 | 
Legfrissebb hozzászólások (47891 - 47900)
 |  |  | | | |  |  |  | | gomba vs kender http://forums.mycotopia.net/fungi-growing-edible-medicinal-magic-mushrooms/26391-p silocybe-cubensis-mexican-vs-cannabis-sativa.html
A kender nem húz hasznot a párosulásból de árnyékot ad, a lehulló levelek pedig takaróréteget képezve megvédik a gombát a kiszáradástól.
Hosszabb távon a gomba is hasznos lenne, lebontja a szerves anyagokat amire ezután más gombafajok és baktériumok telepednek és bontják tovább, míg végül az a növények számára is felvehető állapotba kerülve, újból a növényi szövetekbe épülhet és bezárult a kör, folytatódhat a körforgás.
moha vs kender szerintem szép lehet, de haszna nem hiszem hogy lenne. CO2-t csak minimális mennyiségben használna, párásításra valamivel jobban bevállhat, de biztos lakik benne pár csúnyaság is amikből baj lehet.
Üveggolyó témához belebotlottam: http://www.mushroomgeeks.com/forum/showthread.php?p=254853
Neki úgy látszik beválik, de ekkora tűvel, meg ekkora üvegben nem csoda. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | nem is hülye gondolat. Mintha egy számítógép üzenne gépi nyelven:
"}x╚˘˛^Ą10x˛/=!"+!@" :D
most amúgy nem vagyok tiszta, kipróbáltam a macskamentát (tehát nem off hogy most ide írok :D), hát nem rossz... Élménybeszámolót a herbalhigs-hez írok mindjárt.
hirtelen gondolatok: - A valóságnak a valóság szab határt. - Az gondolat értéke egyenlő a gondolat nagyságával és a gondolat létrehozására szánt idővel.
hú de elvont vagyok most...
|
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | hallottam valamit félfüllel... gugliztam egyet.... röviden a kérdésem: Mi a tököm az az LSH ? Urban legend? LSA remix ? lysergic acid hydroxyethylamide... ilyen van ? Ez most szintetikus, vagy nem ....vagy csak kicsit, mint a barnaló ? |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Elkészítésről meg annyit, hogy mindegyiknél más, de persze van néhány általános alapelv. Ilyen pl. hogy zöld teát eszedbe ne jusson száz fokos vízzel felönteni, mert akkora hőfokon szétrombolod a legérdekesebb aromaanyagokat benne. Én pl. úgy szoktam, hogy felforralom a vizet, és 3 percig hagyom állni, fehér teánál 5 percig is, és csak utána öntöm fel. Az áztatási idő is igen változó, de én senchát majdnem 10 percig szoktam hagyni, a fehér tea pedig úgy jó igazán, ha 15-20 percig is ázik. Persze ez személyes ízlés dolga is egyben.
A matchák elkészítése bonyolultabb, mert a víz minőségére is tényleg oda kell figyelni (pl. nem használhatsz kemény vizet), illetve ott már csak a fantázia szab határt a lehetséges változatoknak (usucha, koicha, felöntési módok, keverés, habosítás chasennel, stb...).
|
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Orion, ez például a korábban belinkelt oldalról származik, azaz a Carpe Diem teaház honlapjáról. Tőlük is lehet közvetlenül teákat rendelni, és Budapesten még a Teaerdő teaház foglalkozik komolyabb japán zöldteákkal, így pl. Marukyu Koyamaen alkotásaival:) Azonkívül jó senchát a legtöbb teaházban lehet szerezni. Jó tanács: mindenképp kérd, hogy nyissák ki előtted a dobozt szagmintát venni:) Ha friss a tea (úgy értem, nem sokáig tárolták), akkor azonnal az orrodat megcsapó, üde, intenzív illatot kell érezni. Nehéz ezt körülírni, meg persze minden teának más illata van, de lényeges, hogy pl. a senchák esetében igen intenzív, elsöprő illatra kell számítani. Más teák kevésbé illatosak, ilyenek pl. a fehér teák.
Egyébként az igazán jó teákat valóban fel kell keresni, mert Magyarországon kevesen ismerik őket, ennélfogva kevés helyen forgalmazzák, kevés van belőle, stb... |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | hogy lehet az erdőben mohával megállapítani az égtájakat? mindig a déli oldala fás.
szóval moha. szereti a páratartalmat, nem kényes a hőm.re plusz világítom. vajon ha beleteszem a terráriumba hatékonyan csökkenti a CO2 mennyiséget, vagy más zöld növény[ legjobb lenne a kendert és kalapot együtt nevelni, kooperálnának:)]. |
| |  |  |  |


 |  |  | | | |  |  |  | | Óvatosan. :P Én egyszer kívülről néztem, ahogy észreveszem, hogy kívülről nézem magam. Az is a "meddig mehetünk el" kérdés feszegetése miatt volt. Meg az oxigénhiány miatt. Szóval tud ez a nitró, csak olyankor nagyon könnyű a határon táncolni... |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Ha visszatértél közénk, tudnál adni egy címet, te honnan szerzed ezeket be? :-) Az elkészítést még lepuskázom a potalás itallapról. ;-) |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | A mák, de inkább tanulj meg meditálni. |
| |  |  |  |

|