DAATH

A tervező nem akkor tudja, hogy tökéleteset alkotott, ha már nincs mit hozzátenni, hanem ha nincs mit elvenni.

Antoine de Saint-Exupéry

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Tom003 hozzászólásai (121 - 130)
 (Témakör: LSD, út az igazi tisztasághoz?)

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032008. november 12. 17:50
 
 
Bár kicsit beteg a dolog, de durva tud lenni a japán horror nézése belapozva =)
Még az ajtóból is sötét árnyak kúsznak ki meg olyan mintha körbeölelne a film, ezzel mélyesztve tovább a látottakat. A legjobban az idegszáltépő psziho- horrorok ütnek be a tudatalattiba, a trancsingolós és értelmetlenül gagyi filmek még így is csak röhögést váltanak ki belőlem. Ezért jó választás a távolkeleti mesterművek nézése. Más kultúra, más hatások, más parák. ;)
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032008. szeptember 25. 19:46
 
 
Viháncolni lap közben? :O
Nekem ilyen még sosem sikerült :) Mondjuk az is lehet hogy azért van mert eddig a (nem túl sok alkalom közül) 3/4 volt a leggyengébb is...
De gondolom embere válogatja.
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032008. szeptember 24. 19:30
 
 
Elma, pontosan mire parázol rá?
Amúgy a pörgés ellen az már komoly lépés hogy észreveszed, hogy éppen belelovalod magad valami hülyeségbe. Ha az észlelés megvan akkor kis gyakorlással rá tudod venni magad hogy leszállj a magas lóról és visszatérj valami nagyon alap gondolatmenetre vagy megfigyelésre. Mély, hosszú légzésekre koncentrálás, végtagjaim irányíthatóságának vizsgálata vagy a környezet változásainak alapszintű megfigyelése álltalában megnyugtat.
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032008. június 28. 20:44
 
 
Nem feltétlen mi tanulunk abból amit teszünk... Ehhez jön a jól ismert mondás hogy lehet az az életünk értelme, hogy másoknak elrettentő példával szolgáljunk.
Tanulni csak úgy tanul az ember ha a tudatánál van. síkrészeg, vagy totálkész ember nem képes abban a helyzetben, ahogy sok másra sem.
Hogy állandóan tanul-e az ember "józan" állapotban?
Nem feltétlen, ahogy nem mindenre emlékszik az agy sem. Tanulás alatt pedig azt értem (személyes vélemény) amivel egy adott helyzetben könnyebb dönteni 2 vagy több választási lehetőség közül. szubjektíven biztos, objektíven viszont nem feltétlen helyes irányba. (magyarázat: attól még hihetjük hogy a választásunk a jót szolgálja, hogy később kiderül az ellenkezője)
a tapasztalás annyival több a tanulásnál (szintén szubjektív vélemény) hogy ebbe a továbbiakban lényegtelen dolgok, mozzanatok, gondolatok is beletartoznak. (pl.: álltalános dolgok)
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032008. június 22. 22:33
 
 
A tökéleteset is meg lehet unni. Mindig kell az élet különböző területeire csavar, hogy rövid időn belül ne fulladjunk bele az unalomba.
Ezért nem gondolom hogy van rossz tripp, csak helytelenül feldolgozott, értelmezett!
(a badtripp is megelőzhető elfogadással. elfogadni a valóságot és ami mögötte rejtőzik :) )
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032008. június 21. 09:43
 
 
Kösz, én is nagyon remélem hogy lesz még sok hasonló utazásom! :)
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032008. június 20. 11:10
 
 
A múltkor én is valami hasonlón gondolkoztam: Van e egyáltalán olyan dolog ami megérdemli a teljes, önzéstől mentes odafigyelést? Van olyan nem múlandó dolog ami kivívta ezt a figyelmet? És ha van vajon tényleg van e szüksége a törődésre? (akár személy akár tárgy)

Még nem értem a végére a gondolatmenetnek, de eddig nem túl sok kecsegtetőt találtam. Lehet ez is része a nagy filozófiai kérdéshalmaznak amire nem lehet teljes, végleges és minden érdeklődést kielégítő választ adni.
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032008. június 20. 09:16
 
 
Airbornra emlékszem, akkor már eléggé paráztam hogy senki se hall engem. De belőle se sok maradt meg, szétcsúszott az egész. Nemtudom, de mintha olyan lett volna mintha amit úgy-ahogy látok azon a körön kívűl minden más csupán halucináció lett volna és minden pillanatban folyamatosan változna. Volt egy olyan érzésem hogy nincs széle a látómezőmnek, és hogy ott bármikor beleesnék a semmibe.
Viszont ha nem törődik vele az ember, igen kellemes élménnyé válik ez a dolog.
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032008. június 19. 21:03
 
 
Hogy kapjak egy egyfajta pluszt is amit más szereknél amiket eddig próbáltam nem sikerült. Nem csak egy más álapotba kerültem hanem a gondolkodásom is befolyásolódott, formálódott... nem csak egy esztelen trip volt hanem egy olyan utazás amivel formálhatom a belső énem és a rálátásom a világra.
De ezt így nehéz megfogalmazni, annál is inkább mert mindenkinek mást hoz ez a területe ennek a pszihedelikumnak.
 

 
 
>>> LSD, út az igazi tisztasághoz? <<<
Tom0032008. június 19. 10:00
 
 
Hát kb. ennyi. Remélem nem baj hogy ennyit írtam... ^^ <Ha igen, akkor bocs.> Ha még eszembe jutna valami akkor leírom. (Hallom hogy mindenki: -Ne, ne, neeeeee! ) Bár úgy tűnhet, de korántsem az a negyedórás szorongás dominált, sőt egyáltalán nem találtam annyira vészesnek így utólag. Át kellett rajta esni, lehetett volna kicsit könnyedebben, de így is pont elérte a célját.
 

Korábbi 4 (összesen: 134)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!