DAATH

A szavak helytelen és szerencsétlen megválasztása remekül akadályozza a megértést.

Sir Francis Bacon

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (13 - 112)
 (Témakör: Salvia Divinorum)

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
ppnqdd2020. július 23. 00:04
 
 
Sziasztok! Újabb kissé agyament tézis következik újabb pár tucat élmény elolvasása és néhány háborús film megnézése után.

Várom a valós salvia élményekkel rendelkezők megerősítő/elutasító véleményét!

Szóval a top háborús drámák nézése közben esett le a tantusz, hogy a háborús veteránná fejlődési folyamat tökre hasonlónak tűnik, mint a salvia élmény, csak sokkal lassabb és tartósabb. Az újonc katona kezdetben minden egyes halottat megsirat, minden egyes mozzanatra figyel, minden egyes pozitív vagy negatív élményt mélyen megél. A "fejlődési" folyamat során (ez főleg tényleges háborúra, nagy nyomásra igaz) azonban lefojtja az élményeket, eltávolodik a valóság részleteitől és már csak a lényegre figyel. Ha valakit túl nagy behatás ér, hajlamos lehet tartósan elzárkózni a külvilág élményeitől és már csak igen elnagyolt képekben érzékelni azt.
Mondhatjuk szerintem, hogy egyfajta disszociatív belső valóságba kerül az illető.

Az életünk, a fejlődésünk során is hasonló folyamatot látok. Kisgyermekként olyan, mintha a tudatunk még félig a kavargó, színes fantáziavilágban lenne, mindent nagyon erősen megélünk, sokszor túl erősen, túl kiszolgáltatottan.
A felnőtté válás útján a háborús példához hasonlóan, csak annál finomabban megtanuljuk kizárni a felesleges élményeket és a lényegesekre koncentrálni. A színes világ hullámokban vissza-visszatér, de már nem annyira általánosan, mint a gyermeki tudatunknál.

Az élet aztán vagy megöregedve, vagy korábban szakad meg. A korábban megszakadásra nehéz szabályszerűséget találni, de talán az öregedő tudat passzol a pattern-embe.

Aztán ott a halál, amit teljesen olyannak képzelek el, mint amiről egy-egy intenzívebb salvia élmény beszámol: az élményektől, a kapcsolatoktól való teljes megfosztottság. Találkozás valami ősi, energiamentes, tiszta állapottal.

Aztán újraindul a vágyódás a fantáziavilág felé...
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
ppnqdd2020. június 1. 21:15
 
 
Nem teljesen tiszta, amit írsz, de nagyjából értem. Nem rég láttam egy videót a relativitás elméletről és tökre megtetszett. Ott az a lényeg, hogy ha mész mondjuk az autópályán az autóddal, nem lehet megmondani, hogy az autópálya megy-e alattad, vagy ténylegesen te mész.

A tudatnál is ezt érzem, ezt a relativitást: a külső és belső világot. Ha befele mész, akkor csak egy megfigyelője vagy a világnak és te vagy a központ. Ha meghalsz, a világ szertefoszlik, mint egy álom és te ott maradsz a meztelen tudatoddal.

Ha kifele mész, akkor a belső világ létezése csak egy illúzió, a tested, az idegrendszered felépítő apró komponensek összessége, a megélt élmények: csalódások, sikerek, tanult dolgok egyvelege. Ha meghalsz, porrá leszel és beleolvadsz a mindenségbe.

Ha a relativitás igaz erre, akkor a kettő között nincs ultimate döntési lehetőség. Mindkettő örökké igaz marad.

A te szempontjaidnál is ez a relatív kettősség jelenik meg, attól függően, hogy épp belülről néz az ember kifele, vagy kívülről befele.
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
Yeti19972020. május 31. 11:25
 
 
Mi a bizonyíték, hogy a pszichedelikum nem csak az állandóan aktív elmét "pörgeti fel"? Egy megvilágosodott ember (aki már egyáltalán nem azonos az elmével, ergo nem lát valótlan dolgokat) nem hallucinál lsd-n. Tudom, mert ismerek egyet, mindegy mennyit vesz be (400 mikrogramm akár), semmi hatása nincs. Ha elszív egy spanyát, akkor egy kis áldottságot érez még, de mivel amúgy is ebben él, ezért nem számít neki annyira. Szóval ő azt mondja, hogy a pszichedelikum nem más, mint erőltetett meditáció. A meditáció is addig működik, amíg az ego (az elmével való azonosulás) működik. Ez az ember, akit ismerek, azt mondja, hogy soha nem tapasztalhatsz semmi mást, csak a saját agyadat. És hogy minden más félreértés csak abból adódik, hogy a még nem teljesen felébredettek ezt félreértették, és úgymond "hittek a tapasztalásnak". Ő azt mondja, hogy a halállal vége is mindennek egyből. Mit gondoltok erről?
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
Reiker002020. május 27. 03:08
 
 
Azt olvastam a csalán levèl permet egy idő után megvastagîtja a leveleket ,hogy a bogarak ne tudjanak olyan könnyen lakmározni belőle. Ez jelenthet többlet salvaronin A termelèst hölgyemènyünknèl?
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
ppnqdd2019. december 28. 00:20
 
 
Hallottatok már erről? Szerintem nagyon találó világkép. Főleg a salvia tripekhez illik. Maga az oldal elég ilyen katyvasz konteógyűjtemény, de maga ez a cikkfordítás frankó.

https://ujvilagtudat.blogspot.com/2018/01/a-panpszichizmus-orult-dolognak-tunik.ht
ml
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
ppnqdd2019. november 2. 09:13
 
 
Megnézem, ha lesz egy kis időm, me' mostanában nem sok van.
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
estimese2019. október 20. 18:07
 
 
Múltkor megnéztem egy filmet, Samadhi. Az érdekes az volt, hogy ezt mind a salvia megmutatta. A filmnézés közben rakódott össze. A salvia egy személyre szabot tanítást ad. Castaneda, meg sokan masok is ugyannerről írtak, szóltak. Kb ahhoz hasonlítánám, hogy minden út Rómába vezet.
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
ppnqdd2019. szeptember 28. 23:32
 
 
Unaloműzőnek javaslom ennek a versnek a megértését. Akkoriban még nem volt 50x-es salvia kivonat, mégis ilyeneket írt, hogyan?

https://www.magyarulbabelben.net/works/en/Eliot,_T._S./The_Hollow_Men/hu/11267-Az_
%C3%BCresek?interfaceLang=en


"Mi vagyunk az üresek

A kitömött emberek

Jaj! összehajlunk

Összehajlik szalmabélű kobakunk.

Száraz hangunk

Mikor összesugdosunk

Halk és nincs értelme semmi sem

Mint a szél száraz gyepen

Vagy patkányláb tört üvegen

Száraz pincékben odalenn"

Eliot, T. S.: Az üresek
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
estimese2019. szeptember 28. 21:44
 
 
Mókás ötlet az alternatív állapot, nehéz elképzelni hogy három órát eltölteni ott, hogy itt nem is létezem, hanem máshol, vagy én vagyok minden állapot. Na ez kemény lenne. Ilyenkor már kellene egy vigyázó...

Amúgy érdekes az az emberi tulajdonság, hogy ezt mire akarja haszni. Átnézni odaátra, ésakkor mi van. Elmúlik és újra itt vagy. Olyan mintha elfogyna a hajtóanyag azelőtt, hogy elhagynám a bolygó gravitációs terét.

Tudom, hogy a tudat soha sem hal meg, minden egy, a test nem én vagyok, stb... és mit lehet ezzel kezdeni? Van még ennél is több? Hova tovább?
Nincs salvia közösség a környéken. Nincs kivel beszélni. Az embereket jobban érdekli az alkohol, tv, konzum, milyen kiegészítő kell a szerep eljátszásához...

 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
ppnqdd2019. szeptember 28. 19:49
 
 
Ja, a citromsav eléggé oldja a fogat.
Mikrodózis? Hát nem tudom, inkább talán a közepes dózis lehet érdekes rágcsálva, ha ilyen egész napos alter állapotokat akarsz elérni :D
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
estimese2019. szeptember 28. 09:27
 
 
Kipróbáltam citromsavval, pár másodpercig volt a számban, mert nagyon savanyú, meg ugye a fogzománc is bomlik. Intenzitásban nem volt semmi +, de azt mondanám, hogy a hatás egy percen belül megkezdődött. Valószínüleg a pH a lényeg. Ha azt veszem a salvinorin oldódik kis mértékben vízben is. Rágásnál a szájban is általában a savanyúbb a pH.

ppnqdd: találkoztál már a salviánál microdosing-al?
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
estimese2019. szeptember 27. 12:31
 
 
A növény illegális vagy a használata illegális?
Ahol én létezem a növény legális, de az inkvizíció bünteti a használatát. A paragrafus toxikománia. Akkor egy picivel több itt a szabadság, mint a keresztény alkoholista Magyarországban :-D

Akkor az aszkorbinsav (Cvitamin) segíti a kioldódást? A pH a lényeg?
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
ppnqdd2019. szeptember 27. 00:04
 
 
Ja és a salvia illegális, illegális cselekményre pedig nem biztatlak, úgyhogy ez csak egy lehetséges használati mód leírása volt, nem ajánlás!
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
ppnqdd2019. szeptember 26. 18:15
 
 
Estimese, kösz az élményt, érdekes, ez a felelősség dolog, amit írsz. Meg ugye a nagy filozófiai kérdés: ki irányít? A környezeted határoz meg téged, vagy van egy éned, ami dönt? Nehéz kérdés.

Tudod mit próbálj ki? De csak saját felelősségre! Ugyanígy a nyelved alá, de rá még
úgy 1000mg aszkorbin savat. Tuti nem fog kelleni annyit várnod. Az intenzitás viszont kérdőjel. Valószínűleg jóval erősebb lesz, ha bírod a marást.
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
estimese2019. szeptember 25. 10:25
 
 
Kérdés: próbálta itt valaki a salviat elrágva?
Tegnap két tenyér méretű levelet gombócoltam egybe, és kimentem egy ebbel sétálni a kert végébe. Ahogy bezártam a kert kaput, beraktam a számba, megnéztem az órát, majd rágni kezdtem. Mikor péppé rágtam a sok nyállal elkevert valamit elkezdtem a szájüregben öblögetni csukott szájjal, hogy ne köpjem ki. A végére édes lett az íze... Kb 10 perc ha eltelt, feltűnt, hogy a büdöske színe élőbb, mint szokott lenni. Majd elindult a csavarodás. Balról. Kb ez vagy két órán át volt érzékelhető, utána mentem aludni...+volt egy felelőség érzet a személyem és környezet iránt. Lényegében, hogy ki hozza a döntéseket. Én vagy a személyem :-) Az ember az akin keresztül végrehajtom a tettet. Vagy végigérzékelem a személy tettét, akit az érzelmek irányítanak.
Tehát elrágva tovább tart a hatás, de ezt le is írták. Pl egy kis levélke ad valamilyen tetterőt. Örömöt a cselevekvésben...

 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
ppnqdd2019. augusztus 21. 04:35
 
 
Kicsit sok monológot írok, remélem valaki elolvassa egyszer. Próbálom azért úgy tálalni, hogy ne csak öncélú blogolós fejtegetés legyen.

Az előzőekhez képest egy jóval egyszerűbb gondolatom támadt:
A valóság szoros összefüggésben állhat a világgal kapcsolatos tudásunkkal.
Vagyis, különböző valóságot érzékelsz, ha kevesebbet, vagy ha többet tudsz a világról. Jó persze ez nem egy nagy találmány de mégis érdekes lehet.

Nézzük a salvia élmény szempontjából: a salvia trip ugyanis szimulálja a világ összefüggéseinek teljes megértését, vagyis egyfajta isteni tudást.
Alapjáraton, salvia nélkül úgy érezzük, hogy az életünk, az élet utunk egy kiszámíthatatlanul bonyolult összefüggésrendszer, amit ugye a döntéseink és a környezetünk egyszerre alakít. Ehhez az érzéshez nagyban hozzájárul a korlátozott tudásunk a dolgokról.
A salvia hatása alatt ellenben azt érezzük, hogy ez az egész kiszámíthatóvá vált. Nem hogy a környezetünk egy előre legyártott mese, de a tudatunk döntései is azok. Az az igazság, hogy ez tudományosan is belátható, hogy így van, de számunkra (az életünk szempontjából) nincs túl nagy jelentősége.
Ha azt mondanám, hogy a döntéseinket az agyunkban lakozó aprócska szellemi lények irányítják, a legtöbben azt mondanák, hogy kiégett valami biztosíték bennem. Ha azonban azt mondanám, hogy a döntéseink az ösztöneink, a tudatalattink, az érzékeink, a tanult dolgaink, a kultúránk, a szokásaink stb. alapján születnek, egyből tudományossá válik az állítás, pedig ugyanazt mondom, csak a lények a salvia szimbólumai egy olyan tudatállapotból, ahol a tudatunk ismeri a felsorolt tényezők bonyolult és mély szabályrendszerét.

Ez az, ami miatt a valóság és a tudás szorosan kapcsolódik.
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
ppnqdd2019. augusztus 9. 22:39
 
 
Érdemes elolvasni a hindu valláskörben is a gondolatoknak megfelelő fogalmakat:

[Brahma]
a semmi és a minden, a nagy üresség és a nagy egység,
talán ez az, amit a salvia mutat
https://hu.wikipedia.org/wiki/Brahma

[Prakriti]
ez a DMT által mutatott világ szerintem, de én többet látok benne, mint a hinduk
https://hu.wikipedia.org/wiki/Prakriti

[Dzsíva]
A megtestesülés valamilyen formája
https://hu.wikipedia.org/wiki/Dzs%C3%ADva

[Szanszára]
A lét örök körforgása
https://hu.wikipedia.org/wiki/Szansz%C3%A1ra

[Avidja]
A tudatlanság, ami a körforgást okozza
https://hu.wikipedia.org/wiki/Avidja

 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
ppnqdd2019. augusztus 9. 21:59
 
 
EZT OLVASD ELŐSZÖR!

Elsőre kicsit félreírtam. Úgy, ahogy mondod, a disszociatívak, mint a salvia, kimozgatnak abból az állapotból, amire a tudatod alapjáraton rácsatlakozott. A kimozdítás után viszont gyakran megtörténik, hogy a tudat átállítódik és valami másba kapaszkodik bele, ezért írtam a beleélést, de pont az ellenkezője történik.
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
ppnqdd2019. augusztus 9. 21:30
 
 
Értem, amit mondasz, lehet néha félreérthető az ego szó használatom. Nekem az ego nem egy aktuális létállapot, hanem az, hogy te vagy a megfigyelő, te vagy te, tökmindegy milyen szerepben., a testedtől függetlenül. Ez lehet rossz szóhasználat, nem tudom, mivel nevezhetném el. Legyen az, hogy az éned, vagy az isteni darabod, amitől magadnak érzed magad. A megfigyelő, ami te vagy.
Amit írsz, egy tipikus disszociatív érzés, a tudatod képes bármilyen szerepbe beilleszkedni, legalábbis az absztrakt komponense. Ezért hívom absztrakt komponensnek, mert különálló, önálló.

Szerintem ez az egész két oldalról közelíthető meg. Képzeld el, hogy van egy nagy isteni egység, ami az isteni tudat összes lehetőségét tartalmazza, amiről leválasztható egy egyedi tudat.

Képzeld el, hogy lehull egy mag, betemeti az avar, a föld, stb. ráesik az eső és rengeteg, rengeteg dolog összjátékából elkezd kicsírázni egy növény. Ehhez a növényhez tartoznia kell egy absztrakt tudatnak is, egy olyannak, ami pont megfelel annak a bonyolult kombinációnak, ami a sok-sok összefüggésből és kapcsolatból összeállt. Nincs egyik a másik nélkül, csak együtt léteznek.
Tehát szerintem minden asszociációhoz kell egy absztrakt kijelentés is.

Ezt úgy tudod könnyen megfogni, ha a másik oldalról közelítesz és azt mondod, hogy igazából nem létezel te, nincs egy szilárd éned. Az éned a testedtől, a genetikádtól, a neveltetéstől, a tapasztalatidtól, örömödtől, bánatodtól, szükségleteidtől függ, nem fix. Az, hogy te vagy, csak egy illúzió. Ha el tudod engedni a szilárd éned, ami túléli a megöregedő testeket és lélek vándorol, azt tudod mondani, hogy elengeded, had kerüljön vissza a természet körforgásába, akkor pont a salvi által mutatottal ellentétes oldalt látod meg.

Ha ennek az inverzét vesszük, akkor ott van az absztrakt éned, ami örök, állandó, nem az asszociációk alakítják, hanem ő alakítja az asszociációkat.

Nem tudom mennyire megy át, de szerintem ez összecseng mindennel, amiről eddig szó volt.
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
estimese2019. augusztus 9. 11:35
 
 
,,A salvia élmény szerintem az ego-d konkrét, absztrakt komponensébe való beleszakadás.
A DMT, stb. pedig a lehetőség világot mutatja.” ezt ki tudod fejteni bővebben, hogy te hogy látod?

Az ego mettől meddig ego? Az ego viselkedésminta? Vagy ilyen olyan filozófiák szerint micsoda? Elfogadható E. Tolle szemszöge az ego-ról? Testhez köthető, vagy mikor nincs test, akkor nincs ego?

Vagyis, ha ilyen olyan úton módon a tudat eljut az absztraktba, akkor mennyire lehet jelen az ego?

A salvia kísérleteim oda vezettek eddig, hogy az az élmény egy ébredés. Ott nincs az ami itt vagyok.
Ha példát hoznék fel, akkor legyen az a helyzet, hogy kint sétálsz, és ránézel bármire, pl 1 falevélre, és abban a pillanatban beszippant a falevél. Eltűnsz, és amit érzékelsz egy történet a falevélen belül, ahol éppen sátrat állítasz. Közben már nem is létezik számodra az, hogy te csak sétálsz. Nem is emlékszel rá. Majd mikor felállítod a sátrat, és van nálad salvia, amit használsz, akkor abban a pillanatban rádöbbensz, hogy te séta közben ránéztél egy falevélre, amin belül létrejött a sátorállítós történet ahol azonosultál a sátorállítóval..ami valójában rabul ejtette a tudatodat, és tudod, hogy te nem vagy sátorállító (De szerencsére, volt nálad salvia :-) ...
Viszont, ha növeled a salvia adagot, akkor rádöbbensz arra, hogy te vagy minden történet, belőled árad minden, ami valójában 1.

Ha dmt-hez hasonló vegyületek, mint psylocibin azt okozza, hogy ha belenézek egy fűcsomóba, ahol fölfedezek egy másik világot, manókat stb. Akkor a salvia ennek pont az ellekezője. Beleleshetsz időtől függettlenül bármilyen történésbe, csak ne ragadj bele.

Vagy pl vannak a pc játék függők, akik beleélik magukat a játékban irányított figurába, a salvia meg itt áramszünetett okoz, és a játékfüggő személy ráébred arra, hogy ő valójában nem az a pár pixel a kijelzőn.

A salvia után visszatérve nem nagyon fedeztem fel az ego-t, majd csak később épül vissza... a salvia okozta állapot nem köthető világunkhoz, ha csak nem olyanok a szándékaink, hogy rajta keresztül akar az egyén megvizsgálni valami evilághoz köthető dolgot. Mint, hogy mi hogy volt a múltban, vagy gyerekkori emlékek felkutatása, stb

 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
ppnqdd2019. augusztus 6. 03:25
 
 
Bonyolultabb ez, mint amilyennek tűnik.
Amúgy a hindu vallás alap tézisei is abból építkeznek, mint amit írtál: az absztrakt tudatod csak megfigyelő, az élet számára illúzióként létezik, amely illúzió annyival magával ragadja, hogy azt hiszi, ő maga egy az illúzióval. Sőt, a folyamatos életre való vágyakozása miatt nem tud szabadulni az újraszületések örök körforgásából.

Én ezt el tudom fogadni, de csak relatív igazságként. Én valamiért úgy érzem, hogy a hinduk és a buddhisták által meditációval felfedezett és magasabb osztályba sorolt Brahma, ami az élettől elszakadt absztrakt alap valóság, amit valószínűleg a salvia is mutat, csak egyike a két egyenrangú pólusnak.

A másik pólus, ami ellen a salvia olyan erősen érvel, az illúziót létrehozó dinamikus erő, szerintem legalább annyira magas szintű. Ez az erő a klasszikus pszichedelikumokkal átélhető.

Ha behozunk egy kis kvantumfizikát is, aminek az alap problémáit éppen csak az utóbbi időben volt szerencsém felfedezni, még érdekesebbé válik az egész téma. Lehet másnak ezek elborult, túl laza asszociációk, én nem érzem annyira elrugaszkodottnak.

Két rés probléma: ez egy bizonyítást nyert kvantumfizikai alap kísérlet, ami a századforduló környékén eléggé felrázta a tudományos köröket.
A lényege: adott egy hosszú fal, amin két szűk rés van (egymástól egy kis falszakasszal elválasztva). Fogunk egy golyót és valamilyen eszközzel véletlenszerűen a falnak lökögetjük. A golyó néha visszapattan, néha átmegy az egyik, vagy a másik résen.
A fizikusok egy a falon kirajzolódó interferenciajelenséggel be tudták bizonyítani, hogy ha a golyó az egyik résen átmegy, akkor egyszerre átmegy a másik résen is.
Ez eléggé agyrémnek hangzik, pedig így van, mégpedig azért, mert a golyó hullámként viselkedik, nem pedig pontszerű testként.
A még nagyobb érdekesség, hogy ha közvetlen el akarták kapni ezt a jelenséget a résekre szerelt szenzorral, akkor a mérés pillanatában (ahogy a szenzor csipogott) a golyó már csak az egyik résen ment át, mintha megijedne a méréstől :).

A dolog magyarázata kicsit ezoterikusnak tűnik: amíg le nem mérjük, hogy a golyó melyik résen ment át, addig az fenntartja a lehetőséget, hogy mindkettőn átmenjen. Ezzel a fizikusok azt bizonyították, hogy a valóság lehetőség, valószínűség alapú, vagyis nem konkrét. Konkréttá a mérés, a tudatunk teszi.

Innen jön az a kissé elborult felvetésem, hogy a klasszikus pszichedelikumokon a kvantum fizika által felvázolt álomszerű, lehetőségvalóságot szemlélhetjük meg.

Az absztakt tudatunk feladata pedig, amit a salvia annyira szeret kihangsúlyozni, hogy ebből a lehetőség valóságból egy konkrétat gyártson.

Most akkor melyik komponens az erősebb? :)

A salvia élmény szerintem az ego-d konkrét, absztrakt komponensébe való beleszakadás.
A DMT, stb. pedig a lehetőség világot mutatja.

Félelmetes.
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
estimese2019. június 25. 23:23
 
 
ppnqdd, vagy akarki aki tudomast szerez erről...

Most ide ébredt a tudatom, a figyelmem itt van. Ez játék a képzelettel, egy történet, amit épp most találok ki, azt is ami következő pillanatban lesz. Kitaláltam a díszletet is. Olyan jól működik ez, hogy mostanra azonosultam a történetem alakjával, aki itt estimese-ként ír ide, ami mobilról, bármikor bárhonnan elérhető. Hogy el tudjam olvasni. De ezt azért írtam, hogy néha magamhoz térjek ebből a képzelgésből. Hogy ne felejtsem, hogy ezt az egészet én csinálom... azt is hogy ide, ír-e valaki, azt is én döntöm el, hogy lesz-e ebben a történetben... na de mind1, még pár percig tudok magamról, hogy vagyok. És lassan valami valami ide láncolja figyelmem, és beleragadok a történésbe, és kicsúszik az irányításom alól, mivelazonosulni fogok egy formával, és megfeledkezem arról, hogy vagyok. 0,14g 60x... ezen eszméltem fel, ha akarom, a történetet irányíthatom is, csak ne ragadjak bele. Mert eltévedek benne, és nem tudok kiszálni. A salvia történetem szerint, a most elérhető kijárat innen, mert a történetem szerint...
most villant be, hogy azért ragadok ide mindig, mert azok a lények teszik ezt, de ez is a történetem része. Kész, itt ragadtam. Túl jól működik a díszlet, most még olyan mint egy kirakat... itt ragadtam, köztetek a képzelet szülte történetben...
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
estimese2019. június 19. 15:05
 
 
Angolul nem tudok még, de megoldottam. A lehetőségek szàma végtelen...
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
ppnqdd2019. június 19. 10:57
 
 
Vagy a salvia valami bug a rendszerben :).

tudsz angolul? :D
"It felt also very much like I was myself as a child in a staged play, and that someone was watching me. I’ve since realised that person watching me, was me; my grown-up subconscious; wondering what the hell I, as a child, was doing in this crazy landscape. I felt like the me watching me, who I couldn’t see, was also my dad. I was my own dad, and I was also me as a very young child. I felt like how a dad would if he saw is child in peril, but also like I was the child innocently in peril but instinctively horrified. "

Forrás: erowid salvia experience részleg.
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
estimese2019. június 18. 15:47
 
 
b)
Tegyük fel, b) behaluzta ezt a valamit, amit érzékelünk.
De, hogy b) ne tévedjen el a haluban, behaluzta a salviát is, mint egy emlékeztetőt, hogy ne felejtse el, hogy ez a minden én vagyok.
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
ppnqdd2019. június 18. 14:44
 
 
Na jó, ha szeretnél egy erős feltételezésen alapuló válasz arra, hogy mi az élet.

a) A korábban leírt erők valamiféle egyensúlya
b) Egy végtelen és mindenható lény képzelet tudatállapota, aki nagyon unta már a végtelen lebegést, ezért inkább kezdett valami a végtelennel
c) Nemtom, még sok dolog lehet.
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
ppnqdd2019. június 18. 14:24
 
 
Relatív. Az, hogy itt vagyunk alapjáraton, valószínűleg valami bomlékony egyensúly következménye. Mehetünk belőle kifele és mélyíthetjük még jobban. Innen mindkettő narkós állapotnak tűnik.
Az hogy a tudat hogyan rétegződik, nagy kérdés. Mint, ahogy az is, hogy hova ébredhetünk egy adott rétegből és miért. A jellegéből adódóan, nekem úgy tűnik, hogy rekurzív téma.
Az álom-valóság besorolás is relatív. Az az alap gondolat, hogy ami absztraktabb, tisztább, az a valóság, ami elmosódott, hullámzó, az álomszerű. Simán lehet fordítva is. Az a baj, hogy az álom és a valóság kifejezések is szimbólumok az agyunkban.
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
estimese2019. június 18. 12:12
 
 
ppnqdd

Érdekes, de ha meghatározzuk, hogy mi az élet. Mi az élet? Érzékelések halmaza? Az ami körülvesz?
Szerinted mi az élet?

A fenti kérdések fügvényében az élet képezheti a valóságot? Vagyis amit érzékelünk?
Ha álmomban, vagy egy salvia tripben vagyunk, miért ébred a tudomásunk ide? A salvia esetében elfogy a salvinorinA hatása. De egy salvia tripben ott van, hogy oda ébredsz fel. És ez a világ tűnik egy képzeletnek, halucinációnak, vagy álomnak, ráadásul ott nincs fizikai korlát, ha csak bele nem ragadsz egy történetbe, és elvisz mint egy öntudatlan álom, amit ráadásul át is élsz. Mi van ha itt is rákattantunk egy látványra és elvisz az öntudatlanság.
Az, hogy ide ébredünk vissza, álomból, tripből, meditációból, az feltételezheti azt, hogy az akkor történik, mikor a tudatosság szintje csökken. Vagyis fogyóban az erő.
Hogy mi volt előbb? Valószínüleg az volt előbb, ami érzékelte azt.
Vagy van a kizárásos alapon, amit gondolatok súgnak az hazugság, félre akarnak vezetni. 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
ppnqdd2019. június 18. 11:19
 
 
Egyetértek az írásoddal, Nietzsche is pont erre jutott amúgy.

Természetesen kerestem és olvastam kevert Salvia, DMT élményeket, de nem éreztem szignifikáns mondanivalót egy élményen kívül, ami a kettő bevételénél erős szimbolikus paradoxonokról számolt be, pl. uroboros.

Mutatok neked egy szemléletes példát a magyarázatomra.

1. Feltételezés: a világ olyan, amilyet a salvia mutat.

Adott két krumpli. Most higgyük el, hogy ezek abszolút, tényleg krumplik. Betolsz sok gombát vagy DMT-t és az agyad képes azt asszociálni belőle, hogy a krumplik igazából hozzád beszélő emberek és elbeszélgetsz velük. A krumplik valódi szintjén ez olyan, mintha nem lenne ki a 4 kereked, mivel krumplikkal beszélgetsz.

2. Feltételezés: a világ olyan, amilyet a DMT mutat.

Adott a fantázia végtelen világa, az érzelmek, az eszmék, a végtelen mozgás, a kapcsolatok. Nincs semmi konkrét, nincsenek főnevek csak igék.
Beveszed a Salviát és az egészből csinál egy absztrakt főnevet: futószalag, mechanikus szerkezet, üveggolyó, stb.


Logikailag belátható, hogy az 1-es és 2-es működés keresztmetszetében van az élet. Na de melyik volt előbb?
Na valószínűleg itt jönnek a paradoxonok :)
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
estimese2019. június 18. 10:34
 
 
ppnqdd:
És mi van, ha valaki csinál egy salvinorinA és DMT keveréket, és azzal lépi át akaput? Akkor is fennál ilyen polaritás? Találkoztál már ilyen beszámolóval?
Mi a közös a salvia-ban és DMT-ben?

C.Castaneda A végtelen aktív oldala.... idézem

Mondattan
Egy ember az egyenleteit bámulva
kijelentette, az univerzumnak volt kezdete.
Volt egy robbanás, mondta.
A bummok bummja, és az univerzum megszületett.
És most tágul.
Még életének a hosszát is kiszámolta:
tíz milliárd kört tesz meg alatta a Föld a Nap körül.
Az egész bolygó tapsolt;
és tudományosnak ítélte ezeket a számításokat.
Senki sem gondolta, hogy az állítással, miszerint az univerzum elkezdődött,
az az ember csupán anyanyelve mondattanát tükrözte le;
egy mondattant, ami tényekről való kijelentésként
kezdeteket követel, mint a születés,
fejlődést, mint az érlelődés,
és véget, mint a halál.
Az univerzum elkezdődött,
és öregszik, biztosított minket ez az ember,
és meg fog halni, mint bármi más,
mint ahogy ő maga is meghalt azután, hogy matematikailag megerősítette anyanyelve mondattanát.
8.
A másik mondattan
Valóban elkezdődött az univerzum?
nem kérdések, habár annak hangzanak.
A mondattan, ami a tényekről való kijelentésekhez
kezdeteket, fejlődést és végeket tart szükségesnek,
az egyetlen létező mondattan?
Ez a valódi kérdés.
Vannak más mondattanok.
Van például egy, ami az intenzitás változatait
követeli meg tényként.
Eszerint a mondattan szerint semmi sem kezdődik és végződik; így a születés nem egy világosan körülhatárolható esemény, hanem az intenzitás egy speciális fajtája,
csakúgy mint az érlelődés vagy a halál.
Ennek a mondattannak az embere egyenleteit átnézve úgy találja, az intenzitás elegendő variációját számolta ki,
hogy biztosan kijelenthesse:
az univerzum sosem kezdődött,
és sosem ér majd véget,
hanem az intenzitás végtelen hullámzásán ment,
megy és fog keresztül menni.
Ez az ember nagyon jól kikövetkeztetné,
hogy az univerzum maga az intenzitás harci szekere,
ahol végnélküli változásokon utazhatunk keresztül. Kikövetkezteti mindezt, és még többet,
talán anélkül, hogy valaha is rájönne arra,
hogy egyszerűen csak megerősíti anyanyelve mondattanát.
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
ppnqdd2019. június 17. 00:13
 
 
Milyen magyar nyelvű munkát? Az az összes gondolatom, amit le is írtam itt. Nem akarom kilogikázni, mi a titok, mert valószínűleg nem lehet, viszont próbálom elhelyezni a salvia és a DMT élményeket egy logikai összefüggésrendszerben. Az, hogy ellentétesnek érzem a kettőt, még nem egy bonyolult összefüggés, nem a titok megfejtése, csak egy megérzés. A világ legalapabb, mindenben megjelenő szabályrendszere a születés-elmúlás, élet-halál körforgása. Gondolom ennek a létezésében megegyezhetünk a klasszikus keretek között. Ha pedig van körforgás, valószínűleg kell lennie szélsőséges pólusoknak is, innen pedig nem érzem túlzónak a két pólus párhuzamba állítását a két legerősebb pszichedelikus szer élményeinek jellegével és állandó elemeivel.
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
estimese2019. június 16. 22:36
 
 
ppnqdd:
Valószínüleg, azért van a fórum, hogy ne okozzunk kárt magunknak, leírjuk az agymenéseket, stb
Amúgy a világ működését akarod kilogikázni, hogy mi a titok? A salvia megmutassa :-) hiszen egy mankó, elvisz oda, ahova akarod, amire sokéves meditációs gyakorlással képes az ember, ha van hozzá kedv.
Szeretek veled írni, kevesen írnak ide.
Amúgy kiadsz egy magyarnyelvű munkát ezzel kapcsolatban?
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
ppnqdd2019. június 16. 21:35
 
 
estimese, nem tudom követni a laza asszociációid, pedig próbálom. Azt akarod mondani, hogy értelmetlen bármit is levonni a salvia tripből?
De akkor minek van ez a fórum?
a) narkós ömlengésekkel való teliíráshoz
b) dísznek
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
estimese2019. június 16. 19:35
 
 
Mit kezdesz ezekkel az elemzésekkel, amit a gondolat hozott létre?
Az egészben a frappáns az, hogy amit éppen érzékelsz, az a valóság.
És szerinted ki az az ott maradt én? Lehet, hogy az aki érzékeli környezetét.
Minek kell következtetést levonni? Ki akarja azt levonni? És mi történik feltételezhetően, ha levonod a következtetést? Az allergia egy belső ellennás, vagy akár konfliktus.
Amit meg leírok, az mindig új mikor érzékeljük, ja meg képesek vagyunkemlékezni korábbi hasonló érzékelésre.
Minden amit érzékelünk az a valóság. Ha most olvasás közben, mikor pislantasz, és felfelé húzod a szemhéjadat, akkor egy tutajon találod magad az óceán közepén, -akkor az valóság. A valóságot lehet változtatni. Lehet világok között járni...
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
ppnqdd2019. június 16. 14:54
 
 
estimese, nagyon szenzitívek az élmény leírásaid és az értelmezéseid. Nekem ezzel nincs bajom, de én egy ennek a dimenziónak megfelelő némileg racionális megfejtést próbálok alkotni az egészről. Találgatás? Találgatás. Pontos? Nem. Összefoglalhat valami frappánsat és számunkra fontosat? Talán.
Nem baj, hogy leírtad, de azért logikusan pár száz élmény elolvasása után meg tudom állapítani, mik a visszatérő elemek egy salvia tripben: vortex, felcsavarás, lehámozás, a valóság lecipzárolása, átlökés, részleges vagy teljes valóság, személyiség vesztés ( utálom az ego vesztés kifejezést, mert a lehámozott "én" ott marad és pont ez a lényeg), női entitás megjelenése, haldokló univerzum, gép, ami irányítja az univerzumot és bedarál, cirkusz, bohóc, aki elmondja az igazságot az életről, nevetgélő salvia gnómok, amik valószínűleg az érzékelésed komponensei leszakadva rólad, lényekké válva, multivision, más élőlényekbe, személyekbe költözés, központi tudat, valóság rétegek, stb.. Tudnék még párat.
Nem éltem át, nem is akarom, de tiszta fejjel tudok következtetéseket levonni mások beszámolóiból.
Arra megkérnélek, mert erre eléggé allergiás vagyok, hogy ha reagálsz valamire, akkor legalább tudd, hogy kinek és mire reagálsz. Az eddig hozzászólásaimból logikus volt, hogy, amiket most leírtál, azokat minimum 150-szer olvastam már, mégis úgy írtad le, mintha újat mondanál. Átélnem biztos 100%-osan új lenne, de olvasnom róla nem.
Konstruktív kommunikációt úgy lehet folytatni, ha megérted a másik álláspontját, átérzed kicsit a mondandóját és reagálsz rá valamit, de nem függetlenül a másik fél eddigi véleményétől, előismereteitől, stb.
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
estimese2019. június 16. 09:07
 
 
Én olvasás alapján nem tudtam átélni a szexet úgy, mint amikor a valóságban kipróbáltam... de viszont valakinél működhet, mert már ilyet tapasztaltam. A párom mikor elolvasta azt amit salvia leíratott velem, akkor más tudatállapotba került. Megszűnt nála a testel való azonosulás, megszűnt azonosulni a múltjával, élete történetével. Akkor kb egy órán át egy magasabb értelemmel beszélgettem, ami rajta keresztül nyilvánult meg. Utána innen megszűnt...

A gondolat egy tőlünk független lény, ha gondolunk, az nem mi vagyunk, azt más teszi, más célból. Hogy majd elhiggyük. A hívők is elhisznek mindent, és a gondolathoz imádkoznak, a gondolat határozza meg a cselekedeteiket.

A salviánál a női entitás nálam egy anya érzetét kelti, ami majd megszűnik. Lehet az ego leépülésének a hatása, hogy valami hasonlóságba akar kapaszkodni. Amíg meg nem szűnik. A trip elején vagyok én is, tudom hogy ott a pipa, becsukom a szemeket, majd hívnak, közben egy csavaró erő kiszippant innen, megjelenik a női entitás, de nem mindig, vagy csak nem mindig vagyok tudatában, majd a női entitás is megszűnik, mint ahogy már megszűnt a személyem és a pipa is.
És ott vagyok amit nem lehet leírni, csak tudom. Aki nem volt ott az nem tudja. Aki nem néz ki azon az ablakon, az nem tudja mi van kint. Az csak azt tudja, amit leírtam. Hogy van ablak, meg hogy hogyan találtam meg és nyitottam ki az ablakot. Ezt még le lehet írni. A többire meg nincs kifejezezés. Az ego utólag próbálja azonosítani, vagy ráhúz valamit, hogy az az.

ppnqdd, lehet, hogy érdemes kitekinteni azon az ablakon, de nem csak egyszer. Mert minél töbször látogat meg az ember egy helyet, annál jobban megismeri.


 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
ppnqdd2019. június 15. 13:23
 
 
estimese
Az éremnek két oldala van, azért ne szerelmesedj bele nagyon az egyikbe :).
Én, amikor az első intenzívebb salvia tripeket olvastam, a kis szűz, tudatlan lelkemmel, eléggé megdöbbentem. Nekem nem feltétlen kell hozzá az élmény, olvasás alapján is át tudom élni, főleg, ha jó a leírás.
Először ellenkeztem, aztán elkezdtem elfogadni, hogy talán így van, ez van, de valahogy, valamiért élnie is kell az embernek. Aztán továbbolvasgatva egyre több bizonyítékot találtam a másik oldal igazságára is. Az oldaléra, ami életben tart bennünket.

"A vissza az alap megérzésekhez" alapján egyre inkább a Jin-Jang magyarázatban hiszek, hiszen ez az ősi kínai elv mindenféle vallási és filozófiai továbbgondolástól mentes, tisztán tapasztalati alapú. Egyszerűen megfigyelhető, hogy az életben minden dolog keletkezik valahogy, valamikor és elmúlik valahogy, valamikor. Ezek a legegyszerűbb komponensek, ezek az élet egyensúlyának mozgatói. Ennek a két komponensnek léteznie kell a felszín alatt.

Itt jön tőlem is egy továbbgondolás, fogadjátok fenntartással.
A Jin-t nőies a Jang-ot férfias oldalnak is szokták hívni a taoisták. Figyelemre méltó, hogy a legerősebb Salvia és DMT tripeken pont egy nő és egy férfi lény jelenlétét figyelték meg. Ezek gyakran ismétlődnek. Írjátok csak be a Google képkeresőbe: DMT god vagy Salvia god. Az első egy férfi lesz, a második egy nő.

Valószínűleg azért látjuk így őket, mert az agyunk az adott "hullámhosszú" energiákat így azonosítja. Honnan van beleépítve ez az agyba? Fogalmunk sincs.

És most jön a legelvontabb felvetésem, próbáljátok átérezni. Miért női a salvia és miért férfi a dmt?
A női energia jellemzői a passzivitás, befogadás, a dolgok tiszta megélése, a gyermek visszavárása, feltétlen szeretete, az állandóságra való törekvés.
A férfi energia jellemzői a mozgékonyság, nyughatatlanság, tenni akarás, építkezés, fenntartás, ideológiák, stb.
Most engedjük el a nemek modern felfogását, logikusan nem esik ezekkel egybe.

Ez a felvetésem akkor érdekes, ha a salvia élmények kontextusába helyezzük. Megjelenik egy női entitás uralta passzív dimenzió, ahol gyak. a statukus energia véleményét ismerhetjük meg a világ dolgairól. A női entitás itt megértő, befogadó viszont az oly gyakran megjelenő férfi entitás ennek az ellentéte. Ő egy démonizált istenségként jelenik meg, aki a világot működtető mindenható szerkezetért felelős. Azzal "játszik" szüntelenül és érthetetlenül. Irányítási, alkotási és nevelési kényszer vezérli. Ez a női entitás szemszögéből, aki a nyugalomra és állandóságra törekszik, eléggé érthetetlen és a salvia trip segítségével meg is fogalmazza az ellenvéleményét, ami gyak ez:
"Mi értelme ennek az egész játéknak? Mi értelme az életnek, ha úgyis elmúlik és halál követi? Mi értelme a végesnek, ha ott a végtelen? Mi értelme a teremtésnek?"

Ez a vélemény eléggé relatív. Itt egy kérdés, ami rávilágít az egyensúlyra: a nő neveli jobban a gyermekét, aki, ha bármit tesz a gyerek, azért akkor is feltétlenül szeretni, ölelni fogja, hazavárja vagy a férfi, aki szüntelen nevelni próbálja, kiküldi a világba szerencsét próbálni és megharagszik rá valamilyen szinten, ha nem fogadja be az intelmeket?

Mondom még egyszer, ennek az átérzéséhez el kell engedni a mai nemi szerepeket, hiszen logikusan ma közel sem vagyunk ehhez. Aki ezt nem tudja megtenni, inkább értelmezze statikus és dinamikus energiaként vagy élet és halál erőkként.
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
estimese2019. június 15. 10:40
 
 
Akkor még megy a salvia élményhatás elemzés...? Nekem sikerült egy pár könyvet is elolvasni(Carlos Castaneda, Eckhart Tolle, Maharaj, stb) Minden út a tudatossághoz vezet? Érdekes volt felfedezni a hasonlôságot Castaneda és Tolle között, de párhuzamot lehet vonni Jézusig is...(igaz, nem a keresztény ideológiára céloztam). A salvia és hozzá hasonlók, lerombolják a világról alkotott képünket, vagy inkább, ahogy egy ismerős mondta kinyit egy ablakot, ahonnan van egy kis kitekintés a nagyvilágra a bezártságból. Utána, ha bekerül egy kis fény, akkor lehet az ajtót keresni, majd kinyitni és kisétálni. Az tény hogy egy testben vagyunk, a testben rajtunk kívül ott van egy másik lény, amit nevezhetünk gondnak, kísértetnek, sárárnyéknak, egonak, fájdalomtestnek,ördögnek.... jelenlegi fogyasztói társadalmunkban nehéz megszabadulni. Így nagyon sok táplálék jut a velünk egy testben élősködőnek. A salvia egy varázsszer, mely összeköt két ...
Valamikor faragtam borókából egy pipát, direkt a salviához. Olyan volt a kivitele mint egy barlang. És mindig volt egy olyan benyomásom, hogy a salvia füstje egy kulcs, egy belépő a varázslók világába
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
facombkivammá2019. június 15. 03:54
 
 
ppnqdd: Az a HBWR-élményleírás tökéletes :D
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
ppnqdd2019. június 14. 19:33
 
 
Komolyan, befosok ezeken. Soha nem voltam egy nagy vallásos egyén, sőt inkább a természettudományok hívőjének tartom magam, de egyre nagyobbra nőnek a kétségeim a dolgok szilárd voltát illetően. Talán mégsem volt mindenki elmebeteg, aki a vallások alap téziseit megalkotta.

"my attention was drawn more to the man. He stood perhaps eight or so feet to my left and slightly ahead of me, facing the tree. I could not see his face. His hair lay just past his shoulders, somewhat wavy and a darker brown like my own. He was roughly my height. "
(...)
" He immediately reminded me of a blacksmith and I knew he was somehow responsible for this machine before me. Without words, I asked him to show me his face and without words he refused. Although words were not used, the emotion of his reply was something along the lines of, "Not yet" or "Not now", rather than a simple "No""
(...)
" I tried to move so that I could see his face and felt his same reply again. I tried once more and then I felt him forcing my gaze to the top of the machine. He compelled me, my resistance making no difference"
(...)
"
"My monkey-brain wailed in fear that I would be sliced to bits by the sharp edges as I pitched forward, drawn back into the machine"
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
ppnqdd2019. június 14. 11:33
 
 
"Nekem gombán sokszor volt az az érzésem, hogy léteznie kell valamilyen minden felett álló rendező elvnek (vagy ha úgy tetszik istennek), ami a világ dolgait irányítja. És ennek minden élő (és nem élő) dolog a része lenne. Ez lehet az abszolút?
Salviánál mintha az lett volna az üzenet, hogy ilyen nem létezik, de a végtelen lehetőség miatt erre szükség sincs. "

Ezt teljesen adom, valami nagyon hasonlóról magyaráztam én is. Mintha az élet valami metszéspontja lenne két univerzális erőnek, vagy az erőnek és az erő hiányának és mindkét irányba el tudnánk mozdulni ebből az állapotból.

Mintha a Salvia élmény az lenne: "-jaj, a kicsi cuki emberkének szüksége van az atyuskája pátyolgatására. Jujujj, nagyon akarja a kis szánalmas életetét, most mi lesz? Bepisil még szegény egyedül!"

A klasszik pszich élmények meg: "-értsd meg, érezd meg végre halandó, hogy nincs kiszakadás, nincs heterogenitás, egy vagy az élettel, egy vagy a teremtéssel, a körülmények egy apró porszeme vagy"

HBWR élmény: "-fentrengj te féreg, vezekelj, mert így nem vagy méltó a Tudásra!"

Lehet kicsit elborult, bocsi :D
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
ppnqdd2019. június 14. 11:03
 
 
Szia, persze nem állítom semmivel kapcsolatban, hogy abszolút, inkább minden relatív, de a két ellentétes tripen (salvia vs dmt like stuffz) olyan, mintha olyasmit akarna mutatni.
A világ álom volta eléggé alap eleme a pszichedelikus élményeknek, persze nagy kérdés, hogy mi ennek az álomnak a jelentősége.
Ha szereted az ötletelgetést, írok még pár szempontot, amik eszembe jutottak a rengeteg élmény olvasgatása közben.

1. Párhuzamos tudatállapotok gondolata: az élet csak egy tudatállapot, rengeteg másik párhuzamos is létezik mellette. Minden tudatállapotnak van valami saját létsíkja, amikben egyszerre létezel. Ha az egyikben ébren vagy, az ellentétesben(?)/ többiben álmodsz.

2. Multidimenzionális imperializmus gondolata: elveszett, heterogén, absztrakt lelkek vagyunk, amik a semmiben lebegnek. Valahonnan jött egy iszonyatosan nagy és erős kolonizáló energia (Isten?), ami a lelkeket bekötötte az életbe a lélek tudatállapota segítségével. Az életet a dinamikus energia (fantázia?) alakítja ki, aminek viszont az élet csak egy megszelídített light formája, a valódi lélektana pedig, amit a gombán látsz pl.

3. Kicsit a másodikhoz kapcsolódik: az élet egy átmeneti állomás csak a fény vagy a sötétség felé vezető úton és a célja a tanulás, a megerősödés.

4. McKenna: tudatilag a szimbólum és szokásrendszerünk bevezetésével valamiért kiszakadtunk valami ősi, édes harmónia állapotából és a pszichedelikumok használatával ezen nosztalgiázunk.
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
sleepwalker2019. június 13. 20:19
 
 
ppngdd:
Bocsánat, régen jártam már erre.
Az abszolút nem lehet a skála végén, az valahol középen kéne hogy legyen, nem? :)
Van ugyan szavunk a végtelenre meg az abszolútra, mégis a hétköznapi tudatállapotban ezek a fogalmak szinte teljesen felfoghatatlanok. Kimondani könnyű, de elképzelni már kicsit más (érdekes, hogy begombázva viszont mennyire egyértelműnek tűnt, hogy a világegyetem végtelen). Szerencsére viszont itt van pl. kettő, a hétköznapitól eltérő nézőpont, a salvia meg a gomba.
Ha innen közelíted meg a salvia mintha a pesszimista, a gomba az optimista túlvilág képének a kivetülése lenne. Legalábbis úgy tűnik utólag, de ha elég mélyen benne vagy a tripben, akkor egyiknél sincs már jó vagy rossz. Valamiért mégis mindkettő hátborzongatóan ismerősnek tűnik, mikor átéled (aztán lehet, hogy csak az elme keres elkeseredetten összefüggéseket ilyenkor ott, ahol valójában nincsenek).
Nekem gombán sokszor volt az az érzésem, hogy léteznie kell valamilyen minden felett álló rendező elvnek (vagy ha úgy tetszik istennek), ami a világ dolgait irányítja. És ennek minden élő (és nem élő) dolog a része lenne. Ez lehet az abszolút?
Salviánál mintha az lett volna az üzenet, hogy ilyen nem létezik, de a végtelen lehetőség miatt erre szükség sincs. Ami megtörténhet, az úgyis meg fog történni.
A véleményem az, hogy ezek közül egyik sem maga az „abszolút”, csak annak egy-egy nézőpontja.
„pl. a gomba vilaga olyan, mintha a vegtelen fantazia lenne az abszolut
a salvia vilaga pedig olyan, mintha a vegtelen absztrakt semmi lenne az abszolut es az univerzumunk, a vilagunk csak egy idegen fantaziaelem”
Ezen annyit agyaltam, hogy belefájdult a fejem :) Jobban belegondolva, a kettő nem feltétlenül zárja ki egymást, nem? A vége úgyis az, hogy a világunk csak fantázia.
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
ppnqdd2019. június 3. 19:29
 
 
sleepwalker, mi a véleményed erről a gondolatról? Eléggé ötletszerű vagyok, de egy ideje ezt a nézetem állandósultnak érzem:

amugy rohadt erdekes, hogy a gomba meg a salvia ebben ellentetben all
az ellentet kozponti eleme pedig, hogy mi az abszolut valosag
vajon a statikus vagy a dinamikus energia?
az elme ket szelsoseges tudatallapota

a skala egyik vege amikor a letezes egy mindentol elszakadt, fuggetlen csak mert kijelentes, a lelkunk egyedul lebeg kitaszitva, elszakitva mindentol es a vilagot csak almodjuk
a skala masik vege, amikor nincs lelek, nincs semmi kijelentes, nincs semmi allando, csak a vegtelen, allandoan mozgasban levo, szines, varazslatos massza es minden, ami ennel konkretabb, vagy rogzitettebb, csak illuzio

pl. a gomba vilaga olyan, mintha a vegtelen fantazia lenne az abszolut
a salvia vilaga pedig olyan, mintha a vegtelen absztrakt semmi lenne az abszolut es az univerzumunk, a vilagunk csak egy idegen fantaziaelem
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
ppnqdd2019. május 18. 10:35
 
 
Azt írják, hogy a gravity bong az, amivel szinte mindig működik, lehet érdemes azzal próbálkozni.
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
ppnqdd2019. május 17. 20:03
 
 
Én is! Nekem ez az arc a kedvencem, olyan jó hangon tud felolvasni, kiráz a hideg:

https://www.youtube.com/watch?v=MxDjV1vNgBs

Ez még creepybb, a hangok, a kép, az analóg zajok, a kép, áh.

https://www.youtube.com/watch?v=9eA2sXukqRQ
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
estimese2019. május 17. 17:18
 
 
Bocs, gyors voltam.
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
estimese2019. május 17. 17:13
 
 
Ma találtam sok év után... http://sagewisdom.org/usersguide.html
+hozzá weblapfordító, igaz számomra csehül érthetőbb, mint a fordítás magyar változata... http://free-website-translation.com/
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
estimese2019. május 17. 10:44
 
 
Annyit még hozzátennék, hogy egyszer egy ismerős belement, hogy kipróbálja. Kimentünk az erdőbe, kerestünk egy alkalmas helyet. Igaz neki gondja van az alkohollal... betöltöttem a kivonatomat, ami kb 66x sikerült. Mondtam neki, hogy ülve kezdje, le is ült. Majd csukja be szemeit. Sikerült letolnia két slukkot, majd félig nyitott szemmel zavart állapotba került. Kapaszkodott mindenbe, fel akart állni, mondta, hogy ...,,elég, elég, ez nagyon rossz...’’
A lényeg, hogy mikor visszacsöppent, elmondta hogy a levelek látványától (mivel részben nyitva volt a szeme) hirtelen egy várfalon egy ostrom közepén találta magát. Elmondta, hogy kendőkben látott embereket asszonokat, szénakazlat, hajítógépet. Na meg ami legszörnyűbb volt neki, az az ottani ordibálás, sírás... később még lerajzolta a várnak azt a részét is. Hazafele sikerült egy jót beszélgetni, mivel a salvia lerombolta a világát egy kis időre. Akkor megértette, hogy itt a tudatunk csapdába esett, és hogy már nagyon régtől rójja ezt körforgást. Nos rá kellet akkor vigyázni.
Ja és csukjátok be a szemeket, mert ha a tudat két helyen van, az mókás tud lenni...
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
sleepwalker2019. május 16. 23:40
 
 
TrippSurfer:

Még egy dolog, mielőtt belevágnál: Volt itt szó horrortripekről, mély meglátásokról és bizarr élményekről (tárgyakká válás). De van egy másik lehetséges opció is, amivel gondolom már találkoztál, ha keresgéltél a neten Salviáról és valszeg ez vezetett ahhoz is, hogy több helyen betiltsák:
Van hogy egyerűen csak röhögni tudsz mindenen, teljesen nonszensz dolgokat látsz különösebb érzelmi reakció nélkül és végül nagyokat csodálkozol pár perc múlva, hogy mi volt ez az egész :). Ezért gondolhatták többen, hogy salviát tolni poén, raktak fel videókat a youtubera, űztek belőle sportot, hogy ki tud/mer többet tolni és kerültek végül pszichiátriára. Szegény Salvia meg tiltólistára.
Ezt csak azért írtam le, hogy ha esetleg elsőre ilyen nevetgélős élményed lenne, ne vedd készpénznek, hogy másodszorra is az lesz :) Annál azért szeszélyesebb.
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
sleepwalker2019. május 16. 21:31
 
 
TrippSurfer:

Elég lesz az 5x is. Igazából a sima levél is működik, csak nem kellemes annyit elszívni, hogy elég legyen, meg valószínűleg nem is valami egészséges. Ezért jók a kivonatok, mert ebből minél kevesebb kell, annál jobb :). Viszont az erősebb kivonatokkal könnyű túllőni a célon, ezért érdemesebb egy 5-10x-essel próbálkozni.

estimese:

Ha társaságban vagy, nyilván nehezebb teljesen elengedni magad. Olyan quide-ot (vagy inkább sittert) kell találni hozzá, aki képben van a témában és hajlandó végig nyugton maradni, és csak akkor közbeavatkozni, ha nagyon muszáj. Na ez nem könnyű feladat :) . Én pl ezért szerettem inkább egyedül ayázni. Salviát viszont még csak társaságban próbáltam, de őszintén szólva nem sok vizet zavartak közben. Mondjuk szerintem inkább a fizikai veszélyek miatt jó egy sitter: elesés, elejtett pipa stb.. Nem tudhatod hogy fog valaki elsőre reagálni, bár én még olyat nem nagyon láttam, hogy mászkált volna közben valaki, de előfordulhat.
"A legfontosabb is jelentéktelen" - Pont ezt éreztem én is a Salvia tripek alatt. Valahogy teljesen természetesnek tűnt, hogy minden addigi esemény, azzal együtt amit "önmagamnak" gondoltam, hirtelen semmivé válik - mintha csak egy álom lett volna az egész. Egy teljesen idegen dimenzióba csöppentem, mégis minden olyan egyértelműnek tűnt, mintha mindig is ott lettem volna, a valóság meg csak egy "kitekintés" lenne arról a helyről.
"Klasszikus" pszichedelikus szerekkel is tapasztaltam már hasonlót, akkor elég komoly veszteségnek tűnt magam mögött hagyni a "világ"-ot. Salviánál ez valamiért nem volt nehéz. Érdekes növény ez :)
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
estimese2019. május 13. 20:56
 
 
A salviát úgy szeretem, hogy nincs nálam senki, mikor minden zavaró emberalkotta zajt ki tudok zárni a környezetemből- elrejtezem.
Azt szeretem benne, hogy mindent elveszítek, elveszítem az emlékét ennek a létezésnek is. Mint a hálál olyan, a legfontosabb is jelentéktelen... a halált gyakorolni nagyon jó. Azóta nem vagyok anyagias :-)
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
TrippSurfer2019. május 11. 10:14
 
 
Sleepwalker,

Az első bolt ahol vettem a salviat kikértem az eladó véleményét elsőre mit javasop Salviabol. Azt mondta 10-15 x kb. Vettem nála 10x est. De az eladó arcát vizuálisam megvizsgálva arra a következtetésre jutottam, neki a 10x Salviárol az a fogalma szerintem mint a füstszűrő nélküli Kossuth cigit szívó nagyfaternak a fehér Marlboro-ról. Olvastam tapasztalatokat itt 5x ről is ugyhogy egy másik bolban vettem .
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
TrippSurfer2019. május 11. 09:33
 
 
Sleepwalker,

Köszi az infot. Sehogy nem szoktam mert salviat nem probáltam még most fogom. Elsőre vettem egy 10x de utána meggondoltam 5x kivonatot stage 1 el kezdeni. Eladó mondta 10x is jo de igy jobb lesz. Megfogadom az tanácsod veszek egy olyan pipát mert vettem egyet de sima. 2-3 het mulva lesz esedékes a dolog. Utána irok majd ide mit tapasztaltam. Több mindenről fogok irni hamarosan. Van ez az most a tarsolyomban . Majd irok a nagy dozisrol szerintem miert nem szabad. Se gomba se semmiből.
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
sleepwalker2019. május 9. 19:13
 
 
TrippSurfer:

Nekem ami a legjobban bevált Salvia kivonatokhoz, az ilyen fémből készült pipa, aminek spirálos a belső része és lehűti a füstöt, mert brutál mód tud égetni meg kaparni. Nemtom magyarul mi a neve, de ha beírod keresőbe, hogy budbomb pipe, látni fogod milyen. Ebből tök jól adagolható is volt és kb slukkonként lehetett érezni, ahogy mélyül a trip. Mikor egyik alkalommal ezzel próbáltam, az utolsó pár slukkért már nagyon meg kellett küzdeni, mert egy örvény jelent meg, ami megpróbált mindent beszippantani és a pipát is ki akarta csavarni a kezemből. Aztán egy idő után inkább feladtam és valaki elvette tőlem :).
Felkészülni szerintem annyiból lehet rá, hogy nyugis helyen nyugis zenével, meg egy józan barátoddal legyél, ahol biztos nem zavarnak meg arra a kb fél órára.
Elég sok para beszámolót olvasni Salviáról, de ezek nagyrészt a felkészületlenség meg az ilyen 40x.es kivonatok miatt lehetnek (10x bőven elég!). Tény hogy nagyon durva tud lenni, de valahogy engem érzelmileg nem érintett meg úgy mégsem, mint egy triptamin (attól függetlenül hogy más tekintetben iszonyatosan intenzív volt). Általában mire elkezdtem érezni már nem maradt belül senki, akinek eszébe jutna megijedni :). A salvia valahogy mintha az elmének azt a részét is kiiktatta volna, ami elemezni tudná a tripet és csak utólag esett le, hogy milyen durva is volt. Kb mintha le lettem volna szedálva közben.
Egyébként nagyon jó kis elmélkedések vannak ebben a topicban, kár hogy eddig nem nagyon olvastam :D
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
ppnqdd2019. április 29. 20:59
 
 
Ja értem. Őszintén, én személyesen nem próbáltam, de nagyon sokat foglalkoztam a témával. Ha jól eltalálod, akkor egy nagyon erős trip-ben lesz részed, aminél gyakorlatilag megtapasztalod a halált. Az éned egyik, talán isteni eredetű, vagy magasabb szintűnek mondható komponense kiszakad az életből, levetkőzi az érzékelés által felépített világ asszociációt és kikerül a végtelenbe. Iszonyú paranoid élmény, az instant félelem talán a legjobb szó rá (az olvasottak alapján).
Gyakori, hogy a barátaid, a családtagjaid, a szeretteid szertefoszló illúziónak érzed, az univerzumot egy ecsetvonásnak, az eddigi létezésed pedig egy színdarabnak, mindezeket felváltja a tiszta, időtlen végtelen megtapasztalása.
Az is előfordulhat, hogy valamilyen tárggyá válsz, vagy másik személlyé, élőlénnyé.
Ez poénnak hangzik, de annyira nem az, mert nincs kontrollod felette, nem emlékszel rá, hogy bevettél valamit, időlegesen elveszted az emlékeid.

A smoking élmény általában 5-20 percig tart, ritka bármilyen szervi probléma tőle, viszont pszichésen hosszútávon is nagyon megterhelő lehet. Erre az esetre azt a tanácsot tudom adni, hogy ne hidd el 100%-osan, amit láttál, ez valószínűleg csak egy komponens a több közül, elvileg mindennek van ellentéte. Ha visszaolvasol majd, elég sokat fejtegettük/fejtegettem.
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
TrippSurfer2019. április 29. 20:39
 
 
Köszi az infot. Alapban arra gondoptam nyugodt helyen valakivel aki jozan. Elolvastam az itteni tapasztalatokat élményeket. Felkészülve nem tudom mennyire lehet rá. Biztos csak nyugodt lelki állapotban próbálom. Még 1 honap mulva lesz a kiprobálás esedékes . Thx.
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
ppnqdd2019. április 29. 19:12
 
 
Nem vihargyújtó a neve, hanem butan gyújtó, vagy mi :D
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
ppnqdd2019. április 29. 18:39
 
 
Szia, egy normál adaghoz 80-100mg-ot mondanék a sok olvasott élmény alapján elszívva. Érdemes vihargyújtót használni, úgy működik rendesen, kis lángúval nem. Ha nincs valami menő bongod vagy pipád, akkor érdemes valami más növényi törmelékkel keverni. Trip sitter kötelező, vagyis valaki, aki figyel rád! Legalább 30 másodpercig bent kell tartani, vagy esetleg több nagyot beleszívni.

NAGYON INTENZÍV, HORROR ÉLMÉNY LEHET, AMIRE NEM TUDSZ FELKÉSZÜLNI, NEM FOGSZ EMLÉKEZNI A FELKÉSZÜLÉSRE, HA BEADJA, GONDOLD ÁT, HOGY TÉNYLEG AKAROD-E EZT.

Rágcsálva, majd lenyelve 0.5g is kellhet, hosszú rágcsálással. Ez kevésbé intenzívebb, hosszabb.

Jó tanács: inkább ne csináld, tedd el, halogasd későbbre. Ha nem fogadod meg, akkor majd írd le, milyen volt. Mégegyszer: legyen valaki, aki figyel rád és tudja mik azok az alap létfunkciók és tud segíteni biztosítani őket, ha baj van, nem csak röhögcsél.

Buliban, nagy társaságban FELEJTŐS!
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
TrippSurfer2019. április 29. 15:51
 
 
Sziasztok ,

Salvia 10x kivonatot szereztem 0.5gramm , szeretnék infot tőletek a felhasználásárol mit javasoltok ? Kb mennyit es hogyan adagoljam elsőre? Boltban azt mondta eladó 2-3 adagra valo.
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
estimese2019. április 28. 11:33
 
 
Ily dolgokat szándékosan tudatosíthatsz akár pszichedelikumok segítségével, vagy meditálj. Az hogy te nem a test vagy, az tök egyszerű. Érdekes olvasmány Eckhart Tolle is....
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
ppnqdd2019. április 27. 05:29
 
 
Brutál érdekes, mindig találok valami újat. Ez a wikipediáról van a hinduizmus megváltás részéből, eléggé feltűnőek az egybeesések.

A tiszta tudat (purusa) és az ősanyag (prakriti) egyesülése során „szellem” költözik az anyagba. Az öntudatlan, de dinamikus anyag, és a statikus, de mindent megfigyelni kész tudat különös kapcsolata tehát új minőséget hoz létre. Mivel egymásra nem lehetnek hatással, hiszen alapvetően eltérő szubsztanciák, ezt a kapcsolatot a szánkhja filozófusai a tudat tévedésével magyarázzák. Szerintük a tudatnak egy illúziója, káprázata (májá) az, hogy ő irányítja a testet, vagy ő maga a test. Ez a tévképzet a tényleges oka a tudat szenvedésének.

Erre nehéz mást mondani, mint hogy WTF?! Hogyan figyeltek meg ilyen dolgokat?
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
ppnqdd2019. április 23. 03:23
 
 
Sziasztok, újabb rengeteg élmény elolvasása után, az intuíciómra és az ősi tanításokra építkezve filozófiai elmélkedés. Némileg ismétlem magam, de most nem tudományos az irány.

Ha az embernek megvannak a megfelelő szenzorai hozzá, képes megérezni, hogy a mi élet valóságunkat a háttérben hatalmas erők tartják össze és mintha ezek az erők egyensúlyra törekednének. Az egyensúly egy szelete talán maga a véges élet, amit élünk.

A Salvia képes elénk tárni a végtelen sötétséget, a kapcsolatok elvesztését, a kiszolgáltatottságot, az egyedüllétet, a Halált.

A klasszikus pszichedelikumok, a gomba, az LSD, a mag stb. pedig az életben újabb élet rétegek teremtését mutatják be, majd az intenzitás növelésével végtelen Élet Erőt.

Talán ennek a két mindenható erőnek a gyermekei vagyunk.

Rengeteg salvia trip élménye az élet-álom gondolat, vagyis hogy az életünk csak egy átmeneti kreálmány, egy színdarab, amit a Élet Erő képes fenntartani ideig-óráig a halál ellenében.
A DMT élménye pedig, hogy az emberi életünk csak egy halállal végződő aprócska véges kivonat, abból amit a mögöttes élet valóban jelenthet.
Hol az igazság?
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
estimese2019. március 26. 18:11
 
 
GYERE VELÜNK állapot ismerős, kik azok akik hívnak, hogy ébredj fel? Ezt sokan megtapasztalják. A közlésnek van nyelvezete? Milyen nyelv az? Mit jelent az, hogy gyeplészkedtek? Mert ennek pl a hangzása magyarra hasonlít. Odaátról ahhoz volt köze, hogy itt vesztegelünk. Ha szót elemzem, a szó töve gyep, ami földhöz ragadt, gyeplő irányítást fejez ki, gyeplészkedtek- hogy ide ragadtunk és irányít valami? ... Érdekes lenne más kultúrkörbe ragadt egyének ilyen irányú tapasztalatát is megvizsgálni.
Ha egy alkohol függő mindennapjai a szesz körül forog, tágabb értelemben az életfüggők mindennapjai is az életről szólnak. Amitől nehéz szabadulni. Mert egy függőség sokaknak egy sóvárgó küzdelem.
Mikor kisgyerek testéből érzékeltük ezt a környezetet, akkor megtanították nekünk, hogy kisfiúk vagy kislányok vagyunk. Kisgyerekként ez nem érdekelt senkit, egy bizonyos pontig. És itt jön azonosulás csapdája, mert már ilyen korán lekötik a tudat figyelmét... Hasonló dolgokról hosszan lehetne írni...
Mivel a salvia megmutatja, hogy a világ több, mint ahogy a hétköznapi polgár felfogni képes, sőt körbeveszi ezt létformát, azon is túl van, akkor az a tudatállapot sokkal hogy inteligensebb mint a halandó öntudatlanság.
Lényegében életfogytig vagyunk itt, amíg tönkre nem megy a test annyira, hogy képtelen legyen működni. És ne feledjük, hogy utána is vagyunk. De nem itt, mert ez itt akkor nem számít.
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
ppnqdd2019. március 26. 01:33
 
 
The reality we happen to be in, regardless of where it lies on the continuum, is not a prison, not unless we choose to see it that way. And if you choose to view reality as a prison, then it’s reasonable to view “salvia reality” as a prison with respect to the deeper reality containing it, and so on.

A valóság, ami jutott nekünk, tekintett nélkül arra, hogy a (tér-idő)kontinuum-on hol fekszik, nem egy börtön, hacsak mi nem úgy akarjuk látni. És ha úgy döntesz, hogy a valóságot börtönként értékeled, akkor illene a "salvia valóságot" is börtönnek hívnod tekintettel a még mélyebb valóságra, ami azt tartalmazza, és így tovább.

“Reality” is something we define, not something that is. When conscious experiences satisfy the definition, then we call the abstraction created by mind “real”. When conscious experiences fail to satisfy the definition, we call the abstraction created by mind “illusion”.

A valóság valami, amit mi definiálunk, nem valami ami csak úgy magában az. Ha az érzékelésünk (valóság)élménye kielégíti a definíciót, akkor az agyunk által kreált absztrakciót "valóságnak" hívjuk. Ha az érzékelt dolgok nem teljesítik a definíciót, akkor az agyunk által kreált absztrakciót illúziónak hívjuk.
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
ppnqdd2019. március 26. 01:30
 
 
Olvasgattam külföldi oldalakon a Salvia valóságáról és azt vettem észte, hogy mint ahogy az élményeknél is, itt is általában kétféle szélsőség található meg: az a személyiség aki teljesen elutasít bármiféle koherenciát a mi valóságunkkal és kizárólag narkós tripként kezeli, és az, aki szerint az univerzumunk egy mátrix és átverés áldozatai vagyunk az életünkkel.
Ráleltem viszont egy ritka, tudományosabb hozzászólásra, ami szerintem megér egy ide bemásolást.

Szerző: gibran2, fórum: https://www.dmt-nexus.me

As time passes, it matters less and less to me to know what is real and what is illusion. It seems that reality, like many things in nature, is relative.

Ahogy telik az idő egyre kevésbé és kevésbé számít számomra, hogy mi a valóság és mi az illúzió. Úgy tűnik, hogy a valóság is, mint oly sok dolog a természetben, relatív.

An illusion is real to a perceiver within the illusion. In that sense, our everyday reality is as real as it gets. Maybe there is a deeper “salvia reality” or “DMT reality” which “surrounds” our reality. You suggest that when perceiving reality from the relative position of “salvia reality”, our everyday reality dissolves into illusion. This may be the case, or maybe not.

Egy illúzió valóság a megélője számára az adott illúzión belül. Ebben az értelemben a mi hétköznapi valóságunk annyira valós, amennyire csak lehet. Talán létezik egy mélyebb "salvia valóság" vagy "DMT valóság", ami körbeveszi a mi valóságunkat. Azt állítod, hogy amikor a (hétköznapi) valóságunkat szemléled a salvia valóság relatív nézőpontjából, akkor a mi valóságunk illúzióban oldódik fel. Talán ez az igazság, talán nem.

But why stop there? Why assume that “salvia reality” is an ultimate reality? It may itself be contained in a larger reality, and relative to a perceiver in that reality, everything in “salvia reality” (and our everyday reality) is illusion. Maybe there is no end to these “nested realities”.

De miért álljunk meg itt? Miért feltételezzük, hogy a "salvia valóság" a mindenek felett álló valóság? Talán ő maga is egy még nagyobb valóság része és az észlelő számára relatív abban a (nagyobb) valóságban. Talán nincs is végük ezeknek az "egymásba ágyazott valóságoknak".

Our dreams are contained in the reality that is everyday life, which may be contained in the reality that is “salviaspace”, which may be contained in a higher reality, which may be contained in a higher reality, etc., without end.

Az álmaink a mindennapi valóságunkon belül vannak, amit talán a "salviaspace" valóság tartalmaz, ami lehet egy még magasabb szintű valóság része, ami lehet egy még magasabb szintű valóság része, így tovább, vég nélkül.

It’s all illusion from the outside, and real from the inside. That’s just the nature of things.

Kívülről illúzió, belül valóság. Ez a dolgok természete.

 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
ppnqdd2019. március 24. 21:40
 
 
A totális egyedüllét kérdésén én is gondolkodtam, de ha a Salvia igazsága az abszolút igazság (nem hiszem), akkor ez nem releváns, mivel te is és én is csak a kollektív tudat illúziói vagyunk :D. Ez amúgy annyira relatív: miért számítana nekünk, hogy egy isteni szinten mi számít illúziónak? Nekem pont ezért is sok kicsit a Salvia (olvasás alapján is), mert azt sugallja, hogy függetlenné kell válnod és egy szintre kerülnöd a teremtővel/álom hozóval. Biztos jó lenne ez nekünk? Nem lehet, hogy ez egy szolgáltatás, ami mentesíti valameddig a végtelen fájdalmának folyamatos nyomása alól a lelket és mi kértük? Sok itt a kérdés.
Persze ez az egész csak ilyen játék a feltételezésekkel.
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
estimese2019. március 23. 23:11
 
 
Lehet igazad van. Volt hogy megkérdőjeleztem a salviat. Volt, hogy azt mondtam hülyeség... Ma megkérdőjelezem ezt az emberi társadalmat, sokszor felteszem a kérdést, hogy álmodom-e? Nehéz benne lenni az emberek őrületében, ami ma zajlik. Hová fejlődik a világ? Egy zsákutca lesz az egész? Mi lesz az önzés következménye?
Talán jobb lett volna a törzsi életformánál maradni? Az természetesebb. Ott az egyensúly a természettel. Az utolsó megmaradt törzsek a dzsungelek mélyén még átélhetnek némi szabadságot, amíg meg nem térítik őket...
Lehet a salvia egy kapaszkodó, amiben nem kell hinni, hanem elég megtapasztalni. Az ember formája lenyűgöző, leírhatatlan az a pozitív érzelmi áradat, szeretet, megértés, stb. De ha van tovább, akkor miért ne. Kár egy helyen leragadni. Ki akar az örökkévalóságig a menyországban kuksolni? A testem egy közlekedési eszköz. Sejtek halmaza. Valamiért össze vagyok kapcsolódva vele, talán én hoztam létre, talán én álmodom ezt a világot is. És talán mikor itt neked írok, akkor valójában magammal írok. Mert Jézus is mondott talán olyasvalamit, hogy én te benned, te énbennem. És van a salvia, amivel emlékeztetem magam, hogy én vagyok, és mielőtt itt megjentem, már voltam is. Miért ismerős minden, mikor innen felébredek? Miért van, hogy odaátról ami itt van nem számít? Nincs mit elveszíteni. Lehet sok kérdése személyemnek, de lényemnek nem számítanak semmit.
Mondjuk érdekes lehet, hogy akit állatok nevelnetek fel, az milyen nyelven gondolkodik? Azt az illetőt is megszálták a gondolatlények, hogy leszívják tudatosságát? Hogy eltereljék figyelmét a valóságról????

 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
ppnqdd2019. március 23. 21:45
 
 
estimese, van egy kis álmodozó vizionálás abban amit írsz. Elvileg most pont a tiszta, csupaszra vetkőzött valóságot keressük, ahhoz pedig objektivitás kell. Én azt érzem, hogy nincs abszolút, nincs bennragadás, van jó videojáték is és van jó videojátékon kívüli élet is.
Szerintem rohadt nagy kérdés a Salvia élmények minőségi besorolása, te tapasztaltabb vagy, én viszont tiszta fejjel elemezgetek és az a megérzésem (persze nem tudom biztosra), hogy ebben a témában nincs jó vagy rossz, inkább erő és ellenerő, fekete és fehér, jin és jang.
A salvia élményt nem szabad túlértékelni, mint ahogy az életet sem: erre pont a Salvia figyelmeztet és pont ez az, ami értékes a mondanivalójában. Az emberi elme az, ami mindig jelentést keres, jobb akar lenni, többet akar tudni másoknál, stb. Inkább csak élvezni érdemes az élményeket, ha tudod (becsüllek ezért) és levonni belőle a tanulságot: nem vagy mindenható és az élet véges.
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
estimese2019. március 23. 21:12
 
 
A salviaval voltam olyan helyen, más emberként, más kultúrában, valászínüleg időrendben korábban, ahol érzékeltem a környezetet, és még emberek is voltak a környezetemben. Az evilági emberi érzékelés megvolt. Belecsöppentem egy helyzetbe... Akár egy időutazás a múltba. Mondjuk mostanában sokszor van, hogy valamiről, akár egy poros földútról jön egy emlékkép, hogy hasonlót akár évezredekkel korábban érzékeltem hasonló poros úton. A nyelv amit használunk, az meg rámutat egy nyílásra, egy lyukra, [luk, lik, lék] és az em[ber] is csak egy em[lék]. Mint ahogy tűz is csak egy cselekvést jelöl, hogy egy tű-vel ami lehetett fából, az illető tesz valamit, mint akár fő[z], fű[z], stb... Ha valami az eszünkbe jut, bármi, akkor valószínüleg az lehet egy korábbi tapasztalás. Mert az ember nevű élőlényen keresztül érzékel a lény.
A salvia, vagy hasonlók, olyan szerek amik képesek kikapcsolni bizonyos dolgokat az ember nevű biológiai gépezetben. Pl, valaki annyira beleéli magát egy PC játékba, hogy azonosul a figurával, és csak akkor ébred rá emberi mivoltára, ha valaki kikapcsolha a kijelzőt. Ugyan ez a gond, hogy azonosulunk az emberi testel, és így estünk csapdába. Vagy időben felébredsz, vagy elfogy az erőd(meghalsz) és benragadsz a burokban :-)
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
ppnqdd2019. március 22. 19:38
 
 
[off]
A félreértések elkerülése végett hozzátenném, hogy a DATURA nagyon VESZÉLYES, míg mondjuk a peyote és a salvia csak max mentális sérüléseket okoz (általában).
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
ppnqdd2019. március 22. 19:31
 
 
[off]
estimese, beleolvastam a Don Juan tanításaiba, már tökre kezdett magával ragadni, amikor is odaértem a peyote élményhez és totál megtorpantam. Ez a leírás teljesen olyan (én így érzem), mintha egy olyan ember fogalmazta volna, aki sosem próbált meszkalint, vagy ha igen, akkor nem jól emlékszik rá. Vannak dolgok, amikben engem nehéz átverni :).
Utánaolvastam és van egy összefoglaló, hogy az élmények időpontjában általában a könyvtárban olvasgatott.

Kizárt dolognak tartom, hogy valaki meszkalinon konkrét tárgyakat vagy élőlényeket hallucináljon. Sőt alagút sincs, meg fény az alagút végén. Az a salvia & egyéb disszociatívok. Konkrét dolgok meg mondjuk még a daturán. Színek, fények, hangok, mozgások, nagyon erős érzések, lebegés, hullámzás, asszociációs tévesztések vannak, de egy kutya random megjelenése az elég ritka. Mint ahogy az is ritka, hogy koherensen hallucinálsz látványbeli és tapintásbeli dolgokat. Szóval, hogy megjelenik valami és az kezed odatéve érzed is, hogy ottvan.
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
estimese2019. március 21. 19:26
 
 
Üdv

A salviaról egy cimborám mesélt először, addig nem is tudtam, hogy van ilyen is. Ezután rendeltem egy 20x kivonatot, majd 40x kivonatot. Érdekes volt a csavarodás, de úgy álltam hozzá, hogy nincs mitől félnem, nem is vártam el semmit. Elképesztő volt anyumnak mikor meséltem koragyerekkoromról, egyszerűen neki durva volt, hogy hogy lehet emlékezni kb 1éves korból valamire. Vannak emlékképek korábbi történésekről... Majd jött a minden egy... Évekkel később kolléggákkal beszélgettünk, meséltem salviáról. Mire valaki megjegyezte, hogy olyan mint amit Castaneda leírt. Eddig a pontig nem tudtam erről az ürgéről sem, majd ez után el kezdtem olvasni, ami nagyon érdekes volt.... Egyszerűen salvia egy olyan növény ami azt adta, hogy egy szép napon itt becsukom a szemem, és máshol kinyitom, ha akarom, ha beszippant a világ.... ;-)
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
ppnqdd2019. március 21. 13:54
 
 
Sziasztok!

Kicsit megint továbbgondoltam a dolgot, de szerintem hasznos lehet, ezért leírom.

Nekem úgy tűnik, hogy az agy vagy a tudat két nagyon fontos alapvető funkciója, egyfajta alap utasításkészletként az absztrakció és az asszociáció. Hogy érthető legyen: az asszociáció, amikor dolgok egymáshoz kapcsolásával, viszonyrendszerével gyak. felépítesz valamit, az absztrakció ezzel kicsit ellentétes, mondhatni ez alakítja ki magát a dolgot, amit csak egyszerűen kijelentesz és onnantól kezdve minden kérdés nélkül létezik, nem vizsgálod, hogyan épül fel, vannak-e a belsejében asszociációk, elfogadod önmagában.

Nekem úgy tűnik, hogy a Salvia az agy absztrakciós funkcióját cseszegeti meg nagyon erősen. Ennek hatására gyakorlatilag páros lábbal rúgja ki a lelked vagy tudatod a megszokott létformádból, az életedből és elveszítesz minden megszokott asszociációt.

A Salvia trippeknél gyakori, általános élmény az élet, a teremtés erős kritizálása, illúzió jellegűnek beállítása és az alárendeltséged hangsúlyozása. Ezt valószínűleg az absztrakcióval éri el, amikor is elvesztesz minden életbeli kapcsolatot és az egész itteni létet egyfajta fabrikációként éled meg és a teremtés kívülről látod, elrugaszkodva.

Sokan abszolútnak, a dolgok igazi arcaként értelmezik ezeket a jelenségeket. Ez már filozófia, de én ezzel nem értek egyet. A Salvia szerintem nem az abszolút valóságot mutatja, hanem egy véleményt a teremtés ellen. Ha létezik lélekvándorlás, akkor talán egy döntési lehetőség ez a választás.

Spirituális megvilágítás, a keresztény kultúra alapján:
Isten és a teremtés a legszentebb dolog, ezért a zsálya gyak. olyan, mintha 10 percre kölcsönadnád a lelked az ördögnek. Megmutatja, milyen a lét Isten nélkül. Gyak. a pokolt ajánlja fel.

Spirituális megvilágítás a buddhista kultúra alapján
Mivel az élet, a múlandósága miatt, az ember összes bánatának forrása, ezért jobb a lélek igazi természetére a végtelen jellegre koncentrálni. A zsálya ebbe ad egyfajta betekintőt. Az, hogy a DMT által mutatott asszociatív végtelen, vagy a Salvia által mutatott disszociatív végtelen a jó erre, nem tudni.

Racionális (az élethez tudományosan ragaszkodó, spiritualitást elvető nézőpont):
Az agy hosszú-hosszú evolúciós fejlődésen ment keresztül és főleg az embernél iszonyatosan összetetté, bonyolulttá vált, emiatt félelmetes dolgokra képes. Ebből következően a Salvia trip, mint ahogy a DMT trip is csak egy-egy nagyon erős őrületszerű hallucináció, amelynek során a fent említett absztraháló vagy asszociáló rendszer működik túl, amely az élettől elrugaszkodott alternatív élmények megélését eredményezi. Ezekre utólag emberi válaszokat keresünk/adunk és általánosítani próbálunk.
Probléma az elmélettel: nem ad választ a halál és az EGO kérdésére.
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
psychedelic99992019. március 19. 16:28
 
 
Na most a szokványos hallucinogének (pl. dmt) is kb. egy erőltetett "megvilágosodást" okoznak. A használó "egója" lebomlik, és tapasztalja az "ürességet" aminek következtében utána beáll az a jelenleg elképzelhetetlen tudatállapot. Ez egy szép folyamat, kb mintha egy pár év meditáció koncentrált hatását érezné be valaki ~ ha akarja - ha nem. De mivel bevette a szert hát akarja :)

A salviától nincs ilyen folyamat! Az van hogy nagyobb dózisnál kb van egy testen kívüli élmény. Ezt viszont nem lehet visszahozni, vagy hová tenni.., mert ez is csak egy puszta tapasztalássá válik. Persze kérdéses hogy akkor mi tapasztalja, ha emlékek szintjén marad belőle valami :) De attól szerintem az is lehet simán, hogy ott is megvan ez a találkozás az "ürességgel" és a személytelen intelligenciával ~ csak nincs semmi következménye. Egyszerűen ahogy visszatér a használó a fizikai testbe.., szinte azonnal teljesen felveszi az "egó" nézőpontját is. Vagyis csak egy élmény marad, és más "hozadéka" lesz mint pl a klasszikus hallucinogéneknek.

De ez csak most egy egyéni gondolatfuttatás volt részemről.. Nem kell komolyan venni :)
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
ppnqdd2019. március 19. 11:40
 
 
Sziasztok, rengeteg DMT és Salvia élmény elolvasása után, itt van némi narkós tudatállapotokból eredő találgatásos következtetések:

1. A tudat relatív, az életbeli tudat csak egy a sok közül.
2. Józanul is belátható, hogy kiszolgáltatottak vagyunk az érzékelésünknek.
3. Perspektívaváltással az érzékelésünk felfogható egy külön "dimenzióként".
4. Az emberi tudatállapotból több irányba is el lehet mozdulni, meditációkkal, megfigyeléssel, vagy szerekkel.
5. Két fontos szélsőség: az érzékelésünkkel (az univerzális tudattal) való totális egybeolvadás (DMT?) és az erről való teljes lemondás, függetlenség, kiszakadás (Salvia?)
6. Ez már erős spekuláció: a lélek a két állapot között (totális EGO - EGO feladása) szabadon mozogat, dönthet
7. Lássuk be, hogy az életbelitől eltérő tudatállapotok megélésére úgy is tekinthetünk, hogy csak szétnarkóztunk az agyunkat, ezt a lehetőséget is érdemes mindig szem előtt tartani.
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
estimese2019. február 22. 19:27
 
 
Mennyi ember volt 30 000 évre visszamenőleg?
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
estimese2019. február 22. 19:24
 
 
A meglévőt, kár ketté osztani. Inkább egy-é tenni. Mennyi élő egyedtől származol 40 nemzedékkel ezelőt? A válasz 1 099 511 627 776. Akár fraktál is lehetne. A mi sejtjeink az ők továbbfejlesztet változata. 40nemzedék, emberöltővel is számolva -1000év.
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
estimese2019. február 22. 19:17
 
 
Az életet, szemszögből nézve, úgy vagyok vele, hogy amikor valami megtörténik az a valóság. Legyen az bármi, mert ami számomra számít, az éppen most, lehet akár az óperenciás tenger is. Ebben a pillanatban is csak ez van, pont
Amúgy van valami abban is, amit írtál.
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
ppnqdd2019. február 22. 14:14
 
 
szomat már, miért nincs egy <pre> tag?

|-------------------X--------------------|
absztrakt_____ élet_______ asszociációk
fogalmak________________ kapcsolatok

anti Isten(?)________________Isten(?)

Salvia_______________________DMT(?)
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
ppnqdd2019. február 22. 14:11
 
 
|-------------------X--------------------|
absztrakt élet asszociációk
fogalmak kapcsolatok

anti Isten(?) Isten(?)
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
ppnqdd2019. február 22. 13:55
 
 
Az előző írásom enyhén tldr.
Beugrott egy sokkal értékesebb gondolat a témában, leírom.

Szerintem a salvia nem ego loss élmény, pont ellenkezőleg, ego élmény. Ez a disszociatív jellegéből is adódik. Sokan azt hiszik, hogy azért, mert elveszted az előző éned, már ego loss történik. Szerintem rohadtul nem. Az ego loss nem az éned örökre börtönbe zárt élménye, hanem az ego feloldódása a környezetében. Ez utóbbit szerintem a klasszikus pszichedelikumok adják, amik kicsit sarkítva asszociatívak.
Szóval végső soron ez egy sarkítás, de nagyon érdekes sarkítás, mert megláthatod a létezésed egy fontos komponensét.

Az pedig, hogy az ego álmodik, vagy pedig az álom képes egy ego képzet kialakítására, vagy a kettő között, filozófia kérdése.
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
ppnqdd2019. február 20. 18:52
 
 
estimese, és honnan tudod, hogy nem megbomlottál a cucctól? Honnan tudod, hogy pont nem a salvia basz át egy durva ferdítéssel, mert azt akarja az adott pillanatban, hogy rosszul érezd magad? Mi a valóság? Az általunk ismert valóság volt előbb, vagy az érzékelésünk illúziója? És ha a kettő együtt? Mi van, ha a salvia valósága és az álomhozó valósága egy természetes egyensúlyt tart az életben és téged abból billent ki a salvia?
Mi a küzdelem célja? Kiszakítani a mostani érzékelésed komponenseinek felét és ráébredni a semmire? Mit nyersz ezzel, kitüntetést a salvia droidoktól? Van egyáltalán bármi abszolút végcél?
A salvia a fizikai valóságunk képzelt voltát mutatja meg, vagy a fizikai valóság abszolút valamilyen szinten és az agyunk érzékeléséből űz gúnyt?
Ha egyedül lebegek a kozmoszban, akkor miért beszélgetek veled? Miért beszélgetsz velem?Magammal beszélgetek? Abban a disszociatív állapotban az a végső elem egyáltalán én vagyok? A lelkem? Valami univerzális tudat? Ha én magam is álom vagyok, akkor mennyire mondható, hogy az embertársaimmal való kommunikáció rendben van? Én is illúzió vagyok, ők is azok, az egy szint, nem?
Az álomhozó óriás (Isten??) világa mennyire mondható a mi szintünkön fabrikáltnak? Lényeges ez egyáltalán?
A materializmus eredendően rossz? Egy végtelen káoszhoz képes miben rosszabb egy absztrakt rend?
Ha mindenki egyedül van, vagyis, bocsánat, én vagyok csak egyedül, akkor miért látnak több salvia látomásban is ugyanolyan kínlódó lelkeket? Meg olyat, hogy repkednek a lelkek a föld felé (születés?).

Nem lehet, hogy a dmt/salvia trip során nem magunkat látjuk, hanem a lelkünk, az elménk isten/anti-isten tudatát? Számít nekünk az ő valósága?

Miért írja a hinduizmus, hogy a születés az isteneknek tetsző állapot? Miért van a buddhizmusnál is egy ilyen út? A zsidó vallás miért teljesen materialista (tudom, az hülyeség, tudom).

Fő kérdés: ha mindent képzelünk, akkor a salviát, az agyunkat is képzeljük. Egy képzelt testbe bejuttatva egy képzelt szert, szertefoszlik a képzelet, de ennek elmúlásával visszatérünk a képzeletbe. Ezt miért nem akadályozza meg az álomhozó óriás? Hát az egész képzeletet ő teremtette.

Nem filozófia ez inkább ezen a szinten, mint tudomány?
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
estimese2019. február 20. 16:06
 
 
Tapasztalatom szerint a salvia inkább add elég erőt, hogy lényünk felébredjen innen. Egy balra csavaró erővel letépi mindazt, ami nem vagyok. Leszaggassa lényünkről azt a sok azonosulást, korábbról is. Lényem magáhoztér a kábulatból, ami ebben a burokban csapdába ejtett. A csapda az azonosulás, a testel, világgal. Ez mind a burok része. Ha egyszer belenézel nincs menekvés, és itt ragadsz. És nincs elég erőd, hogy magadhoz térj. Nem tudsz róla, hogy itt vagy. Ezt számomra csak a salvia mutatta meg. Mint, ahogy megmutattatta a sötét végtelen tenger körülölelő szárnyait is. Ha van elég erőd, akkor ezen is túljuthatsz a szabadság felé.... ahol minden egy.
(De, hogy ne legyek egyedül, ezért teremtettem ezt)
Tovább nem tudom, erőt kell gyűjteni emberi testbe zárva ;-)
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
ppnqdd2019. február 20. 02:55
 
 
*Durván agyleolvasztó részletek, csak akkor olvasd el, ha laza tudsz lenni!*

*EGYÉBKÉNT NEM JAVASLOM A SALVIA FOGYASZTÁSÁT, FŐLEG NEM ELEMZŐ AGYÚ SMARTGUY-OKNAK*

gombasz, tetszik, amit írtál, de a teremtő mellett ott van annak ellentéte is.
Most megint elolvastam egy csomó salvia tripet, mert megmozgattak kicsit (a kipróbálását sosem tervezem) és azt érzem, hogy az emberek szinte mindig olyan tipikus emberes végkövetkeztetéseket vonnak le belőle. Az ember szereti a döntést: vagy tökéletesen valódi az életünk és ez az alfája és omegája a létezésünknek, vagy mint ahogy a salvia is írja egy nagy hazugság az egész és egy brutális mesterkélt átverés áldozatai vagyunk.

Nekem erről mindig a Jin Jang ábra ugrik be, ami azt fejezi ki, hogy a világban két ellentétes erő feszül egymásnak és a kiegyenlítésre törekednek. Tehát nincs abszolút igazság, nincs emberi felfogással elfogadható igazság, folyamatos változásban van minden.

Kívülről nézve a Salvia a leghorrorisztikusabb paranoid skizofrén állapotot teremti meg, aminek hatására minden megkérdőjeleződik, amihez az ember valaha is ragaszkodott. Valószínűleg nem véletlen, ez a növény védelmi mechanizmusa, ez a dolga, persze mi még sokkal jobban felerősítjük a kivonatok elszívásával. Persze ez még nem jelenti azt, hogy nem érdekes, amit az elme, vagy akár a lélek produkál a hatása alatt, de azért nálam felmerül a torzítás esélye :).

Ha beleviszek egy kis keresztény/zsidó mitológiát, mondjuk azt, hogy a világunkat Isten teremtette. Nekem a Salviánál az az érzésem, hogy a trip egy vélemény az anti-Istentől (direkt nem használok minőség kifejezést).
A teremtő gonoszként jelenik meg, minden tette arra irányul, hogy gúnyt űzzön személyesen belőled, az egész világ egy mesterien fabrikált illúzió. (Ez ugye innen nézve maga a legbrutálisabb skizofrénia) A valóság ezzel szemben egy iszonyatos soha véget nem érő, disszociatív sikoly a semmiben. Totális káosz, totális értelmetlenség mindenütt. Iszonyú fájdalom.
Lehet kicsit túlfilozofálom, de nekem gyanús ez az aránytalan rosszindulat. Ha a valóság tényleg az a szenvedés, amit a salvia mutat, akkor miért rossz "szolgáltatás" Istentől az, amit kapunk életként? Mi az átverés abban, ha valaki enyhíteni akarja a szenvedésed? Persze ebben sem hiszek, csak agyaskodni próbálok a legrosszabból kiindulva.

Egyébként meg viccesnek tartom, ahogy az emberek olyan kozmikus összefüggéseket próbálnak felfogni, amire képtelen az emberi agy. Lehet illúzió az egész életünk, de mi van, ha Isten álma sokkal valóságosabb számunkra bárminél. Mi egyáltalán az, ami a nyughatatlan ember számára megfelelő válasz lenne? Szerintem nem létezik ilyen. Ha lenne, akkor amögé is benéznénk, ez a természet rendje.
Ha a gomba, a dmt-n, az lsd trippekben találunk érdekes misztikusságot, kellemességet, isteni spiritualitást, akkor legyintünk, nekünk ez nem elég mindfuck, szívjunk 200x-os salvia kivonatot.
Tipikus emberi dolog, le van írva a Bibliában.

"és kívánatos is az a fa, mert okossá tesz: szakított hát a gyümölcséből, és evett. Adott a vele levő férjének is, és ő is evett. Ekkor megnyílt mindkettőjük szeme, és észrevették, hogy meztelenek."

" Azután ezt mondta az Úristen: Íme, az ember olyan lett, mint miközülünk egy: tudja, mi a jó, és mi a rossz. "


A SALVIA trippet alapvetően nem javaslom senkinek, ha viszont mégis kell valakinek, akkor olyannak, aki bármit totálba tud szarni. "Szóval ez a hahaha, bro, trippöltem, szétesett a világ" téma.
Ha alapból is túlelemző, introvertált esetleg depis egyén vagy, rohadtul nem fog hozzátenni a dolgaidhoz.
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
estimese2019. január 29. 21:56
 
 
Volt valakinek szerencséje salvinorinA-hoz. Orrba szippantva mennyire hatásos?
Amúgy a levelek elfüstölésénél hány % ég el(semmisül meg)?
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
gombasz2018. július 30. 15:03
 
 
Ki mondta hogy a Dmt meg a gomba az kellemesebb vagy másabb mint a salvia? Én nem emlékszem ilyenre , de így utólag azért kötelességünk különbséget tenni köztük , mert azért a psylocibin meg a salvinorin nem igazán említhető egy lapon , legalább is szerintem.
Az Istenes dologra reagálva pedig en úgy gondolom hogy minden ember egy kis isten . Amint fent úgy lent , amint lent úgy fent . Nézzük csak meg a természetet . A fa struktúra a legjobb példa erre. Veszel egy fat, kivalasztasz egy adott részt és az felnagyitva megegyezik az egész fa rendszerével. Magyarul mindenkiben ott van az isteni rész amivel teremthet illetve pusztithat is.
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
ppnqdd2018. július 30. 13:21
 
 
Az ember fantáziája, az ember isteni komponense nem ismer határokat, szerintem ezzel bárki egyetért. Ha meditációval, szerekkel, spirituális dolgokkal felpörgeted, akkor ez a végtelen fantázia átveszi az uralmat és világot kezd teremteni. Ha nagyon felpörgeted, akkor annyira elkezd világot teremteni számodra, hogy azt is képes elhinni, hogy ő maga az isten, hiszen ha valami teremteni képes, az isten, nem? Nekem itt kapcsol be valami vészcsengő, hogy ezt inkább nem kéne túlfeszegetni.
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
ppnqdd2018. július 30. 13:09
 
 
gombasz, nem lételemem a vitatkozás, de ha azért tartjuk magunkat ahhoz a kiindulóponthoz, amit most élünk, látunk érzünk, az agyunk alapállapotában, akkor a salvia egy rohadt erős tudatmódosító.
Na most érdemes leszögezni, hogy az igazságról fogalmunk sincs és valószínűleg soha nem is lesz, szerencsére.

Na most innen nézve a zsálya hatóanyaga, ha jól emlékszem az ópiát receptorok antagonistája és valamelyik d dopamin receptor erős, szelektív agonistája. A hatás, amit létrehoz, ebből érezhető, hogy maga a brutális, izolált félelem, gyakorlatilag kinyomtatja az idegrendszerednek a félelem komponensét.
Ha úgy nézzük, hogy az emberi agy, a képzelet egyfajta kozmikus, istentől származó vonásunk, valószínűleg láthatjuk a szerrel a félelem ösztönének ősi állapotát. Inkább egyfajta időutazásnak gondolnám a múltba, vagy egy totális disszociatív állapotba inkább, mint a valóság tiszta látásának.

A valóság megkérdőjeleződésénél az alternatív valóság témájánál azért az a kérdés is felmerül, hogy salvián miért egy ilyen fajta dolgot látsz, dmt-n vagy gombán miért egy kellemesebb fajta, színes végtelent?

Továbbá miért próbálunk valóságot keresni izolált agybaszogatással, mivel a valóság sosem izolált? Hol az ősi nyugalom, az ősi szeretet, a totális empátia, a mindenbe beleszarás állapota? Az a baj, hogy ha ezeket a komponenseket is bedobjuk a zsákba, újra a földön vagyunk.

Nem mondom, hogy az arra alkalmasaknak nem lehet hasznos a félelem komponensébe való betekintés, de a legtöbb embernél simán tartós megborulást okozhat.

További érdekes kérdés amúgy, hogy miért kell a fizikai testedbe bejuttatnod valami különleges dolgot, hogy kiláss egy illúzióból? Ez kicsit paradoxon. Persze tudom, egy fizikai valóságot is el lehet képzelni, csak nemtom, ott miért működik egy fizikai szétbaszó, miért nem védekezik ellene az illúzió?

Továbbá miért kell az embernek mindig megtalálnia a legrosszabb lehetséges dolgot, ami létezik? Ez valami kényszeres elbaszottság :D

 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
gombasz2018. július 30. 12:34
 
 
Ezekkel a dolgokkal nagyon sokat lehet veszteni , de viszont nyerni sokkal többet lehet. Mindenki a maga erejéhez mérten nyer vagy veszít vele. Ilyen egyszeru.
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
ppnqdd2018. július 30. 00:47
 
 
Erre ezt tudom mondani :)
És ezek egy narkós szavai, aki megélte ezeket.

"Mind túlélésre vagyunk berendezkedve. Elfogyott a hatvanas évek üzemanyaga. Ez volt a végzetes repedés Tim Leary kísérletén. Felráztuk Amerikát az öntudat robbanását terjesztve, anélkül, hogy törődtünk volna a valóság húskampójával, ami azokra várt, akik túl komolyan vették a gurut. A sok szánalmas mohó narkomániást, aki azt hitte, hogy békét és megértést tud venni egy háromdolláros cigivel. De amit vesztettek, az a mi veszteségünk is. Leary a guru magával vitte a sírba annak az életnek az illúzióját, amit megalkotott. Az állandó nyomorékok generációja, a bukott keresők, sose vették tudomásul, hogy tévedés a narkósok közösségének alapvető feltételezése. Az az elkeseredett elképzelés, hogy valaki, vagy legalább is valami erő vigyáz a fényre, az alagút végén."
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
gombasz2018. július 29. 21:12
 
 
Nekem erről most Castaneda könyvei jutnak eszembe.
Többek között szó van ezekben a tanitasokban a világról mind a mindennapi , konszenzusos valóságról, mind a módosult tudatallapotokban tapasztalható világról.
Mi is jön le ebből tanulsagkent?
Igazából mindenkiben megvan ez a fajta magasabb tudatallapot, tudatosság. Már szuletesunktol fogva bennünk van a lehetőség csak sajnos ezeket elnyomjuk a mindennapi gondjainkkal, szokásainkkal. Ez mondjuk a rendszer és a társadalom hibája is. Mindenkinek megvan a lehetősége hogy felemelkedjen a tudata és hogy már földi életében elerjen egy magasabb tudati szintet.
Ezt azonban csak nagyon kevesen teszik meg , miért ? A csorda szellem miatt, mindenki megy a többi után akkor is ha az jó , akkor is ha nem. Nagyon kevés olyan ember van aki túl tud lépni önmaga és a társadalom által kreált akadalyokon.
A különböző phszichedelikumok pont ebben nyujtanak segítséget. Olyan kapukat nyitnak meg melyeket maximum több évtizedes munkával , meditacioval, tudatos élettel érhetsz el .
Castaneda is arról ír hogy don Juan szerint a kulcs magunkban illetve az eletmodunkkal van. Elmondja hogy legfőbb gond a belső parbeszedunk.
Szerinte ebben rejlik a valódi megismerés kulcsa. Valóban gondoljunk csak bele mi van akkor ha az egész világ csak azért ilyen amilyen mert mi tudatos lelkek ilyennek krealjuk meg. Mi lenne ha a gondolkodásunkat , társadalmi beidegzodeseinket , patterneinket eldobnank és a valódi enunkkel , valodi egonkkal néznénk a világra.
A különböző keleti tanok is ezt akarják elérni a meditacioval illetve más módszerekkel .
Nem is csoda hogy a phszichedelikumok nagy része tiltólistán van a rendszer által. Mi lenne ha egyszerre mindenki felebredne a matrixbol és rajonnenk hogy valójában egész életünkben egy jeghegybe próbáljuk belevesni a nevünket és ha sikerül is mit érünk el ? Semmit.
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
ppnqdd2018. július 29. 10:15
 
 
Sziasztok!

Mostanában, valszeg a nyári meleg és a rossz alvásom miatt elég kellemetlen hangulattal küzdöm, gondolom mások is, a sok nyűglődés közben pedig előjött a halál gondolata, a halál gondolatáról a hinduizmusra és a buddhizmusra lendültem tovább, ahonnan jött a salvia trippek olvasgatása.

Biztos vagyok benne, hogy soha, de soha nem fogok tolni belőle, annyira bizarr, annyira sötét, annyira horrorisztikus, hogy az elemző agyam egy kis koffein segítségével még az élménybeszámolók alapján is rá tud pörögni, rendes fáj leállítani utána.

Most azoknak szeretnék írni egy ötletszerű felvetésről, akik nagyjából megélték, érzik a súlyát, a "valóságát" a zsálya tippeknek és esetleg kellemetlenül is érzik magukat az életben emiatt.
A mondandóm célja legyen:

Az elméletek valósága
Bárhogy is van a világ valóságossága, ugye a zsálya ezt kérdőjelezi meg , most nem akarom ezt részletesen leírni, tudja, aki olvassa.
Vegyük a klasszikus nézőpontját a kérdésnek. Az elménkben lévő szellemi komponensünket brutálisan aktiválja a hatóanyag, ami miatt a képzeletünk gyakorlatilag a végtelenségig száll, hogy azt megszemlélve általános érvényű megállapításokat tehessünk a létezésről.

Persze pontosan nem lehet tudni a működést, de a lényeg tényleg valami képzettágítás a bennünk élő ősi fantázia segítségével, az emberi viszonyítási pontot véve alapnak, egyfajta illúzió. Persze felvetődik a kérdés, hogy mi az illúzió és mi nem.
Szerintem azzal is egyetértenek a legtöbben, hogy ez a képzeletnek egy nagyon brutális, mély, távolra szálló változata.
És itt jön az indirekt bizonyítás.

Vajon a hétköznapokban is használjuk a képzeletünket hétköznapi feladatokra? Persze. Hasonlítható az intenzitása a salvia tripnél jelentkezőhöz? Koránt sem, több nagyságrendnyi különbség mutatkozik.
És mégis milyen gyakran hibáznak az elméleteink, az elképzeléseink, az eszméink ilyen bagatell dolgoknál, vegyünk egy elég jól kigondoltat: kommunizmus? Szinte mindig. A valóság állandóan felülírja, javítja, módosítja őket.

Na most ha ilyen egyszerű dolgoknál ilyen hibákat vét a szellemi voltunk, milyen hibákat véthet az olyan nagyságrendekkel komolyabb problémák megoldásánál, mint hogy mi a létezés?

Szerintem érdemes néha az okoskodó embernek hallgatnia a vallásokban leírt bölcsességekre: a világ olyan összetett, hogy az emberi elmével fel nem fogható megőrülés nélkül, emiatt érdemes a természetes korlátainkra hagyatkoznunk, esetleg csak finoman kitekintenünk abból, megérzés szinten.
Ugye, hogy a kis elcseszett életünkben is ezek a finom, megérzésszerű elméletek működnek legjobban, a beteg képzettársításokkal szemben?
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
Revemu2018. május 29. 00:53
 
 
0.05, pipába be, gyújtás, egy slukkra le, lent tartom sokáig (még tudnám, de kifújom, gondoltam ennyi már elég lesz) első gondolatom á ez kevés volt, nem fog hatni. 1 másodpercre rá:
megindul a hullámzás, idézem magam: "hűha, megint ugyan az a régi salviás érzés", gyors letettem a pipát az asztalra, amíg képes voltam rá :D
Következő pillanat, egy üregben vagyok benne, elég mélyen, valami elem vagyok benne, a lyuk tetején a szobámat látom, illetve egy fiú szobáját, aki nem én vagyok, de tudom, hogy mégis, csak nem tudom, hogy ki Ő.
Ekkor a sitterem elmesélése alapján annyit mondogattam, hogy "Szé..Szétnyílt...Sz...." ez előttem egy vízió volt, szétnyílt az egész világ, a tudatom kettéhasadt és darabokra tört. Olyan érzésem volt, mintha a testem hozzá lenne
csatolva egy nagyobb egész valamihez, az egész gerincem hozzá lenne nőve. Félig ültem az ágyamon, a hátam pedig a falnak támaszkodott, ez adhatta a "hozzánőtt" érzést. Próbáltam néha feljebb kelni, de olyankor a trip alatt azt éreztem,
hogy saját magam szakítom ki ebből a testből és mindig átalakulok, valami újabb része leszek, ez kellemetlen érzés volt.
Lent a lyuk legalján, az egom teljesen darabokra hullott, itt a tudatommal mozgattam a pár hozzám közel álló nagy darabot (ezek élő szerv szerű dolgoknak tűntek), erre picit átalakultunk, ugyanis mintha egy spirál alakú szerv része
lettem volna, mellettem fura entitás(ok) voltak, előttem szembe pedig mintha egy fogsorszerű szintén szervből hullottak volna ki a "fogak", mindegyiknek volt valami fura jelentése, amiket tudtam is, de az utolsó kihullott darabnál,
nem tudtam mondani, hogy mi az, az entitások pedig még mondogatták is nekem, hogy "De te tudod mi az" ezt persze nem magyar nyelven, de megértettem, viszont nem tudtam kinyögni. Ahogy mozgolódhattam, egyre feljebb kerültem a lyukban,
és már több dolgot sikerült kivenni a szobámból, viszont annyira elvesztettem az egóm, hogy nem tudtam, ki vagyok, mi a nevem, a múltam. Csak azt tudtam, hogy az a szoba ahol vagyok, amibe nőtt ez a lyuk, kijuthatnék, és az enyém
lehetne
(még szép mert az enyém is :D) de akkor ez kicsit ilyesztő volt, mert érzésre nagyon sok ideje annak az egésznek a része voltam már, picit az az érzésem támadt, hogy "ők" nem szeretnék, hogy "visszaalkuljak", maradjak csak velük
a helyemen, ahová tartozom. A sitterem egyszer lement vízért, mert kérhettem (bár ez nekem kimaradt), viszont amikor lement, mondta, hogy csak pár perc, és vége, ekkor már el tudtam szakadni kicsit a lyukból, tudtam, hogy vége lesz
hamarosan,
kezdett visszaépülni a tudatom, amit abban a pillanatban már meg is bántam, mert szivesen maradtam volna még ott kicsit ismerkedni az entitásokkal, ezért biztos, hogy lesz még találkozónk...
Utólag úgy érzem, mintha a saját testem lett volna a lyuk, a saját elmém, aminek a legmélyén voltunk az öreg Divinorumékkal. Meg kell jegyeznem, hogy a hang(ok), aki(k) beszélt(ek) hozzám, női entitások voltak, de most nem az a tipikus
salvia nő, mint pár régebbi utazásaimban. Sajnos kivenni nem nagyon tudtam, mert nagyon sok minden történt akkor, de érdekes volt, hogy annyira nem voltak ilyesztőek, mint régebben. Mintha támogattak volna, segíteni akartak volna
"megmaradni a helyemen"
Visszatéréskor az átmenetben, mikor már volt egy kis tudatom, a sitteremtől egy kicsit megilyedtem, úgy éreztem, mintha ő tudná, hogy most mi volt ez az egész :D Ami persze most már viccesen hangzik, de akkor fura volt, hogy teljesen
természetesen viselkedik :D Egy ideig nem is hittem el, hogy fogalma sincs semmiről, hol voltam és kikkel beszéltem :D
Ez volt életem egyik legjobb salviás élménye :)
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
Sel2018. május 2. 04:05
 
 
Köszönöm, így már értem.
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
estimese2018. április 30. 09:40
 
 
Internetes keresővel meglelheted a kulcsot. Gola kulcs, vagy dugó kulcs néven.
Hirtelen ezt a videót találtam: https://m.youtube.com/watch?v=JVQE6_1O-qg
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
Sel2018. április 29. 21:45
 
 
Még aznap elolvastam a válaszod, amikor írtad, de nem értettem. Gondoltam fáradt vagyok, vagy valami. Ma megint neki futottam és most se tiszta. Mi az a 15 góla kulcs. Meg az egész rendszer nem tiszta számomra. Van erről valami youtube videó?
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
estimese2018. április 22. 14:50
 
 
Én tovább ben tartom, vagyis ameddig bírom... Ha rögtön kifújod, lehet elmarad a lényeg...
Nekem bevált két PET palack. Az egyik nagyobb átmérőjű kell hogy legyen mint a másik. A nagyobbnak levágom a tetejét, a kissebb átmérőjűnek meg az alját. Úgy, hogy egymásba férjenek. Ezután az alsót feltöltöm vízzel, majd beleteszem a másik részt, aminek a kupakját leszedem. A palack nyílásába (ahol eredetileg a vizet iszom) oda bele fér egy 15 góla kulcs, aminek a belsejébe teszek egy fém szitát, vagy megcsinálom alufóliából is amit kilyuggatok. Ebbe rakom a levelet. Meggyújtom és a másik kezemmel húzom fel a levágott aljú palackot. Ez beszívja a füstöt. Csak nem húzom ki teljesen a vízből. Majd leveszem a 15 gola kulcsot. És betolom a füstöt... Sokszor elegendő egy levél... Ez módszer nekem legjobb a zöldnél is.
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
Sel2018. április 22. 10:34
 
 
Köszönöm! Hatása, vagy annak elmaradásáról valami ötleted van?
 

 
 
>>> Salvia Divinorum <<<
estimese2018. április 22. 10:10
 
 
A szórt fényt állítólag jobban szereti. Elég megfigyelni az élőhelyét, és minnél jobban ahhoz hasonlóvá tenni a környezetét.
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 4832)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!