DAATH

Ha emlékezetem nem csal, az Evangéliumban egyetlen dícsérő szó sem esik az értelemről.

Bertrand Russell

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: Personality, Substance Use, and Microdosing (angol)
Felmérés: Global Ayahuasca Project (angol)


Legfrissebb hozzászólások (13 - 112)
 (Témakör: Kratom (Mitragyna speciosa))

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2018. április 30. 07:33
 
 
Ne edd nyersen, olvasd el a riasztásos topicot.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
Resurgam2018. április 29. 23:44
 
 
Sziasztok.

fogyasztást könnyítö technikákon gondolkodom. Mondjuk kis golyókat és lenyelni, esetleg elrág picit és lenyel.

https://www.youtube.com/watch?v=v_GYydKRjaM&has_verified=1
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2018. április 29. 23:38
 
 
G betűs Red Vein budget kratom-ról: hát az ízéről semmiképpen sem a finom és friss kifejezések jutnak az ember eszébe, kicsit olyan oxidálódott tea, fekete tea íze van, viszont egyértelműen hat. Aki polifenolokat akar, az ne ezt vegye, viszont ha csak a hatást nézzük és nem a gasztronómiai összképet, akkor ennyiért egész jó.
Elsőre kicsiben megér egy próbát.

Amúgy a leveleknél általában az oxidáció nem akkora gond, mint mondjuk a magas szénhidráttartalmú élelmiszereknél. Ott ugye olyan gombatoxinok keletkezhetnek, amik komolyan károsak lehetnek az egészségre. Ha a leveleknél ez igaz lenne, akkor a fekete teát rég betiltották volna, mert ugye az is gyak. a zöld tea fermentált, oxidált változata.

Én úgy érzem, hogy ez olyasvalakitől jöhetett, aki napon szárította vagy kicsivel magasabb páratartalom mellett tartotta, de ez nem feltétlen jelent rosszat. Azért mindenképp érdemes felmelegíteni, citromozni kicsit és nem nyersen próbálgatni higiénés okok miatt.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
iKra tomi 2018. április 13. 13:11
 
 
ppnqdd: Ez a fiatal levél teória logikusnak tűnik. És ha igaz, akkor ennek az opioid-krízisből kiutat kereső amerikaiak lesznek a fő vesztesei - és persze mindenki, aki eddig fájdalomcsillapításra és szedálásra használta a kratomot. Ha a DEA nyomulás következtében felpörögnek a kratomra irányuló kutatások, akkor idővel megjelenhetnek a mitragynine tartalmú nyugtatók és fájdalomcsillapítók - a teljes kutatási és engedélyeztetési folyamatot figyelembe véve úgy 10-15 év múlva. Addigra már komoly kratomhiányt valószínűsítek, ha kitart a hype, tehát pont időszerű lesz.

 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2018. április 11. 22:33
 
 
Sziasztok!

USA-ban nem rég volt pár Kratom okozta szalmonella fertőzés, amit valószínű a növény érintettsége + a nyers fogyasztás kombinációja okozott. Én mindig is a nyers fogyasztás ellen voltam és most is csak azt tudom mondani, hogy ha nem is forrázzátok le, legalább egy 60-80 fokos jó citromos vízzel öntözzétek meg mindig és várjátok meg míg kíhűl.

A citrom sava természetesen sokkal nagyobb eséllyel öli meg a kórokozót, mint a sima víz.

A külföldről rendelőknek és a postot esetlegesen olvasó hazai forgalmazóknak is üzenem, hogy nagyon figyeljenek oda!

>https://www.reddit.com/r/kratom/comments/7z8qc0/lets_talk_about_salmonella/
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2018. április 11. 22:07
 
 
Nem azt akartam írni, hogy termesztéssel, hanem forgalmazással :D. A termesztés csak feltételezés.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2018. április 11. 22:01
 
 
iKra tomi, az az igazság, hogy én is érzem a kratom hatás eltolódását a régi szedálósról az inkább stimulánsra. Néha agyalok ezen és arra jutottam, hogy valszeg fiatalabbak lehetnek a levelek, vagy termesztik őket és amiatt más. Indonéziában már mindenki kratom termesztéssel foglalkozik, nem olyan a szint, mint a hype előtt, de ez csak feltételezés.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
iKra tomi 2018. április 11. 12:17
 
 
Kipróbáltam a receptúrát, félsikerként értékelném a kísérletet :)
Kb 5-6 grammból készítettem a főzetet az egyik legrelaxálósabbnak tartott red vein sumatrából, citromoztam, 2 napig hűtőben tartottam, aztán lehúztam. A feszülés érzés tényleg enyhébben jelent meg, a stimuláció is visszafogottabb volt, de relax érzetből nem volt semmi. Lehet, hogy sikerült pont a stimuláns-relax határára belőnöm a dózist..
Egyszer éreztem eddig nyugtató hatást kratomtól, amikor még nagyon nem ismertem és felelőtlenül redoseoltam, de azóta sem sikerül tudatosan megismételni.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2018. április 7. 00:14
 
 
Ha nagyon nem bírja a gyomrod, csinálj külön bögrében 2-3 táskanálnyi kamillát mielőtt inni akarod, azt is elég 60 fokos vízzel, várd meg míg kihűl, szűrd le (nem filteres fos) és idd együtt őket. Eléggé jól működik.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2018. április 6. 23:45
 
 
Kratomot soha nem szűrünk le, nem igazán izolálható a hatóanyag, egy műzlis bögrényi víz az úgy oké kb. Ízlés kérése.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
iKra tomi 2018. április 6. 15:11
 
 
Hát jó :) És ezt a nyálkás csodát le kell szűrni, vagy őrleménnyel együtt kell legyűrni? Ha utóbbi, akkor érdemesebb kevesebb vizet ráönteni, hogy minél hamarabb túlessen rajta az ember?
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2018. április 6. 14:02
 
 
Tolj bele ötöt, aztán majd meglátod. Kortyolgasd lassan, élvezettel :D.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
iKra tomi 2018. április 6. 10:51
 
 
ppnqdd: És ezt a módszert szerinted kb mekkora dózissal érdemes tesztelni egy átlagos red fajtával annak tudatában, hogy 3-4 g szokott lenni a sztenderd, mellékhatások nélkül stimuláló adag?
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2018. április 4. 19:51
 
 
Ez a fajtája, hogy elefánt, nagy levél, keserű, lájtos.

A kérdésedre válaszolva, a kratom ilyen, nem egy szinti, tudni kell jól elkészíteni. Sokszor írtam már, hogy 60 fokos vízzel le kell önteni mondjuk egy nagyobb bögrében, aztán citromlé, megvárni míg eléggé kihűl, ekkor lefedni, mondjuk folpakkal és hűtő, legalább egy napra, de lehet többre is, persze figyelgetni kell, nem romlik-e meg. Akkor jó igazán, amikor a víz meg a citrom így elnyálkásítja.
A csavarás, amit érzel amiatt van, mert a levéldarabok frissen, szétázás nélkül ezt a hatást adják.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
iKra tomi 2018. április 4. 16:04
 
 
Emlékezetes keverésem még nem volt, úgyhogy kérdésre kérdéssel:

Arra van valami magyarázat a "különbözően működünk"-ön kívül, hogy nálam a szedáló hatás nagyobb dózisban sem érvényesül? A zöldek (pl thai és malay) 3-4g körül stimulálnak, 6-8 g-nél meg jön a body load és az elnyúló hatás. A bali red pedig 3-4g dózisban alig érezhetően hat, kb kicsit éberebbé tesz, nagyobb dózisnál meg ugyanaz a feszüléssel vegyes nyújtott hatás jön. 8g fölé nem mentem, de nem hiszem, hogy ez lenne a titok nyitja.

Gondoltam rá, hogy teszek egy próbát a kifejezettnek ópiátosnak kikiáltott ultra enhanced indóval, de elég drága és kevés helyen érhető el.

Az elefántos mit takar?
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2018. április 2. 20:04
 
 
Próbáltam, szerintem inkább csak hasonlóakat érdemes, mert ha összekeversz egy hosszút meg egy rövidet, akkor időben olyan furán kettéválnak, nekem nem tetszett annyira.

Viszont az elefántos szerintem megér egy próbát a részedről is.

Más téma:
Lehet ezt már korábban is írtam, de most még jobban bebizonyosodott számomra, hogy jól elkülöníthető a kratom hatásjellege kor, frissesség, szín és íz alapján.

Bár ez csak feltételezés, de szerintem a friss illatú, világoszöld kinézetűek (fajtától függetlenül) inkább stimuláns, frissítő, vízhajtó, gyomor könnyítő hatásúak, olyanok, amilyet egy friss levéltől, vagy akár egy fiatal zöld teától várnál,

míg a sötétebb színűek, karakteres, kissé fás illatúak, úgy is mondhatnám szinesztéziával, hogy barnásabb illatúak rendelkeznek az ópiátosabb, szedáló, érzéstelenítő jelleggel. Ja és azok keserűbbek is.

Arra is gondoltam már, hogy ez utóbbiakban talán több szár és levélér van, mert általában rostosabbnak, darabosabbnak tűnnek, de ezt lehet, hogy egyszerűen a levelek magasabb kora adja.

Fedezett fel már más is ilyesmit?
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
Resurgam2018. március 31. 21:10
 
 
Hali, igen igazad van kicsit túlszaladt.

A lényeg az volt, hogyha több féle kratom összekeverését próbálta e valaki ?
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2018. március 31. 16:55
 
 
Resurgam, ha szeretnéd, hogy válaszoljanak akkor kérlek, hogy szerkeszd a mondanivalód, mert ez így olvashatatlan. Ez egy fórum, ahol általában próbálunk párbeszédet folytatni, információt cserélni, nem pedig egy blog a gondolatfolyamok számára.
Nem baj, ha leírsz érdekes dolgokat, de legyen valami világos gondolatmenet, tagolás, címmel ellátás, nyelvi és nyelvtani világosság, koherencia.
Plííz!
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
Resurgam2018. március 31. 04:12
 
 
Így működik egy kibaszottul szeretethiányos ember, az a drogos.

Mit gondolsz, a Csernus mi a fasztól kiabál, meg miért erőlködik ennyit ?

Mert kurvára hiányzik neki a hernyó, de mindent kitalál, hogy ne kelljen.

Nem szólom meg, neki ez a teknikája, nem tudom milyen a hernyó, valszeg ha egyszer kipróbáltam volna mostanra már nem élnék, annyi eszem meg most már van, hogy ne kezdjem el.De holnap ez változhat.

Miért irtam le ? Hátha valaki tanul belőle és ha szeretethiánya van, akkor ne pótszerekkel pótolja, hanem legyen őszinte és keressen egy másik olyan mebert.De ez nem könnyű, sőt valamiért nagyon ritka, néha azt is megkockáztatom, hogy nem is létezik. Droggal nem lehet pótolni az elnyomott érzelmeket, például azt se , hogy fiu létedre megkivánsz egy másik fiut. Akkor ha ilyen vagy, be kell válallni,mert a drogok nem fognak segíteni és ha lesz egy szerelmed, akivel jóban rosszban együtt vagytok, akkor nem leszel ilyen balfasz a végére, mint én. Én már igazán túl vagyok azon, hogy ezt most miért meg miért, nekem ez esett jól, meg tök régen irtam, és most sok gyűlt ösze. Azért irtam magamról, hogy ne csak egy név legyek.

És akkor a kratom :


Mi van ????? :) Szerintem nagyon jó növény, hasznos az ember számára, szerintem szociális közösségi eseményekkor is. Has például egy alkoholistát aki az istennek se hagyja abba, hiába papolnak neki az AA-ba, segíti és átszokik, akkor még mindig jobb, mintha megdöglene és meghalna ?
Tényleg nem akarok okostojásnak látszani, rajtam kívül itt még ezren átmentek szarabb dolgokon, mint én, de ha valami jó, azt miért akarják mindig elbaszni ? Nyugtatókénz is kurva jó ! Tudod mi a veszélyes Zacher ? A rivotril b+ , nekem többször felirták, amikor gondok voltak és rajt akartak tartani ! B+ totál zombi lettem, depresdsziós, alig tudtam abbahgyni 7 hónap után. Az egy komoly szar ! Doktorköcsög, pedig tudja, hogy eseti kezelésre jó csak és 3 napnál tovább gondot okoz, tonnaszám, minden búra bajra ezt a szart írja fel. Alig tudtam abbahagyni. Öngyilkossági gondolataim, voltak, szarul voltam, a kratommal meg jól éreztem magam, viszajött az életkedvem.

Nem is folytatom, mert pepipulok megint, menjenek ezek a faszom alá !!! :)
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
Resurgam2018. március 31. 03:58
 
 
Ugye milyen mulatságos itt, a kávéfüggésről beszélni ?

A kratom szerintem ilyesmi, de inkább a Tea szintjén mozog.

Zacher meg a Csernus beszélnek a teafüggésről ?


A kratom fasza, ha valami kell, az tök jó, mindet összevetve, le lehet vele
váltani mindent. Jobb mint a sok szar.

Akartam is rendelni , de erősködtem magamban hogy még a hetet ki kellenen birni.

Már megbántam, most le is adom a rendelést a jövő hétre ! Kell a kellemes lazulás, akinek meg nem tetszik az elmehet a f..om alá. Sok szarság van az életbe, sok köcsögséggel találkozik minden nap : és ami segíti a túlélést, az mind jó. Lófaszt fogok pihengetni, weeed kolléga meg is adta a frankó ötletet : kapszulázni kell.

A kartom egyetlen hátránya, hogy szar az ize, és egy idő után herótos, de a kavának még szarabb, ha meg ittál már keserű álomteát, nemirom ki a latin nevet, akkor nem is kell miről beszélni, mert aki nem ivot : na, annak kurva szar az ize. Szóval nekem kell a lazuláshoz, faszom fog stresszelni.Sok kolláégám olyan stresszbe dolgozik, hogy szinte rángatóznak !!! aztán pörög a kerék tovább. Ez lenne az élet ? Tényleg ? És meg érezzem is szarul magam ?

Igen drogos vagyok, mert a lényeg a függőség. De nem lehet minden szerhasználót egy kalap alá vonni. Nekem sok gondom volt magammal, biszexuális vagyok, nehéz volt feldolgozni, ilyesmi, de én problémás ember vagyok, ezért szokatm rá, lelkileg hiányzik mindig valami. Ha például megvan a boldogságom, például , amikor a szerelemről irtam, én meglennék egy olyan valakivel, akivel minden ok., nem biztos, hogy hiányozna, mert megkapnám a lelki kielégülést. De ez csak hosszú távon derülne ki. Feleségemmel is így volt anno közel 20 évig voltunk együtt, de például nála hittem, hogy elmúlik.Megváltozott a hozzáállás, elmaradt a szerelem és kellett a motyó.

 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
Resurgam2018. március 31. 03:54
 
 
Hali

Azt probálta már valaki hogy 3-4 fatából egy keveréket állít elő ?

Mondjuk ha nem szamitomm az erosseget majdnem hogy mindegy, de hátha van
valakinek tapasztalata.

A kapszulázást én is ki fogom probálni. Ha érzem, hogy magas a faszkalapsági
index a melohelyen, akkor bedobk 2 gézát és szarok a feszkóra.

Mondjuk jobb, mint bármelyik gyógyi és ha nincs beéőle rendszer, heti pár alkalom, akkor nincs gáz.

Azt hiszem, hogy heti két alkalmat ajánlanak a biztonságos fogyasztás érdekében. Szóval akkor, amikor már kell a heti harmadik....:):):) Az ember ilyen, kinek mi a kontrollja, de ppnqdd elvtárs (már ha nem sértő) nagyjábol levezette a kratom lényegét, ami lényegében minden ilyesmi(sörözés) lényege is.Ha nem tudod kezelni, ne csináld ! Én 8 éve nem iszom alkoholt pl. nem tudtam kezelni, akárhogy is akartam és nem tudtam leállni a részegségig.Gagyognak a kratomról ??? Bazdmeg !!! Az alkohol 1 millioszor veszélyesebb, testileg , agyilag is totál leroncsol. Mondjuk hozzá kell tennem, hogy annak is van normális szintje. Pár sör, néha pici bor. Torrente nem mondott baromságot, hogy nem maga az adott dolog a káros, hanem az ember ! :) De ezt olvastam valahol énteőgén vezérről is. Vannak akik tök jól kezelika halukat. Én megbolondulok tőle. Nagyon messzire elkerülöm. De nem mondhatom azt, hogy akkor más is így jár. Gén azt irta, hogy tudni kell kezelni, ismerni a dolgot.Nem szószerint, de a lényeg ez volt.Azért is kostolgattam be, meg dühöngtem rá, hogy itt van egy faszi, aki tök jól kezeli azt a dolgot, azt az irányt, ami fele eredetleg is elindultam.Irigyeltem, hogy neki működik én meg egy gyenge szar vagyok, aki már kis mennyiségű halutol is nagyon odavan. De ezt inkább meg kell értenem és feldolgoznom ésha nemműkszik, akkor nem kell csinálni, mert veszélyes.


Kratommal is igy van. Káros hatás ?

Igen van, amikor elmebetegek napi 50 gézát zabálnak hosszú időn keresztül, jó minőségű kratomból. A függőség- tudom az anonimnál nem igy van- de szerintem emberi gyengeség és kinek kinek más, mint a fizikai erő. Én viszonylag erős vagyok, jó a genetikám, de gyenge a buksim. Lehet, hogy a legnagyobb halu mágus egy 50 kilós arc.:) Mindent nem lehet. Irigyeljük ezeket az embereket, mert nem tudunk utánnuk menni.Ők át tugnak ugrani egy szakadékot, amit mi nem.

Én mostanába havi 50-100 g között szoktam venni és egy lehet vele zyonglőrködni. Egyébként konkrét problémám akkor sem volt, amikor napi 10 g-t fogyasztottam, csak zavart hogy miért csinálom minden nap meg mindig kell az a kicsi.De relative könnyen abba lehet hagyni.

Példának : mindig mindenről le tudtam álllni, de a kávéról max 2 hétig !!!


Ha többet iszok tiszta agresszív leszek, próbálok a napi 3-4 szinntjén maradni, de a 6 ba is bele szoktam csuszni. Most akkor tiltsák be a kávét ?


 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
weeed2018. március 5. 19:45
 
 
Kapszulázva miért nem használja senki? Nekem az jön be a legjobban, de lehet csak erös gyomorral lettem megáldva nem tudom :D Hozzá kell tennem hogy csak alkalmi fogyasztó vagyok, lehet hogy ha napi szinten kapszulázva használnám akkor kikészítené a gyomrom, de nem tudom, még nem próbáltam mindennap.

Nekem ez a technikám:
Lájtos reggeli, kb. 2 órával késöbb 4 kapszula ami 2,8 gramm kratomnak felel meg. Kell kb. másfél óra amíg igazán beindul a dolog, de utána lelöni nem lehet :D
Hogyha meg kezd elnyugodni a dolog de szeretném hogy tartson még egy kicsit akkor egy jó erös zöld vagy fekete tea visszaszokott dobni ( nem iszom kávét de gondolom az is hasonló vagy erösebb hatással lenne )
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2018. március 5. 17:33
 
 
Régen én is forraltam, abban igazad van, hogy necces, mennyire tiszta, mert ugye trópusokról származó cucc, de sosem olvastam vagy hallottam még kratom okozta fertőzésről.

Más
Kipróbáltam a Green Elephant-ot, legalábbis ez volt ráírva a zacskóra, amit kaptam. Egyedi, a zöld és a fehér közé helyezném. Ha ehhez képest nézzük, akkor hiányzik belőle a zöld csavaró hatása és a fehér túlpörgetése, szóval valahol a nagyon stimuláns és az enyhén szedáló között van félúton. A red-hez nem hasonlít nekem.
Ilyen nem sok vizet zavar kratomnak nevezném, ami használható mondjuk tanuláshoz vagy szellemi tevékenységhez (nem vezetéshez!)
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
Resurgam2018. február 21. 22:14
 
 
Lehet még valamit írni egyáltalán ebben a témában ?

Szinte minden le van írva, amit tudni érdemes erről a növényről,
ha mondjuk a minimális szinten tartva, mint amikor valaki
hébe-hóba megiszik egy-két sört, nincs vele gond.

Én azzal értek egyet, hogy egyszer fel kell forralni, vagy forraltal leönteni,
hogy az esetleges belekerült kórokozók megsemmisüljenek, mert ki
tudja, hogy honnét, melyik távolkeleti országból származik.
Gyakorlatilag szerintem érdemes sterilizálni, mert akkor kevesebb
gond lehet és a gyomor is jobban emészti.

Ha most van, ami elfogy inkább egy olyan veszek, ami gyengébb jellegű, nem olyan ütős, hanem inkább selymes, de már tényleg csak egyéni izlés kérdése,
meg szerintem koré is. :)
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
Resurgam2018. február 16. 20:53
 
 
Miért csak a zöld ? Tényleg érdekel, hogy miért más, mint a többi. Asszem az első nekem a zöld dragon volt és az egy kellemes valami, nincs utánna kicsi megszakadás, mint mondjuk a fehér után.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
Resurgam2018. február 16. 20:48
 
 
Van tapasztalatod a többi borneóival ?
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2018. február 15. 18:03
 
 
Utálom a fehéret, irritált leszek tőle, csakis zöld. Ja, csak kratomot szoktam.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
Resurgam2018. február 15. 01:07
 
 
Tulajdonképpen te mit fogyasztassz ? Néha egy kis kratom és kész ?

a BORNEO WHITÉBŐL 1G nek is volt hatása, kellemes, nyugodt hangulat
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2018. február 13. 14:07
 
 
Ja, mert hiába áztatnád ki, mint a teácsát, nem működne rendesen, pazarlás lenne.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
Resurgam2018. február 12. 23:21
 
 
Ezért is gyártanak porítottat ? Hogy jobb legyen a felszívódás és az emésztés ?
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2018. február 10. 22:35
 
 
Okádás? :D
Aki annyira hülye, hogy a rossz íz és az öklendezést kiváltó darabosság ellenére lenyom 15g-ot, az meg is érdemli.
A mák tea jóval aljasabb és erősebb. Azt sajna egész jól ki lehet főzni, mert beleoldódik a vízbe a hatóanyag és tényleg túl lehet tolni.
Kratomnál, biztos észrevetted már, hogy hiába főzögeted, egyrészt kivégzi a meleg (máknál is valamennyire, ha jól tudom), másrészt nem tudod leszűrni, harmadrészt, ha mégis leszűröd, nem lesz olyan erős, mert nem oldódik ki. Ha viszont a levelet eszed meg és nem kivonatolod, a szervezeted védekezik ellene, érzed, hogy nem akarja.
Tehát a kulcs igazából ebben van , hogy nem kivonatolható jól. Ha pedig levéllel együtt eszel meg 15-20g-okat, akkor lassan szívódik fel és iszonyatosan émelyegsz tőle. A lassú felszívódás miatt, ha nagy gáz van, kihívod a mentőket, a toxikológián simán kimossák gond nélkül, nem kell semmilyen antagonista.
De, ha jól tudom maga a hatóanyag sem okoz úgy légzésdepressziót, mint a morfin vagy a szintetikus ópiátok, de nem akarok hülyeséget mondani, lehet ez is a lassabb felszívódás miatt van.

Azért ennek ellenére én nem ajánlom senkinek, hogy 10g-nál többet lenyomjon egyszerre belőle. Ez kb. ugyanolyan, hogy nem iszol meg egyszerre 1l töményet, mert nem leszel túl jól tőle.
Abban viszont biztos vagyok, hogy extrém sokat kellene megenni belőle, hogy az legyen, hogy földhöz vágjon és ne vegyél levegőt. Arányaiban szerintem több szenvedéssel járna a bevitele, mint az alkoholnál, amikor valaki toxikológiára kerül.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
Resurgam2018. február 10. 22:14
 
 
Tényleg ? Mi van akkor, ha valaki jó minőségű kratomból
betol egyszerre 10-15 g -t ? Nekem nincs kedvem azt már tesztelni,
jó lenne olvasni valami agydurrantósat e témában.De már
csak meghallgatni szeretném, utánozni nem. :) :) :)
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
Resurgam2018. február 10. 22:10
 
 
A Bali Whitet megnézem majd még kükön milyen, amikor van mihez viszonyítani.
A Borneóból (w) én a 4 is sokallom, van tőle egy kis bodyload is.

Holnap du. tesztelem 2g-val.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
Resurgam2018. február 10. 19:50
 
 
Bali White : Teljesen átlagosnak éreztem, bár nagyon kellemes.(4g)

Borneo White : űűűűű...4g komoly hatás.

Fel is keltette a figyelmemet a többi borneóira.


Ez az ópiát egyébként miben különbözik mondjuk a mákteától ? Mert ugye ott komoly elvonási tünetek vannak, stb...
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2018. február 9. 19:01
 
 
Szia, reggel mindig minden erősebb. Ez lehet amiatt, mert még nem vagy annyira beolajozódva, felébredve, mint este, de lehet a gyomor és béltartalmad különbsége miatt is.
Az FDA álltal állított dolgok szánalmasak, biztos vagyok benne, hogy önmagában kratomtól senki nem halt meg, na persze úgy már simán, hogy bevertek mellé 2 levél nyugtatót alkohollal, de erre ne mondjuk már, hogy kratom haláleset :D.

A kratom ópiát, ez nem kérdés, és? Azért, mert valami ópiát, be kell tiltani? Nem lehetnek ennek a családnak veszélyes, kevésbé veszélyes és hasznos tagjai is? Ez annyira ostoba megközelítés, hogy kaparja magát tőle az ember, de nem kell csodálkozni, ők egy ilyen szervezet. Ezért is mondom mindig, hogy jobb, ha az ember befogja a pofáját és nem tolja a kratomos szeretethullámot, meg a betegségeket gyógyít szöveget, mert nem lesz mindenki vevő erre. Fel kell nőni és kivenni a kezet a biliből.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
iKra tomi 2018. február 9. 15:30
 
 
Az FDA nem nyugszik és már ott tart, hogy ópiátnak minősíti a kratomot: https://www.thefix.com/kratom-compounds-are-opioids-says-fda
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
iKra tomi 2018. február 9. 13:06
 
 
Olyat tapasztaltatok, hogy ugyanaz a fajta egész másképp hat reggel/délelőtt fogyasztva, mint este?

Az kevésbé meglepő, hogy reggel kevesebb is elég a stimuláns hatáshoz és hosszabban is kitart. De pl. a golden indónál ez szélsőségesebben jött elő. Reggeli használatnál 2 gramm körüli adag hozza a klasszikus stimuláns hatást 4-5 órára, este tolva viszont 3-4 gramm is csak egy kétórás enyhe hatást vált ki. Más fajtáknál nem találtam ekkora különbséget a különböző napszakokban történő fogyasztások között.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
sildart2018. február 7. 09:53
 
 
Én fogyasztottam spvel is de akkor lazább adagot nyomtam a kratombol nekem tetszett nyugodtabb vagy nem vagy megfeszülve az sptöl de inkább csak az sp másnapján szoktam legtöbbször rákratomozni, halucinogén mellé meg segített hogy jobban belemerüljek a tripbe meditációt alkalmazva mellé mármint papír -nál próbáltam ezt
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
Resurgam2018. február 4. 16:12
 
 
Volt , van damianam, de én nem jutottam vele semmire, se szívva, se tea, se kombóba, mintha sima gyógyteát innék. Volt valakinek valami ?
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
Resurgam2018. február 4. 14:14
 
 
Mao-val nem is próbálkoznék, ezeket meghagyom a tényleges pszichonautáknak, meg szintikkel sem, tuti megviselne.

A tegnapi este után is úgy vagyok, hogy max 5g kratom.

De mostanában sokat gondolkodom, hogy alap elme gyakorlatokkal
kellene foglalkozni, stimulánsokat meg elfelejteni.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2018. február 4. 07:57
 
 
Az egy óra áztatás az lehet kicsit sok, de majd kitapasztalod :D. A maláj az nekem olyan 2-3g-nál is sok, de én máshogy csinálom, mint mások. Lehet egyszerűen kevesebb kell belőle.

A pszichedelikumok között is vannak elég kellemes fajták és vannak olyanok, amiknek elég sok és rossz féle mellékhatásai vannak, de a beszerezhetőségük, legalitásuk és hozzáférhetőségük miatt használjuk őket.

Az elszívott DMT-t nem próbáltam, de nagyjából vágom a hasonlóakat és a beszámolók meg minden alapján azt mondom, hogy túl szélsőséges, nem fognék bele. Yopoval próbálkoztam régen de nekem nem működött.

A HWBR eléggé ambivalens nálam, ha valaki a teljes megtisztulás élményét akarja, okádástengerrel, fetrengéssel, remegéssel, totál mérgezett érzéssel, akkor jó út, amúgy nem mondanám kellemesnek. De poén, mert ennek ellenére, ha rákeresel, nem nagyon találsz haláleseteket, gondolom felismeri a szervezet és jól tud védekezni ellene pont a szarul léttel, ezért is hülyeség hányáscsillapítóval használni. Egy orvos haverom mondta egyszer, hogy ezek orvosi szempontból sokkal jobbak mint a szintik, mert ha gáz van, van idő kimosni az emberből

Az Aya is hasonló lehet, de engem az sem vonz. A MAO gátló összetevője kifejezetten veszélyesnek mondható, olvass utána. Lehet megköveznek itt érte, de nekem totál túlhájpoltnak tűnik.

Magát a gombát nem próbáltam, sem a kaktuszt, de mindkettőnek érdekesek a szinti, kicsit módosított analógjai és vannak egész kellemesek köztük. Tihkal 4-ho részleg vagy pihkal 2c, de az már a szinti mélyvíz, oda mg mérleg kell és hibázni nem lehet.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
Resurgam2018. február 4. 00:19
 
 
Este héttől tizenegyig 3-3-4 g, az tíz g és azt mondom, hogy sok volt, elég a fele.

ppnqdd : Mennyitől volt neked a maláj túl csavarós ?

Igazából örülnöm kéne, hogy így működik, de nem örülök,
jobb az amikor a "háromsörös" verzió van, mintha megittam
volna 2-3 sört.Viszont most egy kicsit "bebasztam".

Ez mohóság volt, nem tagadom, de mondjuk még mindig
elviselhetőbb, mint valami hallucinogén.

Biztos, hogy van nagy okosság ezekbe a hallucinogénekbe,de
azért nem veszélytelenek, kisérletezett vele a C.I.A meg ki tudja
ki. Az ayahuascat akartam még kipróbálni, vagy valamilyem DMT
tartalmú dolgot, yopo, stb...de lebeszéltem magam a veszélyessége miatt, iletve a szalviát kipróbálnám.Meg is voltam indulva Bécsbe egy üzletbe, ahol van ilyesmi, meg gombaspóra,Már a gombászáshoz is elkészítem a kellékeket, minden megvolt egy kis dobozból melegentartót, vermikuli, steril dolgok , stb... amivel pár gézát csináltam volna eszegetni, okosan, de aztán pontt
ebbe az időbe ettem 2 db gondosan előkészített, fractal magot, ami arra
a döntésre indított, hogy ebbe az irányba ne tovább. Nem azt mondom, hogy nem volt jó, de lejöveteknél nagy volt a kattoság, meg szerintem hetekre
kihatott.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
Resurgam2018. február 3. 20:16
 
 
A teát most próbálom ki, egy órát áztattam.

 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2018. február 2. 22:51
 
 
A klasszikus (szűken vett) pszichedelikumokat, főleg a szinti verzióikat, mint az LSD, tuti nem hétköznapi használatra találták ki. Nekem is volt annó olyan időszakom, mint amit te is mondasz, hogy így rá voltam kattanva a témára és elég gyakran nyúltam hozzájuk. Főleg egy-két akkoriban legális 2c volt ilyen. Azt vettem észre egy idő után, hogy maga az élmény teljesen kiüresedik, viszont egy ilyen jól érzékelhető stimuláns + agycsavarós hatás megmarad, ami érezhetően torzította a mindennapos gondolkodásomat.
Nem őrültem meg meg semmi ilyen erősen pszichózisos, de azért kezdtem lazább összefüggéseket gyártani olyan dolgok között, amik között tiszta aggyal nem kezdenék. Itt is lehet/lehetett látni néha ilyen állapotban lévő embereket, akik napi szinten gyak. pszichedelikus blognak használták a daath fórumot.
Szóval, amit mondani akarok, hogy nem javasolt ilyen használat, főleg ha nem szeretnél elidegenedni a haverjaidtól és a környezetedtől a hülye agymenéseid miatt, amiket okoz. Valószínűleg, ha életszerű lenne ez a fajta gondolkodás állandóként, akkor nem az alapjárat lenne az alap, hanem ez. De logikusan nem életszerű.
Számomra egyébként az a tanulási folyamat a legérdekesebb, amivel így az évek alatt eljutottam az ilyen extrém ráfókuszált, önkísérletezgető állapotból a mai, továbbra is érdeklődő, de sokkal inkább fenntartásokkal kezelő, periféria témakörnek tartó állapotomba.
Régen totál leszartam egy kis body loadot, remegést, szarul létet, éjszakánkon keresztűl ágyban kínlódást a plafont bámulást, hidegrázást, verejtékezést, stb., manapság meg valahogy tökre úgy érzem, hogy nincs szükségem ezekre, van amúgy is elég bajom/dolgom.
Szerintem ez a mostani hozzáállásom sokkal kifinomultabb és sokkal előrébb lennék, ha 7-8 évvel ezelőtt is rendelkeztem volna ezzel az akkori lehetőségeim meg mozgásterem mellett, de ugye a tanulási folyamatok nem ugorhatóak át.

Tuti más is van így vele. Egy csomószor nosztalgiázom, hogy pl. ez vagy az milyen érdekes volt, meg mindig röhögünk, ha mesélem valakinek valamelyik sztorit, de egyszerűen nem tudnám már elképzelni, hogy benyomjak egy 12-16 órás hosszúságú brutál szétvágós valamit, vagy egy olyan stimut, aminél 120 a pulzusom és 160 a vérnyomásom, pedig marha érdekesek.
Változunk.

A kávét én nem szeretem. Nekem túl gyors és erőszakos. A koffein egyáltalán nem kellemes, amikor azt a feldobó-leejtó-pofánrúgó hatást produkálja. Sokan szeretik, nem ítélem el őket, de van jobb. A tea pl. nekem sokkal jobb. Akár a fekete, akár a zöld. A fekete persze hasonló, a zöldet viszont ki kell tapasztalni, mert bár abban több a koffein, máshogy szívódik fel és a polifenolok miatt be is tud altatni.
Ha maradsz a kávénál én azt javaslom, amit amúgy minden pszichoaktív dolognál mondani szoktam az embereknek, hogy mindig egy könnyű kaja után fogyasszad. Könnyű=nem zsíros, de sok benne a szénhidrát+rost (nem cukor). Pl. zabfalatok vagy puffasztott teljes kiőrlésű cuccok, ilyesmi

Ha valakit érdekel a jó zöld tea gyártás: citromos vagy citromleves langyos vízbe kell beletenni és abban hagyni ázni, amíg jó színe nem lesz. Ki kell tapasztalni, de zöld teát soha nem nagyon melegbe vagy forróba teszünk. Persze a hagyományok szerint 80 fok kell, de ha hosszabb távú ébrenlétet akarsz, akkor nem ez a jó irány.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
Resurgam2018. február 2. 18:01
 
 
Hali, elöljáróban annyit, hogy félre is tettem a kratomot, majd hétvégén esténként iszok pár g-ből teát. Akinek ez is odabasz, az felejtsen el minden ilyesmit, sőt legyen óvatos a kávéval, teával, stb..is, mert ez már tényleg nem mennyiség.

Megreccsenés : az első, olyan 20 évell ezelöött, alapba túl sokat ittam(napi szinten, zöldség, hétvégi discó, ha találtam nyugatatót, akkor az, aztán erre
rájött egy 2 hónapos lsd-zgetés és az be is tette a kaput, Lsd nem játék, nem tudtam, rábasztam + alapba érzékenyebb vagyok + sok okkultizmussal való témával foglalkoztam, ami eléggé megkevert.

Nagyjából ennyi, aztán valahogy helyrerázódtam, de már nem voltam a régi, egy fél éves multaássorozat után ujra reccs.

Akkor, azután jöttem rá, hogy valami elállítótodd bennem és ha nem leszek óvatos, akkor gondok lesznek. Persze blizgattam tovább, hétköznap iszogattam, csak a hallucinogént elkerültem.

3. eset nagyon tanulságos volt, ezekre évekkel később, amikor relative nem fogyasztottam semmi ilyesmit, edzettem és ott se tudtam elegét és minden szirt -szart beszedtem, hogy minél nagyobb legyen a teljesítmény, de valahogy nagyon felpöröghettem valami ismeretlen kombótól, persze csomó kávét is toltam, mert majdnem egy hétig nem tudtam aludni- ennél az esetnél nem igazán reccsentem meg, de éreztem a nemalvástól, hogy közeledik valami pszichózis féle és ezt megelőzve én mentem a dokihoz.


Röviden ennyi. Manapság már szinte minden minimálisan megüt, inni 8 éve semmit, pl. egy minimális slukk zöcsit beérzek, az is hamar megvág, gondolom sokan örülnének e képességnek.:)


Jelenleg néha kratom.
Hülyeségnek hangzik, de vannak időszakok, amikor semmi sincs, de mondjuk lesz valamilyen hülye hobbim, vagy mániám, amiből valaminek fel kell ébresztenie.Amolyan borotvaélen való táncolás ez, sajnos teljesen normális soha nem leszek, ha évekig nem csinálok semmit, akkor is előjön a beszélgetések folyamán ez a csapongás, amit te is észrevettél, de egyenes arányban van a kávékkal is, azt vettem észre, ha nem kávézok normális vagyok, higgadt, a kávé felpörget és csapongósabb leszek. De arról nem sikerült leszoknom, napi 4-5 kávét iszom, kell a melóhoz is.


Röviden tömören ennyi.

Valószínűleg ha tudnék magamnak szponzorálni egy két hónapos elvonulást, ahol minden tudatmódosítót( kávé, tea) , kiiktatunk, akkor teljesen normális , csapongásmentes lennék, azt hiszem. De azt a diétát tartanom kellene, mert már egy kávé is nagyon felpörget, ha sokáig nem iszom.

Lehet, hogy baromságnak hangzik, amit írtam, de ez van.
Én hálás vagyok ennek a fórumnak, mert sok baromságba nem szaladtam bele, illetve bizonyos dolgokkal nem óvatos lettem, hanem örökre teljesen felejtős, ami például a hallucigonéneket illeti. Ugy pont ezektől vannak az
arra alkalmas embernek tudatfeletti átélései, stb... de nekem egyik sem, semilyen mennyiségben nem ajánlott, el kell felejtenem az ilyen irányú tudatmódosítást.


 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2018. január 31. 23:22
 
 
Mitől reccsentél meg?
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
Resurgam2018. január 28. 23:04
 
 
ppnqdd :

Szia, ezt nem gúnyból vagy megsértődésből írom, de tetszik, hogy
őszinte vagy velem és meg is fogadom a tanácsaid. Mondjuk ha nem
szólsz nem veszem észre, mert nekem mindig logikus a dolog, bár sokan
nem szsertik ha gyorsan váltok nem összeillő témák között, illetve
2-3 szálon mesélek valamit. Nem lehet, hogy csak egyszerűen nem gondolok arra, hogy a másik érti e a gondolkodásmódom és ráömlesztek egy információs
csomagot, ami nekem rendben van, de a másiknak zűrzavarnak tűnik, mert ami nekem egyértelmű, azt hiszem a másiknak is, de már eleve ez is lehet zavart
működés és tényleg csapongok, mert nem tudok huzamosabb ideig koncentrálni egy dologra.

De ami a lényeg : tetszik, hogy tudsz olvasni a sorok között, ezért ha van még valami észrevételed, tanácsod, szivesen meghallgatom, mert megtanultam már,hogy jobb néha az idősebbre hallgatni és a vészjósló jelekre felfigyelni, merta csapongás nem jó jel.(3x reccsentem meg eddig életembe, pszicho
lett a vége, de ha időben észrevettem volna a bezakkanás jeleit, akkor
még tehettem volna valamit), mint például most is. Csak akkor nem volt
senki aki figyelmeztetett volna, hogy mondjuk például a hallucinogének nem nekem valók, kerülöm is, mint a tüzet)

Ha van kedved válaszolni, de mégsem ebbe a topikba akarod, hanem valami odavalóba, akkor nekem az is jó. Ha válaszolsz, akkor előre is köszi. :)


 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
Resurgam2018. január 28. 20:19
 
 
Köszi, igen valószínűleg megfogadom a tanácsod, eléggé csapongok alapjáraton is, nem kell emellé más, csak kíváncsi voltam. Elég lesz a néhai kratomtea, módjával, abból nincs gond.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2018. január 28. 18:58
 
 
A szinti + kratom mixnél semmi extra nem lesz valószínűleg, csak az, ami várható is. A szinti fog dominálni, mivel sokkal erősebb, a kratom meg kicsit módosít a hatásán.
Általában az a mondás, hogy szimpatikust és paraszimpatikust nem túl jó kombinálni, pl. metamfetamint nem javasolt hidromorfonnal, de a karatom nem hiszem, hogy sok vizet zavar.
Amúgy a szövegedből lüktető csapongást látva személyes véleményem, hogy jobb lenne inkább távol maradnod a szintetikus stimulánsoktól.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
Resurgam2018. január 28. 02:21
 
 
Régebben kombináltam kavával, illetve kannával a kratomot, ami
rossznak nem volt kifejezetten rossz, de borzalmas bodyloadok
voltak utánna, sztem tényleg odabasz a májnak. Olyan volt,
mintha másnapos lennék, meg voltam szakadva.

Eszembe jutott, pusztán teoretikus alapon, hogy milyen lenne kombinálni mondjuk speeddel vagy fűvel. Egyszer valahol olvastam, talán angol fórumon, hogy azöldséggel nagy haverok és hogy a speddel is jól kombinálható.
Fel volt sorolva egy csomó minden, meg vélemények, hogy mit hogy jó.

Példul onnét tudtam meg, hogy a kannát a zöldségen kívül nem nagyon szabad
kombinálni, mert valami SSRIfaszommi gátló és csúnyán odabasz a bucinak, fizikailag, magas vérnyomás, vértódulás a fejbe, ellilult fej ...stb..

Jómagam kisérletező kedvű vagyok és kiváncsi is.
és érdekellne hogy volt e már valakinek zizi, szpidi kombója, esetleg
triumvirátus. :)

Természetesen mindenkit lebeszélek a kisérletezésről és a kombózásról
de hátha egyszer történik valami, ami evolúciós előrelépést jelent az
elmemúködés számára, de esélyesebb a megzakkanás, illetve valamilyen
testi zavar.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
Resurgam2018. január 28. 01:49
 
 
Hali, pont jól mondod, csak a kratomtól az ember olyan hülye.:)
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
sildart2018. január 28. 01:27
 
 
Úgy kell bánni vele mint az alkohollal, napi egy két sör az nem gond mint kratomnál is a napi 2-3 g, napi nagyobb mennyiségeknél baj
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
Resurgam2018. január 27. 00:46
 
 
Szerintem van egy köztes megoldás és mind a kettőtöknek igaza van.


A kartatom 2-3g os problémákat szerintem csak lelkileg labilis, függyésre hajlamos embereknél okoz, itt nem a kratommal van baj, hanem az emberrel.
Pl.valaki reggelire bedob egy négyszemélyes kotyogót, vagy hamar bármi
másnak rabja lesz.Fogadok egy 20-asba, hogy akinek 2-3 gramos problémái
vannak, az már megjárta a pszichót is. Ezeknek abba kell, hagyni, le kell tenni, nem szabad erőltetni, ez olyan, mint az aspirin a terhes nőknél.
Prolémát napi 30-50g okoz.


A normális emberek meg úgy vannak, hogy néha isznak, néha nem, mint a rendes teát.

Sajnos lehet panaszkodni, hogy szar lapokat kaptunk, de senkit nem érdekel és az alkoholt sem tiltják be, pedig komoly problémákat okoz,de annak is van egykultúrált szintje.


A pszichés problémásoknak egyáltalán nem való semmi, sem macskagyökér, sem semmi olyan, ami kémiailag akarja megoldani a problémát.


Ha stresszes a helyzeted, munkahelyed, ne kratomot igyál, hanem változtass.


Nem pp...d-t védem, mert azért erősen karikíroz, de lényegében ez a növény csak a lelkileg beteg embereknek okoz gondot.És a kolléga arra gondol, hogy
pár hülye miatt, nehogymár betiltsanak egy kávéval, teával egyenértékű növényt.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
kator2018. január 25. 18:31
 
 
az utolsó mondatodat nagyon máshogy látom. szerintem, ha túl sokat uralja a gondolataidat, ez egy fontos első jele annak, hogy kezd problémává válni.

a hangsúly a "túl sokat"-on van, és a korábbi posztra reagálva, a szexszel is ez a helyzet, igen :D. gondolom én
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2018. január 25. 18:25
 
 
Szerintem egy szer vagy növény vagy ilyesmi akkor okoz problémát, ha egy átlagos élethelyzetben lévő embert radikálisan és tartósan kimozdít a hétköznapi életviteléből. Az hogy vársz valamit, mert jól érzed magad tőle és sokat gondolsz rá, nem hiszem, hogy komoly kimozdítás lenne.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
iKra tomi 2018. január 25. 16:02
 
 
Szép kis lavina indult be :)
ppnqdd: Egyfelől azt mondod, hogy 2-5 grammot tolni naponta nem jelenthet problémát, viszont ha valaki jelzi, hogy ő mást tapasztalt, akkor szerinted okosabb lenne hallgatnia és felnőtt gondolkodással megoldania a helyzetet. Ez lenne a felnőtt gondolkodás?

A sztorim nem arról szólt, hogy kezelhetetlen helyzetben találtam magam, mert romba döntött a kratom. Egyszerűen csak olyan tüneteket észleltem magamon, amit a szakirodalom a függőség fejezetben szokott tárgyalni, ezért visszavettem a tempóból. Ezt bátorkodtam megosztani, ellensúlyozva azt a nézeted, hogy tök oké a napi kratomozás x dózisig. Biztos vagyok benne, hogy az akkori élethelyzetem ehhez jelentősen hozzájárult, amit le is írtam, de ezzel együtt hasznosnak tartottam megosztani. Nincs ráhatásunk, hogy milyen szerhez ki nyúl hozzá, ezért ártalomcsökkentő jelleggel szerintem érdemes megszólítani azokat is, akiknek gondja van/lehet a használattal. Nálam kevésbé tudatos fogyasztók hasonló helyzetben talán rosszabbul jönnének ki belőle, de nem kétlem, hogy a többségnél fel sem merül ilyen helyzet.

Ami a betiltásparát illeti, egyfelől értelek, mert én is láttam olyat, hogy tömeghisztériánál elővették a fórumot (talán BZP-nél?), de a legutóbb betiltott növényeknél, az ibogánál és a salviánál ez teljesen kimaradt. Egyszer csak megjelent a Magyar Közlönyben pár tucat dizájner cucc mellett, hogy ezek is C listára kerültek - azóta meg már tiltólistára. Nulla indoklás. Szóval ha valami, akkor az USA-ban zajló kratom-hisztéria átterjedése vagy mondjuk egy tömeges túladagolás (haha) vezethetne oda, hogy itthon is listára kerüljön, de egy fórum nem hiszem, hogy alkalmas erre. Innentől meg végképp lényegtelen, hogy az emberek jókat vagy rosszakat írnak róla. Lehet, hogy épp a topik kényszeres pozitív irányba terelése fog gyanússá válni ;)
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
kator2018. január 24. 23:14
 
 
de lehet. de jó volt leírni :D
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2018. január 24. 23:10
 
 
Általam teremtett hiányos valóság? Egy kicsit túlszövöd, nem?
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
kator2018. január 24. 21:52
 
 
egy sor dolog kell a tiltáshoz, beszélgess erről Génnel tényleg, ha nem tetted meg. és igen, láttam mik történtek, körülbelül 10 éve olvasom a daathot.

egyszerűen csak az igazságérzetem riadóztat mindig. mert az én értékrendem szerint inkább beszéljünk ki őszintén mindent, mintsem egy ilyen álvalóságban létezzünk, mint amit főleg te teremtesz ide.

mert azért ahhoz elég értelmesnek tűnsz, hogy belásd, ez itt egy főleg általad teremtett hiányos valóság, amit a betiltás miatti félelmed miatt ilyen. kérdés van-e értelme annak, ami maradt, egy kratom-propaganda topik, ahol rosszat írni nem lehet, mert jön a bünti, hogy hülyegyerek vagy, kisgyerek vagy, nem vagy elég okés, nem vag EMBER öcsém.

nem mellesleg egy ideje kábé akkor pörög a beszélgetés, amikor ezekről beszélgetünk, és minden sértés ellenére is értékesebb csörték ezek, mint sok örömködős poszt, amire oly' büszke vagy. :)
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2018. január 24. 21:33
 
 
Egyébként nem tudom, hogy mióta vagy a fórum tagja, vagy mióta követed figyelemmel itt az eseményeket, de arra rájöhetnél, hogy amit magyarázok, azt jó okkal teszem.
Az elmúlt 7-8 évben gyakorlatilag mindent betiltottak, ami csak létezett. Olyan, erősen nem mainstream szerek, növényi hatóanyagok is listára kerültek, amiket főként értelmes emberek használtak, értelmes körülmények között. Én konkrétan nem sírok utánuk, de megértem, ha valaki igen és átérzem az ingerültségüket is.

Nem tudom, te láttál-e olyat, amikor a média ebből a fórumból idézett hozzászólásokat, vagy adott nevet egy-egy anyagnak. Én láttam. Megéltem. Van olyan korábban populáris szer, ami a mai napig az itt poénból említett név alapján él a köztudatban. Nem akarom említeni.

Érted már, mitől félek és miért mondom, hogy ne sírjunk minden szaron olyan hangzatos kifejezések társaságában, mint a függőség?

A kratom nem hasonlítható sem erősségben sem veszélyességben a fentebb említett dolgok többségéhez, de ezt szerinted a média ezt mekkora ívben szarja le, ha lehetőségük van egy 2 perces riporttal elbaszni mindent?
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
kator2018. január 24. 21:19
 
 
ráadásul, aki felelős fogyasztó, az akkor is érdeklődik a lehetséges hozzászokás és mellékhatások iránt, ha éppen most felelősen és problémamentesen tudja kezelni. és tudod, (úgy emlékszem) te magad is pontosan ilyen tanácsot adtál valakinek, talán pár hónapja csak épp más topikban. (bocs, ha Gén volt, ti ketten ugrottatok be most).


 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
kator2018. január 24. 21:10
 
 
olyanok maradnak, akiknek nincs vele baja, mert a többieket elüldözöd, a maradék kedvét meg elveszed, hogy őszinte legyen, és kérdezni merjen.

és te ése értetlenkedj, mert ezért kell leírni ennyiszer. ha egy adott csoport nagyrésze valamilyen, az nem az átlag hülye. ezt próbáld megérteni.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2018. január 24. 21:04
 
 
Abban igazad van és ezt Génnek is többször megmondtam már, hogy én konkrétan leszarom az átlag hülyéket. Az átlag hülyék miatt jutott a dea és az fda USA-ban arra a megállapításra, amire. Én annak örülnék a legjobban, ha az arra alkalmas, értelmes embereken kívül senki sem használná, nekik viszont meg kell adni a megfelelő értelmes válaszokat, ha vannak értelmes kérdéseik. A G betűs bolt is nagyon hasonlóan kezeli a témát, ezért vannak olyan sok éve a piacon.

Magdi anyus vagyok, mert utálom a nyivákolást egy olyan fórumban, ahova főként olyanok járnak, akik szeretik ezt a növényt és semmi bajuk vele? Leírjátok egyszer, leírjátok kétszer, oké, de már sokadszorra rohadt unalmas a semmi fejtegetése.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
kator2018. január 24. 20:46
 
 
talán még annyi hogy ha valaki nem teljesen sötét (vagy képzeli magát az önmegtartóztatás királyának, hogy tényleg senkit ne hagyjak ki), akkor a Kra tomi által felvetett és a témához hasonló problémák elő fognak kerülni nála. Ha nem tapasztalt semmit, akkor elővigyázatosságból rágódik ilyesmin.

persze szőnyeg alá is lehet söpörni ezeket a dolgokat (mik szerinted nem is léteznek), vagy egy kicsit körülnézni a neten (és nem rágom a témát hosszan, mert korábban már elmondtam): olvass, próbálj statisztikákat találni vagy csak merülj el a fórumokban, hogy a fogyasztóknak vajon hány százaléka fogyaszt olyan felelősen, mint amit te sugallsz felnőtt hozzáállásként. megsúgom: csekély.

ha viszont így van, akkor az emberek nagy részét érintik kisebb-nagyobb mértékben ezek a problémák, de nyilván ne beszéljünk róluk, mert csak az a szar rágása. szerintem nagyon furcsa az értékrended. ha valóban megismerni akarnád a világot körülötted és nem elfojtani, inkább szomjaznád mások véleményét (még ha azt gondolod, hogy nincs igazuk, akkor is).

de tényleg ne rágjuk a szart mi sem. béke.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
kator2018. január 24. 20:32
 
 
rendben, ez a te véleményed. de korántsem jelenti, hogy igazad van. épp ezért, ha felbasz, ha nem, hagyj kibontakozni másokat a problémáikkal. legyél nyugodtabb, és ne ugass le mindenkit rögtön. pláne, ha veled ellentétben a prob,émafelvetéseik túl vannak a kaki-pisi példákon (amúgy értem ám, hogy miért használtál ilyen példát, nem is csalódtam).

a te értékrended szerint az itt problémákat felvető emberek kis felnőtt gondolkodással meg tudták volna oldani ezeket. aztán ha nem? ha beszélgetni akarnak róla? tapasztalatot cserélni. nagy para? vagy fogadják el, hogy nem elég felnőttek, és bújjanak el?

úgy kérdezem mindezeket, hogy tudod, hogy a fórum tulajdonosa nem ellenzi a negatív tapasztalatok leírását konkrétan ebben a topikban sem, hanem pártolja, hogy tisztán láthasson mindenki. mint korábban írtam, megkérdeztem. te pedig, mivel a betiltás miatti rumlid miatt csinálod a balhét mindenkivel, aki szólni mer, tedd már meg, hogy rákérdezel Géntől, hogy mennyire valós a probléma. talán rá még hallgatsz, ha másra nem.

ne aggódj, maradhatsz nyugodtan a daath Magdi anyusa, nekem nem para. csak megint olyan remek posztot írtál, hogy közléskényszerem lett.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2018. január 24. 20:17
 
 
Elmagyarazom megegyszer parhuzamokkal. Ugy kb ot eves koroding mindent megosztasz a szuleiddel, pl ilyeneket, hogy kakiltal meg sirsz ha elestel, bearulod a tesod ha bantott, stb. Efolott a kor folott anyukad es apukad pl. mar elvarjak, hogy ne terheld oket minden masodpercben hulyesegekkel, mert nekik is van epp eleg bajuk, egy kicsivel nagyobbak ezeknel. Emiatt van, hogy egy ido utan bejelentes nelkul is tudsz kakilni, csendben sirsz, ha beutotted magad es fejenkurod a tesod ha baszakszik. A szuleid ebbol az egeszbol csak annyit fognak latni, hogy megtanultad egyedul kezelni a problemaid kozben nem haltal meg, nem lett nagyobb bajod, a kaki is a megfelelo helyre kerult stb.
Nagyon hasonlo az, ami miatt felbasz, hogy emberek hozzaszolasokon keresztul elemezgetnek olyan problemakat, amiket egy kis felnott gondolkodassal meg tudtak volna oldani. Ezt hivom kozleskenyszernek. A kozleskenyszer nalam egy olyan jelenseget jelent, amikor a gondolataid kifele vetitese elott nem allitasz be egy esszeru toleranciakuszobot, ami alatt egyedul is meg tudod oldani a gondjaid, ami felett pedig segitseget veszel igenybe illetve megbeszeled masokkal.
Mondok peldakat, amik a kratom fogyasztaskor a kuszob folott lehetnenek. Pl. ket napig razott a hideg, amikor nem ittam, vagy szivaritmiaval korhazba kerultem, vagy elajultam fel orara, vagy pszihozisom volt tole, stb..Logikusan ezek egyike sem igaz.
Kuszob alatti dolog pedig pl. hogy tul jol erzem magam tole ezert fuggoseget okoz. Es, van valami bajod tole? Nincs semmi komoly, akkor mi a gond? Stbstb.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
kator2018. január 24. 17:57
 
 
jól látod, nem tűri a kratommal kapcsolatos negatív véleményeket. olvass egy pár oldalt vissza. ez tényleg nem a megfelelő fórum a negatív tapasztalatok átbeszélésére ppnqdd miatt, és még csak nem is bántani akarom ezzel, csak a tapasztalataimat közlöm.

ebből már megint az látszik, hogy igény ugyan nagyon is lenne a téma átbeszélésére, csak a saját véleményét lenyomja mindenki torkán. miszerint: ha BÁRMI gondod van szar vagy, és benned a hiba, ne használd és kész. ha hosszasan elmagyarázod, hogy azért kicsit árnyaltabb dolog, akkor semmilyen kérdésre vagy konkrétumra nem válaszolva azt mondja: ne tudományoskodj, túlbeszéled, túlelemzed. ha szar ne használd, de a legfontosabb, hogy ne írogassál már ide ilyeneket.

Kra tomi csak azért írom, hogy nehogy már elcseszd az idődet, mint én :D


u.i: ppnqdd! az eddigi forgatókönyvek szerint akkor most sértegetni kellene engem (igény szerint rövid időn belül többször). majd egy pár óra múlva egy enyhébb hangvételű poszttal kissé elsimítani a durva részeket, persze az eredeti álláspontot azért fenntartva és hangsúlyozva.

na csak viccelődöm ám én is, az eredeti álláspontomat fenntartva :D

 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
iKra tomi 2018. január 24. 16:30
 
 
A nem kizárólag pozitív élmények megosztása már reklámozás lenne?
Nem annak szántam, csak leírtam a saját tapasztalataimat a napi szintű, kevés grammos használatról, ha már pont szóba került. Engem kifejezetten érdekel, hogy más mit tapasztal ilyen használati mód mellett, pláne, hogy nagyon kevés infó van erről a neten. Nem mondom, hogy a tapasztalatom felér egy reprezentatív vizsgálattal és azt is valószínűnek tartom, hogy kevésbé stresszes élethelyzetben nem csúsztam volna így rá. De azért csak meg lehet osztani, hogy ki mit él meg, nem? Vagy az a para, hogy ha nem csak pozitív élmények jelennek meg róla, akkor betiltják? Mert akkor le is tehetünk az őszinte párbeszédről.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2018. január 24. 15:02
 
 
A bulváros szövegezésemmel arra pròbáltam rávilágítani, hogy 600szorosan túlelemzel, de nem vetted hanem elmagyaráztad újra 80 soron keresztül. Ha nálad nem mukodik akkor ne hasznald, de nem kell ezt itt reklamozni. Vannak dolgok, amiket az ember jobb ha magaban tart, ez pl. nem akkora jelentosegu dolog hogy litaniakat kelljen irni rola.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
iKra tomi 2018. január 24. 12:52
 
 
"Napi 2-5g kratomtól 100%, hogy nem lesznek problémáid."

Nem hiszek abban, hogy ez ennyire mennyiség kérdése lenne, inkább a rendszerességre tenném a hangsúlyt.

Én kb 1 év alkalmi használat után (heti 1-4 alkalom) egy hónapot toltam végig úgy végig, hogy minden nap ettem kratomot. 80%-ban napi 1x és este, de néhány reggel is becsúszott, kialvatlanság ürügyén. Stimuláns mennyiségben használtam, úgyhogy valószínűleg azokon a napokon sem léptem túl az 5 grammot, amikor 2x használtam, max 1-2 grammal. Félig érdeklődésből tartottam fenn a napi használatot, mert kávén kívül semmire nem sikerült még soha rászoknom (ami mondjuk szintén pont stimuláns), de volt egy olyan stresszfaktor az életemben akkoriban, amit ezzel részben tudtam oldani, vagy legalább a közérzetem javítani. Nem állítom, hogy a klasszikus értelemben vett függés kialakult volna, de nyomokban azért jelentkezett.

Egyrészt amíg a tudatos mindennapi használatban voltam, mindig megnyugtató volt a gondolat, hogy este újra enni fogok. És egy idő után már órákkal korábban várni kezdtem rá. Sóvárgás, ugye. A munkateljesítményemet érdemben ez nem befolyásolta, de amikor minden harmadik gondolatban előbukkan a kratom, azt már nem tartom egészséges működésnek. Értem a szeretkezésről fantáziáló példád, ott szerintem a sóvárgás ugyanígy akkor jelentene problémát, ha folyton rád törne, nem tudnád kontrollálni, hiába zavarna, hogy állandóan oda kanyarodnak a gondolataid.

A másik aggasztó jel az volt, hogy a stimuláns dózis ellenére általában akkor lettem nyugodtabb és józanul gondolkodóbb, amikor betoltam a kratomot. Kezdtem elfogadni, hogy én így működök optimálisan. Ehhez hozzá lehet úgy is állni, mint a kávéhoz, hogy oké, kell a reggeli kávé, hogy beinduljon az agy, de engem inkább zavarba ejtett, hogy egy korábban rekreációs céllal használt szerről elkezdtem úgy érezni, hogy a mindennapi működésem segíti. És itt jutottam el oda, hogy akkor nézzük meg, mi történik, ha felhagyok a napi használattal.

Elkezdtem 1-3 nap tiszta időszakokat beiktatni és nem volt teljesen zökkenőmentes. Kerestem magamban az indokokat, hogy miért is lenne most ésszerűbb tolni, ami klasszikus önigazoló függő gondolkodásmód. A harmadik tiszta napok után szinte mindig jött egy álmatlan éjszaka (kratomos este után általában jól alszom). El is tartott egy darabig, hogy helyére kerüljön a kratom: vissza a rekreációba. Minthogy nem használtam soha rendszeresen más szert, így nincs összehasonlítási alapom a rászokás erősségére, de ebből nekem az jött le, hogy a napi 1x stimuláns dózisú használattal is vígan rá lehet kapni pszichésen.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2018. január 23. 22:14
 
 
Ha mindennap már órákkal az esemény előtt a barátnőmmel való szeretkezésen töprengek, akkor el kell mennem terápiára, vagy a barátnőm függőséget okozott és be kell tiltani?
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2018. január 23. 22:09
 
 
A kratom nagyon nem olyan szer, ami mondjuk fizikai függőséget okozna. Ha valaki pszichésen fogékony a függőségre és nem tud más értelmet találni az életének csak azt, hogy kratomot egyen kétpofára, akkor igen, valóban. Ugyanúgy működik, mint bármi mással az életben.

Napi 2-5g kratomtól 100%, hogy nem lesznek problémáid. Ugyanúgy, ahogy magnéziumból sem eszel mondjuk 800mg-nál többet, meg vízből se tolsz be egyszerre öt litert.

A pacal zabálás vagy a vadkacsa vadászat is tud függőséget okozni, nagyon durva tünetei vannak mindkettőnek, pl. az elsőnél sugárban fosol egy idő után elég szép színűt, a másodiknál meg mindenhol döglött vadkacsák fognak heverni körülötted, esetleg még a biológiai táplálkozási láncot is szétbarmolod vele. Ezek mind komoly problémák, tehát ezeket a tevékenységeket be kell tiltani.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
iKra tomi 2018. január 23. 15:42
 
 
Resurgam:

"Személyes vélemény : Havonta 100g-nál többet elfogyasztani szerintem
függőséghez vezet, persze ez mindenkinél más és az max. 12000 pénz."

Nem hinném, hogy ezt csak a dózis teszi. Nyilván más a helyzet, ha napi 10+ grammokat tolsz, de napi 3 g-vel is vígan rá lehet szokni, pszichésen biztosan. Ha azon kapod magad, hogy már órákkal korábban az eljövendő esti kratomozáson agyalsz, előre sóvárogsz utána, akkor érdemes odafigyelni és tiszta időszakokkal tesztelni, hogy mekkora szerepet játszik a kratom a mindennapjaidban.

 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2018. január 22. 21:38
 
 
Ha valakinek van egy kis feleslege, az dobjon már rám egy mailt, plíz.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2018. január 22. 21:01
 
 
Rég ettem olyat, régen elég erős volt, de szerintem kicsit ilyen fantázianév már, nem lehet tudni, hogy pontosan most mi az, de általában az erősebb, stimulálóbb, energizálóbb fajtákra utal.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
Resurgam2018. január 22. 20:04
 
 
ppnqdd :

Szia.

A Green Maeng Dat is simered ?
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
Resurgam2018. január 21. 22:59
 
 
John00


Ha egy faluban laknánk, akkor azt mondanám oké, de
körülményes lenne megkeresni egymást. De köszi azért.

Rám a nagymennyiség önveszélyes, mondhatjuk, hogy függő
vagyok, ha nem figyelek oda bármire gyorsan rászokok, a fő
profilom az alkohol volt, de nagyon régóta nem iszom, mert
az számomra a legkártékonyabb.

A lényeg : én itthon is rendeltem nagyobb kiszerelést, hogy olcsóbb,
aztán azt vettem észre, hogy minden nap, többször iszom. :)

Aztán le is álltam vele, mielött rászokok, de néha valami kell, hogy
elkerüljünk egy nagyobb roszat, ezért egy-egy zacsival szoktam venni.

Aztán ha túlzásba eszem, nem rendelek abba a hóba má, aztán kész,
akkor egy hét alatt ittam meg. Szóval nekem jó ez így.

Volt náluk gagyi is, az olcsó volt, aztán van középár, ami átlagos,
de a legdrágább a legjobb, az ehavi malájon meg le vagyok döbbenve.

2-3-g-ket fogyasztok belőle sz 5-7 helyett.
Nekem mondjuk az esti munka utáni lazulás a cél, jól kombinálható
egy indiából származó növénnyel, a lazulás az,
mint amikor megiszik valaki 2-3 sört.

Még becsavarni nem csavartam be tőle, nagy mennyiséget nem nyomtam, majd a következőböl próbaképp lenyomok tizet, ha lesz még.


Teneked hány gramm kell ? Ebből azért tudunk következtetnia két
dolog között. Egyszer próbáltam a boltból a hawaiit is, még jó hogy utánnaolvastam, 2 mag megtekert rendesen, párszor még nyomtam
1-1 darabot, aztán befejeztem, nincs rám jó hatással a hallucinogén anyag,
van neki lecsengése, bodyloadja, meg megkeveri a pszichét.

Ez csak egy adalék volt a "bolt" seggének a nyalására.:) Én eddig meg
voltam elégedve velük, örüljünk neki, hogy ez van egyáltalán itthon.:)
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2018. január 21. 13:20
 
 
Megint olvasgattam az USA-beli tiltásról és nagyon tisztelendő, ahogy védik az érdekeiket meg küzdenek az igazukért, de igazából, ugyanúgy, mint mindig a kratomot forgalmazó cégek és a kratomot hájpoló emberek érték el mindazt, ami történik.

Elég csak körbenézni az amerikai piacon, mindenhol a PÉNZ A PÉNZ és az ÜZLET mindenáron nyomai vehetőek észre. Tipikus amerikai.
Ahelyett, hogy szép csendben, fantázianevek meg hangzatos bullshit szövegek nélkül forgalmazták volna csendesen, eredeti darált levélként, nem emberi fogyasztásra, reklámok nélkül, ahelyett mindenféle táplálékkiegészítőt gyártottak belőle, elérték, hogy a csapból is az folyjon, hogy gyógyhatása van, meg ópiátfüggőségre jó, meg mindenféle ilyesmi. Most komolyan, mit vártak? Azt, hogy ezt a hatóságok meg azok a piaci szereplők, akik mindenféle engedélyezési procedúrák után forgalmazhatnak csak szereket hasonló problémák kezelésére tétlenül fogják nézni?
Annyira ostobák az emberek, amikor nem tudnak racionálisan gondolkodni, hanem ilyen nagy elvek és elméleteik hullámain lebegnek.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2018. január 20. 22:03
 
 
Sziasztok, itt egy marha jó agyalgatás redditről, hogy melyik levelek mennyire potensek és hogyan alakul a szín meg stb.


[–]dragonbubbles 1 pont 1 évvel ezelőtt*
/u/Edcali, I have heard your call. This is what I could turn up in about 90 minutes worth of research and I have to stop here because I am getting the stinkeye for being on the computer all night lol

Do all kratom trees grow red vein leaves when young and can leaves with different colors all grow on one individual tree?

sagewisdom.org says that, "The same tree can have leaves with pale green, dark green, and red veins. Usually the young leaves have red veins, but the red color disappears as the leaves mature, changing to green. Eventually the leaves fade to yellow, then to brown. Since the leaves cycle through these various colors as they mature, they can all occur on a tree at the same time." sagewisdom, however, does NOT cite their source so I cannot say with certainty. I could not find a photo that definitively depicts one tree with more than one vein-color leaf.

Here is the closest thing I could find. The new growth definitely looks red. It also looks like there might be larger leaves with different vein coloring - you make the call. Here is a picture of a tree where the new growth does appear to be red but the larger leaves look like they have red veins as well.

Does the strength of the kratom increase as the leaf ages?

I found multiple articles and anecdotes saing older trees have higher concentrations of alkaloids so this seems to be a fair statement.

Here and Here are the discussions most worth reading, imo.
One problem that we run into trying to unravel the mysteries of the kratom plant is that it is not well-documented so there is not a lot of scientifically sound information. I can't find any genetic studies. There are no definitive answers. But.... let's see what sounds reliable-ish-est.

Kratom trees seem to be sensitive to changes in moisture, light, heat, and soil quality. Different growing conditions produce leaves with varying alkaloid levels. This would seem to account for variety by region (e.g. sumatra vs borneo vs riau). I am sure that there are different conditions within regions too. Things as simple as full or partial sunlight and even how strong the wind blows seem to make a noticable difference in alkaloid type and content. Different geographical areas do result in different "varieties." Some are hybrids - it seems that "bali" is a borneo/sumatra hybrid first created in bali and that so named. (The debate over the accuracy of vendor descriptions is not being considered here).

I think we are in agreement that red, white, and green refer stem/vein color and yellow is a special drying process. Here and Here are photos a red vein leaf. Here is a green vein leaf. Here is what I think is a white vein leaf. Can one tree have leaves of different color veins growing on it at the same time? That is the $64k question and I cannot find a citable source to say one way or the other.

Resources

I came across this information about the "botany of kraom" on several different websites verbatim repackaged as being from entities ranging from the shamanistic mystical to the purported scientific.

"Kratom Guide"

A very detailed discussion about growing kratom plants that I found on a different forum

http://www.sagewisdom.org/kratomguide.html
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
John002018. január 20. 19:15
 
 
Resurgam:

Én pl ahol veszek, 60 eu 450 g (vegyes), amit mostanában szoktam venni...

Esetleg cserébe benne vagy? Mert kíváncsi vagyok hogy a drágább boltokban lévő termékek vajon jobbak-e, te meg lehet tudnál jóval olcsóbban szerezni, ha kipróbálod ezt, és megtetszik....

 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
Resurgam2018. január 19. 22:46
 
 
ppnqdd :
Köszi, ki fogom próbálni. Nekem az lett a mgoldásom erre,
hogy keveset kell használni, pl.: 2g és kellemesebben indulok a melóba. :)

Nem is dícsérem ennyire, mert mire következőleg veszek, arra majd
elkapkodják.:)

Én is esküszöm rá, 5 g-nél többet nem is fogyasztottam egyszerre belőle.

Volt decemberbe sok melóm, minimálisan spurrantottam hozzá, tényleg csak keveset, de hiába, az odatesz, a kajának, meg úgy mindennek.

Ma gondolkodtam el rajt, ha ésszerű keretek között használjuk jobb,
mint a spuri. Hozzáteszem az utóbbi 10 évben egy kezemen meg tudom számolni a napokat, hogy hányszor toltam, decemberbe is csak véletlen jött
be a képbe.


John00 :


"mással fizetni, akkor drága, mint pl a G betűs bolt...."

Hali, én néztem külföldi árakat, normál minőségű , ellenőrízhető shopokba, jóval az itthoni árak felett vannak, nagykerárról nem tudok.

Személyes vélemény : Havonta 100g-nál többet elfogyasztani szerintem
függőséghez vezet, persze ez mindenkinél más és az max. 12000 pénz.

Az sok ?

Régebben, 10 éve elmentem sörözni,piázni,kicsit fizettem egy kicsit ennek -annak, de
nem vittem túlzásba , simán elugrott 10 , hanem 15 rugó.


Na mindegy te tudod mit csinálsz, de szerintem sokat venni olcson önveszélyes dolog. :::)))

Mennyit szoktál fogyasztani belőle, ha megkérdezhetem ?

 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
John002018. január 19. 18:45
 
 
Valakinek lenne eladó kartomja?

A bitcoin változó árfolyama miatt nem tudok venni (illetve tudnék, csak sokkal drágábban) vagy pedig ha lenne lehetőég mással fizetni, akkor drága, mint pl a G betűs bolt....
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2018. január 18. 21:33
 
 
Nekem a maláj mindig is túl csavarós volt, nem kedvelem túlságosan, mások viszont arra esküsznek. Egyél előtte/közben teljes kiőrlésű cuccot, akkor kicsit kellemesebb.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
Resurgam2018. január 17. 20:42
 
 
Ma csináltam a malájjal 1 gézás próbát.
Kellemes stimulatív hatása volt.
Elképesztően erős, szerintem friss, legalább is olyan
optikailag.

Alább is olvastam másoktól én is írom :

nem vagyok fizetett ügynök !!! :)
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
iKra tomi 2018. január 17. 17:10
 
 
Resurgam: Milyen színű malájt ettél?

A legtöbb embert a csekély mennyiségű kratom stimulálja, a közepes-magasabb dózis pedig szedálja. Nagyobb dózisnál esélyesebb a szédülés és a hányinger. Lehet, hogy a 3 gramm hatása még nem csengett le, amikor megetted a 4-et, ezért az összeadódott hatás, de az is elképzelhető, hogy ennél a fajtánál nálad 3-4 gramm környékén van a stimuláns és a szedatív mennyiség határa.

 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
Resurgam2018. január 17. 00:40
 
 
Elmúlt.:)

Azt hiszem , ez egy erősebb krtomfajta, legközelebb a 3-4 g helyett,
megnézem a 2-3g t, de ki fogom róbálni, hogy milyen az 1g ebből.

Szerintem erős.

Nem marketing, tényleg jó. :)
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
Resurgam2018. január 16. 21:36
 
 
Sziasztok.

Sehol nem találok a malájról leírást.
Ismeri valaki ?

Elég érdekes dolog történt.Du. 5 körül fogyasztottam 3gézát, majd
este 7 körül még 4. gézát. Jó volt a feeling meg minden, de most , így
este fél 10 körül szédülök, ha lefekszem, akkor nem olyan gázos.
Tapasztalt ilyet valaki, lejövési fázis ? Mi ez ?
Ha rátölt egy picit az ember elmúlik ?
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
fluid2017. december 8. 10:34
 
 
Ha lehetne itt is lájkolni hozzászólást, most kapnál egyet :)
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2017. december 6. 20:39
 
 
fluid, white nekem kicsit erős, de lehet teszek majd vele egy próbát. Őszintén, nekem nem is a mindennapi használattal van bajom, hanem ezzel a közösségi média rákkal, meg azzal, hogy divatot csinálni valamiből. Sokkal jobban szeretem a letisztult, plain marketing mentes, mögé képzelés mentes dolgokat. A G betűs bolt hozzáállása teljesen szimpatikus ebben. Le van írva pár sorban, hogy mi az, mire használják és hogy nem emberi fogyasztásra. Nem látsz fent képeket, hogy a kutyám, macskám, verebem, szomszéd csirkéje meggyógyult tőle és járni tudsz a vízen, ha ezt eszed, hanem csak van, lehetőség, eldöntöd, élni akarsz-e vele.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
fluid2017. december 6. 20:21
 
 
ppnqdd, javaslom a Borneo White-ot is, az eddigi legjobb stimuláns
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
fluid2017. december 6. 20:17
 
 
Én a Salvia óta vagyok marha mérges a felelőtlen használókra. Mert az nekem olyan dolgokat mutatott amivel a kozmosz működését értettem meg és olyan spirituális kapukat nyitott, hogy azóta is ezekkel foglalkozom. De a sok hülye rakta fel a YouTube-ra ahogy fetreng tőle...aztán jött a tiltás. Sajnos a Kratomnál is ezt csinálják.Az ideologizálással nem teljesen értek egyet, mert én magam is ismerek olyat akinek a pánikbetegségében pl nagyon sokat segített, egy másik ismerősnek a krónikus hátfájásban. Ők mennyiségre nem is használnak annyit, hogy a hangulatukat "annyira" megdobja. Tehát nem zárom ki, hogy ebben is segít, viszont sajnos én is azt látom, hogy elbagatelizálják...és mint valami reggeli vitamint kezelik, meg ááá erre nem lehet rászokni, meg maximum annyira hiányozhat mint egy kávé, stb.. holott azért ennél sokkal komolyabb a dolog. Én magam is az organikus dolgok híve vagyok, de csak azért gondolni valamit kevésbé veszélyesnek, mert "természetes", az butaság. Hiszen ha nem hatásos akkor miért is szeretik. Az érzem mindent a helyén lenne szükséges kezelni, tisztelve magát a növényt is és önmagunkat is annyira, hogy nem tesszük tönkre magunkat felelőtlen használattal. Egy sámánizmust kereső ember pontosan tudja hogy minden növénynek szellemisége és szakralitása van. Ha mindennapi élvezeti cikkre visszük le, totemmé válik és uralni kezd minket.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
micro2017. december 6. 10:46
 
 
Szerintem oktatni kellene az onismeretet es a gyogynovenyek, elelmiszerek hasznalatanak magunkhoz (egeszsegugyi-, mentalis allapot, money es timr management, szerek egymasra gyakorolt hatasa stb.) igazitasat. Amint ez megvan, sajat fogyasztasra mindent engedelyezni kell. Vagy akar ugy is fogalmazhatnek, hogy kizarolag nekem van kozom hozza, hogy mit kezdek a testemmel, lelkemmel. Akkor is, ha felelotlen emberek rosszra hasznalnak bizonyos szereket. Az oke, hogy a tajekozatlanoknak nem szabad bizonyos dolgokat, de szerintem aki levizsgazik nehany dologbol, atmegy egy emberbarat(nem burokratikus) szerspecifikus pszihologiai teszten, az maganak dontse el h mit fogyaszt. A rendszer a szar ami mindent tilt mert nem akar foglalkozni vele es fel azoktol az emberektol akik nem maradnak csolataduak, gondolkodnak kicsit mas iranyba mint a tomeg. Ez bizonyos hatoanyagoknal kulonosen elojon.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2017. december 5. 01:40
 
 
fluid, amit linkeltél az olyan tipikus amerikai, továbbá tipikus átlaghülye utópisztikus képzelgés. Elhiszem, hogy vannak emberek, akiknek tényleg működik bizonyos krónikus betegségek kezelésére, de könyörgöm, miért nem lehet egyszer az életben bevallani valamiről, hogy azért toljuk, mert jó és mert szeretjük jól érezni magunk tőle. Miért kell mindig mindent megideologizálni, ömlengeni róla, legalizációs hippi hullámot indítani, kötelezővé tenni a reggeli kakaós csigára szórással, stb.? Miért nem tudnak az emberek egyszer az életben nem geci fogyatékosnak lenni és valamit végre helyén kezelni? Felfordul a gyomrom az ilyentől.
Durva párhuzam, de pontosan ez volt az oka annak, hogy azokat az RC-ket, amik underground közegekben simán elvoltak akár több, mint öt évig is(kétezres évek közepe óta), sikerült a mainstreammé válással alig néhány hónap alatt mindennel együtt betiltatni. Nem kell legalizáció, nem kell a kratom élelmiszerré vagy gyógyszerré avanzsálása, mert az átlag emberek 200%-osan alkalmatlanok rá.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2017. december 5. 01:21
 
 
Hasonló a green dragonhoz, de nekem erősebb, stimus gondolatfolyamos. Megér egy próbát.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
fluid2017. november 29. 16:37
 
 
ppnqdd, mik a tapasztalatok a Green Borneoról?
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
fluid2017. november 28. 19:27
 
 
John00, én is észrevettem ezt. Tolerancia biztosan okozhatja, ha nem élsz vele minden nap akkor kérdés milyen időközönként élsz vele. Mennyiségileg egy nagyobb teáskanálnyi éhgyomorra (ez lényeges) elég szokott lenni. De valóban többet kell "rátölteni" Fajta függő is. A Maeng Da pl gyorsan üt nagyot aztán elkezd lefele menni a hatás. Van amelyik íveltebben fut fel ezért nem érezni a hirtelen eufóriát, csak ha az ember feláll vagy beszélget valakivel akkor esik le neki, hogy húú tök jól érzem magam. Tehát egyértelműen megmondani ezt nem tudom, a különböző fajták között érdemes próbálkozni, ha a használatok között telik el idő, akkor ez kitapasztalható lesz. Napi használatra nem biztatnék senkit, mert mint minden jó, ez is addiktív, és durván használva már meg fogja az egészséged érezni. Viszont ha tudsz középen járni, uralni a dolgokat és egyensúlyban élni akkor tökéletes társad lehet!
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
fluid2017. november 28. 19:21
 
 
Mi megy Amerikában Kratom ügyben gyerekek :D

https://heavy.com/news/2017/11/kratom-ban-opiates-fda-dea-deaths-iamkratom-videos-
photos-laws/
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
John002017. november 27. 15:02
 
 
Mostanában nálam a kratom kb csak 1- 1.5 órát hat, régebben ez legalább kétszer ennyi volt, és nem tudom hogy ez miért lehet, tolerancia (bár nem élek vele minden nap) vagy esetleg ez ilyen fajta lenne, vagy a mennyiséget kellene növelnem? Mert amúgy meg vagyok hatásilag elégedve azzal amit fogyasztok, csak valamiért nem tar sokáig...


Amúgy amit a magyar boltban vettetek, mennyi ideig hat, illetve hány g-t fogyasztotok belőle?
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
fluid2017. november 27. 09:45
 
 
Az újabb zöld sárkányos ami 2017-ben jött be, már ugyanolyan minőségi volt. Nekem a White és Yellow vitte a legjobban a Borneo-k közül, és persze a Bali klasszikusai (red elsősorban majd white) Nem áztatom, simán csak egy kanálnyit lenyelek.
A Yellow-ból kicsit több kell, de mérhetetlenül tiszta érzés. Kratom hatás, mellékhatások nélkül. Tiszta emelkedett rezgés, mégsem érzed, hogy "Kratomozott" lennél.
A White, ahogyan a régi White Vein is, rendkívül erőteljes stimuláló, ami mozgás és beszédkényszerben nyilvánul meg. Viszont viszonylag hamar lefut a hatása. A Green-ről jól írod, hasonló mint a dragon volt. A red pedig a régi borneo redhez hasonló, Bali és Maláj kevert hatásaival. A Bali pedig mindig Bali marad, számomra azok viszik a prímet :)
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2017. november 26. 20:56
 
 
Na, vettem egy G betűs borneo green-t, azt mondta a srác, hogy valszeg olyasmi lesz, mint a zöld sárkányos, de nekem első ránézésre sokkal minőségibbnek tűnik. Tuti, hogy kevesebb benne a szár meg az ér és több a levél. Egyelőre még csak áztatom, mert nagyon zöld, várom, hogy szelídüljön kicsit, félek mert megszoktam a lightosabbakat, de ha szétázik rendesen, tuti jó lesz.
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 1436)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH nem hoz létre saját csoportoldalakat a közösségi hálókon.