DAATH

A lélek annyira sóvárog valami után, amire célként tekinthet, hogy ha nincs ilyen, önmagával fordul szembe, hatalmas, nem létező problémákat kreálva, csak hogy legyen valami, amin teljes erővel munkálkodhat.

Michel de Montaigne

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok

VEZÉRLŐPULT

Témakörök

Új hozzászólás


Regisztráció

Jelszócsere

Emailcsere


Legrégibbek

Előző tucat


Teljes lista


ADATOK

Kategória:

Egyéb anyagok


Létrehozó:

Zoli


Létrehozás ideje:

2008. szeptember 25.


Utolsó hozzászólás:

2011. december 17.


NÉPSZERŰSÉG

Érdeklődés:

15408 letöltés
99 hozzászólás


KERESÉS

Mit:



Hol:

anyagok
könyvtár
fórum
kapcsolatok


[Rendben][Törlés]



Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Abszint - a zöld tündér

Zoli, 2008. szeptember 25.

Mielőtt hozzászólnál vagy új témakört nyitnál, olvasd el a DAATH fórumának irányelveit!

 
99. Assamoa2011. december 17. 18:43
 
 
Köszi Phoney! ^^ (:
 

 
98. Phoney2011. december 17. 17:38
 
 
A 35-ös hsz. arányai jók, és a kisüsti lepárlás sem akadály, de a részletekkel kapcsolatban inkább egy szeszfőző fórumot ajánlanék, ott gyakran esik szó abszintról:
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9206163
 

 
97. Assamoa2011. december 14. 20:54
 
 
Szerintetek Gomoa által leírt recpettel (30. hozzászólás körül) és egy házi, nagyon alap "lepárlóval" milyen végeredményt érhetek el? :)

Aki már párolt le abszint extraktumot az írna egy kicsit a tapasztalatairól? :)
 

 
96. Phoney2011. október 4. 06:36
 
 
Fekete ürömmel próbáltad már színezni? Literenként 2–5 teáskanál 12 (melegített üvegben) vagy 24 órán át (hidegen), és a gyönyörű szín mellett az ízzel is csodát tesz. Persze igazából római ürömmel kellene, de hasonló. És persze nem keserű.

Ja, és aki még nem ismeri, ez nyár óra létezik: http://abszint.com
 

 
95. wormwood2011. szeptember 9. 21:02
 
 
És végül elkészült az első adag idei zöld tündér - Fantázianév:Abyss - gyorsan csináltam is egy képet mert nagy valószínűséggel nem éli túl a holnapi bográcsozós összejövetelt. :P Akárhogyan is lesz, béke kortyaira. :D
http://kepfeltoltes.hu/view/110909/Abyss_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
 

 
94. Phoney2011. április 29. 04:25
 
 
Szia! Prágában máig is a ’90-es években elterjesztett hamisítványok (és azok utódai) jellemzőek, amik különösebben nem hasonlítanak az abszintra. Mivel összesen abban hasonlítanak rá, hogy ürömkivonatot tartalmaznak, tényleg előfordulhat ezeknél is, hogy gyanúsan sokat bírsz belőlük:)

Csehországban úgy tudom, a mai napig is csak egyetlen főzde létezik, ami valódi abszintot készít, de meglepődnék, ha a prágai átlagkocsmában ezeket szolgálnák fel.
 

 
93. CandyFlip2011. február 10. 11:15
 
 
Sziasztok!

Én Prágában teszteltem az Absinthe-ot. Gondoltam klassz lenne haluzni valami furát. Hát nem haluztam.
Végigolvastam itt a fórumot és igazat kell adjak, hogy sokkal inkább valahogy jobban bírtam az ivászatot (végül olyan 13-at ittam) és hajnal hatkor keveredtünk vissza a hotelbe. ;-)
A másnap inkább masszív alkoholos másnaposságnak és alváshiánynak hatott simán. Bár lehet, hogy ez csak elfedte a többit. :-) Mindenesetre kutyaharapást sörivel! Két sör után nagyságrendekkel jobban voltam. :-)

A nagy hanyattfless legyen veletek!

CFP
 

 
92. Phoney2011. január 17. 13:07
 
 
:) nem vesztettél sokat, mert a szeszbe áztatott abszintrecept irtózatosan durva és keserű (semmihez nem tudnám hasonlítani), és így lepárlás nélkül valóban nem is túl biztonságos rendszeresen inni belőle.
 

 
91. hlm2011. január 17. 09:02
 
 
Köszi!

Egy-két tippet én is olvastam a neten, tudod igazándiból régebben azért vettem hogy abszintot csináljak belőle, mert akkor még érdekelt, csak közben elment tőle a kedvem, mármint rájöttem hogy sajnálom rá a pénzt, (drága a szesz) meg megmondom neked őszintén bizony azóta egy kicsit meg is ijedtem tőle.
Nem attól hogy meghalok annyi adagtól, hanem hogy rossz hatással lesz az idegrendszeremre.
 

 
90. Phoney2011. január 17. 00:49
 
 
Hátööö, én pl rájöttem, hogy abból lehet házilag Campari-t csinálni (pedig az drága), csak még kicsit az elején tart a recept:) Jó még vermutba, bár oda nagyon kevés kell belőle. Más értelmes hasznát nem találtam, illetve más növényekkel együtt szeszbe áztatva bevált tartós "antidepresszánsként". Legalábbis úgy tűnt:D
 

 
89. hlm2011. január 16. 23:50
 
 
Köszi Phoney!

Így világos, értelek. logikusak az érveléseid, már csak azt kell eldöntenem hogy mit csinálok a megmaradt ürömmel!
 

 
88. Phoney2011. január 16. 22:49
 
 
Nem is úgy értettem én, hogy nem veszélyes, hanem ez az eltúlzott rettegés teafőzéskor (pl. hogy halálos lehet, ha rosszul készíted el) onnan maradt meg:)

A 200 fokban igazad van, ahogy a múltkor is leírtam, akkor már kigőzöl a tujon (és a fellandrén is, bár az gyengébb is, kevesebb is). A legtöbb gyógynövénynél szerintem fennáll a veszély, hogy ismeretlen alkaloidokat is tartalmaz, szóval annyira nem érzem, hogy az ürömnél különösen félni kellene tőle:)

A másik érv, hogy az ürömolajat és a tiszta tujont is elég sokat tesztelték már állatokon, és ha egyéb erős méreg is volna az ürömben, akkor szerintem feltűnt volna ez a különbség (pl. a halálos adagokban).

Nade a lényeg az, hogy ekkora mennyiséget megsütni, vagy egészben megenni szerintem nem érdemes (lehet ártalmas, főleg rendszeresen, a májat és az idegrendszert egyaránt kikezdheti, talán a vesét is), teaként pedig bizonyos dózisban és ideig biztonságos.
 

Keresés e témakörben:

|< Legrégibbek  < Előző tucat  Teljes lista 


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!