 | 
Legfrissebb hozzászólások (46221 - 46230)
 |  |  | | | | |  |  |  | | | | köszi a tanácsokat mindenkinek, átraktam 1 kevésbé napos helyre meg nagyobb cserépbe is került. remélem túléli :) |
| |  |  |  |

 |  |  | | | | |  |  |  | | | két fázisú energiaitalról hallott már valaki? most mondta egy haver, de gugli nem talált semmit srác nem tudott sokmindent mondani, csak annyit, hogy 2 dobozban van, 2x3 deci és egymás után kell meginni mi lehet? |
| |  |  |  |

 |  |  | | | | |  |  |  | | | | Nagyon sokáig, valószínűleg évekig, talán évtizedekig is. A salvinorin elég stabil vegyület. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | | |  |  |  | | | gén: pont ugyanerre gondoltam. Például a GHB-nek létezik por formája, amelyet egységes dózisban, kapszulában lehetne tartani. Így biztosan tudom, hogy egy kapszula 500 mg (feltüntetve a dobozán pl. "GHB 500 mg, alkohollal ne keverd!"), akkor ha egyet veszek be akkor lájtos, ha kettõt akkor közepes, ha hármat-négyet akkor már durvít, afölött ájulás várható.
Helyette mi van? Véletlen kicsit meglottyan a lityi-lötyi, és már visznek is az ambulanciára intubálni. Pedig csak egy sztenderd alacsony egységdózis kéne, amibõl a felhasználható választhat hogy hány darabot vesz be, és máris elkerülhetõ lenne a legtöbb túladagolás.
A te módszereddel "500 mg / fél liter víz" lehet hogy nem lenne veszélyesebb a fogyasztása, mintha sört inna valaki, hiszen mire megiszod a negyediket (ugye két liter folyadék lassan megy le), addigra már jó eséllyel érzed az elõzõeket, így tudod hol kell megállni. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | | |  |  |  | | | tripster & retek: Kösz az idézetekkel alátámasztott összefoglalókat!
A GHB/GBL eseteiben tényleg nagyon kicsi lehet a hatásos dózis és a túladagolás közötti szorzó (akár 2 alatti). De figyelembe veendö, hogy itt is leginkább az ismeretlen hatóanyagmennyiségü és túl tömény kiszerelések jelentik a gyakorlati életveszélyt. SOHA nem lenne szabad egybecsomagolni (1 üvegcsébe, 1 tablettába, 1 pakkba, 1 kapszulába stb.) annyi hatóanyagot, amennyi túladagolást okozhat! Sajnos, a feketepiac nem törödik a kiszereléssel, hiszen pont a felütéseken és alulméréseken van a profit.
Képzeljétek el, hogy ha a GHB félliteres "üdítö" formájában lenne kapható, gyárilag ellenörzött hatóanyagmennyiséggel, pld. 0.5 gramm GHB/palack. Akkor világos lenne, hogy kb. 1-2 palackkal fogyasztva lájtos hatás lenne, 3-4 palacktól közepes, 5-6 palacktól pedig erös (e fölött pedig beájulós). Érdemes lenne tehát fizikailag megnehezíteni/lassítani a hatóanyagbevitel módját.
Ha az idegén nevü fórumtársunk által az "Új szintetikus drogok" témakörben említett kapszulázott, ekiszerü hatású por tényleg GHB, akkor ez az egyedi kiszereléses megoldás pld. valóban hasznos lehet a túladagolások elkerülésének irányába.
Röviden: a túladagolás nem a szer hibája, hanem a szerhasználaté. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | | |  |  |  | | | A 40X sztenderdizált kivonat "gyári" simítózáras csomagolásban kb. mennyi ideig áll el egy szobafiókban minőségromlás (gyengülés) nélkül? Lassan már több mint egy hónapja lesz, hogy terveztünk egy salviázást, de elmaradt, és azóta se tudom mikor érek rá legközelebb ilyesmire, nem hogy mikor érnek rá akár többen (mert egymagamban lassan koptatnám el azt az 1g kivonatot). Felőlem saccra egy évig is el kéne lennie, mert nem párolog, meg 95%-ra légmentes az a csomagolás, fény nem éri, de sosem lehet tudni... |
| |  |  |  |


 |  |  | | | | |  |  |  | | | Scap: THC 200 fok körül párolog, ha nem megy ez fölé a hõmérséklet, akkor nem vész el a hatóanyag. Viszont kell valamennyi hõ az aktiváláshoz, ennek pontos okát nem ismerem.
Ajánlott módszer: serpenyõbe raksz vizet + vajat/margarint. A víz azért kell, mert ez 100 fokon tartja az egész cuccot, így nem párolog ki a THC, a vaj meg azért mert abban oldódik fel.
Zöldséget apróra vágod vagy ledarálod, és belevágod a víz + vaj kombóba. Ez után gyakori kevergetés mellett sütöd egy darabig (mondjuk legalább húsz percig), majd kiszeded/leszûrõd belõle a trutyit és kidobod. Ez után hagyod lehülni, ekkor a megdermedt vaj a víz felszinén összeáll egy darabba. Így könnyen szét tudod választani a víztõl. A vizet kiöntöd, a vajat tetszõlegesen felhasználod sütéshez-fõzéshez.
Például raksz belõle forró tejbe/kakaóba, és jól elkevered. Gyors, egyszerû. Íze is finom. De pirítósra is kenheted, vagy sütit is süthetsz belõle.
Amire figyelj: óvatossan a dózissal, mert lassan jön be, és ne tárold túl sokáig, mert hajlamos megromlani/megpenészedni. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | | |  |  |  | | | cup_of_tea: ha azokra a mákszem nagyságú genyákra gondolsz amik a levelek fonákják tanyáznak, azok láthatóak szabad szemmel is, csak nehéz észrevenni õket mert nagyon apróak, és a levél alján vannak. De ettõl még le lehet õket mosni vízsugárral. És amúgy is a száraz környezetet szeretik, tehát egy gyakran párásított salvia növényen nem hiszem hogy elõfordulnának. A nagyobb méretû paraziták pedig könnyen észrevehetõk szabad szemmel, és vízsugárral leverethetõk.
Továbbá atkák esetén az árulkodó tünet nem a levelek barnulása, hanem apró pici pöttyök a levelek felületén, ugyanis onnan szívogatják a növények nedveit (illetve komolyabb elszaporodás esetén befonják pókhálóval). A linkelt képen semmi erre utaló tünetet (pöttyök) nem látok, tehát egyáltalán nem tartom valószínûnek.
Úgy vettem észre, a levelek akkor barnulnak ha túl sok a fény/hõ, és/vagy kevés a páratartalom, ugyanis ekkor hajlamos "megégni" a levelek széle. Én permetezném vízzel naponta párszor, és kevésbé napos helyre raknám amíg magához tér. Esetleg fóliasátor is megfontolandó többszöri permetezéssel, ha kritikussá válna az állapota. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | | |  |  |  | | | Oceanblue: a mérgezés annyiból áll, hogy a végtagok bekékülnek, főleg a láb. Orvosi nevét nem tudom, hogy mi, de egy trip alatt elég bad-es. Azért van nagyobb esélye bíbornál, mert a kék hajnalka tartalmazza a legnagyobb LSA koncentrációt. A többi mivel kevesebb, így tény, hogy több kell belőle ugyanolyan triphez. Ha meg több kell belőle, akkor több mérget (vegyszert a héjon pl.: növekedés serkentő, fertőzés ellenni, vagy szimpla gombaölő) tartalmaz. Plusz a szaponin, ami alapból benne van, és hányingerünk lesz tőle. Ez nagy mennyiségben nem túl kellemes, és okozhat kellemetlenségeket. |
| |  |  |  |

|