DAATH

Sokan hiszik, hogy gondolkodnak, miközben csupán átrendezik előfeltevéseiket.

William James

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok

VEZÉRLŐPULT

Témakörök

Új hozzászólás


Regisztráció

Jelszócsere

Emailcsere


Legrégibbek

Előző tucat


Teljes lista


ADATOK

Kategória:

Filozófia


Létrehozó:

RC_Rider


Létrehozás ideje:

2012. június 14.


Utolsó hozzászólás:

2013. június 18.


NÉPSZERŰSÉG

Érdeklődés:

7988 letöltés
28 hozzászólás


KERESÉS

Mit:Hol:

anyagok
könyvtár
fórum
kapcsolatok


[Rendben][Törlés]Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


A drogprobléma

RC_Rider, 2012. június 14.

Mielőtt hozzászólnál vagy új témakört nyitnál, olvasd el a DAATH fórumának irányelveit!

 
28. truthisinthere2013. június 18. 20:02
 
 
Mit gondolsz az olyan terápiás kezelésről ahol az első fázisban tudatmódosító szerrel intenzívebben előhozzák a tudatalattiban levő problémákat, majd a második tiszta fázisban pedig feldolgozzák? Az a terapeuta pedig szerintem aki használta már az adott szert, tudja csak elkülöníteni a valós dolgokat a "szer sajátosságától". Ez mit jelent, amúgy?
 

 
27. deeptrip2013. május 12. 17:54
 
 
Összességében a lényeg: ne úgy keress terapeutát, hogy ki az aki már nyomott ezt-azt, vagy mennyire van képben a drogokkal, mert úgy se az lesz a terápiás módszer és az emlékkel dolgozni akkor lehet igazán, ha az nagyjából tiszta és a jelenben is megérint és ha megérint akkor lehet dolgozni az élményhez kapcsolódó aktuálisan felmerülő érzéseiddel, hiedelmeiddel, meg hogy mit adnak neked ezek a szerek, amit amúgy hiányolsz az életedből és a többi.
 

 
26. deeptrip2013. május 12. 17:50
 
 
Pszichológust, pszichiátert ismerősökön keresztül érdemes keresni. Akik a neten látszólag sztárterapeuták, na én őket elkerülném inkább.

Drog témában a fiatalabb terapeuták vannak jobban képben, de szerintem egy terapeutának nem kell tisztában lennie adott szerek hatásaival. Az a lényeg, hogy őszintén el lehessen mondani neki mindent és ő ne ítélje el csuklóból a drogokat (pl. mert egy rokona meghalt benne). A terápia szerves részét nem fogja képezni a szerek hatása alatt megélt élmény, sokkal inkább az ott feljövő tartalmak. Pl. mit álmodtál előző nap, vagy relaxációt végeztek és ott mi jön fel, vagy hipnózis technikák. Ha voltak tiszta, meghatározó élményeid szerektől akkor azzal esetleg lehet dolgozni, de nem szokták szeretni, mert más egy külső szer hatására indukált élmény, a visszaemlékezés is más, szemben egy belülről induló élménnyel.

A másik meg, hogy ha a tudatmódosító szerek automatikusan jó irányba terelnék az embereket, akkor nem találnánk olyan ismerősöket, akik többször kipróbáltak ilyen szereket és továbbra is megrekedtek az életükben azzal a különbséggel, hogy kaptak érdekes, misztikus, stb. élményeket, amivel igazából az ég világon semmit se tudtak kezdeni és ezt az életük példázza a legjobban.

Probléma továbbá elválasztani, mi az ami tényleg belőled jön egy szer által indukált élményből és mi az, ami inkább a szer sajátossága. Ezzel szemben az önismereti, szermentes technikákkal megélt élménynél ez a probléma nem jelentkezik és pont ezért ezt is preferálja a legtöbb terapeuta és persze bármikor leállítható a folyamat, szemben mondjuk egy LSD trippel.
 

 
25. gardenofeden12002013. május 8. 23:05
 
 
Annyira kellemetlen ez a dolog. Amikor a pszichiáterhez mentem akkor is egyik kezemmel kapaszkodtam az ajtófélfába hogy márpedig én oda be nem teszem, nagyon nehéz volt rávenni magam, és végülis rendes volt az orvos csak nem mertem neki beszélni semmiről, írt egy doboz Atarax-ot és ennyi. Milyen formában lehetne megoldani ezt hogy kapcsolatba lépni egy itteni pszichológus végzettségű emberrel. Interneten keresztül lehetséges ez szerintetek ?
 

 
24. Én+te+ö=gén2013. május 7. 18:53
 
 
gardenofeden1200:
A tapasztalatok szerint az átlagos orvos, pszichológus, pszichiáter, vagy pszichoterapeuta nincs túlságosan képben a drogtémában. Vagyis érdemes lehet elöbb kérdezösködnöd, hogy tud-e valaki neked drogtémához átlagnál jobban értö pszichológust ajánlani? Akár saját tapasztalat, akár a szakmai közeg ismerete alapján. (Itt a Daathon is van jónéhány pszichológiát végzett fórumtagunk.)
 

 
23. psychedelic9992013. május 7. 17:25
 
 
Szerintetek akinek függőséggel meg sokminden egyébbel problémája van érdemes pszichológushoz menni ?

-Igen szerintem mindenképp ha van rá energiád, márt csak azért is mert
elképzelhető hogy az egyéb problémáid miatt használsz bizonyos szereket.

Mennyire lehetek őszinte egy pszichológussal ?

-A tapasztalataim alapján azt mondanám hogy teljesen őszintének kell lenned, sőt ez szerintem alapja a minél gyorsabb fejlődésnek.

Várhatok tőle bármilyen segítséget, vagy csak annyi a segítség hogy kiönthettem a lelkem ?

-A segítség általában abból áll hogy idővel kideríti a háttérokokat amik miatt bizonyos szereket használsz, és megoldásokat javasol hogy hogyan rakhatnád helyre ezeket a dolgokat (általában ez a legnehezebb).

Aki jár hozzá az mesélne pár dolgot hogy mi folyik ott amikor elmegy az ember ?

-Én jártam az elterelésre (de volt kapcsoltom más pszichológusokkal is) de nem átlagosan mert nem raktak be semmilyen csoportba mert azt mondta a pszichológusom hogy a tudásommal, és a hozzáállásommal veszélyt jelentenék a többiekre. Ide elég ritkán 2 hetente kellett járnom és nagyjából feltérképezte hogy milyen helyzetben vagyok, és mik lehetnek a droghasználat kiváltó okai. Én általában egy egész jó kis beszélgetésnek éltem meg, de nagyon nem tanultam közben újat, bár a függőségemhez való viszonyom azért változott.
Egyébként szerintem az egész attól függ hogy mennyire vagy benne ebben a dologban, ill. mennyire érzed hibának a szerhasználatot. Itt esetleg útmutatást kapsz és jobban átláthatod a helyzetedet, de komolyabb esetben azt fogják javasolni hogy menj el elvonóra. Bizonyos elvonókban pont az a jó hogy szinte mindenki szerhasználó volt, és így közvetlenebbül meg tudjátok beszélni a dolgokat, ill. aki jó úton jár az tud segíteni a fejlődésben.

Azért hozzátenném hogy ez csak az én tapasztalataim alapján mondom, és lehet másképp is alakulhat az egész. :)
 

 
22. gardenofeden12002013. május 7. 16:51
 
 
Szerintetek akinek függőséggel meg sokminden egyébbel problémája van érdemes pszichológushoz menni ? Mármint nem magán pszichológushoz hanem aki a TB ben dolgozik. A Daath fórum a legértékesebb szociális életem, ráadásul van itt pár ember akit mélyen tisztelek, és követendőnek tekintem a dolgait. Eddig még mindig csak kértem a segítséget, de ha magasabb szintre sikerül valaha lépnem, biztos hogy nem fogok megfeledkezni rólatok. Szóval az lenne a kérdésem hogy mennyire lehetek őszinte egy pszichológussal ? Várhatok tőle bármilyen segítséget, vagy csak annyi a segítség hogy kiönthettem a lelkem ? Aki jár hozzá az mesélne pár dolgot hogy mi folyik ott amikor elmegy az ember ?
 

 
21. jimi123452013. április 30. 07:10
 
 
sziasztok!
Udv midnenkinek!
Voltam mar itt fenn. csak szeretnem valakinek elmondani: ma lehuztam az ekimet es a speedemet a wc-n.


ok? tuladagoltam magam ma este speeddel.

mar nem eloszor fordult elo hogy megvakultam es megsuketultem a vernyomasproblema miatt amit okoz. ma nem mentem el odaig. de kozel jartam. Nem eri meg. 21 eves vagyok es mar egy cigarettat sem tudok elszivni annyira gajra ment a torkom is.

egyetlen egy drogot tartok csak meg. az lsd met becsomagolom es belecellukszozom a tibeti hallottaskonyvem hatuljaba.
tiz ev mulva szedem csak elo.

az arcuregem meg mindig tele van amfetaminnal, pupillareflexem nincs, ha nemhasznalok akkor is nagy a szemem... a szam verzik mert szetragtam.
elet ez?

egy uj socialis kozegbe kerultem, munkam van. es szepen lassan rangatom le magammal az embereket. gyerunk tepjunk be....kersz ekit?....a trippelni jooo.....nem mehet ez igy tovabb. en mar veterannak erzem magam.

nem mehet ez igy tovabb. most sirok de bazdmeg nem akarok impotens csoveskent meghalni..

anyamhoz is ugy mentem at hogy felakatt szemekkel feher poros takony logott az orrombol

feladok mindent csak az eletet nem. azt az lsd megtanitott szeretni.
es osszeszedek egy rendes lanyt.

bocsanat hogyha ez nem idevalo de ki kellet ontenem valahova a lelkemet.
Nem kell valaszolni. nem jovok erre tobbet. nemfogok hulyeseget csinalni. tobbet nem.

 

 
20. brainiac2013. január 5. 18:13
 
 
Meg volt ugye egy olyan dolog hogy ha egy több dologtól függő embertől megvonod az egyiket (pl elveszed a cigijét) akkor a többi függőség súlyosbodni fog hacsak nem kontrollálja.
És akkor itt egy olyan kérdés hogy ha valaki függ egy adott anyagtól akkor más (más hatóanyagú/más hatású) szerek szempontjából lehet e "smart user"? mert ugye aki egy dologgal elszállt annak ó esélye van hogy a többi cucc is lerántja de pl ha eltekintünk a drogok legál/illegál státuszától akkor sok ember van aki függ valamilyen társadalmilag elfogadott szertől (nikotin,koffein,alkohol) de szokik rá egyéb egyszer kipróbált/néha használt szerre (pl fű vagy alkalomhoz kötve bélyeg,stb) szóval van pár érdekes rész ami ritkán kerül elő pl prevenciós előadáson, a témáról kívülállók által folytatott vitákban, médiában,stb.
 

 
19. deeptrip2013. január 4. 23:21
 
 
A tudatlan nép szerintem úgy képzeli el, hogy betol mindent, ami az útjába kerül és leszarja a következményeket. Természetesen előtte tönkreteszi, lerabolja a környezetét, végül fiatalon meghal.


Amúgy ha belegondolsz, az, aki mindent betol, amit elé raknak az bárhogy nézzük, de önpusztítást végez. Max nem tudatosan, de az ilyesmi igencsak annak minősül.
 

 
18. brainiac2013. január 4. 20:06
 
 
Amúgy olyan A "drogos" fajta ember létezik egyáltalán amit a tudatlan nép többsége gondol hogy betol minden útjába kerülő cuccot fajtától és hatástípustól függetlenül és nem önpusztítási célzattal teszi? És Hunter S. Thompson kivétel természetesen. Csak mert egyeseknek elég érdekes véleményük van és nem tudom hogy honnan szedik.
 

 
17. hagyma úr2012. június 24. 20:40
 
 
Azt hiszem életutamból kifolyólag adottságot kaptam, hogy ne bízzak semmit a véletlenre. Teszem hozzá, ettől függetlenül valóban esendő vagyok mint bármely embertársam, így én is csak törekedni tudok.
Húszas éveim közepét taposó, skizofrén (62 és 76 éves) szülőkkel és 191.000 CHF adósság örökséggel megáldott emberpalántaként tanulom a teljes tudatosságot, mert az életem múlik rajta. Természetes, ha nem jöttem volna rá, hogy az életem az enyém, és még van mit tennem, már elég sok csokrot kaptam volna a síromra, mióta még olvasgatom, elvétve kommentálom is a fórumon elhangzottakat.

Sok dolgot kellene most elmondanom ahhoz, hogy akár a töredéről értekezzem 3 teljes komment terjedelmében, arról, amiért ez a topik diszfunkcionális. Szeretnék próbát tenni, hogy a lehető leghasznosabb irányba terelődjön a beszélgetés, és a nehéznek látszó problémák pillekönnyűvé váljanak. Az, hogy ez a téma nem vezet semmire - mint a Gén által említett blogbejegyzések - már geopolitikai célokat szolgálnak; itt nem megvilágosodásról beszélünk. Lehet, hogy ezzel nagy titkot árulok el, de az ember szabad lény, és korlátokat csak fejben lehet benne kiépíteni. A teljes kontrollon túl - olykor a szélsőséges hatékonyság miatt - népességcsökkentési szempontból is első osztályúak az emberiség ellen alkalmazott technikák. Például értelmes emberek tévutakra futnak, és anélkül hogy tudatában lennének, hogy rossz alapokon közelítenek egy témát, más embereket is eltájolhatnak.

Ezekkel a módszerekkel - elsősorban a televízióban, főképp a híreken, és minden egyéb médián keresztül - egy komplett valóságot hoznak létre a médiumokkal kapcsolatba kerülő emberekben, amely széles körben sugárzódik be - a barátokon keresztül, közvetlenül is, azaz közös valósággá válik, mely társadalomként azután programozást végez egymásban, egységes véleményt alkot politikai érdekeknek megfelelően (nem politikai témakörben, mondjuk életmottók keletkeznek ezek nyomán, pl jobb félni mint megijedni, stb), sőt végrehajt bizonyos cselekményt, bánásmódot vagy tranzakciót egy jel feltűnése esetén. Ezt a memetika Replikátornak nevezi, én simán Smith ügynöknek.. Hogy még említsek egy fontos dolgot, valamennyi ember azt hiszi (vagy azt hiszi hogy azt hiszik (!!!!!!!)), hogy azt akarják neki megmondani mit gondoljon, holott csak azt szabályozzák, hogy miről, minek mentén. Emellett a pszichiáter bácsik már azt is előírták, hogyan kell megőrülnöd ha ilyen-olyan drogot használsz, stb.stb., szóval érdemes tudnod, LÁTNOD az igazat. Sok, számunkra érdekes cucc csali, valójában azért van hogy belefáradj a gondolkodásba, hogy meggyűlöld, mert valójában ami ott van az faszság, és tévúton jár az agyad olyankor. Ennek az eredménye az az őszinte mondás, amit talán már mindenki hallott “ebben a világban már semmin nem érdemes gondolkodni” (ki is rázott a hideg, brr). Szóval a saját felelősséged, hogy megtalálod e az utat, vagy inkább tovább tudatlan fertőződ a társadalmat, és hagyod hogy az unokáid ennél sokkal nagyobb sötétbe szülessenek, de ne feledd, ez nem mindenkinél ugyanígy lesz. A saját Királyságod, a családod uralkodója leszel, amit neked kell virágoztatnod! Sok okból lehet depressziós az ember, de szerintem az elsődleges célja, hogy változtasd meg a gondolkodásmódod, mert ha így tovább cselekszel azzal rombolsz. Ezért nem tudnak emberek napokig kimozdulni, mert védelem alatt állnak a depi miatt (talán). Tudtátok, hogy az olimpiának, sportközvetítéseknek mi a funkciója? A szórakoztatás? Hahhahaha... Na itt be is fejeztem, így is nagyon inkorrekt voltam politikailag.
Derűs estét! :D
 

Keresés e témakörben:

|< Legrégibbek  < Előző tucat  Teljes lista 


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!