DAATH

Nem, nem gondolkozol, csak logikus vagy.

Niels Bohr

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok

VEZÉRLŐPULT

Témakörök

Új hozzászólás


Regisztráció

Jelszócsere

Emailcsere


Legrégibbek

Előző tucat


Teljes lista


ADATOK

Kategória:

Filozófia


Létrehozó:

Én+te+ö=gén


Létrehozás ideje:

2003. február 24.


Utolsó hozzászólás:

2019. április 14.


NÉPSZERŰSÉG

Érdeklődés:

37226 letöltés
868 hozzászólás


KERESÉS

Mit:Hol:

anyagok
könyvtár
fórum
kapcsolatok


[Rendben][Törlés]Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Mámoros álmok

Én+te+ö=gén, 2003. február 24.

Mielőtt hozzászólnál vagy új témakört nyitnál, olvasd el a DAATH fórumának irányelveit!

 
868. Griffin12019. április 14. 23:08
 
 
Álomnál a tudatalatti dolgok a felszínre jönnek. De mi van a tudatos álmodással? Az álomban nem vesznek el fontos tudatalatti tartalmak alkalmazásával?


Mivel tudnám álmaimat jobban felidézni? (Álomfű lett volna a terv, de nem sikerült számomra fogyasztható állapotba hoznom.)
 

 
867. megauto2017. január 29. 21:19
 
 
Mindíg hason alszom. Ugyan abban a pózban, és ugyan ott kelek ahol elalszom :D Bár egy nagytakarítás tényleg rá férne a szobámra. Amúgy utána néztem neten, és énis arra jutottam, hogy ez valószínüleg alvásparalízis.
 

 
866. PostMan2017. január 29. 20:23
 
 
Alvásparalízis. Aludj úgy hogy az oldaladra fordulsz. Meg tisztítsd a teret. Takarítás, szellőztetés, körbetapsolás, palo santo, meg nyírfa olaj asszem.
 

 
865. megauto2017. január 29. 19:48
 
 
Már vagy 4-5 alkalommal megtörtént velem a következö eset. Alszok, és egyszer csak azt érzem, mintha valaki engem nézne pár centi távolságbol, tehát mintha felém hajolna, és pár centi távolság lenne csak az arcunk között. Ez mellé párosul még intenzív félelem érzet is. Ilyenkor már nem álmodok full magamnál vagyok, de nem bírok megmozdulni, és nembírom kinyitni a szememet. Rettentö intenzív az az érzés is, mintha valaki valóban ott lenne. Persze pár perc után kitudom nyitni a szemem, és terészetesen senki nincs ott, de nagyon ilyesztö a dolog, ilyenkor ugy dobog a szívem majd kiugrik a helyéröl. Ez mi lehet szerintetek, valaki élt már átt hasonlót?
 

 
864. ifjúszent2013. december 31. 11:17
 
 
jó kérdések (tényleg), mindazonáltal felmerül a fogalmak definiálása:

evolúció, differenciált, tudat, faj, periodikus, komplexitás, szükségszerű&elkerülhetetlen

:-)

buék!
 

 
863. ParaDroid2013. december 30. 08:47
 
 
"...ahogy megtisztítja magát a föld, a döntés a tudatosság és a háborúzós szarakodás közt..."

Felmerül a kérdés, hogy vajon elég differenciált e már a föld bolygó evolúciójának csúcsát (?) képviselő faj tudata ahhoz, hogy belássa: - a globális monopoly bizony zsákutca; vagy a periodikusan ismétlődő "majdnem" kihalások ciklikusan építenek egy/A tudatállapot váltásra alkalmas (globális) komplexitást, mely folyamat bizonyos fokú felépülése szükségszerű és elkerülhetetlen egy szénalapú élet evolúciója során, szerte az univerzumban?
 

 
862. ifjúszent2013. december 27. 21:21
 
 
update:

hazajött egy igen intenzív karmával megáldott cimborám, kit nem láttam fél éve, előtte meg elment portugáliába fát vágni meg olivát termeszteni, valamint egy mezei drogbárónál ásott gödröket, miközben a csávó egy macsétával mászkált halál beállva. neki egy ismerőse, akivel már minden bizonnyal találkozott előző életében -elég bonyodalmas és rémes a közös történetük- rengetegszer álmodott vízözönnel, amíg ez a közös történet folyt (persze örökké folyik, csak most fel van függesztve). elég hosszan beszélgettünk az éjszakába nyúlva, különben hagyomány közöttünk, hogy szenteste filozófiai, vallási, popkulturális és metaatomfizikai eszmecseréket folytatunk, szóval nem vagyunk egymással amolyan "smart talk" kapcsolatban, de mindenképpen radikális változás története az övé, számomra a vízözön minta teljesen logikusnak tűnik utólag. egy helyzet, ami megváltoztat dolgokat, végzetesen determinál. többször éreztem magam kifejezetten rosszul a mostani beszélgetésünk során, és hosszas diplomáciai munkámba telt, míg szelídebb és jóindulatúbb mederbe tereltem az eszmecserét. végeredményben békében váltunk el, politikai értelemben azonban két olyan ország polgárainak fogjuk fel magunkat, ahol ő egy tradícionális király előtt borulna le, én pedig a demokráciát szeretném meghekkelni, ahol az erőforráselosztás teljesen másképp működik.

két nappal később aztán azt álmodtam, hogy franciaországban utazok egy buszon (egyébként egy rövid ideig éltem fr.o.ban) amit egy törpe vezet, majd valahol megáll, hogy ő bennünket nem visz tovább, mert tilos. aztán valamilyen rafinált módon kiderítem, hogy a törpe az észak koreai diktátorunokának valamiféle üzlettársa, és egy diktatúrát üzemeltet valahol a közelben. később egy munkatársam fizikailag megfenyegette a törpét, mire én felléptem a két fél között, és elsimítottam a konfliktust agresszió nélkül a mi javunkra, mert tudtam valami fontos információt. erre már nem emlékszem, hogy mi volt, de kíváncsi vagyok milyen jövőbeli (vagy múltbeli?) eseményre fog fényt deríteni ez az álom... :-)
 

 
861. ifjúszent2013. december 20. 08:47
 
 
azt álmodtam, hogy elöntötték a Földet, mint ahogy x ezer évenként elszokták, és akik lejutottak, azok bunkerekban húzták meg magukat a következő párezer évre. mire leapadt a víz és kijönnek onnan a leszármazottak, már senki sem emlékszik semmire. a bunkerben rizsen és relatíve szűk helyen élnek az emberek.

miután lekerültünk kiderült, hogy ez már így működik x millió év óta, és a Föld politikai vezetői mind tudtak a dologról, akik elmenekültek a víz elől egy másik bolygóra. az is kiderült, hogy meg lehetett volna előzni, csak el voltunk foglalva a gyűlölködéssel meg a háborúzással meg minden kis szarral.

arra emlékszem még, hogy valami feka csávó megmutatta nekem Obama fényképét, hogy ő szervezte a fejesek menekülését (és végig tudott az egészről) amitől atom pipa lettem. mostmár kezd ülepedni, de ébredés után egy órán keresztül mintha tarkón csaptak volna egy tanker horgonyával, annyira nemtudtam mivan. elképesztő realisztikus és logikus volt az egész (ahogy megtisztítja magát a föld, a döntés a tudatosság és a háborúzós szarakodás közt)

... valaki valaha valami hasonló?
 

 
860. Rex2013. november 25. 14:30
 
 
na megvolt a műtét és az altatás is

(sőt azóta már le is vezettem egy fél trippel és táncoltam is dréncsővel 3 órát, muszáj volt átmozgatni magam, sőt másfél cigit is elszivtam, a bulin volt ismerős, aki ignorált - nem a dréncső miatt (bár gondoltam, hogy befestem uv szinekkel és pörgetem mint egy kariókát, de bent volt a ruha alatt, mondjuk úgy néztem ki, mintha 25 kilóval több lennék, mint amennyi, és néha elővettem embereknek megmutatni,hihi ), hanem akik általában is szoktak, nem volt meglepő, max mulatságos...)

az altatásban végig dzsungelharcot folytattam keresve a legjobb rákellenes és fájdalomcsillap0tó ellenszert, majd egy résznél - itt kezdtem ébredezni i uppose - split reality lett a dzsungelből: egyszerre voltam a műtőben és húzták ki az orromból a szondát és egyszerre a dzsungelben, ahol az altatóorvos rossz leveleket tömött az orromba... emiatt annyira küzdöttem vele, hogy hárman fogtak le, amikor teljesen magamhoz tértem, 3 napig olyan hasizomlázam volt, hogy alig birtam röhögni. amikor magamhoz tétrtem reszkettem és rhögtem is mindenen, elmeséltem, hogz milyen split realtiyben voltam, valamint kikérdeztem, hogy mit kaphattam, amitől igy remegek. szóval nem volt olyan rossz. ez a szubkután drén sokkal zavaróbb, remélem mielőbb kikapják, bár már bringáztam is, csakhát nagyon ijesytgeti az embereket...

 

 
859. Rex2013. november 14. 04:11
 
 
a húrelmélettől félek most.
http://www.youtube.com/watch?v=UKhs23ya3YQ
 

 
858. inigom2013. november 13. 23:02
 
 
Milyen paráid vannak? mi az amitől félsz?

Bár, néztem a facebook linket (a halál topikban, haha) és van némi sejtésem. Asszem megint a devourerjeidhez jutunk vissza, csak most már nem közvetlenül kívülről jönnek, hanem az általuk sem tudott negatív rezgéseiknek a képei tükröződnek vissza benned és lesznek benned már nem öntudatlanok, hanem felismertek és mintha attól félnél, hogy ezek a képek, így már kikelhetnek benned. Szép, szomorú vízió. Nekem úgy tűnik ahhoz, hogy közvetlenül védekezni lehessen be kéne csukni az érzékszerveket, hogy ne jöjjenek be képek, amik akaratod ellenére újraírhatnak. De ezt nem hiszem, hogy érdemes volna megtenni(lehet ezt jelenti, a keleti kilépés? :D). Talán azt lehet próbálgatni, hogy azáltal vessenek olyan képet, ami már nem bánt, hogy én magad tükröződjek bennük ezzel pont ott puhítva a belőlük áradó képet, ahol kell, hogy már ne szúrjon ami mutatkozik bennük(te). Vagy még inkább valami mély bizalom konfigurálhatná át az áramlást. Magadban, bennük és a talán világban(vissza ahhoz, hogy mi a pozitív tudat). Mert egy mondatnak, viselkedésnek lehet sokféle jelentést találni. Akár egymásnak ellentéteseket is. És ha bízom a másikban és magamban, úgy igazán, hogy bármit mond is az rendben van, akkor azt a jelentést látom meg, ami már nem vág meg. Sőt, ami emel. Szóval mintha lenne itt egyfajta körkörösség az adó és vevő között, hogy ki is az aktív és milyen értelemben és hogy ez az egész egyszer hol is kezdődött el.

Ha jó szálon vagyunk, akkor ez még kapcsolódik: van egy barátom, aki szeret újabban színházba járni és neki van egy barátja, aki pedig, ha szóba kerül a színház csak köp egyet, hogy ez csak egy cirkusz, ami elvonja a figyelmet a fontos dolgokról. És ettől a barátom rosszul érzi magát, mert ezáltal ő is megkérdőjeleződik. Arra gondol, hogy a másik szemében az ami ő is valami rossznak tűnik fel, aki nem csinálja amit kellene. és miért kell a másiknak mindenre fújni, miért nem lehet semmiről sem beszélni csak politikáról. És ettől már ez a valaki is rossz színben tűnik fel a szemében. És szerintem amit tehetne a barátom az az, hogy attól, hogy másik véleménye rossznak látja azt, amit csinál, azt mégsem kéne valahogy felvenni. Úgy kéne hagyni és tovább menni. Bíznia kellene abban, hogy ő maga a saját mércéje és az sem baj, hogy a másik mércéje más és azon ő kevés, mert ha ő épp ilyen politikásat játszik, akkor tök oké, hogy más dolgok értelmetlennek tűnnek, így ő is. Ezen nincs mit megsértődni, legfeljebb szomorúnak lenni, hogy most nem annyira szorosan együtt futnak a szálak. Teljesen másról szól az egyik szoba a tripben, mint a másik. És amikor ott vagyunk az egyikben szinte nem is látszik a másik hely és értelmetlennek tűnik bármi mást csinálni, mint itt lenni végtelen ideig és érthetetlen miért nem jön ide mindenki és csinálja ezt, hisz olyan jó. Szóval itt is valahogy a bizalom magában és bizalom abban, hogy a másik is rendben van segíthet talán. Jah és ha nem empátiázzuk szarra egymást, mert abba könnyen lehet, hogy a végén belefagyunk, sőt elegünk lesz az egészből másikostúl mindenestül.

szívás: láttam valami filmet egészségügyi fogyasztásról és ott nagy mennyiséget úgy fogyasztottak, hogy a zöld növény, mint zöldséget kezelték. csináltak belőle valami zöldség levet pl. merthogy ha nincs égetve akkor nincs pszichoaktív hatás. (bár gondolom ezen az infon már rég túl vagy)
 

 
857. Rex2013. november 13. 10:08
 
 
ja meg ami nagyon vicces, hogy az ismerőseim reakcióiról
- onnan kezdve, hogy kiderült ez a rossz-sejtes túlburjánzásom (amivel mellesleg másfél éve, éppen egy tudatos álom miatt elmentem dokihoz, de akkor azt modták, hogy nem baj) -
excel táblát vezetek (súlyos nagyon, egyszercsak lesz belőle egy infografika, megosztom majd... tanulságos....)
és ez előjön az álmaimban is, csak ott egy másikat vezetek, az ottani eseményekkel.nagyon vicces valahol ez.
 

Keresés e témakörben:

|< Legrégibbek  < Előző tucat  Teljes lista 


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!