DAATH

A hirtelen felismerés, hogy gonosz nélkül nem létezik jó, könnyen döntésképtelenséghez vezethet.

Alan W. Watts

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Tom003 hozzászólásai (11 - 60)
 (Témakör: LSD, út az igazi tisztasághoz?)

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032012. december 2. 09:13
 
 
Én 2 papírral is a 8. órában már tudtam aludni, egész kellemeset lehet ilyenkor és ha szerencséd van, amikor felkelsz mondjuk 2-3 óra múlva még mindig tart a hatás! Viszont utána már értelmetlen a redose, tipikus afterezős, teázgatós, füvezgetős lecsengést ad a tripnek. Ilyenkor még jó pár óráig ellazulhat az ember, bebugyolálva egy jó vastag pokrócba!

Amúgy elárulom, hogy tripen minden zene tripes lesz, nem csak a pszichedelic címkével fémjelzettek! Érdemes kísérletezgetni neked mi jön be ezért, nem feltétlen kell psytrancenak lennie ha távol áll tőled az ilyen zene. :)
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032012. november 16. 18:48
 
 
Köszi a beszámolót, jó volt olvasni!

A véleményem, hogy még véletlenül se utazz még1x a héten, bár tudom most ezt pozitívként éled meg, de igen könnyen beárnyékolhatja az egészet egy ismételt megterhelő utazás! Én azt mondom, várj vele még 1-2 hónapot, ha nem is lesz rá alkalmad, inkább több mint kevesebb időt hagyj az integrálódásnak! Ettől független persze nyugodtan elkísérheted a többieket, mint kívülálló, egy kis zölddel te se fogsz unatkozni és ha gond adódna, mindig jó egy (majdnem) józan vigyázó!
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032012. szeptember 11. 09:31
 
 
A zene téren: mindegy végülis mit hallgatsz, mert bár ezt sokan nem fogadják el, de minden zene "pszichedelikus" ami valamit benned elindít. Amiket felsoroltál, mind mind nagyon jó zene és nem hiszem hogy csalódás érne ha azokat részesítenéd előnyben idegen zenékkel szemben.

Amit én speciel ajánlok még stílusban: triphop, jazz, IDM, ambient, space rock, breakcore, ezek mind mind nagyon utaztatós dallamú zenék és nem érne csalódás egyikkel se. (a példáidból kiindulva)

És akkor jöjjön néhány konkrét zene:
http://www.mixcloud.com/blocwknd/amon-tobin-bloc-2008-dj-set/
http://www.mixcloud.com/AdAy0/dj-krush-live-sonar-2003/
http://www.mixcloud.com/HnR_Soundsystem/semiomime-q-base-2011-hit-n-run-the-sanctu
ary-stage/

http://www.mixcloud.com/abeas/the-big-medley-massive-attack/
http://www.mixcloud.com/matsutake/afx-selected-mashup-works-88-01/
http://www.mixcloud.com/disease/aaron_funking_bastard/
http://www.mixcloud.com/JoseFinnerty/venetian-snares-mix/
http://www.mixcloud.com/doctv/trip-on-acid-jazz/
http://www.mixcloud.com/abeas/the-big-medley-nine-inch-nails-left/

etc etc etc. Remélem segítettem (ez kb 2 tripre is elegendő zene, de ha ennyi se elég, keress rá a műfajokra és/vagy az előadókra ugyanitt)
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032012. augusztus 27. 17:09
 
 
Ööööö... Á mind1
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032012. augusztus 21. 17:49
 
 
Igen, elég elfogadott dolog, de pl szerintem tömegbe, vagy egy goa partyn kisebb eséllyel lesz bad triped, mert mindig el tudod vonni a figyelmedet a nem kívánatos dolgokról. Nem feltétlenül kell kis dózissal nekikezdeni ha már tapasztaltabb vagy 1-2 lappal is el lehet lenni, max ha elfáradsz, felkeresed a chillt. (főleg 2 lap magasságában úgyis van egy rész, amikor nehezedre esik a mozgás, vagy bárminemű cselekedet, ilyenkor érdemes csak leülni és hallgatni a zenét)

A lényeg, hogy minden esetre itt is készülj fel, víz, szőlőcukor, több napos buli esetén legalább egy hálózsák, váltásruha legyen nálad (na meg kellő könnyed kaja)

 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032012. augusztus 8. 17:51
 
 
A legegyszerűbb módja lenyugtatni az érzékelést. Leülni egy kicsit meditálni az adott problémán. Próbálni keresni olyan egyszerű, könnyen értelmezhető kérdést ami megfogja, körüljárja azt. Szétszedni apró darabokra, majd nézni ahogy a foszlányok felszívódnak.

Igazából a lényeg mindig is az, hogy az aktuális bajunkra kivetítve rájöjjünk, hogy mindez amit mi problémának vélünk, csupán az agyunkban létezik. Nincsen külső ellenség, csupán az egónk játszik velünk. Ha sokáig figyelünk, meghalljuk a segélykiáltás mögött a saját identitásunk vergődését. El kell engedni a kontrollt, hagyni hogy a saját útját járja, hiszen nincs hova mennie, előbb utóbb hazatér :)

A legtöbb bad trip abból ered, hogy menekülni próbál az egónk a felvetődő probléma elől és minél jobban kapálódzik, annál jobban belekerül. A legjobb módja ezt kiküszöbölni, ha megállunk és szembefordulunk vele: "Miért?", "Tényleg?", "Hogyan?" Akik belesétálnak egy bad tripbe, általában a saját maguk által kifeszített gátjaik csapdájába esnek. Merj változni, azért van a szabad gondolkodás csodája. Ha valami nem jó nekünk elsőre, vizsgáljuk meg jó alaposan, hogy tényleg rossz az nekünk, vagy csak az árnyékos felén állunk a dolognak. Aztán ha már sehogy se megy, több soron körbejártuk a problémánkat és még sincs változás, nincs más hátra, mint hogy változtassunk rajta, ha csak az segít. Ebben az esetben lépésről lépésre meg kell találnunk a hogyanra a választ, majd megtenni az első lépést. Sokszor a trip utánra marad az adott probléma megoldása, de az a tudat, hogy pontosan tudjuk mit kell cselekedni, elég ahhoz, hogy ne a problémára, hanem annak a megoldására figyeljünk. Negatívból pozitívba, csak könnyedén ;)

Persze mindez csak a szellemi síkra értendő, fizikai problémák, amik értelemszerűen tripen kívül álló okok miatt következik be (mivel hogy a pszichedelikumok semmi fizikai problémát nem tudnak okozni) nem oldhatóak meg csupán nyitott elmével. Viszont ezeknek a helyzeteknek az elkerülése végett utaznak az emberek megbízható körülmények között, biztonságos feltételekkel. Nem kellemes például a gondatlanságból okozott seb ilyenkor, de ha mégis bekövetkezik, gondoljunk arra, hogy módosult tudatállapotban a szuggesszió is erősebb és csodákra képes. Megfelelő ellátás után könnyen segíthet elvonni az ember figyelmét a sérüléséről, sőt egészen erős fájdalmakat is képes vele az ember elnyomni, ha megfelelően koncentrál rá!

Hirtelen így ennyi, remélem segíteni fog valakinek a kellő pillanatban felidézve a tanácsaimat, nekem mindig segít :)
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032012. augusztus 7. 22:00
 
 
Affene... pedig én is szívesen válaszoltam volna... :/
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032012. június 12. 18:36
 
 
Igazából ez a tudatállapot nem vizuálisan, hanem gondolatilag jelenik meg a meditáció során. Ez az a képesség, hogy rá tudj hangolódni a gondolataidra. Vannak technikák amikkel neki lehet ülni és eredményeket lehet elérni, pl a buddhista vallás többet is leír ezek közül. Gondolok én a különböző témaindító versre (itt is van a fórumon külön topicja http://www.daath.hu/showTopic.php?id=174&page=all ) amiket Koanoknak hívnak. A lényeg, hogy elmerengsz egy-egy ilyen ellentmondásos tézisen és ezáltal olyan gondolatsorok jönnek elő ami számos problémához megoldást nyújthat. Minél többet ismételgeted magadban, ízlelgeted, annál több aspektusban vagy képes az adott problémát szemlélni. Érdemes csemegézni innen és kipróbálni, meglepődik az ember, hogy mennyire bele tud mélyedni. Aztán vannak még például különböző festmények. A legjobbak Aldous Huxley szerint a tájképek, mert ott a világban fellelhető örök kettősség (Yin-Yang) lépten, nyomon fellelhető. A közeli-távoli, kicsi és nagy, végtelen és véges, kék és a zöld, ég és föld. A képeknél az a fontos, hogy a meditáló magában próbál tárgyilagos megállapításokat tenni arról amit lát. Szintén idővel rájön, hogy pl.: amit fának lát, lehet az akár egy bokor is és ezek a többalakúságok szintén segítenek beindítani a gondolatokat. (pl a bokor lehet csak egy kisebb fa? Mi a különbség? Érdemes e ilyen különbségeket tenni? Vajon ha ugyanonnan gyökeredzik, számít e a magasság? Számít e a külsőség, ha mindkettő ugyanúgy fás szárú, vajon a világban fellelhető külsőségek közti különbözőség megszűnésével kiderülne, hogy mindenki ugyanonnan gyökeredzik? A közös gyökerek hova vezetnek? Miért ágaztak el annak idején és miért alakultak ki a különbségek? etc etc etc... Ez a példa egy néhány perces merengés eredménye és ebből is látszik, hogy mennyire el lehet vonatkoztatni a dolgoktól) Például még virág meditáció is létezik. Vagy a különböző monoton hangok ismételgetése (egy idő után szavakat hallasz ki a monotonitásból, vagy csak szimplán elindulnak a gondolatok, mivel a monoton dolgok kikapcsolnak bizonyos észlelő funkciókat az agyban amik a túléléshez kellettek és előjön a szellemi oldal, felerősödik, így meghallja őket a lélek) Szóval a meditáció gyakorlásához el kell vonatkoztatnunk a környezetünktől és be kell indítani a gondolati világunkat.

Én például ha "üresjárat" van (pl utazás, várás, séta, sport <erre még visszatérek>) mindig meditálok valami fontos kérdésen, frissen tartja az elmét és a legváratlanabb pillanatokban jöhet egy-egy mély felismerés ami változtat a világszemléletemen. Ezért tartom botorságnak a vég nélküli üres locsogást ami úton útfélen körülvesz, azt az energiát és figyelmet akár meditálásra is lehet fordítani :)
A sport azért is jó, mert míg a meditáláshoz fölösleges érzékek le vannak foglalva a test küzdelme által, a tudat lenyugszik és sokkal jobban megy az elmélkedés. A test fáradtsága az elme brillírozásához vezet.
Szerintem nem szabad konzervatívnak lenni ha meditálásról van szó. Millió technika létezik, meg kell találni a személyhez illőt. Ehhez mondjuk az is kell, hogy ne féljenek az emberek gondolkodni, mivel azt veszem észre, a mai világban egyre jobban "megy ki a divatból"

Annyit még, hogy ahhoz, hogy elkezdjünk meditálni, nem kell sok idő. Viszont ahhoz, hogy ki tudjuk zárni teljesen a külvilágot és úgy tudjon száguldozni a gondolatvilágunk, mint mondjuk LSD alatt, hosszú évek kitartó szellemi munkája kell. Ki kell építeni azokat a szellemi ösvényeket amik a legmélyebb rétegekbe vezetnek. Viszont minden alkalommal mélyebbre jut az ember. Ezért van az, hogy minél többször élsz pszichedelikumokkal, annál könnyebb, ösztönszerűbb elérni ezt a tudati állapotot. Ha egyszer az észlelés kapui kinyílnak...
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032012. június 12. 15:56
 
 
Elárulok egy titkot: az LSA is ego gyilkos, sőt!
Az hogy mégse így lett veled ellenben az LSD szétzilált az utazás során, az mind-mind set és setting függő. A pszichedelikus szereknél nem a dózis döntő, lehet fél laptól is ego halál és 2től is vígan ellehetsz a sarokban, ami igazán számít azok a külső és a belső körülmények! Mivel ez a drog a gondolataidból táplálkozik, az agyad működését piszkálja meg, ezért a hatása attól függ, hogy milyen a pillanatnyi lelki állapotod, min gondolkozol, milyen megoldatlan problémáid vagy örömforrásod van, amikor utazol (belső) valamint hogy milyen helyen, ismerős, ismeretlen, emberekkel, egyedül, fekve állva, guggolva, úton, útfélen szállsz az agy végtelen univerzumában (külső)

A meditáció és az LSD meg igenis kiegészítik egymást, hasonló hatást ér el a szer mint egy fejlett, komoly meditációs gyakorlat. El kell fogadni amit látsz, érzel és tapasztalsz az út alatt, nem a szer, hanem a te saját elméd amit megtapasztalsz! Mint egy nagyító, ott se előre generált képeket nézel, hanem ugyanazt a valóságot mint eddig csak felnagyítva. (sokan túlmisztifikálják a pszichedelikumokat, mint egy varázsdoboz, amiből váratlan dolgok ugorhatnak ki, de mindeközben csak a saját elméjük rejtett zugaira csodálkoznak rá)

Úgy látom még nem sikerült a lényegre rájönnöd, ha tényleg érdekel az egész, próbálkozz tovább, de mindenféleképp tapasztalt segítővel. Úgyis érezni fogod amikor elérkezik a megvilágosodás, akkor hirtelen minden amit mondtunk neked, érthető lesz számodra! Ez olyasmi mint anno az egyik mikrobi mese részben volt: Az egyik bolygó gyűrűjén élt egy 2 dimenzióban létező civilizáció. Te is egy ilyen emberke vagy (és mindenki más is aki még nem használt pszichedelikus szert és/vagy nem jött rá az egész mechanikájára) Mi, a 3d-s emberkék, hiába mondjuk, hogy létezik még 1 dimenzió, addig amíg pontosan ugyanúgy, ahogy mi is anno, meg nem tapasztalod, nem tudod elképzelni se milyen lehet az, viszont utána annyira triviálisnak hat az, hogy sokkal több van a (2D) világ mögött, hogy rájössz, eddig korlátok között éltél és gondolkoztál. (durva a felismerés, hogy létezik még1 tér ami ráadásul végtelen és mégis a tested része, konkrétan az agyad)

Az MDMA-t meg ne keverjük ide, az a szer ha tekinthetjük is pszichedelikusnak, nem olyan értelembe teszi mint a klasszikus triptaminok. (Az egy empaktogén szer és a megértésben, emberek felé nyílásban nagyszerű) De ebbe ne menjünk bele, mások úgyis másképp látják, de neked most az a legegyszerűbb ha nem tekinted az LSDvel hasonlatosnak.
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032012. június 8. 14:30
 
 
Hülyeséget írsz, a papír + fű kombó mindig is tipikusnak számított, kellőképp megdobja (sokszor még túlságosan is, ezért csak óvatosan) és kiegészíti a hatást.

Rajtamaradtál a tripen? Ez nem a fű miatt volt, valószínűleg anélkül is fellépett volna a mentális probléma, csupán az intenzitás növelésével jött elő. Ez egy ilyen dolog, benne van sajnos a pakliban az,. hogy utána nem vagy képes elfogadni a valóságot, nem vagy képes feldolgozni az átélteket, de azért legtöbb esetben visszaáll idővel az ember tudata a normális valóság síkjára. (van aki végleg rajta marad persze, de az nagyon ritka, sokkal gyakoribb az átmeneti pszichózis)

Röhögős rész? Komolyan, te röhögni szoktál utazás alatt, ezért csinálod? Ez _nem_ játékszer, nem azért veszi be az ember, hogy röhögjön vagy mert menő. Persze ez is sokszor el lett mondva, de mindenki saját érdekében csak akkor vágjon bele a pszichedelikumok használatába, ha komoly elhatározás vezérli, céljai vannak vele és ha megfelelően felkészült. Ha röhögni akarsz, nézz inkább vígjátékot, kevésbé veszélyes ;)
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032012. június 7. 22:24
 
 
Óvatosan a fűvel, mert könnyen ledobhat a "skáláról" Ami nálam a tipikus magas dózisoknál (másfél lap + ) ha a tetején rászívok, szinte megáll az idő, órákat töltök le egy másodpercnyi időben és minden újra meg újra lejátszódik és mindig csak 1-1 ezredmásodperccel tekeredik az idő fogaskereke előrébb. (Kocka példa: iszonyat magas laggnál amikor mennél előre és a gép nem tudja fogadni a jeleket megfelelő időben, előre hátra dobál azon az útvonalon ahol addig haladtál, na ez is pont ugyanez) Szóval csak óvatosan.

Amúgy szerintem felesleges ezen rágódni most, hogy mi is volt, hogy is volt, ha már túl leszel néhány utazáson, rá fogsz jönni idővel az egész működésére és arra is, hogy hiába próbálnád, nem bírnád leírni a lényeget, ezt érezni kell :)

Ahogy Gén is írta: Kérdezd meg elsőnek magadtól, miért is tripelsz? Mi a célod? Legyél mindig tisztában vele. Persze nem szabad ragaszkodni foggal körömmel hozzá, de ha nincs miből kiindulni az olyan, mintha alap nélkül kezdenél házat építeni. Ha ez megvan, válaszd meg a set/settingedet, mert a legfontosabb része az egész utazásnak, hogy milyen körülmények közé leszel bezárva 12 órára! Végezhetsz még lelki gyakorlatokat, persze mindezt csak mérsékletesen. A legfőbb lényeg pedig: Ne próbáld meg görcsösen irányítani vaqgy megmagyarázni a dolgokat, ez olyan mint egy film, te se szeretnéd, hogy ha valaki végigkommentálná az egész vetítést, mert csak belekavarodnál a cselekménybe és igazán semmire se tudsz közben odafigyelni.
A gondolataid olyanok mint egy marék víz: ha lazán tartod az ujjaidat, kipereg közüle a víz, míg ha összeszorítod, kispriccel mindenfele és szintén üres kézzel távozol!
Be water, my friend! ;)
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032012. június 2. 22:46
 
 
Nyugi, 2 lap felett már tökmindegy, az az a mennyiség, hogy minden megtörténhet, akár teljesen el is tűnhet a valóság. (True story :D )

Az LSD-t is lehet élvezni, csak ahhoz teljesen át kell adnod magad az élménynek. Ezzel csak az a baj, hogy olyan mint a következő paradoxon: Mondják neked hogy ne gondolj semmire. Ilyenkor elkezdesz gondolkodni, hogy nem akarsz gondolkodni, de akkor min is gondolkodsz? Az is gondolat, ami egy visszatérő paradoxonba vezet, etc, etc... A lényeg könnyeden kezelni, átélni, de nem szorongatni a gondolatokat. Ha harcolsz ellene, egyre jobban beléd mar az egész és egyre jobban befordulsz. Ez egy ilyen szer, kell hozzá a rutin és a lehető legtisztább fej. Viszont ha felelőtlenül állsz hozzá, csúnya sebeket képes ejteni! Ja és a zölddel óvatosan, képes megállítani az idő kerekét! ;) (szintén megtörtént már)
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032012. május 31. 07:35
 
 
Én voltam az az illető... Nem tudom mi volt rajta, de biztos nem LSD. Vizuálisan harmatgyenge volt, viszont alig bírtam felkellni a hatás alatt. Aludni nem sűrűn hagyott és még 12-14 óra múlva is érezni lehetett. Az íze hosszabban tartó és keserűbb volt mint az Lsd, de nem gyanakodtam az elején, annyi féle ízt éreztem már blotteren :P
Am. az akkori tippem DOM volt, de a fene se tudja, egy csomó hasonló vegyület létezik már és az se egyedi hogy rafér egy bélyegre.
http://www.erowid.org/chemicals/dob/dob_dose.shtml
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032012. május 5. 19:18
 
 
Miért hiányzik a sark a blotternak? :D

Valaki benegyedelt egy gyors tesztet?
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032012. március 18. 07:24
 
 
Kivéve ha nem a papírra hanem a tálra szárad rá! Nem tudom mennyi az adagolása, de annak megfelelően ajánlott felvinni (pl 1mgnál egy 25ös blotter 25 mgnyi anyagot tartalmazzon)

A módszer amit ajánlok: nagyon kis mennyiségű oldat, lehetőleg keress egy olyan közeget amiben kitűnően oldódik és jól párolog. Aztán fecsivel a felosztott papíron (ajánlom a fogas kést, azzal könnyű tépő mintát csinálni) 1-1 cseppet raksz mindegyik területre majd vársz míg elpárolog a hordozó folyadék. És ezt addig ismétled míg ki nem fogy a fecsi. (ajánlatos 2 eksön között dugót rakni a fecsire is)

A legjobb megoldás a mikrogrammos fecsi lenne, de valószínűleg területen nem jártas személyek nem találkoznak vele.

Utolsó tipp: Ne eladásra, vagy ne nagy tételben gyártsd és azoknak is mondd meg mi van a papíron! Nem akarok összefutni a tákolmányoddal LSD címén... (de szerintem senki se)
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032012. március 3. 18:39
 
 
wonderstag: köszi a beszámolódat, ennek segítségével tegnap rájöttem 1-2 dologra :)
Beszámoló amint úgy állok a fenetilamin topicban (2C-E)

Amon Tobin és Dj Krush alázott...
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032012. január 9. 19:22
 
 
Korábban ez vhol, lehet itt ki lett tárgyalva, ez természetes, nálam ez low dose tripek után jön rám, viszont high dose után nem jelentkezik. Mindig az utolsó az aktuális, szóval ki lehet ütni egy high dose tripel ha nagyon zavar :D

De nyugi, semmi komolyabb bajod nincs, ez csak ilyen velejáró hatás
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. december 29. 10:12
 
 
Nekem azt jelenti hogy másfél naptól mutatja meg magát telljességében a lap, addig számomra sétagalop, 1 lapot alap esetbe minden gond nélkül kezelek és nem is hoz semmi újat. (mondjuk volt egy olyan korszakom amikor már a 2 lapot is lazán letudtam a maga teljes valójában, de az már régen volt, kijöttem a gyakorlatból :) )

Ha gondolod, olvasd el felelőtlen első utazásom történetét valahol az első hozzászólásaim környékén, másfél lap és megannyi fű kombója elég heavy tripet eredményezett, de összességében úgy érzem megérte.
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. december 27. 12:01
 
 
Másféltől kezdődik a móka, addig csak játék a receptoraiddal ;)

Amúgy én meg a felet tartom pazarlásnak, ha lúd akkor legyen kövér :D Nah jó, kinek mi, ez nagyon egyénfüggő. De hidd el, van a lapon túl is bőven felfedeznivaló, sőt! ;)
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. december 23. 17:00
 
 
Érdekes megfigyelés az hogy alacsony tripek után jön elő, de high dose után nem... Próbáld ki 2 lappal hogy eltűnjön ;)

Amúgy idővel eltűnik (kb 1 év) magától is
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. október 11. 20:27
 
 
Huh ez változó volt. az aktív időszak 3-4 hetente volt szinte mindenkinek, 1-2 lappal. Ki hogy bírta, de jellemzően 1 év alatt kiérződtek azok a dolgok amiket felhozott a lap.

Számomra a legmasszívabb időszakban heti 2 lap volt, aztán egyszer csak azt mondtam hogy állj. (vicces hogy ez az időszak lett a legeredményesebb félévem a főiskolán is, még ösztöndíjat is kaptam :D) Azon a tripen enyhe szerotonin sokkot is kaptam, fájt, zúgott a fejem és pl hiába kapcsoltuk ki a zenét, ugyanúgy ment a fejemben tovább. Kissé be is forogtam, nem konkrétan azon hogy milyen durván elvitt a lap, akkorra már játékként kezeltem, hanem azon hogy unom magam. Van még hátra 4-5 óra és csak ülök és unom magam. Ez nagyon betett, állandóan csinálnom kellett vmit, különben beállt az idő és rámtört az a szenvedő unalom. Akkortól kezdve lettek jóval ritkábbak számomra az utazások 3-4 havonta, de jobban is éreztem magam rajtuk. Ezt az utazást megelőzően egyik legjobb barátom, amint már meséltem is, beájult, azt hajtogatta hogy meghalt + mindenki számára volt egy jóslata. Az a hátborzongató benne hogy a fele már be is teljesült belőle...

Másik srác sámánnak képzelte magát és totál begolyózott amikor aktívan élt szerekkel. Mindenki már azt hitte hogy kollektív halucináció, annyira bizarr lett a srác. Ő abbahagyta azóta és megváltozott, normális, nyoma sincs az "őrületnek"

Van aki alapjáraton paranoid lett, az utcán is úgy mászkált mint akit bármelyik percben megtámadhatnak. A legtöbb embernek lett valami stiklije, kisebb nagyobb. Am meg LSD+fű+ néha nitró volt a kombó. Sok mindent lehetne mesélni még, csak szakaszosan jönnek elő az emlékek
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. október 10. 18:49
 
 
Vagy már nem használnak semmit a negatív utóhatások miatt (amik túlnyomórészt elhalványulnak idővel)

50%

nagy ritkán és próbálnak kiegyensúlyozottak maradni (ez a legszűkebb réteg)

20%

vagy minden maradt ugyanúgy és teljesen kifordultak magukból (mintha nem is itt élnének, dekoncentráltság, pontatlanság, érdektelenség, etc...

30%

kb... az elsőbe úgy 5-10 ember, a másodikba úgy 3-4, a 3.ba 4-5
Pontosan nem kezdek számolni mert úgyis kimarad néhány. Ez az a korosztály aki velem kezdett körülbelül (3-4 éve) ennyien maradtunk, de lehet rossz embereket ismerek.
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. október 9. 17:28
 
 
Akik így hirtelen az eszembe jutnak azok számszerűsítve 15-20an lehetnek, mind különböző szerhasználattal, társadalmi és kultúrális háttérrel, céllal, problémával, testi, lelki adottsággal, korral. Nem tudom mit szeretnél, ennyi embert nem lehet lejellemezni néhány sorban úgy hogy minden kérdésedre választ adjak.

A kihullást úgy értettem ahogy írtam is: Vagy már nem használnak semmit a negatív utóhatások miatt (amik túlnyomórészt elhalványulnak idővel), vagy nagy ritkán és próbálnak kiegyensúlyozottak maradni (ez a legszűkebb réteg) vagy minden maradt ugyanúgy és teljesen kifordultak magukból (mintha nem is itt élnének, dekoncentráltság, pontatlanság, érdektelenség, etc... biztos ismersz te is ilyet, jobb esetben nem veszélyes senkire viszont egyre kevésbé hasznos tagja a társadalomnak, nem képes visszailleszkedni a hétköznapi valóságba)
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. október 7. 13:16
 
 
3 havit akartál írni? :)

Amúgy szerintem is az a középút, mostanában nem is kívánom 1-2 hónapon belül, kifárasztja az embert agyilag és mostanában nagyon nincs időm rá az ilyen dolgokra
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. október 7. 09:53
 
 
Ugyan jogos, meg amúgy is én is ilyen vagyok, hogy rákérdezek minden homályos részletre ;)

Amúgy tényleg nem riogatni akartalak, csak a körömből szinte mindenki kihullott már, vagy abbahagyta, vagy totál befordult tőle. Lehet én se vagyok normális... :D
(mondjuk most már nagyon ritkán megyek át A kapun :) )
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. október 7. 01:00
 
 
Igazából tapasztalat, nem szükségszerű de a sűrű (<1hónap) nagy dózisú (300mikro+) utazások a lentebb említett módon kizökkentik a valóságból az embert. Sokan ezért is álltak le vele az ismeretségi körömben, vagy legalábbis csökkentették a dolgot 3+hónapos időközökre. Aki meg nem... nah rá meg ez a leírás még szelíd is!

És ami a legrosszabb benne (kezdve azzal hogy "és"-sel nem kezdek mondatot :D) hogy a legutoljára az alany veszi észre a változást.
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. október 5. 22:51
 
 
Valóban!Mire irányult a kérdés? :D
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. október 4. 23:02
 
 
Semmi jóra... a túlzott LSD fogyasztás torzítja a személyiséget még akkor is ha nincs semmi gond. Ő nem fogja észrevenni, majd te veszed észre hogy egyre katatónabb és a viselkedése kezd elrugaszkodni a valóságostól. Nem cukorka ez, tényleg fontolj meg vele egy beszélgetést, hisz ha úgyis akkora az összhang, gond nem lehet belőle :)
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. október 4. 19:46
 
 
Hát ez durva... én a helyedben kérdőre vonnám, megkérdezném tőle hogy ha ennyire szégyenli az egészet hogy sutyiban kell használnia, akkor miért is használja?

Nincs más megoldás, le kell ülnöd vele beszélgetni.
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. szeptember 7. 18:49
 
 
Én hallottam olyat hogy valaki öngyilkos akart lenni LSDvel, ezért benyalt egy képet (25db) a régi hofisból. Állítólag nem volt hosszú az élmény, 1 óra, de azóta teát se iszik, semmi pszichoaktívat. Ez még 3+ éves sztori amúgy
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. szeptember 6. 22:03
 
 
Jah, duuurva :DDD

Mire vagy kíváncsi?
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. szeptember 6. 11:26
 
 
Ahhoz az infóhoz hogy a DOB-os vagy Bromo-Dragonfly blotter nagyobb: hamis, én a standard 0.5x0.5 ösön kaptam az előbbit. Mondjuk az is fix hogy sokat nem raktak rá, de nem is baj, kész szenvedés volt :P (unalmas és fizikálisan túl erős)
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. augusztus 26. 22:30
 
 
Ez nem igaz, DOB és Bromo-Dragonfly is kerülhet blotterre, én előbbivel (sajnos) már összefutottam 1-2 hónapja, nem az igazi...

A legkönnyebb úgy megkülönböztetni hogy egy jó lap 1 max 2 órán belül befut, míg ezek akár 3-4 órán át is tartó felfutással rendelkeznek, plusz még 14 óra múlva se tudsz tőle aludni
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. augusztus 15. 21:37
 
 
Itt az üdítő példa, én nem goás vagyok, ember akinek 2 féle zene létezik: jó és rossz ;)

(btw egy csomó tört psy van + ambientek + psyrock, szóval tessék csemegézni!)

"a bevétel után kb 5 órára jelentkezett a vizuál, 3 órára rá már aludtam. "

Akkor az biza nem LSD volt...

DOB az sztem szimplán szar, fizikálisan nagyon megterhelő volt számomra és csupa összevisszaság volt az egész élmény (akit érdekel, tekerjen vissza 1-2 oldalt)
Ha mát alternatíva, 2C-E nekem mindent visz (meg a meszka)
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. augusztus 14. 08:21
 
 
Jah, pl az avataras nekem nagyon is durcin adta, simán 250 mikró volt rajta (kb másfél lap az átlagból)
Nem hiszem hogy kifutna a dolog, mert elég olcsó előállítani, ráadásul itthon csinálják a nagy részét. Egyedüli probléma a speciális felszerelés amihez külön labor kell. (amúgy nem értem az általánosítást, mindenki csak egy fajtáról írt, ráadásul sokan egy helyről vették. előfordul a szar, ez mindig benne van a pakliban)
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. augusztus 10. 20:08
 
 
Ha pszihés problémákkal küzd, felesleges kockázatot jelent az ismételt amatőr pszihedelikus beavatkozás. Nagy valószínűséggel átmeneti pszihózisban szenved amit sok beszélgetéssel, pihenéssel, megfelelő étkezéssel, sporttal, nagy sétákkal sokkal egyszerűbb gyógyítani. Minden csak azon múlik hogy rájöjjön hogy nem a világ változott meg, hanem ő és ez a változás hasznára válik ha egy kicsit odafigyel.

Van ismerősöm aki szintén pszihózisban szenvedett/ visszatérően szenved. Számára már csak a megoldás vár, hogy elszabaduljon jelenlegi életétől és új lappal kezdjen.

Mint ez az ősrégi szólás is mondja: "Az idő minden sebet begyógyít" csak hagyni kell neki...
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. július 16. 14:02
 
 
Hmm, hát elég lightos papírok lehettek ezek, mert a jóféléből 2 kinyitja a végtelen lehetőségek kapuját. Sokan mondták hogy 500 mikró fölött már nem lesz erősebb csak hosszabb az élmény, de ez szimplán csak annak köszönhető hogy ekkora dózisnál nincs az a dolog ami nem történne meg!

(szétnyílik a tér és te átkerülsz egy másik időbe és dimenzióba vagy épp belezuhansz a tudatod legmélyebb bugyraiba és identitásodért küzdve próbálsz kimászni a gödörből. Többször előfordult és higgyétek el mindenkinél megvan a határ ahonnan már nem tudja kezelni az eseményeket, mivel azok kezelnek téged. De ez nem is baj, sőt... ! )
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. július 11. 09:54
 
 
Beszámoló hol marad már? :O Én spec nagyon kíváncsian várom már ;)


Am én tényleg növényekre gondoltam, sose beszéltem ezt a narkós virágnyelvet :DD (SWIMezni se szoktam... )
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. július 6. 19:44
 
 
Vegyél fekete csokit!!! Miközben majd elolvad szép lassan a szádban, gondolj arra milyen jó hogy megfogadtad a tanácsom ;) :D
Készülj mind lágy és mind erősebb zenével ( törtbe ajánlom lágynak az IDM-et, Triphopot, keményebnek, darkstep (dj hiddent hallgassatok, ezt se fogod megbánni ;) ) dnb, breakcore)
készülj pokróccal, amivel be tudsz takaródzni. Sok vízzel hogy ne kelljen kimászkálni. Filmekkel, amik pl a film topicban vannak ( töltsd le a waking of life-ot, ezt se bánod meg)
Kellj időben, de ne túl korán, egyél könnyűt aznap és majd tartsd sokáig a szádban a nyálad mikor már benne a lap. Gondolj ki magadban valamit amire lehet célként koncentrálni ha úgy érzed zagyvaság az egész, de ha lehet hagyd hogy vigyen az élmény magával. A növények is jó hatással lehetnek rád. Vegyél fel kényelmes, bő ruhát, nem kell színes, nem az a lényeg. Beszélgessetek sokat az elején, majd hagyjátok a gondolataitokat áramlani.

Sokmindent lehetne még mondani, de felesleges, úgyis a pillanat adja magát. A lényeg hogy nincs para mivel okod sincs parázni! ;)
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. június 30. 17:57
 
 
jackob:
Ezzel csak az egy baj van hogy a szervezet egésze számára az ilyen újító deviáns gondolkodás, hibás és rendszeridegen és mint ilyentől próbál elhatárolódni, megszabadulni. Ha már egységes élő rendszerről beszélünk (és a világ nagyon is ehhez tendál) akkor nincs helye egyéni változtatásnak. Amelyik sejt nem úgy működik, gondolkodik mint a többi, elpusztul...
Nincs világmegmentés, csupán egy olyan kor hanyatlása ahol még lehetséges a deviancia és a szabad gondolkodás a társadalmon belül... (mellesleg ez nem egy rossz dolog összességében, ajánlom a figyelmedbe Aldous Huxley szép új világát, pont erről a homogenizációról szól, egy olyan társadalom eszméje jelenik meg ahol a boldogság az egyedüli hatalom a szabadság, szabad gondolkodás, a művészetek és a vallás kárára. a rendszeridegen elemek akik öntudatra ébrednek meg mehetnek egy szigetre... am. nagyon durva könyv, egyből meg is vettem magamnak)
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. június 26. 23:59
 
 
Hmm furcsa, mert ahogy így olvasgattam amiket írtatok, rájöttem hogy nem érzem mostanában hogy bárhogy is venném magam. Furcsa, az utóbbi időben mintha hiányozna az életemből 1-2 (főleg negatív) érzelem. Pl. totál nem tudom magam felidegesíteni anyagi dolgokon vagy azon hogy hogyan alakulnak a dolgok körülöttem. Mindenki tiszta ideg hogy ilyen törvények, olyan szívatások, de én max vállvonogatva konstatálom a helyzetet. Érzékelem hogy ez bizony relatív rossz, de nem érdekel hisz semmi olyat nem okoz ami ellehetetlenítené a megszokott életem.
Viszont ami meg nagyon is felidegesít (jobban mint általában) az a sok idióta ember a világban és a kialakított kicsinyes világrendszerük. A legtöbb ember nem tud túlnyúlni a korlátokon és még ezt a sajnálatos állapotot ünneplik is a hozzájuk hasonlatosan megrekedt egyének között. Nincsenek nagy igények, csak ne süllyedjen már le a társadalom intelligencia szintje a papucsállatkák mellé. Túl nagy kontrasztot érzek azzal szemben hogy én nap mint nap próbálom magam mind fizikailag mind szellemileg fejleszteni, leginkább magamért, mert iszonyú elégtétellel és boldogsággal tölt el ha valahogy sikerül javulnom valamiben. Ellenben akármerre nézek, mindenkiről az sugárzik hogy a minél kultúrálatlanabb és igénytelenebb életvitel a fő cél. (persze van kivétel, de olyan személyekkel ritkán fut össze az ember, sajnos)

Ejh, túl sok az off abban amit írok, de ez most kikívánkozott belőlem.
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. június 15. 10:41
 
 
Kiderítve: Ganeshás, bár ez valószínű egy másik sorozat, mert eddig még be nem járatott forrásból volt.
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. június 12. 20:59
 
 
Hát ilyen nincs :P Pont egy hete gondoltam, hogy de jó, én még sose szívtam meg papírral, erre tessék!

Ez tuti nem LSD volt, valószínűleg olyan blotter amit 2-3 oldallal korábban írtak le itt... Erowidos infók alapján DOB volt rajta.

Kinézet: 2 oldalas, egyik oldalon lila alapon csak egy sárga csík, semmi jellegzetes, de mit várok 2 laptól... másik oldal fehér alapon barnás-szürkés minták, egész képes valószínűleg, mert csak töredék volt rajta.

Íze: Enyhén lúgos, nemigazán az a keserű íz, van benne egyfajta érdekes kemikália íz.

Hatás: (1 lapnál) 3 órás lassú felfutás, vizuálisan szinte semmi, viszont fizikálisan totál ágyhoz szögez. Ha felkelek szédülök, amelyik oldalon fekszek azon teljes tompaság, enyhe hányinger, pedig csak vizet ittam. Szellemileg stimuláltság, viszont elég kusza gondolatok, elég érzékenység az ingerekre, idegesség, kellemetlen közérzet. Szív erősen dolgozik, magas vérnyomás és pulzus. Beszédesség ami rám nem jellemző LSD alatt, valamint potencia zavarok, gyakori vizelés.

Hossz: 3 óra feljövetel, 2-3 óra csúcs és közel 8 óra lejövetel! Aludni T+13 óra fele tudtam, előtte idegesség és erős szívdobogás. Emocionális zavarodottság. Alvás felszínes, másnap viszonylag tünetmentes, a fáradtságot leszámítva.

Összességében pozitív: elmondhatom hogy ilyet is próbáltam :P negatív: minden más, nem szeretnék vele újra találkozni, semmi jó nem volt benne.
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. június 10. 08:26
 
 
Hát én azt arra írtam hogy amit mostanában eszegetünk avatarosnak se sok az íze mégis durci egy lap. Ennyi erővel meg akár alapból lehet az embernek olyan szájíze! Amúgy sztem inkább keserű mint savanyú mert én még egyszer se fintorogtam tőle :D
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. június 9. 22:01
 
 
Az íz nem jelent semmit, de egy igencsak paradoxon kérdés: honnan tudod hogy édes ha nem kóstoltad? Vagy ha kóstoltad, hogyhogy nem tudod van e hatása? :D

Én édes LSDvel csak 1x találkoztam szülinapi bulin ahol nem szólt senki hogy a fekete csokin ami sok sok fele volt törve, több mint a felén 500 mikró volt 1essével kicsepegtetve :P Még jó hogy idejében tájékoztattak hogy az nem nasi :DD
Amúgy nem, nem jellemző...


Ezékiel:
Kár hogy csak most tudtam reagálni, pedig olvastam telóról amit írtál, csak nem voltam gépközelbe már jó ideje... régebben én is így gondoltam és nagyon sokban hasonlít a meglátásunk, már ez a tudat vígasztaljon, hogy vannak akik már végigjárták ezt a logikai utat :)

Aztán rájöttem idővel hogy én (mi) vagyunk a rendszeridegenek, hiszen azok az alkotóelemek akik egy hatalmas gépezet részét alkotják, nem gondolkoznak. Evolúciós zsákutca csupán az értelem hisz a kollektív tudatnak nem tudás hanem harmónia kell. (gondolj csak a hangyára akik egy királynőt szolgálnak ki, mindenféle vágyak és intelligencia nélkül hogy végül beteljesítsék a beléjük kódolt evolúciós stigmát: ösztönszerű túlélés) a következő lépcsőfokon az ember csupán sejt lesz egy globális hálózatban, egy entitásban ami önellátó módon befele harmóniát, kifele az ösztönök által vezérelt túlélést sugároz. A következő lépcsőfokon föld méretű életforma fog állni, ami így elég szürreálisnak tűnik, de a sejtek szemszögéből az ember is az.

Visszakanyarodva: az intelligencia a mai eszményekkel szembevetve kínzó átok, amiben nincs kiteljesülés. A mai nemzetek ünnepelt "hősei" (ha jobban tetszik: mémjei) mind mind alacsony kvalitású személyek, hasonló mélységű mondanivalóval. Intelligens emberek alkották meg ezt az idearendszert a többségben lévő és kevésbé intelligensek összefogására. Közös pont pedig logikusan csak egy lehet: mivel nagyon nehéz vagy épp lehetetlen akár 1 embert is egy nálánál léptékekkel magasabb intelligenciaszintre emelni, ezért kézenfekvőbb az a megoldás amire képesek akár globálisan is az emberekkel: egy bizonyos szintre lebutulni. Mert rombolni könnyebb...
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. május 24. 10:33
 
 
Egy kis paraszti ésszel meg lehet állapítani hogy csak LSD volt rajta. Ha utánaolvasol, a Bromo-Dragonfly az közel 2x tovább tart és még így is kevésbé potensebb mint az LSD.
Lehetséges hogy az van rajta, de azt észreveszed már a hosszán is!

A többi nem lehetséges, a 2C-x családból több kell rá, 5mg+ már érezhető, ennyi meg nem fér rá egy 5x5 mm-es lapkára.
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. május 13. 23:00
 
 
Rögtön inkább 2t! :PPP (nehogy komolyan vedd)
Ez nem mennyiségi dolog, hanem minőségi! Amúgy mit tudsz az LSD-ről, kíváncsi vagyok mi az ami vonzó benne és mi az amit elvársz tőle. Lehet nagyon meg fogsz lepődni a dolgokon és érdemes volna felkészülnöd lelkiekben minden eshetőségre. (vagyis felkészülni nem lehet, hiszen bármi megtörténhet, de a túlzott magabiztosság visszaüthet)
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. május 13. 13:39
 
 
Sokat akar a szarka...

Elég lesz elsőre a fél is (az utolsó avataros élményem után különösképp ajánlom), és T+3-4ig ne is szívjatok rá, biztos ami biztos. Nem kell kombózni elsőre, így is nagy élmény lesz, ha meg esetleg rosszra fordulna, akkor nem lesz még 1 plusz szer benned ami miatt aggódnod kéne.

BTW mi is a célod az egész úttal? Ne vedd félvállról az egészet, de nem is kell tartani tőle, csak könnyeden :)
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. május 12. 11:21
 
 
Ezékiel neked meg értelmező olvasásra adok 1est. Próbáld újra, de most lassabban, tagoltabban tedd. A végét ajánlom figyelmedbe, a felsorolás minden szavát olvasd el és fogadd be az értelmét. Ha valamelyik szót nem ismernéd, szólj nyugodtan, elmagyarázzuk! :)
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032011. május 11. 17:36
 
 
Miért fontos ez? Mindenkiben ott van potenciálisan a skizofrénia, csak nem mindenkinek van hajlama arra hogy előjöjjön. De ha elő is jön, gyógyítható, ha nem tartós agykárosodás okozza (az LSD nem okoz ilyet)
Skizofrénia általában olyankor jön elő, amikor az ember nem tud valamit behelyezni a világképébe, nem tudja megoldani az ellentmondásokat amit az újonnan szerzett tapasztalatok okoztak neki. Ezek mind mind könnyen gyógyítható dolgok, hiszen csak rendszerezni kell hozzá a dolgokat, újra ritmusban lenni a saját gondolatunkkal, világunkkal. A hajlam maga pedig egy olyan dolog, ami azokra az emberekre jellemzőek akik túlzottan kötődnek dolgokhoz (mind fizikai, mind szellemi, emocionális legyen is az) és nem képesek az új dolgokat befogadni, elfogadni, eggyé válni velük, vagy együtt élni vele. És ez vonatkozhat mind jó és rossz dologra is
 

Korábbi 10 20 50 (összesen: 134)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!