tartalmazzon)

A módszer amit ajánlok: nagyon kis mennyiségű oldat, lehetőleg keress egy olyan közeget amiben kitűnően oldódik és jól párolog. Aztán fecsivel a felosztott papíron (ajánlom a fogas kést, azzal könnyű tépő mintát csinálni) 1-1 cseppet raksz mindegyik területre majd vársz míg elpárolog a hordozó folyadék. És ezt addig ismétled míg ki nem fogy a fecsi. (ajánlatos 2 eksön között dugót rakni a fecsire is)

A legjobb megoldás a mikrogrammos fecsi lenne, de valószínűleg területen nem jártas személyek nem találkoznak vele.

Utolsó tipp: Ne eladásra, vagy ne nagy tételben gyártsd és azoknak is mondd meg mi van a papíron! Nem akarok összefutni a tákolmányoddal LSD címén... (de szerintem senki se)
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032012. március 3. 18:39
 
 
wonderstag: köszi a beszámolódat, ennek segítségével tegnap rájöttem 1-2 dologra :)
Beszámoló amint úgy állok a fenetilamin topicban (2C-E)

Amon Tobin és Dj Krush alázott...
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032012. január 9. 19:22
 
 
Korábban ez vhol, lehet itt ki lett tárgyalva, ez természetes, nálam ez low dose tripek után jön rám, viszont high dose után nem jelentkezik. Mindig az utolsó az aktuális, szóval ki lehet ütni egy high dose tripel ha nagyon zavar :D

De nyugi, semmi komolyabb bajod nincs, ez csak ilyen velejáró hatás
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. december 29. 10:12
 
 
Nekem azt jelenti hogy másfél naptól mutatja meg magát telljességében a lap, addig számomra sétagalop, 1 lapot alap esetbe minden gond nélkül kezelek és nem is hoz semmi újat. (mondjuk volt egy olyan korszakom amikor már a 2 lapot is lazán letudtam a maga teljes valójában, de az már régen volt, kijöttem a gyakorlatból :) )

Ha gondolod, olvasd el felelőtlen első utazásom történetét valahol az első hozzászólásaim környékén, másfél lap és megannyi fű kombója elég heavy tripet eredményezett, de összességében úgy érzem megérte.
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. december 27. 12:01
 
 
Másféltől kezdődik a móka, addig csak játék a receptoraiddal ;)

Amúgy én meg a felet tartom pazarlásnak, ha lúd akkor legyen kövér :D Nah jó, kinek mi, ez nagyon egyénfüggő. De hidd el, van a lapon túl is bőven felfedeznivaló, sőt! ;)
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. december 23. 17:00
 
 
Érdekes megfigyelés az hogy alacsony tripek után jön elő, de high dose után nem... Próbáld ki 2 lappal hogy eltűnjön ;)

Amúgy idővel eltűnik (kb 1 év) magától is
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. október 11. 20:27
 
 
Huh ez változó volt. az aktív időszak 3-4 hetente volt szinte mindenkinek, 1-2 lappal. Ki hogy bírta, de jellemzően 1 év alatt kiérződtek azok a dolgok amiket felhozott a lap.

Számomra a legmasszívabb időszakban heti 2 lap volt, aztán egyszer csak azt mondtam hogy állj. (vicces hogy ez az időszak lett a legeredményesebb félévem a főiskolán is, még ösztöndíjat is kaptam :D) Azon a tripen enyhe szerotonin sokkot is kaptam, fájt, zúgott a fejem és pl hiába kapcsoltuk ki a zenét, ugyanúgy ment a fejemben tovább. Kissé be is forogtam, nem konkrétan azon hogy milyen durván elvitt a lap, akkorra már játékként kezeltem, hanem azon hogy unom magam. Van még hátra 4-5 óra és csak ülök és unom magam. Ez nagyon betett, állandóan csinálnom kellett vmit, különben beállt az idő és rámtört az a szenvedő unalom. Akkortól kezdve lettek jóval ritkábbak számomra az utazások 3-4 havonta, de jobban is éreztem magam rajtuk. Ezt az utazást megelőzően egyik legjobb barátom, amint már meséltem is, beájult, azt hajtogatta hogy meghalt + mindenki számára volt egy jóslata. Az a hátborzongató benne hogy a fele már be is teljesült belőle...

Másik srác sámánnak képzelte magát és totál begolyózott amikor aktívan élt szerekkel. Mindenki már azt hitte hogy kollektív halucináció, annyira bizarr lett a srác. Ő abbahagyta azóta és megváltozott, normális, nyoma sincs az "őrületnek"

Van aki alapjáraton paranoid lett, az utcán is úgy mászkált mint akit bármelyik percben megtámadhatnak. A legtöbb embernek lett valami stiklije, kisebb nagyobb. Am meg LSD+fű+ néha nitró volt a kombó. Sok mindent lehetne mesélni még, csak szakaszosan jönnek elő az emlékek
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. október 10. 18:49
 
 
Vagy már nem használnak semmit a negatív utóhatások miatt (amik túlnyomórészt elhalványulnak idővel)

50%

nagy ritkán és próbálnak kiegyensúlyozottak maradni (ez a legszűkebb réteg)

20%

vagy minden maradt ugyanúgy és teljesen kifordultak magukból (mintha nem is itt élnének, dekoncentráltság, pontatlanság, érdektelenség, etc...

30%

kb... az elsőbe úgy 5-10 ember, a másodikba úgy 3-4, a 3.ba 4-5
Pontosan nem kezdek számolni mert úgyis kimarad néhány. Ez az a korosztály aki velem kezdett körülbelül (3-4 éve) ennyien maradtunk, de lehet rossz embereket ismerek.
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. október 9. 17:28
 
 
Akik így hirtelen az eszembe jutnak azok számszerűsítve 15-20an lehetnek, mind különböző szerhasználattal, társadalmi és kultúrális háttérrel, céllal, problémával, testi, lelki adottsággal, korral. Nem tudom mit szeretnél, ennyi embert nem lehet lejellemezni néhány sorban úgy hogy minden kérdésedre választ adjak.

A kihullást úgy értettem ahogy írtam is: Vagy már nem használnak semmit a negatív utóhatások miatt (amik túlnyomórészt elhalványulnak idővel), vagy nagy ritkán és próbálnak kiegyensúlyozottak maradni (ez a legszűkebb réteg) vagy minden maradt ugyanúgy és teljesen kifordultak magukból (mintha nem is itt élnének, dekoncentráltság, pontatlanság, érdektelenség, etc... biztos ismersz te is ilyet, jobb esetben nem veszélyes senkire viszont egyre kevésbé hasznos tagja a társadalomnak, nem képes visszailleszkedni a hétköznapi valóságba)
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. október 7. 13:16
 
 
3 havit akartál írni? :)

Amúgy szerintem is az a középút, mostanában nem is kívánom 1-2 hónapon belül, kifárasztja az embert agyilag és mostanában nagyon nincs időm rá az ilyen dolgokra
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. október 7. 09:53
 
 
Ugyan jogos, meg amúgy is én is ilyen vagyok, hogy rákérdezek minden homályos részletre ;)

Amúgy tényleg nem riogatni akartalak, csak a körömből szinte mindenki kihullott már, vagy abbahagyta, vagy totál befordult tőle. Lehet én se vagyok normális... :D
(mondjuk most már nagyon ritkán megyek át A kapun :) )
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. október 7. 01:00
 
 
Igazából tapasztalat, nem szükségszerű de a sűrű (<1hónap) nagy dózisú (300mikro+) utazások a lentebb említett módon kizökkentik a valóságból az embert. Sokan ezért is álltak le vele az ismeretségi körömben, vagy legalábbis csökkentették a dolgot 3+hónapos időközökre. Aki meg nem... nah rá meg ez a leírás még szelíd is!

És ami a legrosszabb benne (kezdve azzal hogy "és"-sel nem kezdek mondatot :D) hogy a legutoljára az alany veszi észre a változást.
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. október 5. 22:51
 
 
Valóban!Mire irányult a kérdés? :D
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. október 4. 23:02
 
 
Semmi jóra... a túlzott LSD fogyasztás torzítja a személyiséget még akkor is ha nincs semmi gond. Ő nem fogja észrevenni, majd te veszed észre hogy egyre katatónabb és a viselkedése kezd elrugaszkodni a valóságostól. Nem cukorka ez, tényleg fontolj meg vele egy beszélgetést, hisz ha úgyis akkora az összhang, gond nem lehet belőle :)
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. október 4. 19:46
 
 
Hát ez durva... én a helyedben kérdőre vonnám, megkérdezném tőle hogy ha ennyire szégyenli az egészet hogy sutyiban kell használnia, akkor miért is használja?

Nincs más megoldás, le kell ülnöd vele beszélgetni.
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. szeptember 7. 18:49
 
 
Én hallottam olyat hogy valaki öngyilkos akart lenni LSDvel, ezért benyalt egy képet (25db) a régi hofisból. Állítólag nem volt hosszú az élmény, 1 óra, de azóta teát se iszik, semmi pszichoaktívat. Ez még 3+ éves sztori amúgy
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. szeptember 6. 22:03
 
 
Jah, duuurva :DDD

Mire vagy kíváncsi?
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. szeptember 6. 11:26
 
 
Ahhoz az infóhoz hogy a DOB-os vagy Bromo-Dragonfly blotter nagyobb: hamis, én a standard 0.5x0.5 ösön kaptam az előbbit. Mondjuk az is fix hogy sokat nem raktak rá, de nem is baj, kész szenvedés volt :P (unalmas és fizikálisan túl erős)
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. augusztus 26. 22:30
 
 
Ez nem igaz, DOB és Bromo-Dragonfly is kerülhet blotterre, én előbbivel (sajnos) már összefutottam 1-2 hónapja, nem az igazi...

A legkönnyebb úgy megkülönböztetni hogy egy jó lap 1 max 2 órán belül befut, míg ezek akár 3-4 órán át is tartó felfutással rendelkeznek, plusz még 14 óra múlva se tudsz tőle aludni
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. augusztus 15. 21:37
 
 
Itt az üdítő példa, én nem goás vagyok, ember akinek 2 féle zene létezik: jó és rossz ;)

(btw egy csomó tört psy van + ambientek + psyrock, szóval tessék csemegézni!)

"a bevétel után kb 5 órára jelentkezett a vizuál, 3 órára rá már aludtam. "

Akkor az biza nem LSD volt...

DOB az sztem szimplán szar, fizikálisan nagyon megterhelő volt számomra és csupa összevisszaság volt az egész élmény (akit érdekel, tekerjen vissza 1-2 oldalt)
Ha mát alternatíva, 2C-E nekem mindent visz (meg a meszka)
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. augusztus 14. 08:21
 
 
Jah, pl az avataras nekem nagyon is durcin adta, simán 250 mikró volt rajta (kb másfél lap az átlagból)
Nem hiszem hogy kifutna a dolog, mert elég olcsó előállítani, ráadásul itthon csinálják a nagy részét. Egyedüli probléma a speciális felszerelés amihez külön labor kell. (amúgy nem értem az általánosítást, mindenki csak egy fajtáról írt, ráadásul sokan egy helyről vették. előfordul a szar, ez mindig benne van a pakliban)
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. augusztus 10. 20:08
 
 
Ha pszihés problémákkal küzd, felesleges kockázatot jelent az ismételt amatőr pszihedelikus beavatkozás. Nagy valószínűséggel átmeneti pszihózisban szenved amit sok beszélgetéssel, pihenéssel, megfelelő étkezéssel, sporttal, nagy sétákkal sokkal egyszerűbb gyógyítani. Minden csak azon múlik hogy rájöjjön hogy nem a világ változott meg, hanem ő és ez a változás hasznára válik ha egy kicsit odafigyel.

Van ismerősöm aki szintén pszihózisban szenvedett/ visszatérően szenved. Számára már csak a megoldás vár, hogy elszabaduljon jelenlegi életétől és új lappal kezdjen.

Mint ez az ősrégi szólás is mondja: "Az idő minden sebet begyógyít" csak hagyni kell neki...
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. július 16. 14:02
 
 
Hmm, hát elég lightos papírok lehettek ezek, mert a jóféléből 2 kinyitja a végtelen lehetőségek kapuját. Sokan mondták hogy 500 mikró fölött már nem lesz erősebb csak hosszabb az élmény, de ez szimplán csak annak köszönhető hogy ekkora dózisnál nincs az a dolog ami nem történne meg!

(szétnyílik a tér és te átkerülsz egy másik időbe és dimenzióba vagy épp belezuhansz a tudatod legmélyebb bugyraiba és identitásodért küzdve próbálsz kimászni a gödörből. Többször előfordult és higgyétek el mindenkinél megvan a határ ahonnan már nem tudja kezelni az eseményeket, mivel azok kezelnek téged. De ez nem is baj, sőt... ! )
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. július 11. 09:54
 
 
Beszámoló hol marad már? :O Én spec nagyon kíváncsian várom már ;)


Am én tényleg növényekre gondoltam, sose beszéltem ezt a narkós virágnyelvet :DD (SWIMezni se szoktam... )
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. július 6. 19:44
 
 
Vegyél fekete csokit!!! Miközben majd elolvad szép lassan a szádban, gondolj arra milyen jó hogy megfogadtad a tanácsom ;) :D
Készülj mind lágy és mind erősebb zenével ( törtbe ajánlom lágynak az IDM-et, Triphopot, keményebnek, darkstep (dj hiddent hallgassatok, ezt se fogod megbánni ;) ) dnb, breakcore)
készülj pokróccal, amivel be tudsz takaródzni. Sok vízzel hogy ne kelljen kimászkálni. Filmekkel, amik pl a film topicban vannak ( töltsd le a waking of life-ot, ezt se bánod meg)
Kellj időben, de ne túl korán, egyél könnyűt aznap és majd tartsd sokáig a szádban a nyálad mikor már benne a lap. Gondolj ki magadban valamit amire lehet célként koncentrálni ha úgy érzed zagyvaság az egész, de ha lehet hagyd hogy vigyen az élmény magával. A növények is jó hatással lehetnek rád. Vegyél fel kényelmes, bő ruhát, nem kell színes, nem az a lényeg. Beszélgessetek sokat az elején, majd hagyjátok a gondolataitokat áramlani.

Sokmindent lehetne még mondani, de felesleges, úgyis a pillanat adja magát. A lényeg hogy nincs para mivel okod sincs parázni! ;)
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. június 30. 17:57
 
 
jackob:
Ezzel csak az egy baj van hogy a szervezet egésze számára az ilyen újító deviáns gondolkodás, hibás és rendszeridegen és mint ilyentől próbál elhatárolódni, megszabadulni. Ha már egységes élő rendszerről beszélünk (és a világ nagyon is ehhez tendál) akkor nincs helye egyéni változtatásnak. Amelyik sejt nem úgy működik, gondolkodik mint a többi, elpusztul...
Nincs világmegmentés, csupán egy olyan kor hanyatlása ahol még lehetséges a deviancia és a szabad gondolkodás a társadalmon belül... (mellesleg ez nem egy rossz dolog összességében, ajánlom a figyelmedbe Aldous Huxley szép új világát, pont erről a homogenizációról szól, egy olyan társadalom eszméje jelenik meg ahol a boldogság az egyedüli hatalom a szabadság, szabad gondolkodás, a művészetek és a vallás kárára. a rendszeridegen elemek akik öntudatra ébrednek meg mehetnek egy szigetre... am. nagyon durva könyv, egyből meg is vettem magamnak)
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. június 26. 23:59
 
 
Hmm furcsa, mert ahogy így olvasgattam amiket írtatok, rájöttem hogy nem érzem mostanában hogy bárhogy is venném magam. Furcsa, az utóbbi időben mintha hiányozna az életemből 1-2 (főleg negatív) érzelem. Pl. totál nem tudom magam felidegesíteni anyagi dolgokon vagy azon hogy hogyan alakulnak a dolgok körülöttem. Mindenki tiszta ideg hogy ilyen törvények, olyan szívatások, de én max vállvonogatva konstatálom a helyzetet. Érzékelem hogy ez bizony relatív rossz, de nem érdekel hisz semmi olyat nem okoz ami ellehetetlenítené a megszokott életem.
Viszont ami meg nagyon is felidegesít (jobban mint általában) az a sok idióta ember a világban és a kialakított kicsinyes világrendszerük. A legtöbb ember nem tud túlnyúlni a korlátokon és még ezt a sajnálatos állapotot ünneplik is a hozzájuk hasonlatosan megrekedt egyének között. Nincsenek nagy igények, csak ne süllyedjen már le a társadalom intelligencia szintje a papucsállatkák mellé. Túl nagy kontrasztot érzek azzal szemben hogy én nap mint nap próbálom magam mind fizikailag mind szellemileg fejleszteni, leginkább magamért, mert iszonyú elégtétellel és boldogsággal tölt el ha valahogy sikerül javulnom valamiben. Ellenben akármerre nézek, mindenkiről az sugárzik hogy a minél kultúrálatlanabb és igénytelenebb életvitel a fő cél. (persze van kivétel, de olyan személyekkel ritkán fut össze az ember, sajnos)

Ejh, túl sok az off abban amit írok, de ez most kikívánkozott belőlem.
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. június 15. 10:41
 
 
Kiderítve: Ganeshás, bár ez valószínű egy másik sorozat, mert eddig még be nem járatott forrásból volt.
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. június 12. 20:59
 
 
Hát ilyen nincs :P Pont egy hete gondoltam, hogy de jó, én még sose szívtam meg papírral, erre tessék!

Ez tuti nem LSD volt, valószínűleg olyan blotter amit 2-3 oldallal korábban írtak le itt... Erowidos infók alapján DOB volt rajta.

Kinézet: 2 oldalas, egyik oldalon lila alapon csak egy sárga csík, semmi jellegzetes, de mit várok 2 laptól... másik oldal fehér alapon barnás-szürkés minták, egész képes valószínűleg, mert csak töredék volt rajta.

Íze: Enyhén lúgos, nemigazán az a keserű íz, van benne egyfajta érdekes kemikália íz.

Hatás: (1 lapnál) 3 órás lassú felfutás, vizuálisan szinte semmi, viszont fizikálisan totál ágyhoz szögez. Ha felkelek szédülök, amelyik oldalon fekszek azon teljes tompaság, enyhe hányinger, pedig csak vizet ittam. Szellemileg stimuláltság, viszont elég kusza gondolatok, elég érzékenység az ingerekre, idegesség, kellemetlen közérzet. Szív erősen dolgozik, magas vérnyomás és pulzus. Beszédesség ami rám nem jellemző LSD alatt, valamint potencia zavarok, gyakori vizelés.

Hossz: 3 óra feljövetel, 2-3 óra csúcs és közel 8 óra lejövetel! Aludni T+13 óra fele tudtam, előtte idegesség és erős szívdobogás. Emocionális zavarodottság. Alvás felszínes, másnap viszonylag tünetmentes, a fáradtságot leszámítva.

Összességében pozitív: elmondhatom hogy ilyet is próbáltam :P negatív: minden más, nem szeretnék vele újra találkozni, semmi jó nem volt benne.
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. június 10. 08:26
 
 
Hát én azt arra írtam hogy amit mostanában eszegetünk avatarosnak se sok az íze mégis durci egy lap. Ennyi erővel meg akár alapból lehet az embernek olyan szájíze! Amúgy sztem inkább keserű mint savanyú mert én még egyszer se fintorogtam tőle :D
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. június 9. 22:01
 
 
Az íz nem jelent semmit, de egy igencsak paradoxon kérdés: honnan tudod hogy édes ha nem kóstoltad? Vagy ha kóstoltad, hogyhogy nem tudod van e hatása? :D

Én édes LSDvel csak 1x találkoztam szülinapi bulin ahol nem szólt senki hogy a fekete csokin ami sok sok fele volt törve, több mint a felén 500 mikró volt 1essével kicsepegtetve :P Még jó hogy idejében tájékoztattak hogy az nem nasi :DD
Amúgy nem, nem jellemző...


Ezékiel:
Kár hogy csak most tudtam reagálni, pedig olvastam telóról amit írtál, csak nem voltam gépközelbe már jó ideje... régebben én is így gondoltam és nagyon sokban hasonlít a meglátásunk, már ez a tudat vígasztaljon, hogy vannak akik már végigjárták ezt a logikai utat :)

Aztán rájöttem idővel hogy én (mi) vagyunk a rendszeridegenek, hiszen azok az alkotóelemek akik egy hatalmas gépezet részét alkotják, nem gondolkoznak. Evolúciós zsákutca csupán az értelem hisz a kollektív tudatnak nem tudás hanem harmónia kell. (gondolj csak a hangyára akik egy királynőt szolgálnak ki, mindenféle vágyak és intelligencia nélkül hogy végül beteljesítsék a beléjük kódolt evolúciós stigmát: ösztönszerű túlélés) a következő lépcsőfokon az ember csupán sejt lesz egy globális hálózatban, egy entitásban ami önellátó módon befele harmóniát, kifele az ösztönök által vezérelt túlélést sugároz. A következő lépcsőfokon föld méretű életforma fog állni, ami így elég szürreálisnak tűnik, de a sejtek szemszögéből az ember is az.

Visszakanyarodva: az intelligencia a mai eszményekkel szembevetve kínzó átok, amiben nincs kiteljesülés. A mai nemzetek ünnepelt "hősei" (ha jobban tetszik: mémjei) mind mind alacsony kvalitású személyek, hasonló mélységű mondanivalóval. Intelligens emberek alkották meg ezt az idearendszert a többségben lévő és kevésbé intelligensek összefogására. Közös pont pedig logikusan csak egy lehet: mivel nagyon nehéz vagy épp lehetetlen akár 1 embert is egy nálánál léptékekkel magasabb intelligenciaszintre emelni, ezért kézenfekvőbb az a megoldás amire képesek akár globálisan is az emberekkel: egy bizonyos szintre lebutulni. Mert rombolni könnyebb...
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. május 24. 10:33
 
 
Egy kis paraszti ésszel meg lehet állapítani hogy csak LSD volt rajta. Ha utánaolvasol, a Bromo-Dragonfly az közel 2x tovább tart és még így is kevésbé potensebb mint az LSD.
Lehetséges hogy az van rajta, de azt észreveszed már a hosszán is!

A többi nem lehetséges, a 2C-x családból több kell rá, 5mg+ már érezhető, ennyi meg nem fér rá egy 5x5 mm-es lapkára.
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. május 13. 23:00
 
 
Rögtön inkább 2t! :PPP (nehogy komolyan vedd)
Ez nem mennyiségi dolog, hanem minőségi! Amúgy mit tudsz az LSD-ről, kíváncsi vagyok mi az ami vonzó benne és mi az amit elvársz tőle. Lehet nagyon meg fogsz lepődni a dolgokon és érdemes volna felkészülnöd lelkiekben minden eshetőségre. (vagyis felkészülni nem lehet, hiszen bármi megtörténhet, de a túlzott magabiztosság visszaüthet)
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. május 13. 13:39
 
 
Sokat akar a szarka...

Elég lesz elsőre a fél is (az utolsó avataros élményem után különösképp ajánlom), és T+3-4ig ne is szívjatok rá, biztos ami biztos. Nem kell kombózni elsőre, így is nagy élmény lesz, ha meg esetleg rosszra fordulna, akkor nem lesz még 1 plusz szer benned ami miatt aggódnod kéne.

BTW mi is a célod az egész úttal? Ne vedd félvállról az egészet, de nem is kell tartani tőle, csak könnyeden :)
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. május 12. 11:21
 
 
Ezékiel neked meg értelmező olvasásra adok 1est. Próbáld újra, de most lassabban, tagoltabban tedd. A végét ajánlom figyelmedbe, a felsorolás minden szavát olvasd el és fogadd be az értelmét. Ha valamelyik szót nem ismernéd, szólj nyugodtan, elmagyarázzuk! :)
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. május 11. 17:36
 
 
Miért fontos ez? Mindenkiben ott van potenciálisan a skizofrénia, csak nem mindenkinek van hajlama arra hogy előjöjjön. De ha elő is jön, gyógyítható, ha nem tartós agykárosodás okozza (az LSD nem okoz ilyet)
Skizofrénia általában olyankor jön elő, amikor az ember nem tud valamit behelyezni a világképébe, nem tudja megoldani az ellentmondásokat amit az újonnan szerzett tapasztalatok okoztak neki. Ezek mind mind könnyen gyógyítható dolgok, hiszen csak rendszerezni kell hozzá a dolgokat, újra ritmusban lenni a saját gondolatunkkal, világunkkal. A hajlam maga pedig egy olyan dolog, ami azokra az emberekre jellemzőek akik túlzottan kötődnek dolgokhoz (mind fizikai, mind szellemi, emocionális legyen is az) és nem képesek az új dolgokat befogadni, elfogadni, eggyé válni velük, vagy együtt élni vele. És ez vonatkozhat mind jó és rossz dologra is
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. április 7. 21:46
 
 
Jó volt a hétvége, sikerült kilépnem a testemből és tenni egy asztrális "sétát" elősször ki az űrbe, majd az ágyam alá 30 centivel. Furcsa hogy mindig a fej az ami elől megy, ami magyarázható azzal is hogy ott található egyes kultúrák szerint a lélekcsakra, nomeg az asztrális utazásokkal kapcsolatos írásokban is mint egy homlokból kiinduló elszakadást a testtől érzékelnek és írnak le az illetők.

Amúgy fél lap (Avataros :DDD ) és sok nitro volt az élmény kiváltója. Eddig is szerettem őket együtt használni, most hogy van egy jó szifon fejem, kihagyhatatlan :P
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. január 28. 22:31
 
 
Ez nagyon egyén és a hozzáállás függő! Lehet segít neki feldolgozni, de az is előfordulhat hogy totál befordul és mentális problémákat hoz elő.

Én pl. szakítás napján meszkalinoztam és az 1-2 hónapos depressziót 1 este alatt lerendezte mert sikerült túltennem rajta magam néhány óra alatt.
A másik véglet amikor egy teljesen pozitív emberből hoz ki dolgokat ami után maradandó pszihés zavar jön fel. Ilyet is láttam, közvetlen közelről!

Szóval ha mindenképp szeretnéd magad bebiztosítani, tedd! Ártani nem fog, főleg ha nem te utazol. Arra kell figyelni mikor van rá szükség (remélhetőleg soha) onnan tudod, hogy a kétségbeesett segélykérést felváltja a teljes befordulás. Ilyenkor az illető nem reagál a külvilágra, de láthatólag szenved. Amíg még beszél (esetenként ordít) könnyen visszafordítható az állapot, csak le kell nyugtatni!
De nem gyakori ez a helyzet, komoly trauma kell hozzá és viszonylag könnyen megelőzhető egy kis odafigyeléssel
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. január 14. 23:32
 
 
Váliummal történő tripleállítás milyen hatásokat hoz magával, mennyi az ajánlott adag (15-30mg, na de mire lehet számítani, mennyi ami biztos leállítja és mennyi ami sok már vagy még kevés?) és okoz e számottevő negatív utóhatásokat? Próbálta e már vki?
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. január 12. 21:08
 
 
Huhúúú, erre kíváncsi vagyok, mindig is úgy éreztem hogy az lsd megnöveli az agyunk azon részének százalékát amit aktívan használunk és ha jól integrál az ember, tartósan megtartható ez az állapot :))

Igazából az MRI célja volna a kérdéses, függ attól is hogy érdemes e kihagyni a tripet.
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. január 4. 21:49
 
 
Nyugi, repkedni nem fogsz, ha csak alapból is meg nem fordult a fejedben milyen lenne kiugrani egy panelból! ;)
Szerintem benn jobb volna elsőre, bár fél papír nem köt a földhöz (azaz nem érzed magad nehézkesnek) mégis a biztonság érzése sokat segít!
Nem baj ha egészségesen izgulsz, kicsit félsz, de jusson eszedbe ha utazol és kellemetlen gondolatod támadna hogy nincs okod hogy úgy érezz meg különben is ez egy kellemes élmény! :)
Nyugi, senki se ismeri önmagát, az első néhány trip nem is erről fog szólni, túlságosan le fog kötni ez az újfajta látásmód ahhoz hogy erre öszpontosíts. Szerezz be puha dolgokat, az tök jó tud lenni és gondoskodj a megfelelő hőmérsékletről is a szobában.
Haverodnak mond meg hogy semmi esetre se mutassa a pánik vagy aggódás legkisebb jelét se utazás alatt, a magabiztosság mindig megnyugtatja az utazót, eléri hogy úgy gondoljuk minden rendben körülöttünk... és tényleg az van!

Ha mégse a lakást választod akkor keressetek olyan helyet ahol le lehet pihenni, ülni és beszélgetni... ezt így hidegben necces megoldani
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032010. október 2. 13:49
 
 
Hát ha a halucináció alatt azt értjük, hogy olyan dolgokat látunk amik semmilyen formában nincsenek ott az adott helyen akkor igen... sok olyan dolog van ami illúzióval vagy fényjátékkal nem magyarázható, csupán a fejünkben lévő gondolatok kivetülésével (ez volna a halucináció, nem?) azok vizuális megélésével
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032010. szeptember 9. 19:32
 
 
ezt már régebben is kimutatták, viszont tényleg ajánlott a szünet, mert egy idő után személyiség torzulást okozhat és jó eséllyel nem csak pozitív irányba! Amúgy egy kiadós utazás után én pl sose éreztem késztetést egy darabig megismételni és nem azért mert bad trip lett volna, szimplán mindennek meg kellett találni a helyét a tudás polcán
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032010. szeptember 9. 16:44
 
 
hmm érdekes dolgokat hoztatok fel.
Sztem is lehet a magányos tripelgetésekkel alakítgatni a személyiségünket pozitív irányba. Csak kellő inteligencia kell hozzá. Nélküle csak még nagyobb lesz a káosz.
Sztem az állandó utazás megerőltető lehet és a tapasztalatok integrálására se jut idő! (Márpedig ingatag talajra nem érdemes házat építeni)
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032010. szeptember 6. 02:48
 
 
Ez mekkora kamu duma már... :P

Ha injekciós tűvel cseppentette akkor pontosan ki tudta mérni és ha mondjuk nincs annyi akkor kevesebb lapot gyárt értelemszerűen. (ha meg nem és így akar spórolni hogy a végére kevesebbet cseppent... pff no comment az ilyen ember)

Ha meg a petri csészében itatta fel megfelelő mennyiségű anyaggal akkor az egész kép kb hasonló erősségűre kell hogy sikerüljön...

Sztem szimplán rosszul tárolta, régi volt vagy alapból annyi lett rá szánva mint amennyi került is.
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032010. szeptember 5. 11:11
 
 
"Mi volt a legnagyobb vizuális Flesh élmény LSD trippen?"

Huhúúú, hány oldalt teli tudnék írni :D Hogy melyik a legnagyobb? hmmm érdekes kérdés mert sztem mindegyik másképp volt rám hatással.
Pl.: amikor egy partyn másfél laptól egyszerre láttam az emberek és a tárgyak közti tér és idő kapcsolatot egy végtelen számú réteges valóságban (fejben ide oda tudtam tekerni a dolgokat és így hogy láttam mindennek és mindenkinek a kölcsönhatását végtelen részletességgel, így egy csomó dolgot megértettem magáról az életről és a dolgok működéséről)

Vagy első tripem amikor szétszakadt a valóság 2 külön részre és pont a szimmetriatengelyemen húzódott a repedés, plusz egy kis fejmozdításra egymásra mosódtak a képek amiket láttam, mint egy alacsony képfrissítésű monitor ami csak 1-2 sec alatt rajzolja újra a képet.

De volt hogy eltűnt minden és amikor újra visszatért a kép (addig egy fekete fehér groteszk valóságban jártam) kockákból épült újra szép lassan.

Vagy amikor megállt az idő és egy kézmozdulat mindig visszaugrott és kb 1 óra alatt következett be az amúgy 1 másodperces mozdulatsor (2 órás hatásnál feelinges ez :D )

Van még kismillió, csak mindig is lusta voltam élménybeszámolót írni... :P :D
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032010. szeptember 3. 09:24
 
 
3382: Öhmmm.... ok >.<... bár... nah mind1 hagyjuk :DDD
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032010. szeptember 2. 23:23
 
 
[droghasználati helyszín]
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032010. szeptember 1. 23:28
 
 
És mégis hogyan fért rá az a kb 10mg arra a 0.5x0.5ös lapdarabkára anélkül hogy egy mini kupacban rá nem tornyosítottad? :D

"de az lsd iztelen szagtalan amugy"

Hát mivel az lsd egy erősebb sav ezért keserű, olykor maró hatású mint folyadék. De javítsatok ki ha tévedek...
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032010. augusztus 27. 23:49
 
 
Dubweiser: +1 főleg a zenei választásnak, valamint a felfogásnak! ;) (a legdurvább boldogságflasht acidtól kaptam, pedig próbáltam már nem 1 empaktogént, de azok túl műviek nekem!)
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032010. augusztus 27. 14:25
 
 
Ezért jó a likvid, annyit veszel be amennyit akarsz és tudod mire számíthatsz! ;) Persze ritka, főleg ami nincs kicseppentve...

Tamas77: " átéreztem milyen lehet ha valakinek végig rossz lehet, de szerencsére ki tudtam jönni belőle."

Azért csak óvatosan, ezen ne bátorodj fel túlzottan (mint egyik haverom tette és nagyon csúnya vége lett) feneketlen a pszihedelikus kút és fél lappal éppen csak a felszínét látod! Mindenesetre merj lépni, csak szép apránként! ;)
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032010. augusztus 26. 09:07
 
 
Hmm nekem a gondolati az ami egyre erősebb lett az idők folyamán, mindig izgalommal várom hogy felturbózódjon az agyam +sok%al :D
Viszont vizuálisan egyre kevésbé kaotikus és ezért tűnhet gyengébbnek is... az 1 lap vette át a lightos utazgatás helyét, olyan kis kellemes merengős, flashelgetős, zenehallgatós élményként.
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032010. augusztus 24. 20:34
 
 
Akkor én egy arab öngyilkos merénylő vagyok 2 lappal, kb egyedül, többször is partin tripelni :D Inkább alacsonyabb dózissal vannak bajok, mert olyankor van időm azon rágódni milyen sekélyesek az emberek... :P

" DE ami tompitja a tripet igenis az a thc "
Jóég, hülyeséget ne beszéljünk már...
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032010. augusztus 11. 13:56
 
 
Sztem ilyenkor az embernek annyira kinyílik a tudata az ingerek felé hogy egyszerűen elveszik a részletekben és ezért szétszórttá válik. Minden nagyságrendekkel részletesebb lesz és a túl sok adat miatt leblokkol az agya.
A magány is ehhez köthető, az ember azért járkál el közösségekbe, partykra vagy bárhova mert nem képes sokáig az ingerszegény környezetet elviselni, ellenben az ilyen szétszórt emberekkel akiknek egy üres szoba is kielégítő tud lenni egy jó darabig, ha másra nem, rendezni a fejében kavargó infókat (ezért van hogy a skizofrének magányosságra vágynak, még magukat is nehezen tartják fejben egybe, nemhogy másokat is figyelemmel kísérjenek)
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032010. július 22. 10:17
 
 
Wow, jó olvasni az ilyen és ehhez hasonló pozitív beszámolókat! ;) Remélem hasonlóan jó tripeket fogsz még átélni és még kerül több beszámoló, mert mostanság eléggé kihalt ez a topic... Mindenesetre a következőre is hasonlóképp készülj, nem egy trip alatt mutatja meg magát teljes egészében a pszihedelikus világ, érhetik bőven meglepetések az embert a sokadik után is! Jah és egy kicsit tagoltabban írj ha lehet, mert nehéz követni szemmel! :D
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032010. július 20. 20:30
 
 
"Visitoztunk, nyeritettünk össze vissza"

Meg az összes többi... >.<
Botorság volna megkérdezni hogy mit tanított neked ez az élmény? :P
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032010. július 17. 00:28
 
 
:/
Megesik sajna az ilyen (bár velem még nem történt ilyen, szerencsére nem ismerek ilyen átbaszós embereket), de remélem nem veszi el a kedved a dolog, csak egyszer kéne kifogni egy normális embert...
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032010. július 11. 14:29
 
 
Ez pszihológiai

Ha a first timer tudja és érzi hogy vele van egy tapasztalt személy, már az meg tudja nyugtatni. Néha elég csak ránézni a vigyázó személyre és megnyugszik az ember hogy ő se aggódik, akkor nekem miért kéne. Ez főleg az elején, az első alkalomnál van így, amikor még minden új és az ismeretlenben elveszettnek érezheti magát az ember.

A másik fele meg igenis, egy józan beszélgetőtárs, aki megérti és képes követni a tripen lévő ember gondolatát, segít neki kijönni a gondolati loopokból azáltal hogy hasonlót ő is átélt már és hasonló módon kezeli le a szitut mint anno ő maga csinálta.

Meg még egy csomó dolog, rendet tartani, vigyázni hogy a fizikai világ ne zavarjon bele az utazásba, kezelni a váratlan helyzeteket (szomszéd) vagy etc etc etc... Szóval igenis fontos dolog ez! Az már más kérdés, hogy egy idő után ezek nagy részét képes az ember magától is kezelni (a maradék nehéz helyzetet meg úgyis saját magának kell megoldania az ember)
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032010. június 25. 20:05
 
 
Adagról (szubjektív)
nekem az első az fél és +1 T+04 magasságában(aztán 0.3 fű amitől durva szakadás az egészben :P ha gondolod keresd ki a hozzászólásaim közül a beszámolót 2 éve tavasz körüli) a fél része elég intenzív volt akkor. Azóta jópár és sokféle adagban toltam majd ismét felezve nemrégiben, inkább csak egy kissebb hullámnak tűnt. változó

klasszikus 1: nem gyenge de nem is a legerősebb. Nagy valószínűséggel széles skálán fog mozogni az egész, de a gyeplőt könnyű fogni, mindenesetre kezdőnek bármi új dolog para lehet. De nem lebecsülendő közel sem!

1.5-2: nah ekkor teljesedik ki az egész, ilyenkor kb bármi azaz bármi előfordulhat veled, lehet könnyű lesz az utazás sok sok csodálkozással, de meg is viselhet

2+: igazából már csak az idő tolódik ki, ki lehet próbálni ha már nagyon gyakorlott az ember, de sztem pazarlás

összegezve: tapasztalt utazó társaságában 1 lap, a témában nem jártas emberrel meg fél is elég elsőre (biztos ami biztos)

arról hogy felkészült az ember: haverom is azt hitte a 4. tripjén, emelt az addigiakon, adag: 2 lap+ süti aztán úgy kapartuk le a wcről mert beájult és 10 órán át úgy is maradt. (azt mondta "meghalt")

Vigyázónak érdemes olyat választani aki már csinálta, mert ha gond adódik lehet annyit se ér a dolog mintha nem lenne ott, mert nem tudja mit érzel, nem tud segíteni kezelni a dolgokat.
Attól ne parázz hogy kárt teszel magadban. Tapasztalat hogy ha nagyon erős a trip akkor még mozogni se nagyon fogsz, nemhogy késsel hadonássz (vagy felmászni a szekrényre mert "teli tüskékkel a padló" :D by drogprevenciós film)
Ajánlok inkább több vizet (nálam 2-3 üveg elfogy, de ez változó) takarót és párnákat és kívánok mindezeken felül jó utazást! ;) A beszámoló ne maradjon ám el!
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032010. június 25. 00:52
 
 
Tapasztalatok tépéssel:

Ha előtte való héten nem tépsz és mondjuk a csúcs és a lejövetel közti időpontban tekertek egyet az kezdők számára nem ajánlott, nagyon durván megdobja az egészet.
Előtte tépve vagy a kezdéskor tépésnél elég vegyesek a tapasztalataim, mindenesetre érdemes vigyázni vele.

Kezdőknek a tépést én nem ajánlanám, csak tisztán a dolgot, úgy is elég felkavaró tud lenni, nem kell tetőzni az első trip izgalmait egy jó kis time looppal vagy totális széteséssel, ego lossal, heavy trippel, etc...
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032010. június 22. 16:19
 
 
"Később mutattak egy 58 éves nőt amint egy matracon fetreng szinte vonaglik. A guide kérdése "Hol jársz?" "A Gyönyörűség univerzumában". Mintegy 70 perccel a bevétel után."

Ugyan az ilyen "átélést" partyban is sokat látni, olyan jókat lehet röhögni az ilyeneken =D Mondjuk lehet egyszerűbb lenne egy "igen lsdzek mert megtehetem és most én vagyok a szpiritarc" táblát aggatni a nyakukba, kevésbé fárasztó mint ez a túlfűtött kéjelgés órákig :D
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032010. június 21. 14:48
 
 
Hehe, pedig semmi misztikus vagy ördöngős nincs az egészben... ha az ember ismeri magát.
Csupán azt mutatja meg ami a tudatunk valójában, aki ebben mágiát lát sztem messze áll attól hogy ismerje önmagát =)
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032010. június 20. 21:02
 
 
+1
Nincs tévém és tényleg érdekelne mit hoznak ki belőle. Remélem lesz video googles feltöltés, azért oda kikerülnek ilyen filmek =)
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032010. április 28. 13:45
 
 
:D

Mutass nekem valakit aki felüt egy 200 mikrós "folyadékot" (kb negyed vízcsepp) A másik kérdés hogy ugyan mivel...
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032010. április 28. 11:14
 
 
Én is láttam üvegcsét de abban sokkal több volt mint 25, mégse volt benne több néhány millinél :P szóval mindez higítás függő, így az adagot se lehet megmondani (a mikró méretű adagokhoz speciális mérőinjekció kell, mert nagyon kicsi 1 egységnyi csepp, 4-5x kissebb mint a vízcsepp.)

Fizikálist úgy értem, hogy jobban izzad tőle az ember, kicsit szédeleg, meg határozottan érez valamit az ember gyomortájon és mint a gombánál az elején nem nagyon megy a mozgás.

Annyi pénzért max 1 adagot kapsz, ne számíts csodára, sztem vízben oldott LSD lesz.
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032010. április 27. 16:38
 
 
Igazából abból kiindulva hogy nagyon kicsi egy adag és ezt üvegcsében tartják (amibe sokkal több van mint egy adag) valszeg attól akitől veszed, ő cseppenti ki, szóval ezzel nagyon nem kell törődnöd. Am normál bélyegen likvidhez viszonyítva 150-250 mikró szokott lenni (feltéve ha ugyanaz a higítás mint amit én próbáltam) szóval 200 mikró elég lehet.

Bevételnél mindegy hogy egy papírdarabra vagy vízbe kéred, csak ügyelj arra hogy sokáig legyen a szádban, így kevésbé lesz fizikális a hatás (tapasztalat :P) A kockacukor ezért necces, mert már folyna ki az ember száján 1 perc után :D
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032010. március 22. 11:35
 
 
Hát ha én is elkapnék egy trippert én se a megváltást várnám :DDD
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032010. február 17. 15:43
 
 
Egy kis utóinfó a cseppentett blotterrel kapcsolatban.

Teszt alapon fél éve (pontosabban augusztus végefele) kipróbáltam minőségellenőrzés céljából milyen is fél lap. 200 mikrós lapról beszélek, ami kézzel lett kicseppentve sima irodai lapdarabra. Az akkori élményeim megfeleltek az elvárásoknak, nem volt gyengébb a normál áztatásos "profi" munkáknál.

Múlt hét szombaton úgy esett hogy az azóta a személyim mellett csücsülő másik felét ugyanannak a lapnak "eltűntetem". Tapasztalataim szerint a gyengülés mértéke nem számottevő, max 10%os volt ami alig érezhető különbség. Ezt be lehet tudni annak hogy hidegben, melegben nálam volt (azaz az iratok közt) és különösebb figyelmet nem szenteltem az épségének.

Konklúzió: Az a mítosz hogy jobban párologna, vagy esetleg elvesztené az erejét a papír minősége miatt sztem hülyeség, ilyen távlatból is minimális különbség észlelhető ami amúgy is bekövetkezne. (vagy ha nem is, a kutya se veszi észre ha nem arra fókuszál)
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032010. február 12. 11:20
 
 
"Szerintem az LSD legerösebb es legfontosabb tanitasa, a "minden egy" illetve a "minden-minden es semmi-semmi" ."

Nekem is teljesen hasonlók jöttek le... igazából csak azért tűnik sablonosnak mert amíg az ember nem éli ezeket át, addig nem is veszi komolyan a kijelentést.

Amit gén írt arról eszembe jutott az egyik élményem, amikor térben és időben is kirajzolódott előttem minden körülöttem lévő embernek a külvilággal való kapcsolata. Láttam hogy hol és mikor érnek össze az utak, merről és merre tartanak. Érdekes volt megélni minden dolog történetét másodpercek alatt :)

"ugye általában fél lapot esznek az emberek..negyedtől milyen komoly hatásokat lehet várni, mennyire változik meg a tudatállapot félhez képest, van egyáltalán értelme?"

Hmm, általában akiket én ismerek 1et esznek, én személy szerint ha a határaimat szeretném feszegetni 2-t ha meg csak egy könnyed gondolkodós kis tripet szeretnék 1et. Egyszer használtam felet, sztem annál kevesebb nagyon keveset ad, bár ez is egyénfüggő. Meg lapfüggő is, mert a mennyiségek elég változatosak lehetnek.
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032010. február 11. 11:03
 
 
Az lsd pont hogy változtat... vagy fokozatosan vagy drasztikusan. Azokat a területeit érinti az agynak amik az egész lényed működését irányítják.
Az egész úgy indult hogy engem taszít az a jelenség ami mostanában egyre nagyobb divat, hogy mindenféle előkészületek nélkül, csak hogy valami csapjon bevesznek bármit az emberek és jobb esetben csak el-el flashelgetnek, miközben minden ami történik velük vagy amit gondolnak sokszoros súllyal rögződik bele az ember tudatába, lévén ez egy erős "agy-stimuláns" drog. Az a te személyes dolgod hogy ezt hogyan kezeled, de nem mehetsz el a tény mellett hogy ha hosszú ideig csak bulizásra használod és nem hagyod hogy beépüljön mindaz amit tapasztalsz, akkor később egyre nehezebb lesz összetartani a tudat-"várat".

A másik hozzászólás meg elég érdekes lett tőled lévén: lenézed azokat akik lenéznek másokat :D írod hogy ne ítélkezzen senki, közbe te is ezt teszed ;). Hidd el én nem vagyok elszállva, csupán én az egészbe úgy kerültem bele, olyan hozzáállással hogy szeretnék egy kis önismeretet gyakorolni, megérteni dolgokat magamról és a világról egyaránt. Azért is kezdtem el olvasni ezt a fórumot, hogy mindent megtudjak a témáról és hogy minél felelősségteljesebben tudjak utazni. A másik ok amiért nem tripelek mostanában, az hogy úgy érzem kezdek tisztában lenni a dolgaimmal és úgy-ahogy minden dologra ami érdekelt, választ kaptam.
Ha meg nem tetszik hogy néhányunk úgy áll a dolgokhoz hogy ő komolyan veszi és nem (csak) rekreációs célzattal használ lsdt, majd a tapasztalatait megosztja más hasonló gondolkodású emberekkel, akkor rossz helyen jársz... a többség nincs elszállva magától és képes normális kommunikációra ha hozzá is úgy állnak. Ha gondolod kezdhetjük 0-ról és belefoghatunk egy konstruktív csevejbe arról hogy miként van kihatással az ember életére a pszihedelikumok használata meg- és nem megfelelő használat esetén. ;)
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032010. február 10. 17:06
 
 
Igazából lehet hogy most még így látod a dolgokat kedves Divine, de mint minden jónak, ennek is van hátulütője... pl az ha nem dolgozod fel az élményeket, szép lassan pszihésen leépülsz. És az most hogy el-flashelgetek semmi tartalom nélkül, közbe nem figyelek a lelki dolgaimra, vagy elásom jó mélyre pont hogy árt. Alapból nem tudom ki mondta neked hogy a pszihedelikumok rekreációs drogok? Akkor használhatod lelkiismeret furdalás nélkül, csak kikapcsolódásra, ha tisztába vagy saját magaddal és valljuk be, ebben az elmebeteg világban ritka az ilyen ember... Ha hozzávesszük azt amit te is mondtál "a trip úgyis azt adja, amit, és legfőképpen azt, ami benned van, és ami te vagy." akkor érthető miért nem érdemes céltalanul használni. Ahogy sérült lábbal se mész kocogni úgy lelki problémákkal se állj neki egy pszihedelikus szerrel kísérletezgetni. Az már megint más kérdés hogy míg a sérült láb esetében csak pihentetni szabad, addig egy építő jellegű trip akár segíthet is gyógyítani.
Btw az egy dolog hogy az ember túlvan jó pár tripen ennek sztem nem mennyiségi hanem minőségi alapon kéne működnie. Lehet hogy neked elképzelhetetlen, mert nincs olyan ismerősöd, de sokan negatív irányba csúsztak/nak felelőtlen, bulizós tripelések következtében. Szóval mindenki vigyázzon magára és legyen tisztába a saját tudatával.
Amúgy nem vágom miért sznobizmus ha valaki elővigyázatosságra, felelősségteljes droghasználatra int? :P A tanok nem a tanító jellemrajzai ezért kár volna a mondandót a szóló jelleme alapján megítélni ( ez képletes mielőtt beleköt valaki, nem vagyok tanító és amit mondok is jó esetben tanács )

Ui.: mivel tudom mindenki a saját kárán tanul, ezt csak a lelkiismeretesek kedvéért írtam le, aki meg jobban tudja, annak hajrá majd rájön saját kárán a dolgokra (ha meg nem annak csak örülök :) )
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032010. február 4. 17:46
 
 
Bocs, nem személyeskedésnek ment tényleg, nem tudom, nem is tudhatom hogy te hogyan szoktál nekiállni, maga a jelenség ami elszomorít. (kicsit jobban kellett volna tagolnom a hozzászólásom, a gondolatmenetemnek nem tárgya csupán kiinduló (és attól elvonatkoztatott) pontja volt a megjegyzés ;) )

Kellőképp idegesítő tud lenni az olyan utazótárs aki csorgó nyállal és elvetemült mosollyal képes órákig a falat vagy a kezeit nézni és fennhangon motyogni hogy "Néda milyen szép színes minden, mekkora fraktálok, fűűű" :D
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032010. február 4. 11:11
 
 
"uv fényben meg nagyonszép dolgokat láttam"

Nah az ilyen hozzáállás miatt nem lapozok mostanában, megöli az egész lényegét. Valahogy mostanában mintha elszaporodtak volna a flashből tripelők, vagy eddig is sokan voltak csak nem vettem észre? :P
Komolyan, néha nagyon tudnak fájni egyes emberek... de én nem szólok bele senki "mókázásába" hisz mindenki úgy teszi tönkre magát ahogy akarja. (lehet bennem van a hiba, de én mindig csak filózni vagy lelki gátak feloldására/megoldására használtam :((( )
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032009. október 3. 01:20
 
 
Egyik haverom is hasonlót élt át... neki is hasonló tünetei voltak/vannak. Bár igaz hogy minden trip egyfajta resetet csinál az észlelés kapuján, nem feltétlen fog segíteni. (súlyosbíthatja is a régi tüneteket) Ez komolyabb probléma annál hogy könnyen meg tudd oldani és csak nagyon óvatosan és gondos felügyelettel szabad a kisérletezésnek nekifogni. Nem mondom hogy tedd/ ne tedd, de mindenesetre ha javulás következne be, örülnék ha leírnád hogyan és mitől, mások érdekében is hasznos infót osztva meg ezzel!
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032009. augusztus 13. 16:55
 
 
Ha alapból cannabis függő vagy akkor nem az a megoldás hogy más szerekkel is telepumpálod magad ;)
Sztem próbálj tenni az egész ellen, változtasd meg a fogyasztási szokásod, mert különben óhatatlanul zombivá válsz!

btw, az LSA nem az LSD topicba való :)
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032009. augusztus 13. 12:57
 
 
Üdvözlet fél év múlva a sárga házban ilyen hozzáállással ;)
Végülis csak természetes kiválasztódás az is ha odakerülsz...
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032009. augusztus 12. 13:43
 
 
Nem ajánlom a kockacukrot, elég orvosság ízű lesz tőle! Kicsit égetett cukor flash az egész. Ráadásul elég nehéz nem lenyelni, legalábbis engem idegesített a tömör cukorszirup negyed óráig a számban.
Amúgy nem tudom mi ez a lehúzás a cseppentett papírral szemben :P Nekem 3 hét alatt nem csökkent a hatása, pedig sima nyomtatós papírlapra lett csepegtetve, kézzel rajzolt kép :D
Sztem még mindig az átcseszés esélye meg a helytelen tárolás rongáló hatása a legkárosabb. Meg lehet benne egyfajta negatív placebó is, hogy azt hiszi a delikvens, hogy úgyis szart adtak el neki =)
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032009. június 30. 20:46
 
 
Fizikai kérdés: Egy átlagos (folyadék)csepp hány mikrogramm kb? <Tegyük fel hogy LSD :D >
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032009. június 14. 11:16
 
 
Sztem az egész kérdéskör abszurd, hiszen arra se tud senki válaszolni minek tanuljak úgy nagy általánosságban? Okosabb leszek tőle, és? Úgyis ha meghalok, minden olyan dolog ami az agyban tárolódott elvész, feleslegessé válik számomra. Tovább adom a dolgokat? Nem lehet mert mindenki csak akkor fogja fel a tanítás lényegét ha azzal átszellemül, átéli, szóval mi csak feles tényezői vagyunk ennek.
Egyszerűen megfogalmazva az egész világ Én, az éntudat és az ego körül forog. Előbbi 2 megszűnése az utóbbi összeomlásához vezet. Amíg ki tudjuk elégíteni az én szükségleteit, addig van egyben az egész világunk. Ha ez tudásszomjban gyökeredzik akkor válik célunká a tanulás, aminek ugyan gyakorlati haszna csak a gyakorlati dolgokban vannak, amik az életünk szempontjából addig elhanyagolható, míg nem az egót segíti, mégis az énünk igényét is kielégíti és ez az elsődleges célja. Magyarul: azért tanulunk mert az énünk tanulni akar. Ingerkielégítés, élménybeépítés a lényünkbe. Végülis az emberi tudat alapvető személyes igények köré épített bonyolult rendszer. Erre a rendszerre a túlélés miatt volt szükségünk, mert különben az evolúció minél inkább ingerkielégítésre öszpontosította volna a felépítésünk. Mivel azonban a körülmények és a világ körülöttünk olyan amilyen, ezért került be az alapvető ingerigényeink közé a túlélés, mint legerősebb "ösztön" (ami végülis igénye az agynak) Ezért van az hogyha valaki feladja a küzdelmet az életért, akkor nagy eséllyel meghall. Vagy aki öngyilkos akar lenni, annak a sok negatív inger elnyomja az életösztönt.
Végszó: Tök felesleges azon rágódni hogy mit tanítanak ezek a szerek, addig amíg az ember úgy gondolja hogy amit csinál az a tudásszomjat mint ingert elégíti ki. És ezzel együtt nyer az énünk!
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032009. június 11. 14:04
 
 
LSD sztem pont ezért jó, mert képesek vagyunk hosszú idő után végre "kívűlről" figyelni a személyiségünk.
Én mindig mondom azoknak akik körülöttem vannak hogy szóljanak ha negatív dolgokat vesznek észre a személyiségemben. (pl bunkó vagyok, vagy zárkózott, stb...) ilyenkor miután meghallgatom, megy a filó hogy mennyire potenciális rossz amit mások látnak és ha objektív szemlélést követően annak ítélem próbálok változtatni rajta. Persze ez nehéz, ugyebár az emberi hiúság =) (amit szintén az ego szül) de eredményesebb mintha befognám a fülem. (amit de sokan művelnek... )
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032009. június 6. 10:26
 
 
"de ettől függetlenül biztosan egy csomó olyan ember akad, akiknek ilyen típusú szerekkel való találkozás nélkül, eszébe se jutott volna az út/igazság keresése. "

Ez se az anyagnak hanem a köré kialakított szubkultúrának és embereknek köszönhető ha bekövetkezik. (bár nem szükségszerű) Maga az lsd vagy más hasonló pszihoaktív vegyület külső ráhatás nélkül senkit se fog útkereső életmódra téríteni. Ezek a vegyületek nem mások mint kulcsok az elméink eldugottabb részeibe. Azt már nem az anyag határozza meg, mi van ott. Az lsd semmit se ad hozzá a személyiségünkhöz, tudatunkhoz, csak segít előásni ami alapból benne rejtőzik. Ezért pszihedelikumokkal se többek se kevesebbek nem leszünk mint nélküle, csak kevesebb dolgot tudunk hasznosítani a fejünkben megbúvó titkokból. A többi csak belebeszélt hit és mitológia.
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032009. június 6. 00:18
 
 
Hát ezzel sztem csak az a baj hogy feltételezi hogy az lsd mindenkinek gyógyszer. Pontosítva: olyan gyógyszer amivel saját magát kúrálhatja. Orvosi felügyelettel és megfelelő előkészületekkel minimalizálható a veszély. Viszont sokkal felelősségigényesebb az egyéni használat annál, minthogy bárkinek valónak ítélhessük. De sajnos az illegális szereknél nem tudunk semmiféle korlátozást felállítani a fogyasztóval szemben, pont a szer illegális mivolta miatt. Így csak egy marad, a tudatos és felelősségteljes drogfogyasztás eszményének terjesztése, megfelelő és reális drogprevencióval karöltve.

Timothy Leary:
"Az acid nem való mindenkinek... csak az egészséges, vidám, jó humorérzékkel és önbizalommal rendelkező embereknek. Az, hogy valaki ehhez az `elithez' tartozik-e, teljes mértékben az egyéni megítélés kérdése. Ha nem bízol magadban, az önkontrollodban, a rátermettségedben, nagyon kérlek, ne nyúlj ezekhez a szerekhez."
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032009. június 4. 19:33
 
 
Azon gondolkoztam hogy vajon megéltetek e már nagy világmegváltó gondolatokat, dolgokat amit máshogy nem tudnál elképzelni, perspektívákat, érzéseket, célokat? És ha igen van e konkrét dolog amiért folytatjátok az enteogén kísérletezést vagy pedig 'majd jön az magától' elvű a többség? Ha már nem érzitek hogy van tovább akkor miért csináljátok mégis? Vagy mégsem és csupán mint önmagával nyugdíjazott utazóként olvassátok pl ezeket a sorokat is?

Úgy gondolom minden tudásra szomjazó embernél eljön az a pillanat amikor ráeszmél, a tudás mit sem ér önmagában és mások tanítói lesznek. Vajon egy idő után ha növekszik a száma a felvilágosult egyéneknek a világban akik a tudás továbbításában is fontos szerepet játszanak, az milyen következményekkel jár a világ mind fizikai és mind éteri síkján? Lehet hogy a következő lépcsőfokot a létezésben nem az egyén hanem a felvilágosult többség valósítja meg? Ha a világ egy akkor mi miért lennénk különbözőek tőle?

Az a hatás-ellenhatás amit az ember tesz a környezetével, felettébb hasonló az agyi tevékenységekre, ahol 1-1 receptor kikapcsolása, mások bekapcsolásához vezet. Lehet hogy a világ nem más mint az oly sok néven nevezett isten(eink) kollektív tudata, amiben élünk? A mindenhatósága az inteligenciája és kreativitásának széles skálájából ered? Viszont valószínűleg ez a szegény identitás millió és millió részre van szakadva, skizofrén elmével rendelkezik és minden egyes része egy-egy tudat. Lehet csak egy pszihózisban szenvedő zseni agyi aktivitásai vagyunk?
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032009. június 2. 21:26
 
 
saamaan: "És ezek a dolgok nem könnyűen, NÉHA kellemetlenek"
azt is mondtam továbbá hogy a legtöbbet a "legkínosabb" tripekből tanul az ember, és nem azt hogy csak abból. ;)
Amúgy persze lehet élvezni, de az igazán mély problémákat csak fájdalmak árán lehet megoldani. És ahogy észrevettem az hogy valaki az életben hogy viszonyul bármihez, vagy akár magához az nagyban függ a korábbi behatásoktól és általában a negatív a dominánsabb. Meg kell tanulni jobban értékelni a pozitív dolgokat és kevesebbet foglalkozni a rosszakkal. Az is kicsit téves hogy ki mit ért a bad trip alatt. Nekem eddig 1 bad tripem volt amit azért tartok annak mert értelmetlen és felesleges utazás volt minden szempontból és sajnáltam azt a ráfordított 3 napot. Kellemetlen hatások kb minden 2. alkalommal kiteljesednek, viszont sose bántam meg őket, mert sokat tanultam belőlük és az adott problémára mindig találtam megoldást az trip segítségével.

Én úgy képzelem el leginkább a hatásait a tripnek mint egy kőház építése. félig felépített házikó, mellette még sok sok kimaradt téglával. Amikor arra szánjuk el magunkat hogy utazást teszünk, akkor tulajdonkép leszedegetjük a felső téglákat, megvizsgáljuk őket, kitapasztaljuk melyik mit tart össze. Viszont a pszihedelikumok hanyag dolgok, mikor visszatérünk nem minden követ raknak vissza a helyükre, ráadásul kevés kötőanyagot is használnak. Mindezt nekünk kell rendbe raknunk mert óhatatlanul egy idő után meggyengül az alapzat és nemhogy építhetnénk rá, szép lassan széthullik. Fontos hogy az utazás alatt nem építkezünk tovább mint előtte, ez a feladat a józan észre hárul, miután feldolgoztuk az élményt a tapasztalatok szerint el tudunk helyezni újabb és újabb téglákat az eddig meglévőkre. És mint tudjuk, csak biztos alapokra lehet építkezni. Mert lehet ráerőszakol az ember egy csomó mindent, ha nem képes feldolgozni az élmények gyökerét akkor a sok súly alatt összeroskad az épület. Akik felszínesen tripelnek azok leszedegetik a téglákat és csak azokat rakják vissza, építik magasabbra ami számukra fontos. Így a 4 falból 2 elkészül, mégis fázik a másik 2 hiánya miatt amikor a házra (tudás, elme) szüksége lenne. Azok akik lesülyednek az elméjük által, nem foglalkoznak azzal hogy ápolják a házikót és csak dúlnak benne, amíg már az összes tégla összeomlott.
Remélem szemléletes kitérő volt. Viszont korántsem állítom hogy tökéletes "modellje" lenne, valamelyik nap fogalmazódott meg ez a hasonlat bennem, de egyenlőre stimm minden =D

davisan: az én válaszom: Csak az egó szűnik meg ilyen esetekben, a tudat sose, mert akkor senki nem tudna beszámolni arról amit tapasztalt. Tudat nélkül meg nehéz elképzelni hogy bárki bármit tapasztalna, felfogna abból ami körülötte folyik. (hova építkezel, ha nincs telked? :D) Persze ez a téma nagyon is megfoghatatlan, mindenkinek magának kell felfedeznie a dolgokat.
A triviális dolgokat mindenki látja, azért nem érdemes sok szót fecsérelni róla, a világ legösszetetteb kérdéseire meg olyan egyszerű válaszok vannak, amiket úgyse fogadsz el addig amíg meg nem tapasztalod őket! (tapasztalat :) )
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032009. május 31. 15:57
 
 
KarelGott: De ha nem foglalkozik a vágással és beéri a nyers filmtekerccsel, akkor nem fog egy idő után minőségbeli romlás bekövetkezni a saját életének forgatásában? Sztem az nem várható el hogy más vagy mások vágjanak a személy helyett, így kivéve a lehetőséget a kezéből az egyéniségének megélésére.

Airborn: azt nem tudom, de gyerekszoba van benne... fiú gyerekszoba :D

Egyetértek deeptrip-pel, sztem is felesleges végletekben gondolkozni az lsdvel vagy bármilyen anyaggal kapcsolatban. Ha túl komolyan veszed, pont a lényeg marad le, ha komolytalanul akkor meg tönkretesz egy idő után. Sokan, sokféleképp használják és csak kevesen elég felelősségteljesen ahhoz hogy használjon és ne ártson nekik. Persze lehetne mondani hogy szubjektív mi is a helyes használat. Viszont számos mód biztos nem tartozik ezek közé és ahogy tapasztalom jelentős része a pszihedelikummal foglalkozóknak nem is próbálja megfelelőbb módon használni. (a jelentős nem feltétlen többség nálam :) )
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032009. május 30. 15:06
 
 
Hmm, rosszul írtam. Nem olyan partydrog mint az mdma vagy a spuri. Gyakorta jólesik az érzet hogy vannak körülötted, viszont sztem mégse az a beszélgetés indító anyag. Legalábbis engem kimondottan zavarnak azok akik már sokadszorra tripelnek és percenként szakítanak félbe egy-egy: "Fűű, nézd hogy hullámzik, mi durva, neked is folyik a plafon..." stb szintű észrevételekkel. Azzal akivel tripelek, ha kell szavak nélkül is meg tudom értetni magam, ha fogékony rá az illető, sztem.

Sajnos a személyiség torzulások 1-2 hetes ismétlődő utazgatások során is kialakulhatnak. Nem egy személy rá a példa, sajnos. Persze ha valaki okosan csinálja, akkor ez se módosítja hosszú távon radikálisan az embert, csak sajnos esetenként hiányzik hozzá az alap intelligencia is. Ha az ember szán arra időt hogy feldolgozza az élményeket, akkor nem fordul elő vele ilyesmi. Persze abban az utópisztikus világban ahol mindenki felelősségteljes, bűnözés sincs és nem közeledik a lakosság a föld totális kihasználása felé...
 

Korábbi 10 20 (összesen: 134)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!