DAATH

Ki eltörsz egy tárgyat, hogy megtudd, mi az, letértél a bölcsesség útjáról.

John Ronald Reuel Tolkien

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok

VEZÉRLŐPULT

Témakörök

Új hozzászólás


Regisztráció

Jelszócsere

Emailcsere


Legrégibbek

Előző tucat


Teljes lista


ADATOK

Kategória:

Gyakorlat


Létrehozó:

Én+te+ö=gén


Létrehozás ideje:

2004. március 13.


Utolsó hozzászólás:

2017. november 18.


NÉPSZERŰSÉG

Érdeklődés:

20455 letöltés
169 hozzászólás


KERESÉS

Mit:Hol:

anyagok
könyvtár
fórum
kapcsolatok


[Rendben][Törlés]Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Holotróp légzés

Én+te+ö=gén, 2004. március 13.

Mielőtt hozzászólnál vagy új témakört nyitnál, olvasd el a DAATH fórumának irányelveit!

 
169. Én+te+ö=gén2017. november 18. 14:39
 
 
A lélegzeten innen és túl: Holotrop Szimpózium
2017.december 1.
Expo Congress Hotel, Budapest

"Kedves Érdeklődő!
Örömmel hívunk a Holotrop Közösség (HolotropIC Hungary) hároméves fennállása alkalmából rendezett ünnepi miniszimpóziumunkra. A szimpózium tiszteletadás Stanislav Grof személye és felfedezései felé, illetve az általa kifejlesztett önismereti és gyógyító módszer, a holotrop légzés (Holotropic Breathwork™) bemutatása. Az előadások során olyan gyakorlati információkat is kapsz, melyek segítenek, hogy fejleszd jelenlétedet saját és a környezeted életében, és jobban támogasd magadat, szeretteidet, pácienseidet, klienseidet. Rendezvényünkre a laikusokat és a szakmabelieket (pszichológusokat, orvosokat, gyógyító-segítő hivatásúakat) egyaránt szeretettel várjuk."

Részvételi díj: regisztrációval: 2000 Ft, regisztráció nélkül: 3000 Ft
https://fb.com/events/1355057851286259
 

 
168. Én+te+ö=gén2017. január 20. 19:33
 
 
Dupla holotrop légzés műhely
2017.február 16-19.
Regina Mundi Monostor, Érd

Szeretettel hívunk 2017 első intenzív légzés műhelyére, mely négy holotrop légzést tartalmaz: kettőt mint 'légző' és kettőt mint ’ülő’. A műhelyt a könnyen megközelíthető, Budapest melletti, védett és természetközeli Regina Mundi Monostorban rendezzük. A csoportot a már jól ismert, hivatásos GTT facilitátorcsoport kíséri. A műhelyt angol és magyar nyelven tartjuk. A dupla légzéses, bentlakásos formátum a természet szépsége mellett a felkészülést, a légzés élményét és az integrációt egyaránt elmélyíti. Ha csatlakozol erre a kivételes eseményre, egy valódi, határokat meghaladó emberi közösségben élheted át először vagy újra az önfelfedezés gyógyító, teljesség felé vivő kalandját.
A műhelyen 20 hely van.
https://fb.com/events/216908965435575
 

 
167. universe2015. augusztus 6. 18:55
 
 
Sziasztok!

Van olyan szegedi aki be tudna vezetni a holotróp légzés rejtelmeibe? Van hololégző csoport Szegeden?
 

 
166. Én+te+ö=gén2015. március 22. 18:11
 
 
Holotrop Légzés Világnapi műhely

Mo.-n (Tata), neves külföldi facilitátorokkal!

"Április 18-án, a Holotrop Légzés Világnapján (Global Holotropic Breathwork Day) emberek csoportjai együtt lélegeznek szerte az egész bolygón az Amerikától Eurázsián át Ausztráliáig. Izgalommal készültünk erre az Európában Magyarországon megrendezendő eseményre. Ennek eredménye hazánkban az első bentlakásos műhely egy festői, természetközeli helyen, melyet egy nemzetközi facilitátorcsoport kísér, és ahová számos országból várunk résztvevőket."

https://www.facebook.com/events/447324452090358

Honlap: http://www.holotropic.hu
 

 
165. spirit2013. augusztus 17. 02:05
 
 
Facebook fanoknak: https://www.facebook.com/groups/transzlegzes/
Ma találtam.
 

 
164. Hortensia Stella2013. április 6. 12:12
 
 
stan grof magyarországon tart holotróp légzést
máj 11 gólyavár http://www.integralakademia.hu/aktualis/2013-04-05/stanislav-grof-latogatasa-budapesten
 

 
163. Evoix2010. május 31. 16:00
 
 
.... = tanfolyam (bocsi csak nemvolt kedvem kiírni , és elfelejtettem a végén kijavítani
 

 
162. Evoix2010. május 31. 15:54
 
 
kisregény a csend után:)
Évekkel ezelött halottam előszőr az asztrál légzésről , de sosem próbáltam ki mert nincs rá több 10 ezer forintom hogy elmenjek egy .... - ra.
Egyszer kipróbáltam motíváció nélkül , hogy mien is lehet a gyakorlatot végezni , és 5 percig intenzíven lélegeztem.A hatása rövid ideig fülcsengés , majd statikus zajt halottam a fejemben ami olyan volt mitha kintről jött volna a zaj , előszőr azthittem a gép zúg , ezenkívül lehültek a végtagjaim. Ebből látható is , hogy ez nem gyerekjátcma.
Telt múlt az idő , és alaposabban utánajártam a dolgok menetének és ma ki is próbáltam a légzéstechnikát.
Mostmár nem motíváció nélkül , lefeküdtem az ágyamra , és magamra húztam a takarót , hogy "ne faggyak meg". Lábak nem keresztben , minden ahogy kell... (kivéve hogy nem volt dobosom , és zeném se sajnos)
Néhány perc relakcáció , az elme lecsendesítése.
Elkezdtem a folyamatot , a végtagjaim nagyon lassan kezdtek hűlni , majd 18 perc múlva arra lettem figyelmes hogy a kezem a könyökömnél elkezd behajlani és a melkasomon pihen , a kézfejem szinte a nyakamnál van. Ez nem is lenne baj , csakhogy nagyon erős izomgörcs állt az ujjaimtől a felkaromig. Megmoccani se tudtam volna , ha akartam volna se.
Nem estem pánikba , még csak nem is ilyedtem meg. Teljes nyugodtan feküdtem tovább , és normálisan kezdtem lélegezni , hogy ne folytatódjon , illetve , hogy múljon el az izomgörcs. Eközben a lábamban nagyon erős kellemes bizsergést éreztem. Ahogy kezdett enyhűlni az izomgörcs a kezemből , abban is intenzív bizsergést érezdtem.(ez nem olyan bizsergés , mint ami a zsibbadástól van)
Az izomgörcs negyed óra mulva megszűnt.
Sajnos nem tapasztaltam tudatmódosulást , pedig nem estem kétségbe a görcs miadt , de nyílván a kelleténél jobban magamra figyeltem , amit miatt nem kezdődhetett meg az utazás.
Ami még említésre méltó , hogy összességében , nem lehült a testem , hanem inkább az átlaghőmérséklet emelkedett (persze területenkéne nagy hőkülömbség.) Amikor kibújtam a takaró alól érezdtem hogy odabent melegebb van mint kint tehát befűtöttem.
Talán nem kelett volna takaró , csak egy pléd?
Összeségében egy tapasztalat szerzésnek jó volt , 20 perc nem is sok idő , simán lehet tovább is türelemmel bírni. Megtudtam hogy nem pánikolok be , megörzöm a "hidegvérem".(de hát ezt eddig is tudtam , nyugodt ember vagyok.
Remélem nembaj hogy ide írtam és nem az élménybeszámolóba , de ezt az írást nemtalálom oda méltónak.
 

 
161. Scap2009. augusztus 19. 01:52
 
 
Nekem is volt hasonló dologban részem mint Insimniának még régebben. Én úgy tudom, hogy sokkot kaptam, de ezek szerinte lehet, hogy pánikroham volt? Végül is a megnevezés lényegtelen most. Lényeg, hogy elösször elkezdtem a holotróp légzést /amit én is csak a topic megtalálása után tudtam, hogy így hívják/ persze nem szándékosan. Aztán egyre jobban beindult a dolog és nem tudtam abbahagyni és megnyugtatni magamat. Kezeim begörcsöltek és kihültek. Lábfejeim szintén bár nem annyira durván. Aztán sikerült megnyugodnom mások segítségével és a tünetek is kezdtek eltünni. Idővel visszaált a normál testmüködés.
 

 
160. ++THC++2009. augusztus 15. 20:10
 
 
Audiofly módszere igen közismert. Rendkívül gyors és fájdalmas halálhoz vezethet. Nem mindenkinél, de ki tudja ezt előre...Ájulást okoz és valóban átélhetőek audiovizuális élmények, ám rendszeres és hosszútávú alkalmazása az agy károsodáshoz vezet. Adott esetben ott a helyszínen agyvérzést is okozhat...nah ott már igazi halálközeli élmény is lehetséges! Csak abból ritkán jönnek vissza..
 

 
159. docoto2009. augusztus 14. 00:10
 
 
Pánikrohamra lehetséges hogy ír a doki szívgyógyszert, valószínűleg BETALOC ZOK-ot. Ez egy Béta receptor blokkoló szer. Stressz hatására hormonfelszabadulás megy végbe a szervezetben, ezek az említett Béta receptorokhoz kötődnének, ilyen van pl. a szívben is. A gyógyszer ezt a bekötődést akadályozza meg, így gátolja a szimpatikus idegrendszeri túlműködést.
Antidepresszánst szorongásos megbetegedésekre adnak.
A szorongás és a pánikbetegség merőben más.
 

 
158. Audiofly2009. augusztus 13. 22:39
 
 
Na mindegy... Nem olvastam végig a fórumot, nem tudtam hogy ki lett tárgyalva. Nekem bejött és kész :)
 

Keresés e témakörben:

|< Legrégibbek  < Előző tucat  Teljes lista 


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!