DAATH

Ritkán gondolunk arra, amink van, és túl gyakran arra, amink nincs.

Arthur Schopenhauer

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


ÚJ! Felmérés: Kérdőív a koronavírus járvány hatásairól szerhasználóknak (magyar)


Legfrissebb hozzászólások (113 - 212)
 (Témakör: Psychostimuláns)

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
ppnqdd2018. május 21. 14:44
 
 
scnartic, ha valaki szerfogyasztásba kezd (hiszen mi ezt sosem javasoljuk alapvetően), mi itt a daath fórumon próbáljuk mindig kulturált szerfogyasztásra és ártalomcsökkentésre tanítani. Amibe te vágtál, az ennek a gyökeres ellentéte és nagyon nem támogatjuk.
Igaza van nit-nek abban, hogy az hogy egy hónap alatt a semmiből eljutottál a az intravénás szerhasználatig, komoly pszichés szétesettségre utal. Ezzel nem azt mondom, hogy hülye vagy, hanem hogy feladtad az ezzel kapcsolatos összes fenntartásod és kontrollod, aminek valami oka kell, hogy legyen.
Én csak azt tudom ismételni, hogy alapvetően nem normális, amit csinálsz és mi nem támogatjuk az emberek egyértelmű önpusztítását. Nagy esély van egyébként arra, hogy felütött szereket kaptál, ha nem érzed orális használat mellett teljesnek őket.

Amit tudok javasolni első körben az az, hogy hagyj fel az intravénás használattal, hagyj fel az önpusztítással és ha nagyon muszáj fogyasztanod szereket, akkor azt tedd a viszonylag normális és még elfogadható módokon.

Ha nem tudsz leállni az intravénás használatról, de csak és kizárólag akkor érdemes számba venni az intravénás használóknak általában javasolt alternatív beviteli módot a rektális bevitelt. Akármennyire szánalmasan és elvetendőnek is hangzik még mindig ezerszer biztonságosabb, mint az intravénás.
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
nit2018. május 21. 14:16
 
 
A kokain elvonás pszichikai tüneteket okoz, ahogy írtad, amely fennállhat hetekig vagy hónapokig, ez több mindentől függ: az egyéntől, a használat módjától, a szer tisztaságától stb. Figyelembe véve a tényt, hogy két hónap alatt ennyi mindent magadba toltál eléggé önpusztító magatartásra utal. Ha van egy meglévő mentális problémád, mondjuk depresszió, amit még súlyosbítasz egy kokain elvonással, akkor az nem fog elmúlni, akkor sem, ha szervezeted megtisztult a kokaintól, mivel eleve nem a kokain okozta.


 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
scnartic2018. május 21. 09:37
 
 
[28 éves vagyok, kb. 2 hónapja kezdtem kipróbálni a különböző szereket. A kratommal kezdtem, aminek a hatása tetszett, de fokozni akartam, így nem várt mellékhatások léptek fel (hányinger, görcsök stb.). Második alkalommal kipróbáltam a füvet, mert hasonló, de intenzívebb élményt vártam mellékhatások nélkül, viszont ez a fogyasztási mód nem tetszett (mert alapból nem szeretem a füstöt), és a hatást még mindig kevésnek éreztem. Ezután kezdtem kipróbálni a szintetikus szereket.]

A speed volt az első (nazálisan), a hatása tetszett, és így még kíváncsibb lettem, mit tud a többi szer (ex, ketamin, HBWR mag), majd kipróbáltam a speedet intravénásan is. Viszont ezeknél az élményeknél még mindig többre vágytam, ezért gondoltam kipróbálom a kokaint. Elsőre nazálisan egy nagy csíkot felszívva nem hozta azt az élményt amit vártam, ezért kipróbáltam mit tud intravénásan. Ez volt az első olyan élményem az összes fogyasztás közül, amikor nem volt bennem hiányérzet és teljesen megelégedtem a hatással... tehát végre azt kaptam amit vártam. Azóta többször is lőttem, egyre nagyobb adagokat, viszont egyre nagyobb hiányérzet is keletkezett, ami nem csak a hatás elmúlásával, hanem több napja fennáll.

Kb. mennyi idő kell ahhoz, hogy visszaálljon a normális állapot, illetve hogyan lehet kezelni ezt?
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
ppnqdd2018. május 21. 00:57
 
 
Ez így kicsit idióta kérdés és extrém szubjektív. A stimulánsoknál általában nincs igazi fizikai elvonás, mint az ópiátoknál, viszont a hatás elmúlásakor a feldobottságot felváltó visszaesés könnyen indukál redóz kényszert, ami állandó ismételgetésbe tudja hajtani az embert. A kokain szerű, rövid hatású feldobó-leejtőkre ez nagyon jellemző a hirtelen jelentkező high és a rövid hatástartam miatt.

Az intravénás használat alapvetően egy elmebaj, aminek kb. semmi értelme, hiszen 20000x-es kockázatot visz bármilyen szer fogyasztásába. Általában azok választják ezt a beviteli módot, akik vagy nagyon spórolni akarnak az anyaggal, hiszen így magasabb a biohasznosulása: csöves, utcai junkiek, vagy rocksztárok, akik már olyan szellemi magaslatokban vannak, hogy a sima orális esetleg nazális bevitel túl alacsony szintű számukra.

De hogy visszatérjek a kérdésedre a fent leírt mókuskerekes redózolgatásra való kényszert megsokszorozhatja az intravénás használat, hiszen úgy sokkal gyorsabban kerül be a szer és sokkal gyorsabban múlik is el, nagyobb a csúcs és nagyobb az esés.
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
scnartic2018. május 20. 17:31
 
 
A klasszikus kábítószerek közül a kokain intravénás használata kb. mekkora addiktív potenciállal bír?
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
ppnqdd2017. július 23. 21:34
 
 
Új ppnqdd szabály: a stimulánsok nem nyári cuccok. Nyáron az emberek nem pihennek jól a meleg miatt, a szív sokkal leterheltebb, a testnek hűtenie kell magát, stb. Ilyen körülmények között nagyon nem jó valami, ami a testhőt feltolja és a keringést megterheli. Nem véletlen, hogy a nagy Rave partykat UK-ban is szilveszter környékén tartották.
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
ppnqdd2017. június 13. 23:21
 
 
Hát minden bizonnyal jobb lenne átgondolni ilyen esetben a fogyasztást.
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
hgrrra2017. június 12. 23:03
 
 
haló! miért lehet hogy a spurkó nagyon csíp nazálisan? hatásra azt hozza amit kell és amit nem feltétlen mindig kellene pl. a nem alvás. csapnak is hozzá mellé valamit rendesen mert a nózi napokig is képes eldugulni, orrvérzés is előfordult másnap. vágom hogy nem egyszerű de esetleg valami tipp hogy mi is lehet ez vagy mitől?
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
Mirok2017. június 10. 18:10
 
 
Ebben az esetben lehet hogy a vérnyomásodnak vagy a keringési rendszerednek nem annyira akar tetszeni a dolog.
Nem vagyok benne egyáltalán biztos,de lehet innen fúj a szél...
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
Bloomsbury2017. június 10. 15:32
 
 
Biztos hogy az, mert nem hinném, hogy másfél éven keresztül -több forrásból - valami máshoz jutnánk. Többieket meg pörgeti.
A furcsa az, hogy buliban nagyon el tudnék aludni, viszont itthon egyáltalán nem megy az alvás, csak következő éjjel, még akkor is ha csak bogyót fogyasztottam.
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
Mirok2017. június 10. 11:04
 
 
Első nekifutásra azt tippelném,hogy nem Sp,vagy csak nyomokban tartalmaz egy kicsit.
Ha tényleg amf.lenne,még napokkal késöbb is nehezen menne a szundi
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
ppnqdd2017. június 10. 05:15
 
 
1. biztos speed?
2. leesik a vércukrod
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
Bloomsbury2017. június 8. 18:34
 
 
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy vajon mitől lehet az, hogy a speed befáraszt? Energia ital után is ezt érzem, meg a speednél is, hogy elálmosít. Buliban is a csík felszívása után mikor már jön a hatás képes vagyok leülni és majd' elaludni. Ötlet hogy mitől lehet és ötlet, hogy mit kéne tennem ellene?
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
martyrdom2017. május 26. 15:44
 
 
kólánál is számít a set-setting, de még mennyire!

ahogy növeled a mennyiséget (30-100mg között, egyszeres, normális adag megfelelő tisztaságnál), úgy nő a hatás is, ha csak küszöbdózist tolsz, akkor érzed furán magad, a tested nem tudja eldönteni hogy most kellene-e éreznie valamit vagy nem, összezavarod magad
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
John002017. május 25. 20:53
 
 
hali, lenne egy kérdésem, orrba vagy italba keverve érdemes fogysztani az ilyesmiket? Orron keresztüli használatnak megvannak a mellékhatásai, pl hamar eldugul, illetve sok kifolyik, de az italba keverést sok embertől kérdeztem, és senki nem tudott rá normálisan válaszolni hogy az mennyire más, illetve mennyire érné meg úgy fogyasztani...

Persze csak elméleti a kérdésem, nem élek ilyenekkel, csupán kíváncsiságból kérdem...
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
sleepwalker2017. május 8. 21:34
 
 
Érdemes lenne teszterrel megnézni, ha jól tudom itthon is lehet kapni. Főleg hogy amúgy sem olcsó mulatság. Egyszer én is valami hasonlót tapasztaltam (nem volt durva azért, ilyen enyhe szédelgés/dekoncentráltság meg fura közérzet + kis stimuláltság, kb fél órán keresztül). Az pl. egy kisebb mennyiségtől volt, ezért kérdeztem a mennyiséget. Aztán később rápróbáltam ugyanabból egy kicsit többel, akkor már pozitívabb eredménnyel. Az a furcsa, hogy akkor viszont semmi kellemetlen hatás nem fordult elő, nem értem ez mitől lehet. De véletlenül sem szeretnélek ezzel hülyeségre biztatni, mert előfordulhat, hogy pont valami felütés okozza ezt (levamisol?), ezért veszélyes is lehet. Vagy egyszerűen van akire így hat, de nem hiszem hogy a set-setting itt bármennyit is számítana. Ha nem szereti a szervezeted, inkább hanyagold szerintem, tényleg nem az a nagy valami, amiért megérné rizikózni. Meg úgy általában semmiért, amitől kellemetlen mellékhatások jönnek már kis mennyiségeknél is.
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
ppnqdd2017. május 6. 15:40
 
 
Nem vágom, de amit olvastam mindenhol azt írták, hogy a kokéjn nem hasonlítható a szintikhez erősségben se meg hatóidőben se.
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
megauto2017. május 4. 21:04
 
 
Már az elsö kis utcátol is ezt érzem. Azóta egy csaj mondott nekem olyat, hogy lehet rossz társaságba voltam és azért. Ez meg azért nem állja meg a helyét mert mindíg a haverjaimmal voltam. Amúgysem hiszem, hogy itt számítana a set-setting. Amiket írtál, hogy érezni kellene, ez annak pont az ellentétje amit ad nekem. Már arra is gondoltam, hogy nem is köla ez hanem valami más.
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
sleepwalker2017. május 3. 18:16
 
 
megauto:
Sok tapasztalatom nincs a témában, kb 2-3x volt hozzá szerencsém már jó régen.
Valami ilyesmit kéne érezni: eufória, kellemes stimuláltság, feldobottság, önbizalom növekedése, beszédkényszer, emellett tiszta gondolkodás, aztán kb 3/4 óra múlva egy kis csalódás, hogy csak ennyi volt. Ha akarod végigüldögéled az egészet, anélkül, hogy bárki észrevenné, hogy csináltál valamit. A legnagyobb pozitívumként azt tudnám kiemelni, hogy nem volt kb semmi kellemetlen mellékhatás. 1 óra múlva, kb mintha semmit nem csináltál volna, és kétlem hogy a szövegelésen kívül bármi külső jele lenne közben (ha nem ész nélkül tolod). Szokták emlegetni, hogy nem lehet abbahagyni, amíg van nálad. Hát ebben a legtöbb stim. szerintem veri, de elképzelhető, hogy más máshogy reagálna rá. Negatívum, hogy rövid ideig tart és persze az ára. Meg hogy egy ismerőst idézzek: "Ez volt az a nagy durranás?"
Egyébkén mennyiségre mennyi volt az, amitől a leírtakat tapasztaltad?
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
megauto2017. április 26. 21:31
 
 
Egy jó kólánál mit kellene érezni? Én eddig akár hányszor belefutottam, levitt az életröl. Ilyen levertség érzés szerü jön rám, meg majdhogynem rossz kedvem lesz töle. Pár ismerösömnek is ugyan ezt adja. Ilyen lehet, hogy ilyen hatással van ránk, vagy szar amit kaptunk?
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
John002017. január 6. 17:13
 
 
Egyszerű, próbáld ki, nem hiszem hogy komolyabb bajod lenne tőle, csak ne egyél utána egy pár óráig, illetve üres gyomorra fogyaszd...
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
megauto2017. január 6. 16:00
 
 
Kratomom van itthon, erre énis gondoltam már. Csak az a baj, hogy 4-5 éve ott lapul a szekrényembe, nemtudom jó-e lehet még. Szerintetek jó még?
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
ppnqdd2017. január 3. 18:41
 
 
->Kratom
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
megauto2017. január 3. 12:01
 
 
Még élek, nem vitt el a szívroham :) Eldöntöttem, hogy dec 31 lesz az utolsó és abbahagyom. Az utolsó pár napban észre vettem, hogy bármennyit szívok, nem éreztem tőle semmit, a szívpanaszokon kívül. Ma van a 3. tiszta napom. Kéztetést nem érzek rá, hogy szívjak, szerencsére ha valamit el szoktam dönteni azt sikerül is végig vinnem. Rossz kedvem nincs, bár ettől tartottam hogy lesz. Inkább üresség érzésem van, és nagyon motiválatlan vagyok. Az egész napot átt tudnám aludni nincs kedvem semmihez. Aki volt már ilyenbe annak ez ami nekem ez meddig tartott?
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
ppnqdd2016. december 26. 14:18
 
 
Lesz, nem fogod úgy érezni magad, mint beállva. Esetleg még az is lehet, hogy nem halsz meg szívinfarktusban, de ez még akkor sem garantált, ha most azonnal abbahagyod.
A stimulánsok folyamatosan görcsösen szorítják össze az ereket, ami hosszútávú használatnál megvastagítja az érfalakat és érszűkületet okoz. http://keringesterapia.hu/Kep/Koz/erszuk2.jpg
Na most az, hogy hol kezdődik el ennek a kiépülése, a használt szertől függ. Rossz esetekben azonnal a szív koszorúér megy tönkre, ami azt hiszem az erősebb noradrenalin visszavétel gátlóknál jellemzőbb, jobb esetben először csak kevésbé veszélyes területek.
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
megauto2016. december 26. 12:41
 
 
Hallo. Az utóbbi 3/4 évben nagyon elvitt a szintetika. Legfőképp speed, es ennek replikái, kristály, meg párszor kóla. Volt hogy hetegik egész nap bevoltam állva. Ritka volt, hogy 2-3 napnál tovább tiszta voltam. Az elején még odafigyeltem magamra, hatása alatt is ettem-ittam rendesen. Esti elalvást altatóval sikerült elérnem. Utóbbi pár hónapban már altató se kellet az elalváshoz. Most már ott tartok, hogy reggel amikor felkelek akkor eszek és ezzel az egész napi kajálás letudva. Sikeresen le is fogytam 12kg-t. A mellkasom bal fele az utóbbi bár hétbe kezdett el szúrni, volt hogy szinte egész nap érzem, tudatállapottol függetlenül. Párszor előfordult hogy az egész bal karom is lezsibbadt, meg szédültem. Ezért döntöttem úgy hogy kicsit hanyagolnom kellene ezt az életvitelt amit folytatok. Abba hagyni véglek nem tudnám meg nem is akarom, megállapodnák egy havi 1 max 2 x fogyasztással ami régen is volt. Ezzel kapcsolatba lenne a kérdésem, hogy ha most lerakom vagyis ritkíttom a majdhogynem napi szintűt, lesze ennek utóhatása. Azzal sajnos tisztába vagyok hogy a szivemnek, ami eddig se volt tökéletes, odabasztam rendesen.
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
ppnqdd2016. szeptember 10. 19:19
 
 
Hát a gyors onset és az ilyen hosszú hatóidő valóban az amfetaminokra jellemző inkább, de nagyon sok más hasonló is van. Lehet valami PVP is, mert azoknál is jellemző a gyors orrból szívódás. A dózis nem mond sokat, elég valószínű, hogy fel volt ütve. Szóval a behatározásom: ez valami NDRI vagy NDRA:

https://en.wikipedia.org/wiki/Norepinephrine%E2%80%93dopamine_reuptake_inhibitor
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
blablabla12016. szeptember 10. 17:22
 
 
Buliba nem jártam vele, elsőre készre tett a 0,5, akkor mixelve lett egy más forrásból származóval lehet azért. 0,2-0,3-es estéket tartottam, mert nem bulizni vittem csak társaságba. Ahogy száradt úgy változott a hatás is (nem tartottam hűtőben). Főhatás idő ilyen 6-8 óra, set setting függő - ez is érdekes - időérzék eltolódás lecsengésben van. Kajálva 15+-5 perc, nóziba 2-3 alatt jelentkezik. Pupilla a dózistól függően tágul. Leejtő nincs benne, mikor kipukkad leülsz mint az iszap, de elég pure buddha. Elején van egy heart attack szerű érzet mikor beüt én ezt cigivel kezelem, erre mondtam, hogy pánikgomb volt elsőre. Mint írtam van egy peakje az nem agyi flashnek nevezném, inkább ilyen lelki flash nem az a durr bele mefi, ahhoz semmi köze. Mindegy ezt így nehéz leírni, tapasztalni kell, mert most hasonlíthatom én bármihez neked az semmit nem fog mondani.
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
ppnqdd2016. szeptember 10. 09:29
 
 
Támaszkodjunk objektív dolgokra. Dózis? Főhatás idő? Tisztán gondolkozós stimuláns, vagy a hatás jelentős része alatt ilyen elszállt, eufórikus érzésed van? Beszédkényszer, kommunikációs ingerek, szeretet? Mennyi idő alatt adja be? Vannak hullámokban jelentkező érzékeltolódások, melegség érzés? Mennyire forrósodsz fel tőle? Mennyire lázgörcsös? Pupilla tágulat: inkább egy állandó közepesen tág, vagy a hullámokra hirtelen táguló? Mennyire állandó a hatás: inkább a kezdeti rövid euforia utáni hosszú tiszta stimuláció, vagy feldobó-leejtő?
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
blablabla12016. szeptember 10. 08:10
 
 
Közelebbi?
Ízre, szagra állagra gyros por. Színre fehér, szárazon összeáll. Olyan mint egy gyros, de hatásra...ááá. Amúgy egyáltalán nincs benne az a rc-s érzet, 3-4. alkalommal simán kezelhető érzetet ad a kezdeti "most megnyomom a pánikgombot" helyett, mert van egy erős érkezés benne.
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
T0M12016. szeptember 9. 20:43
 
 
Állagra milyen? Hogyan érkezik? Ha paszta, szárazon hogy néz ki?
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
ppnqdd2016. szeptember 9. 19:59
 
 
65535 féle dolog lehet, lehet közvetlen amfetamin analóg, lehet amfetamin összekeverve valami RC-vel, lehet katinon, lehet aminorex, meg a többi egzotikus szarság, amiknek közük sincs az általunk ismert alapcsoportokhoz. Valami közelebbi?
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
blablabla12016. szeptember 8. 21:18
 
 
Egyértelmű, hogy nem az a classic gyros ami régen. Az, hogy milyen nem tudom.
A kérdésem arra utal, hogy régiben nem volt ennyi huncutság mint ezekben az analógokban (rc gyros). Meglepő megállapítás volt, hogy van benne egy szerelmes szál is ilyen mdma-s flashre hasonlít kicsit. Lecsengése sem olyan mint az eredetinek.
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
ppnqdd2016. szeptember 7. 18:48
 
 
blablabla1, mire utal a kérdésed? Milyen analóg gyors? Érdekesek a megállapítások, de mégis miről szólnak?
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
blablabla12016. szeptember 6. 01:22
 
 
Az mi, hogy ennek az analóg gyorsnak peaknél kivehető a flashe ???
Nem csak az ilyen meglettem állapot, hanem egy nyugodtságérzet, enyhe szeretet flash, szó szerint ellepi a testet egyfajta buddhai nyugalom. Persze pofáztat, ha azt akarod, szájzár kezelhető, vicsorgás nincs.
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
ppnqdd2016. augusztus 17. 03:59
 
 
Stimuláns ártalomcsökkentés egy kicsit máshogy

Néhány hete időben mefedron utáni, de ahhoz nagyon közeli szerekről olvasgattam élménybeszámolókat és találtam érdekes hozzászólásokat, amik aggasztó, korábban nem tapasztalt ritmuszavarokról, magas pulzusról, magas vérnyomásról tesznek említést. Elmélkedtem kicsit a témán és arra jutottam, hogy egyszerűen nem lehetnek ekkora különbségek. Valószínűleg a 4-mmc is ugyanezt csinálta, ha nem rosszabbat, akkoriban azonban ez az egész dizájner jelenség túl új és túl gyors volt, hogy mefigyeljék a problémákat. Az elmúlt 6-7 évben azonban volt idejük megtanulni az embereknek (önkísérletezgető fórum arcok) a "nem jó" jeleket magukon, viszont ez sajnos nem hozta magával a szerhasználatuk javulását.
Ha valaki jól megfigyeli, minden stimuláns, még a kávé is okoz néha szívproblémákat, de ez nem jelenti azt, hogy a kávé vagy a koffein rossz, egyszerűen csak helytelen az idő, helytelen a mennyiség és rosszak a körülmények.
Én azt mondom tehát, hogy az ember fizikai Szet-je legalább olyan fontos, mint az anyag megbízhatósága vagy a kimért dózis. A flash-t okozó szerek egyértelműen nagyobb kockázati csoportba sorolandóak, mint egy kávé, amit nap mint nap iszunk, ezért is igényelnek különös körültekintést.
Nagyon fontos, hogy az ember ismerje önmagát, ismerje a testét. Ha tudod magadról, hogy az utóbbi időben fáradt, stresszes vagy, keveset aludtál, sokat hajtottál és még a szíved is néha melléver kicsit, ha nagyon mozogsz, logikusan nem fogsz bele egy új eufórikus dizájner kipróbálásba. Ha mégis megteszed, miért csodálkoznál, ha 140-es pulzusnál jelentkezne némi aritmia. Azon sem fogsz, ha mondjuk 2 nap fentlét után az 5. grammhoz érve összeesel és meghalsz. Erre általában azt mondjuk, hogy megölt az anyag, pedig valójában a hülyeséged ért révbe. Szinte az összes komolyabb szerhasználati problémánál megfigyelhető egy időben szépen levezethető totális hanyagság. Ezért fontosak a részletek.
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
blablabla12016. július 31. 01:44
 
 
Nem jó, rc lesz ez. Rágás, szájzár, meg levágósra tesz sajna. Szagra hasonlít. Kb. fél elfogyott bőven elég is volt. Van egy enyhe lebegés érzet, néha feszít. Rohadtul megküldi a szívet. Senkinek nem ajánlom.
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
blablabla12016. július 28. 13:49
 
 
Holnap reportolok egyet róla.
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
megauto2016. július 26. 16:46
 
 
valszeg 7 végén mi is ilyen gyorsba futottunk bele. Szagra még korrektnek tünt, talán amikor beütött még akkor is. Aztán a 2. Vagy 3. Redose-nál már tudtuk, hogy ez nem az ami. Lejövőnél meg elálmosodott mindenki, ott már tiszta volt, hogy ez egy gyors analog rc lehetett. De 7 végén rengetegen futottak bele ebbe. Hogy miért kell minden jót elbaszni?
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
ppnqdd2016. július 24. 18:59
 
 
Örülök neki, hogy örülsz. De szerintem itt mindannyian.
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
Jorck2016. július 24. 15:37
 
 
Most megint teszteltem ezt a gyrost. Nem kell tesz hozzá hogy megmondjam, ennek nem az amfetamin a hatóanyaga. Szóval valami RC-lehet ez is..
nekem azért beadta az a lényeg
:D
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
ppnqdd2016. július 23. 14:48
 
 
Teszt nélkül pedig nem valami életbiztosítás kajálni ezeket.
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
Jorck2016. július 23. 11:08
 
 
ppnqdd

Amúgy persze tudom nem hülyeségek ezek a tesztek, de én eléggé függő vagyok ha a közelembe kerül ilyesmi, és sem időm sem pénzem nincs ilyen tesztelgetésre. De azért köszi ezt a linket, így még nem láttam hogy is működik ez...... érdekes ;)
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
Jorck2016. július 23. 10:56
 
 
Aham a medúzával én is randiztam, és végre bizton állíthatom olyan volt amilyennek lennie kellett.. Érdekes hogy ilyen pro dolgok vannak mostanság. :)
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
blablabla12016. július 23. 10:17
 
 
Jorck
Az ebihalamnak mesélte a teknősbéka, hogy igen jó minőségű, de valószínűleg más mint aminek lennie kéne, fél is elég, de jobb óvatosnak lenni vele. Teknősbéka estéi fél utsza hosszúak ő kerekekkel gurul végig rajtuk ;-), általában piros chupán ebben az van aminek lennie kell, de találkozott már a tengeri élővilágban medúzával is ami lila az leültette. Teknősbéka eléggé kiszokott lenni ezektől az estéktől ;-)
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
ppnqdd2016. július 23. 09:49
 
 
Jorck, kóstold meg a gyrost és akkor kiderül. De csak kizárólag az eredeti módon, bárányhússal.

Amúgy nagyszerűen látod, teszt kell hozzá bizony. Ebay-en keress rá arra, hogy marquis.

https://www.youtube.com/watch?v=ImOmaitb4f8
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
Jorck2016. július 22. 20:07
 
 
Újabb hírem van, felénk nagyon jó gyros jelent meg. Azt hiszem nem árt vele vigyázni is mert k..b+ erős. Amúgy attól hogy olyan szaga van mint kellene én nem vagyok benne teljesen biztos hogy csak amfi van benne.
Lehet ez is valami RC.., már csak azért is mert nincs vicsorgás, meg 8+ után lejövőbe el lehet aludni. De amúgy 1 után úgy éreztem valaki beszél a fejemben, szóval ha rendesen adagoltam volna 1-el el lettem volna egész este vagy egy jó buliba.
Hát így teszt nélkül nem tudom mivel állapíthatnám meg hogy igazi-e...?
De talán nem is kell állapítgatni, a hatás a lényeg. Ugyanerről a vonalról állítólag van pepsi is, majd legközelebb lehet azt tesztelem be, bár sokallom kicsit a 20 at...
További szép estét!
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
ppnqdd2016. július 4. 19:02
 
 
Kirkland! EGCG + Bitter orange + guarana kell neked. Ebay.
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
Én+te+ö=gén2016. július 3. 19:50
 
 
Kirkland:
A prekurzorokra nincsenek megadva mennyiségi határok, vagyis elvileg ha van bármennyi efedrined tiszta hatóanyagként, az jogilag már rögtön 3 évig terjedő, nem elterelhető bűncselekmény.

De tudom, te a gyógyszerkiszerelést kérdezted; itt a "saját használatra" tartott mennyiség homályos fogalmával kell szembesülni. Ez vélhetőleg tablettaszám alapján megy, elképzelhetően a minimális kiszerelésű mennyiség (1 doboz), ami általában nem szokott 1 hónapi adagnál, 20-30 szemnél több lenni.

Kérdés még, hogy amit rendelnél, az nálunk "illegális gyógyszer", "hamisított gyógyszer", vagy "nem engedélyezett gyógyszer" kategória lenne-e.
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
ppnqdd2016. július 3. 16:55
 
 
Az ECA egy elavult fos stack, hülye beidegződések alapján. Vannak nála sokkal hatékonyabb és biztonságosabb módszerek. Mégcsak magic-nek sem mondható, mert semmi kellemes érzést nem ad, csak az vérnyomásod meg a pulzusod cseszegeti, meg idegesíti a szived. Ha még azt mondanád, hogy valami halogén amfetaminon gondolkozol és amiatt kockáztatnál, de efedrin miatt... Nézz szét inkább a növényi alapú tápkiegek között, elég jó hatásfokúak már manapság, max beveszel háromszor annyit, még mindig fényévekkel előrébb vagy.
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
Kirkland2016. július 3. 16:29
 
 
Ha jól emlékszem amfetamin esetében 0.5 grammban határozták meg a csekély mennyiség határát, az efedrinnél valószínűleg magasabban van a léc. Mindenesetre szeretnék biztosra menni. Az itthoni forrásom szinte kokain árban méri. Bármennyire is hasznosnak találom az E-C-A stacket, ennyit azért talán mégsem ér a dolog.
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
ppnqdd2016. július 2. 21:28
 
 
Necces, 3g hogy jött ki csekélyre? Esélyes, hogy beleköthetnek, de talán tényleg rendes gyógyszer formában kisebb az esélye, főleg ha itt is forgalmazzák.
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
Kirkland2016. július 2. 17:13
 
 
Gén:

"Az efedrin nem számít kábítószernek - gyógyszerként van törzskönyvezve Mo.-n - de ugyanakkor a kábítószer-prekurzor jegyzéken is fenn van. "

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy csekély mennyiségű efedrin tartalmú gyógyszer behozatala (3g) elméletileg nem vonhat maga után büntetőjogi felelősséget?
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
ppnqdd2016. február 10. 01:50
 
 
three-tree kell neked :D
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
Innocence2016. február 5. 03:27
 
 
Microcos: talán a noopept a legnépszerűbb tanuláshoz, főleg a memóriát javítja. Úgy emlékszem a veszélyes adagja közel a normál dózishoz, nagyon nem játék. Én sose próbáltam.
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
Én+te+ö=gén2016. február 5. 00:08
 
 
Microcos:
Fórumozás helyetti időt! :D
(bocsi, kihagyhatatlan volt)

Szerintem a testi/agyi stimuláció az csak az egyik dimenzió, ha az le van tudva a koffeinnal/amfetaminnal, akkor a többi dimenzióban kell ráerősíteni. Mint a tripnél, a szer mellett a szettinget és szetet: tanulási körülmények biztosítása, motiváltság fokozása, stb. Meditálj előtte 15 percet (nem a "csukott szemmel ohmmozok és agyalok és azt mondom rá h meditáltam" -típusút, hanem a tényleges elme-lecsendesítést, -kiüresítést).
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
Microcos2016. február 4. 23:14
 
 
Tanuláshoz mit lehetne használni? Mondjuk koffeinen, és amfetaminon kívül...
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
Én+te+ö=gén2016. január 17. 22:18
 
 
levap:
Ide is beírom tehát, hogy: Az efedra tea jó találmány, nem pörget (és nem pisiltet!) annyira, mint a tiszta efedrin. A hatóanyagtartalom - mint minden növénynél - abszolút kiszámíthatatlan, hiszen ez az alfajtól és a termesztési körülményektől is függ. A csikófark mint növény nem szabályozott pszichoaktív szerként, de védett növénynek minősül, a hazai fajtáját a természetben szedni tilos, pénzbírsággal sújtható szabálysértés.

Az efedrin nem számít kábítószernek - gyógyszerként van törzskönyvezve Mo.-n - de ugyanakkor a kábítószer-prekurzor jegyzéken is fenn van. A testépítőboltok kínosan ügyelnek a szereik tisztaságára, efedrintartalmú készítményeket nem forgalmaznak (hol van már a jó kis E-C-A stack!), pult alól sem esélyes(?). Pláne, mivel az efedrin a WADA tiltólistáján is fenn van, vagyis doppingszernek is számít bizonyos vizeletkoncentráció esetén.
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
ppnqdd2016. január 17. 06:33
 
 
levap, bala root, de nem én adtam a tippet! :D
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
levap2016. január 16. 23:10
 
 
ez lemaradt:
kb milyen egy kávéhoz, energiaitalhoz viszonyítva?
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
levap2016. január 16. 23:03
 
 
sziasztok!

ma huang/ephedra sinica/efedra növényről érdeklődnék teakánt hogyan fogyasztják, mi az adagolása, mennyi efedrint tartalmazhat vajon

1. -itt a fórumon nem találtam erről írást, szóval akinek van tapasztalata ennek a növénynek a szárított herbájából lefőzött ital fogyasztásával, az ne tartsa magában :)

2. -ill., hogy mi a besorolása maga a növénynek, mert sehol sem találtam aktuális infót (C-lista, kábítószerlista) csak azt, hogy vényre kapható efedrin tartalmú orvosság gyógyszertárakban, esetleg bodybuilder shop-okban ezt tartalmazó készítmények vannak/(voltak?)

szerk.: közben gén-től kaptam választ miszerint a növény védett, nem számít pszichoaktív szernek, sem az efedrin kábítószernek, viszont gyógyszer. Kábítószer-prekurzor jegyzéken fent van, ill. évek óta nem forgalmazzák a testépítőboltok, mivel doppinglistás
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
Dewey Cox2015. december 30. 03:10
 
 
1181. PsyDuckMonkey:

Kanna (sceletium tortuosum): Most is "vattás" kicsit tőle a szám. Nem túl pszichoaktív, inkább csak egy antidepresszáns (SSRI), de annak elég jó. Az adagolással óvatosan kell bánni, én 350mg-os, standardizált, gyógyszerminőségű kapszulákban fogyasztom, 3-4 naponta 1 kapszula max. Elvileg napi 2 kapszula is szedhető bár ezt kicsit durvának tartom, én eleinte napi 1-et vettem be és 8 nap alatt sikerült összehoznom egy enyhe szerotonin-szindrómát, szédülés, hányinger, magas pulzus és vérnyomás, pánik, nem volt valami kellemes, szerencsére pár nap alatt elmúlt. Más SSRI-kkel és MAO-gátlókkal együtt nem szedhető, életveszélyes is lehet. Megfelelő adagolással viszont nem rossz, elűzi a rosszkedvet, szorongást és fokozza az aktivitásomat, energikusabb vagyok, kevesebb alvással is frissnek és kipihentnek érzem magam. A bevétel után órák múlva kezdem csak érezni a hatását, ilyenkor enyhe lebegés-érzést okoz nálam ami kb 1 napig tart. Állítólag fokozza a fű hatását de én ezt nem igazán tapasztaltam és szerintem veszélyes is más, a szerotonin-szintre ható drogokkal együtt fogyasztani. Előnye hogy olcsó, legális és könnyen hozzáférhető, az adagolást viszont komolyan kell venni, különösen a 20x-os extract-oknál.
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
ppnqdd2015. november 27. 00:32
 
 
"Elvileg viszonylag tiszta amfetaminféleségről van szó, bár nem teszteltem, de nagyon megbízható embertől van, és a hatása teljesen ugyanolyan mint a régi spurinak, mielőtt a dizájnerek bejöttek volna."

1. Látszik, hogy a hozzászóló nagyjából átlátja a dolgokat, érti az alapfogalmakat, az alap összefüggéseket.

2. Látszik, hogy azt is tudja, hogy ha pontosan meg szeretné határozni, miről van szó, akkor tesztelnie kéne. Ez még egy pluszpont.

3. A végén a hiba: ugyanolyan hatása van, mint a régi spurinak. Ha egy MDMA-ról van szó, azt mondom, aki használta és van viszonyítási alapja, az meg tudja mondani, hogy az-e, annyira egyedülálló. Egy sima alap amf jellegű stimulánsnál ezt szerintem egyáltalán nem ilyen könnyű megállapítani, hiszen nem olyan különleges az élmény. Rengeteg alternatívája van, ha csak azt nézzük (és itt ellentmondok a nem amf hasonlósággal) ott vannak a halogén amf dizájnerek, szerintem az életben nem mondod meg a 4-5 közül, hogy pontosan melyik volt.

A 6000 féle egyéb dizájner valamennyiben biztosan eltér ettől a csoporttól, de lehet hogy van köztük 20 olyan, ami dettó. Elég nagy rá az esély nem?

Ez a megbízható emberes dolog oké, egy bizonyos szintig. Ez attól függ, hogy az az ember milyen beállítottságú. Ha agyalgatós, próbálgatós, akkor elhiszem, hogy mindig képben van vele, hogy mit ad tovább, ha viszont igazi üzletember type, akkor 1. leszarja, 2. minél több pénze legyen belőle 3. nagyjából hasonlíson a hatás/minőség.
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
T0M12015. november 26. 17:54
 
 
1185. ppnqdd

"Úgy gondolom, hogy attól még, hogy valaki azt mondja, hogy az, nem feltétlen az."

Igen, de pont akkora a valószínűsége, hogy amfetaminja van. Egyébként a kérdés nem az volt, hogy az-e, hanem, hogy meddig eltartható...
Egyébként csak azért "kaptam fel a fejem" a kommentedre mert hirtelen azt hittem, hogy előtted van egy kimutatás miszerint Mo-on nincs amfetamin de ha van is az max. 5%-os. ;)

"De minden bizonnyal te már a hozzászólásból meg tudod állapítani, hogy milyen anyagról van szó én viszont tök hülye vagyok."

Ilyet nem írtam, sőt nem is sugalltam. Totál alaptalan amit írsz. Sűrűn járok erre és tudom, hogy nem vagy az. :D
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
ppnqdd2015. november 26. 12:40
 
 
Jahm, kanna kicsit mélyebb, kicsit összetettebb. Kratomnál semmi feszülés nincs, legalábbis minimális, azért is szeretjük, lighty. De persze az meg nem fog egy ilyen szerotoninos tudattágítást okozni, hiszen tök máshogy működik. A kanna olyannak való, aki szereti a trip feelinget de mondjuk egy magtól vagy gombától kicsivel lazábbra vágyik. Azt tudni kell, hogy pl. már egy 500mg is eléggé érezhető a testhőn, szóval azért adja magát.
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
++THC++2015. november 26. 09:56
 
 
Teljesen egyéni hogy kinek milyen hatást vált ki. Nekem a Kanna nem volt rossz, de az MDMA-tól jóval enyhébb. Kicsit"te is kellesz hozzá" Euforizáló hatás végett már inkább Kratom amit meg lehet próbálni. Az hasonlatos az általad említett érzésekhez.
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
ppnqdd2015. november 25. 22:40
 
 
Úgy gondolom, hogy attól még, hogy valaki azt mondja, hogy az, nem feltétlen az. De minden bizonnyal te már a hozzászólásból meg tudod állapítani, hogy milyen anyagról van szó én viszont tök hülye vagyok.
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
T0M12015. november 25. 17:22
 
 
1180. ppnqdd

"Ha tényleg amfetamin féleség (ennek kicsi az esélye)"

Ezt kifejtenéd bővebben? :) Úgy gondolod ha Te nem találkozol vele akkor más sem?
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
Sloth2015. november 24. 21:59
 
 
Kanna nem C listás.

Hatásait mindig enyhének éreztem, de inkább kellemetlennek mint kellemesnek.

Próbáltam már szívni, enni, és Kanna mézet is. De valahogyan az enyhe fejbeni nyomáson, enyhe hideg rázáson kívül, inkább feszültség érzést, és hányingert éreztem.

Azért nekem van olyan barátom aki szivesen fogyasztja, szóval egy próbát megér...
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
ppnqdd2015. november 23. 23:45
 
 
Nem hasonlít a szinti empatogénekhez, ne reménykedj. Nekem inkább ilyen csavarós, asztal megfejelős, valahogy túlélős hatása volt és a gyomrom szétszedte. Nem javaslom.
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
PsyDuckMonkey2015. november 23. 21:46
 
 
Helló,

A kannáról (sceletium tortuosum) van valakinek tapasztalata? :) Azt hallottam hogy kicsit az MDMA-hoz hasonlít a hatása, kíváncsi vagyok hogy mennyire van meg a szociális eufórikus, szeretetrohamos, gátláslebontó hatása ami az MDMA-nak megvan... Odáig vagyok azért a hatásért, de az MDMA másnapja túl szar (meg ma magyarországon nem vennék be semmit aminek nincs növény-, vagy gombaalakja mert a franc tudja miből van)...

Illetve az a kérdésem hogy nem tudja-e valaki hogy C-listán, vagy más listán rajta van-e...
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
ppnqdd2015. november 23. 20:57
 
 
Ha tényleg amfetamin féleség (ennek kicsi az esélye), akkor az én tudtommal is stabil.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/ba/Amphetamine_metabolism.png
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
T0M12015. november 12. 19:47
 
 
1178. talkin2myself

Az amfetamin stabil. Csak a hozzá adott anyagok gyengítik aka ami sz*rrá ütött az gyorsan romlik.... :))) Fél év tuti semmi gondot nem okoz. Ha tényleg jó.
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
talkin2myself2015. november 10. 15:38
 
 
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a speed por mennyi idő alatt "romlik meg", vagy veszít sokat az erejéből? Azt mondták nekem, hogy érdemes a mélyhűtőben tárolni ez igaz? Elvileg viszonylag tiszta amfetaminféleségről van szó, bár nem teszteltem, de nagyon megbízható embertől van, és a hatása teljesen ugyanolyan mint a régi spurinak, mielőtt a dizájnerek bejöttek volna.
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
Én+te+ö=gén2015. szeptember 18. 14:58
 
 
OK, átírtam, "sóforma" valóban pontosabb.
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
ppnqdd2015. szeptember 18. 13:28
 
 
Ja, használhatóságot úgy értettem, hogy nem folyik meg nem romlik meg 2 nap alatt.
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
ppnqdd2015. szeptember 18. 12:14
 
 
Ja, de citromlével inkább valami + citrát, hogy pontosak legyünk, annak meg tuti más sója lesz, mint a HCL-nek. Más az alakja, ilyesmi.
De általában HCL sóról van szó, viszont két HCL só alakja is különbözhet a gyártási eljárástól függően, amiről fogalmam sincs.
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
Én+te+ö=gén2015. szeptember 18. 10:00
 
 
A freebase-formát - az alacsonyabb forráspont miatt - az elszíváshoz (vaporizáláshoz) használják, a sóforma elönyei pedig a jobb eltarthatóság és a vízoldékonyság (injektáláshoz).

A gyakorlati konverziók:
freebase + citromlé = sóforma
sóforma + szódabikarbóna = freebase
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
ppnqdd2015. szeptember 18. 07:09
 
 
Nem mondanám, hogy ilyesmiből meg lehet állapítani. Ha jól tudom, kb minden ilyen pszichoaktív szer gyártási folyamatának a vége az, hogy az elkészült freebase anyagot valamilyen használható formájúvá varázsolják. Erre elég sokféle lehetőség van, a leggyakoribb a sósavval reagáltatás. Ezért lesz pl az ANYAG HCL belőle, vagy az amfetaminokból klasszikusan (gyógyszeripar találta ki) szulfátot készítenek.

Na szal a kész forma az így tehát valami só lesz, az viszont pontosan attól függ, hogyan néz ki, hogy milyen savval reagáltatják. Savból pedig elég sokféle van.

Minden bizonnyal ez csak egy tényező a sok közül. Az száz, hogy a mai körülmények között nem állapítgatnék meg ránézésre anyagokat.
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
T0M12015. szeptember 17. 21:37
 
 
>>> ppnqdd

Bocsi, kicsit bénán sikerült az a mondat. :)))
Arra lettem volna kíváncsi, hogy csak pusztán kíváncsiság volt a két anyag megkülönböztetése reagens segítségével, vagy konkrét dolog, mondjuk túl erős amfetamin hatású anyaggal találkozott cli_hlt.

Továbbra is "hiányolom" a meth-et a repertoárból...


Mondjuk vegyünk szuper minőségű amfetamint összehasonlításképpen. Lehet a hatás alapján különbséget tenni? Pl ha az állaga paszta, az nem lehet meth?
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
ppnqdd2015. augusztus 15. 23:24
 
 
Mármint az "ucán", vagy úgy általában? :D
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
T0M12015. augusztus 5. 12:40
 
 
1167. cli_hlt

Belefutott valaki valamibe ami erősebbnek tűnik az átlagos utcai amf-nál?
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
cli_hlt2015. augusztus 3. 06:52
 
 
Hopp, köszönöm szépen!
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
Én+te+ö=gén2015. augusztus 3. 00:56
 
 
cli_hlt:
A Simon's reagens meg tudja különböztetni a másodlagos aminokat (MDA vs. MDMA, amfetamin vs. metamfetamin):
https://en.wikipedia.org/wiki/Simon%27s_reagent

Ez egy kétlkomponensü reagens, elöször a "Simon's A" jelzésüt kell rácseppenteni a mintára, majd kb. 5 másodperccel késöbb a "Simon's B" jelzésüt. A reagens a másodlagos amin jelenlétét néhány tíz másodperc múlva kéküléssel jelzi.
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
cli_hlt2015. augusztus 2. 18:13
 
 
Sziasztok!

Vajon meg lehet-e állapítani egy kis kupac fehér porról, hogy amfetamin, vagy metamfetamin-e?

Az általam ismert tesztek nagyon hasonló reakciókat adnak ezekre az anyagokra.

Van-e valami konyhai trükk, amivel a kettő megkülönböztethető?

Köszi előre is!

cli;
hlt;
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
NORDKOVSKY2015. január 18. 15:18
 
 
Gén!
Köszönöm a válaszodat.
Én egyébként először csak úgy álltam hozzá a gombához, hogy biztos jó lesz, mert mindenki mondta, hogy kevés az irányítható, meg hú de jó stb.
kb. ilyen szinten tudtak felvilágosítani:) átadni a tapasztalataikat:)
Na mindegy, szóval lényeg, hogy én nem vártam semmit meg semmilyen célom nem volt vele, csak kíváncsi voltam. Olyan volt, mintha valamiféle magasabb intelligenciát nyitott volna meg bennem, ami a felmerülő kérdéseimre -magammal kapcsoltaban, az élettel- megadta a választ.
Mélyebb összefüggéseken felül emelkedve (mögül) szemléltem azokat a gondolatokat, amiken a hétköznapjaimban gondolkodtam.
Szóval bennem alapból megnyitott valamit, ami felkeltette az érdeklődésemet.
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
Én+te+ö=gén2015. január 17. 18:50
 
 
myr:
Ezzel én is hasonlóan vagyok - bár szerintem ritka eset, hogy valóban "szükség" legyen egy-egy szerre. A szerek használata csupán egy (potenciálisan hatékony) módszer-alternatíva lehet egy-egy megfogalmazott cél elérésére (és általában egyéb, szermentes módszer-alternatívák megléte mellett).

Az, hogy te nem akarsz kábán vagy üres fejjel élni, a te választásod :) (Ez mondjuk nekünk a barátaidnak kifejezetten jó is!) De vannak, akiknek a semmi irányába menekülés a legkönnyebb alternatíva a szorongásoldásra, trauma-elfojtásra, ideiglenes túlélésre stb. Sajnos, ez erösen az életközeg, társadalmi pozíció, szubkultúra stb. pszichoszociális dolgok függvénye - pont ezen a szet-szettingen tudna a társadalom változtatni, ha mindenható lenne.


 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
Én+te+ö=gén2015. január 17. 18:36
 
 
A módosult tudatállapot elérése már önmagában (akár szer nélkül is!) ad egy lehetöséget a szokványostól eltérö elmebeli müködésre. De persze bizonyos szerekkel markánsabban el lehet érni a tudatalatti tartalmakat felszínre hozó, önreflektáló állapotokat. Vannak olyan, fiziológiailag erösen ható szerek is, amik tk. bódult, álomszerü állapotot hoznak létre, ahol az elfeküdve vizionálás lehet az eltérö gondolatok, látomások, érzések és "ihlet" forrása.

A hallucinogén hatás önmagában nem garantálja a tudattágítást - ezt láthatjuk egyrészt a deliriáns hallucinogén növényeknél (bár ott a kiszámíthatatlan adagolás miatti irányíthatatlanság is közrejátszik a gyakorlatban). De másrészt emlékeim szerint pont valamelyik ex-Gyógyszertopicos arc írta, hogy az LSD-töl "folytak a falak és szar volt". Vagyis "pszichedelikus" szet, szetting, rákészülés, intenció, kultúrismeret, közösség, élményfeldolgozás stb. nélkül ennyit adott neki a trip.

A középkori arab költök meg bevágtak egy pohár (tiltott) bort, aztán ódákat írtak az élet szépségeiröl. Ugyanaz a molekula tehát, mint a sarki csehóban kannás kiszerelésben, némileg eltérö felhasználási mentalitással :)
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
NORDKOVSKY2015. január 17. 17:38
 
 
Vagy a tudattágítók sem feltétlen tudattágítók, csak ha e céllal használják?
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
NORDKOVSKY2015. január 17. 17:32
 
 
Úgy értetted, hogy mivel a tudattágítókat nem mindenki ezzel a céllal használja, ezért csak azt a hozzáállást hívják pszichedelikusnak, ha tudattágításra használják?
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
NORDKOVSKY2015. január 17. 17:29
 
 
Gén, ezt hogy érted?
Abból kiindulva, hogy egyes szerek tudattágítók, mások tudatszűkítők.
Gondolom nem minden szert lehet tudattágításra használni.
Vagy hogy értetted?
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
myr2015. január 17. 17:27
 
 
@Gén: de csak az arra alkalmas szereknél alakult ez ki, nem? Tehát a pszichedelikumok pszichedelikusak :D
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
Én+te+ö=gén2015. január 17. 17:17
 
 
Ismét elmondanám, hogy nem a _szer_ maga a pszichedelikus, hanem a szer _használatának_ lehet ezirányú (ti. "tudattágító") célzattal kialakult, fennmaradt és továbbadott kultúrája.
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
NORDKOVSKY2015. január 17. 17:15
 
 
Tényleg:) Mesélj nekem, de viccen kívül, hogy mi neked a pszichedelikus abban, amiket olvastál az ópiátokról!
Az enyémet olvastad? Mondjuk Csáth Géza beszámolója valóban "pszichedelikusabbnak" tűnik, mint az enyém, de szerintem joggal állíthatom, hogy szegénynek már elvette az eszét az ópium meg a morfium, meg a pantopon. Vagy lehet, hogy az eszét nem, de átformálta a lelkét. (vagy nem tudom, hogy lehet ezt pontosan megfogalmazni.)
Na szóval kérlek -nem irónikusan- mesélj, kíváncsi vagyok.

 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
myr2015. január 17. 17:14
 
 
Én nem próbáltam az amfetamint, mert nincs az életemben szükségem rá jelenleg. Viszont elhiszem, hogy lehet hasznos, ritkán, szükséghelyzetben sokat segíthet (vizsgaidőszak, éjszakai vezetés, stb). Ha az ember csak úgy elkezdni használni a mindennapi életben, annak könnyen csúnya vége lehet, gondolom nem kell bemutatni senkinek, milyen egy stimuláns-függő. Ópiátot sem vettem be soha és tervben sincs. Egyszerűen nem látom, hogy mire jó. Nem fáj semmim, nem akarok akármilyen eufóriában is az ágyon fetrengeni üres fejjel, sem kábán mászkálni vagy intézni a napi dolgaimat. Ha pedig pszichedelikus élményre vágyom, megszámlálhatatlan az erre alkalmas szerek listája :)
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
Én+te+ö=gén2015. január 17. 17:09
 
 
A kis mennyiségü pszichostimuláns élethosszú használata szinte minden régebbi és mostani közösségbe és társadalomba belefért/belefér (tea, kávé, khat, kóladió, csikófark, kokalevél, maté, dohány, guarana, bétellevél, bételdió, kakaó, stb.).
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
NORDKOVSKY2015. január 17. 17:06
 
 
Subfish

Te nagyon félreértetted Gén-t. Sejtem, hogy mire akarsz kilyukadni, de az ópiát topicot érthető módon azért szüntették meg, mert sok hülyegyerek beszélt rajta ostobaságokat, és ez már nagyon lehúzta az oldal szellemiségét. Azért a speed mégsem arról szól, mint a heroin, hogy belövöm magam, azt bebambulok, meg mivel elterjedtebb jelenség is, nem árt róla kommunikálni. Egyébként mi neked a pszichedelikus abban, amiket az ópiátokról olvastál. Az egy dolog, hogy álmodozol arról, amit Csáth Géza írt az ópiumról, és azt hiszed, hú de pszichedelikus lehet, de azt sem tudod, miről beszélsz. Én már tapasztaltam morfiumot és gombát is, így nekem elég röhejesen hangzik, hogy valaki pszichedelikusnak nevezi az ópiátokat. (Vagy pontosabban fogalmazva -nehogy beleköss- pszichedelikusabbnak, mint az amfetamint.)
Persze a xanaxnál dimenziókkal pszichedelikusabb a morfium:) ha lehet ilyet mondani, de könyörgöm hallod te ilyenkor magadat, amikor egy tudatszűkítő szert pszichedelikusnak nevezel?!
Talán a fű az valamilyen szinten még kicsit pszichedelikus.
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
Én+te+ö=gén2015. január 17. 17:04
 
 
subfish:
Az amfetaminnak valóban nincs számottevö pszichedelikus szerhasználati kultúrája. Ezek a témakörök "történelmi" okokból léteznek, mert annó bárki indíthatott témakört a Fórumon. Külön nem kerül bezárásra, csak ha szétoffolják, vagy hitviták tárgyává teszik, mert az már nem éri meg :)
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
subfish2015. január 17. 16:31
 
 
És az amfetamin mióta pszichedelikus? Az belefér a keretbe? Engem pl. érdekelnek az ópiátok és amiket eddig olvastam, pszichedelikusabb mint pl. az amfetamin. Igen, Erőd Pálról olvastam ezt-azt, Ő mondjuk nem is 100 mg-okat tolt, hanem napi 10-20 mg szerintem, az én próbálkozásaim szerint ennyi fér bele, hogy normálisan működj. Egy ember tapasztalatára nem lehet alapozni, az egy dolog, hogy élete végéig használta. Barátnője meg lehet, hogy nem véletlenül nem volt. Talán ha lett volna nő az életében, vagy valami, ami beindítja az elméjét, nem lett volna függő. (Tudom, hogy egy hónapig fogadásból leállt, de ahogy Ő is elmondta, "munkaképtelen" lett) Szerintem ez szomorú.
 

 
 
>>> Psychostimuláns <<<
NORDKOVSKY2015. január 17. 16:16
 
 
Ja még annyi, hogy lehet ellentmondóan hangzott, hogy gomba párti vagyok, de a beszámolómban azt írtam, hogy a morfium volt a legjobb szer, amit valaha kipróbáltam. Hát igen ez egy érdekes dolog, mert a hatása alatt persze úgy érzi az ember, hogy ez a legjobb érzés a világon, de utólag visszagondolva ahogy belegondolok, hogy ez mégiscsak egy tudatszűkítő bódítószer, hogy valamilyen szinten zombit csinál az emberből, és mégis élvezi az ember, ez kívülről nézve valahol undorító, de belülről nézve meg a legjobb. Viszont aztán később begombáztam, és utána meg arra gondoltam úgy vissza, hogy az volt a legjobb.
Meg az engem legalább is lehozott a szerekről. Az alkohol se érdekel azóta, meg a füvet is csak pár hetente használom. Így valahogy legalább piedesztálra emelem a hatását. Na mindegy, lényeg, hogy én már kipróbáltam mindent, amit akartam. Végre már nem izgat se a kokain, se az alkohol. Csak amikor visszagondolok a morfiumra, egyszerűen nem tudom eldönteni, hogy most akkor az a jobb e vagy a gomba, de a jövőben biztos, hogy már csak gombázni fogok néha. Meg persze a jó öreg kender.
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 1321)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!