DAATH

Csak aki könnyedén fogja fel azt, amivel a világ törődik, törődhet azzal, amit a világ könnyedén fog fel.

Csang Csao

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (13 - 112)
 (Témakör: Kratom (Mitragyna speciosa))

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
jimspie2022. október 7. 13:14
 
 
Nem kell ám beparázni attól, hogy csak úgy rászoksz (persze ez is egyénenként változó), alapból ha kihagysz napokat és csak 1x használod azokon a napokon amikor úgy döntesz, hogy iszod/eszed + alacsonyan tartod a dózist (2-4g) akkor szinte semmi esélyed a rászokásra, legalábbis fizikailag, pszichés függésről nem tudok nyilatkozni általánosságban mert ez nagyon az egyénen múlik. Ilyen mennyiségnél a tolerancia sem alakul ki. Heti 4x szedem kb ilyen adagokban már egy éve és semmi függés, tolerancia nem alakult ki.
Személy szerint nekem a fehér a kedvenc, abból is a maeng da, zöld hasonlóképp jó. A kettő között a lényegi különbség annyi, hogy a zöldnek erősebb a fájdalomcsillapító hatása és kicsit kevésbé euforizál.
A fehérrel iszonyat kemény kardióedzéseket nyomok, a zöld a súlyzós edzéseket támogatja meg fókusszal és a fájdalomküszöb kitolásával. Érdemes a potenciálókra is ráfeküdni kcisit mert kevesebb kraomból többet ki lehet általuk hozni (uborkalé, fekete borsmenta, savas gyümölcsök, koffein). Pirosból a bali és az indo erőteljes nyugtató és szedáló hatást biztosít. Írta itt valaki, hogy a red maeng da nem jó alvásra, egyetértek. Super red maeng da-m van és nem szedál, nem nyugtat úgy mint a bali, alvásra sem olyan jó ellenben a bali-tól olyat alszok, hogy a létezésemről sem tudok reggelig. Nálunk az egész családnak beváltak ezek a strain-ek, moderált mennyiségben, odafigyelve használjuk, én személy szerint pedig hobbiból elég komoly energiát fektetek ennek a növénynek a kutatásába (másba is, pl MDMA - ez még egy érdekes témakör). Szerintem a megfelelő ismeretekkel ez majdhogynem egy csodaszer, egyszerűen szinte mindenre jó. Nem akarok kioktatónak tűnni vagy ilyesmi, leírtam a tapasztalataimat és szummázva az ismereteimet, reggelig tudnám írni a kratom igét, de nem untatok mindenkit egy kilóméteres posztban (így is már fél km), szívesen olvasom mások tapasztalatait is, lehet tudok segíteni, lehet ti tudtok segíteni nekem, ha valami nem tiszta számomra, de úgy vélem ennyi effort után elég tisztán látom a helyzetet a kratommal kapcsolatban (persze tudom sokminden szubjektív).
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
jimspie2022. október 7. 13:11
 
 
Sziasztok!
Kicsit visszaolvasgattam a fórumban kedvenc növényemről és meglepődtem egy-két informálatlanságon. No offense, elnézést. Tele van az internet kratom témakörben ismeretekkel, főleg a youtube, rengeteg tanulmány is született a kratomról (csupán nem a hivatalosan jegyzett, regulation-höz szükséges kutatások közé tartoznak) és mégis olyanokat olvasok itt, hogy hú, 15-20g mint szedálós hatás, atyámuram, nem tudom milyen minőségű kratomot tol az aki 20g-tól nem hányja össze a szobát, de, hogy pocsék az biztos.
A kratomnál a kevesebb több. 10g-nál többet normális minőségű kratomból biztos nem szabadna beszedni bár biztos ez is nagyban változik egyénenként ahogy látom valakinek a fehér pl nem pörget. Én is rengeteget teszteltem ezeket a strain-eket és míg bátyámnak a 3g zöld vagy fehér az esetek 99%-ában pörget, stimulál úgy nekem a 3g gyakran átcsúszik a nyugtató hatásba és nem pörget, esetenként semmit nem érzek mert valahogy pont a határát kapom el a hatásnak így senem pörget senem nyugtat. Feleségemnek a fehér szinte sosem hat semmit. Szóval valóban sokat kell próbálkozni, nincs egy arany középút, mindenki más, de hogy 20g-t nem kellene beszedni normális esetben az is biztos.
Ajánlom a JoeyTalks csatornát youtube-on, nagyon összeszedett és rengeteg infót biztosít, nem csak ilyen általános dolgokat.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2022. július 21. 01:51
 
 
A legjobb lenne, ha sem kratomot, se semmilyen más pszichoaktív kemikáliát, vagy növényt nem használnál. Túl nagy energiákat fektetsz a dologba és túlságosan nagy szeletét jelenti az életednek.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
NORDKOVSKY2022. július 19. 18:18
 
 
Ez mondjuk igaz. Tervezem is a közeljövőben
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2022. július 17. 01:08
 
 
NORDKOVSKY, javaslom pszichológus, de inkább pszichiáter felkeresését. Komoly bajok vannak és ezt komolyan írom.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
NORDKOVSKY2022. július 15. 00:01
 
 
Ja meg ha már kratom témakör :) amióta nem iszok alkoholt, másfél hónapja nem bírtam megállni hogy csak heti egyszer max kétszer kratomozzak, napokig toltam aztán pár napig nem de többnyire inkább toltam, ráadásul nemrég szabadságon voltam másfél hétig, ami alatt minden nap végig. Csak napi egyszer de nem kis adagot. És most az van hogy hiába nem használtam egy hétig sivárabb a világ semmit nem javul a kedvem. Amíg ritkán toltam, még másnap is boldogabb voltam tőle, de most hogy tegnap megint használtam egy hét szünet után, ezt már nem adta egyáltalán. A végét járja ez a szer is nálam. Már mindenről leálltam (a gyógyteákon kívül) és sajnos be kell látnom hogy a kratomtól is meg kell válnom a közeljövőben, mert ez csak egyre rosszabb lesz. A gyakori használat alattomosan kiöli az örömöt belőlem. Pedig fantasztikus szer ha ritkán használod, de rendkívül nehéz megállni hogy ne igyam minden nap. Nálam bő fél év után "szakadt a cérna" úgymond, addig is szerintem csak a sör mentett meg a gyakori kratomozástól, most meg már semmi sem óv meg tőle.

Tehát ez a kulcsmondat: NE LEGYEN KÉTELYED AFELŐL HOGY BIZONY A KRATOM KURVÁRA KIÖLI AZ ÖRÖMÖT BELŐLED HA HETI EGYNÉL TÖBBSZÖR TOLOD

Az a komoly ebben hogy nem szarul vagy utána, ami után újra jó kedved lesz idővel (mint egyes szerek esetében) hanem maga a lét tűnik sivárabbnak és ez nem lesz jobb egy hét után se. Szerintem az agy elkezd kevesebb endorfint termelni ha hetekig szinte minden nap tolod, mert megszokja hogy kívülről kapja. Ugyanaz mint a morfin csak kicsiben.

És akkor még milyen lehet ha mindezt
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
NORDKOVSKY2022. július 14. 23:30
 
 
Na jó híreim vannak a kék lótusszal kapcsolatban, mert baszott hatásos teát lehet belőle csinálni ha kb 20 g ot percekig kevergetve főzöd a nagylángon lobogó bő 7 - 8 deci vízben, és csak ezután zárod el a gázt majd lefedve állni hagyod negyed óra 20 percet. Aztán ha még forró, várj míg kihül annyira hogy vedelni tudd. Én a felét bírtam meginni annyira beütött egyből, hogy hú vaze feküdjünk má le mee mingyá ideájulok fakker :) ez a max szerintem amit ki lehet hozni belőle, nyilván nem tépsz be tőle, mert ez csak egy gyógytea, viszont azért hoppá odakólint. Szintekkel erősebb mint pl a citromfű. Jobb mint 2 sör az tuti. Kellemesen beérzős ebből 5-10 g is ha rendesen kifőzöd, de tény hogy ez a 20-30g jóval ütősebb, viszont részemről pazarlás. Ezt persze döntse el mindenki maga. 5-10g 4-5 deci vízzel optimális szerintem ahhoz hogy a végeredmény egyrészt ne legyen híg, másrészt abból csak kb 3 deci tea marad mert a növény felszívja hiába préselgettem. No meg arra kellett rájönnöm, hogy a 20-30g ot ne csak 4-5 deci vízzel főzzem, mert akkor még jobban felszívta alig maradt 2 deci brutál tömény cucc de az nem hatott olyan erősen mint amikor ugyanannyi mennyiséget azaz a 20-30g ot bő 7-8 deci vízzel főztem le és abból maradt bő fél liter irdatlan tömény teám ami nagyon beadta amit kell :)
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
NORDKOVSKY2022. július 2. 19:56
 
 
Valóban egy kis citromlével sokkal könnyebben el lehet keverni, és úgy elég egy kevés szörp, csakhogy ne legyen olyan keserű.

Egyébként erősen ajánlom figyelmetekbe a kék lótuszt. Kajak mint egy xanax tea, meglepően erős. KB. Fél úton van a citromfű és a kratom között.
Kellemes bizsergést és mély nyugalmat ad kB 2 órára. 30g ot lefőzve se erősebb mint 5-10 g szóval nem fogsz elszállni tőle, de azt határozottan mondhatom hogy szintekkel erősebb mint pl a citromfű komló Macskagyökér golgotavirág, szóval ne olyankor idd amikor még teendőid vannak. 5-10 g ot én 3 deci vízzel javaslok, hogy jó tömény legyen az íze és a színe. 25-30 g ot 4-5 deci vízzel főztem. Nem tűnt lényegesen erősebbnek, szóval szerintem felesleges pazarlás annyit lefőzni, de persze a kíváncsiság nagy úr. Ja és persze fontos hogy a gázon lobogó vízben kevergetem kicsit mielőtt elzárom a gázt aztán lefedve állni hagyom 20 percig. Utána még gőzölög mikor leszűröm. Az is sokat számít hogy nem elszürcsölgetem, hanem egyszerre lehúzom amikor már nem annyira forró hogy égessen, de még meleg.


Nem tudom mi igazság van abban hogy a frissen szedett virágzat akár pszichedelikus hatást is adhat. Talán ki se szabad szárítani asszem. Talán mire ideér, elveszíti azt a hatóanyagát? Eleve kiszárítva hozzák. Az én magánvéleményem az hogy ez csak egy marketing húzás. Ha azt vesszük a citromfű is egy pszihoaktív szer. De azt se mondom hogy nem igaz, mivel nem áll módomban tapasztalatot szerezni ezzel kapcsolatban, mivel állítólag a friss virágzatból ki lehet préselni egy hasis szerű gyantát, és azt kell elszívni ahhoz hogy beadja, viszont amit én kaptam, az már rég nem friss volt, nem volt mit kipréselni belőle. De jó hír hogy így is van egy nagyon kellemes és határozottan komolyan veendő nyugtató hatása a teának, úgyhogy a kratom mellett egy új kedvenc csodanövényt nyílt alkalmam megismerni a kék lótusz személyében. A gomoán lehet rendelni. Most a napokban be is spájzoltam keményen, mivel csak szezonális cikk. Legalább is tavaly ősszel meg télen nem lehetett kapni.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2022. május 16. 02:41
 
 
Olvastad, hogy korábban javasoltam a citromot, ami szerintem a legjobb választás erre a célra?
A masszív cukortöltet, amit beviszel a szörppel, nekem nem tűnik túl egészségesnek.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
NORDKOVSKY2022. május 7. 18:34
 
 
Közérdekű közlemény!

Kitapasztaltam az immár végleges, tuti kratom receptet, amitől nem ragad a torkodon, és simán le lehet húzni egyszerre.

Korábban írtam már hogy szörpöt öntök bele, mert úgy kevésbé ragad a torkomon, és kevésbé vált ki öklendezést. Ezen kívül rájöttem, ha minimum fél órát hagyom állni, jelentősen megpuhul a "homok" és simán lecsúszik a torkon, persze ehhez elengedhetetlen a jó sok szörp. Kb annyit öntök a 2-3 deci kratomos vízbe, mintha egy liter vizet akarnék vele megízesíteni. Ráadásul egy fokkal erősebben is hat így. Persze kell utána inni pár korty üdítőt vagy valamit, meg pár falat chips elveszi az utóízét. Amúgy én egy baromi púpos evőkanálnyit szoktam elkeverni a kb 3 deci vízzel, és szörppel még ez a sok adag is simán lecsúszik mint a pinty.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
NORDKOVSKY2022. április 12. 22:16
 
 
Ja meg az alap, hogy rendesen elkeverni csak úgy lehet ha a pohár oldalához préselgetem sokáig különben nem issza be a víz.

Jó utazást!
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
NORDKOVSKY2022. április 12. 22:13
 
 
Hasznos praktika!

Ha jó sok tömény szörpöt öntesz a kratomhoz, sokkal könnyebben csúszik. Kevésbé akad fönn a torkomon. Simán lehúzom egyszerre a két-három deci vízben elkevert púpos evőkanál cuccot. Persze kell kéznél legyen valami üdítő amivel azonnal ráöblítek utána, mert a vége felé már jön az öklendezés, viszont ha nem teszek bele szörpöt, már pár korty után öklendezek. pár falat chips is jól jön mert azonnal elveszi az undorító utóízét. Szerintem a szörp talán a folyadék ph értékétt is jó irányba változtatja azért csúszik könnyedén vagy fene tudja. Mindenesetre ez a legtutibb recept amit fél év alatt kikisérleteztem. Ennél semmi nem jobb.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
NORDKOVSKY2022. március 26. 22:52
 
 
Van valakinek tapasztalata azzal kapcsolatban, hogy a kratom segített feldolgozni, bátrabban szembenézni, és a hatása elmúltával is maradandóan túllépni pl. egy traumán? Vagy szerelmi csalódás, esetleg egy szeretted halála. Vagy bármi hasonló. Kisebb nagyobb sérelmek. Vagy pusztán pszichoterápiás beszélgetéshez alkamazni. Mert valamennyire enyhíti a testi lelki fájdalmakat, de vajon amit elrendezel magadban a hatása alatt, az tartósan megmarad benned? Vagy csupán feledni segít a bánatot ideig óráig?
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
NORDKOVSKY2022. január 10. 02:18
 
 
Szerintetek okozhat vesekövet eme áldott szent növényünk? Nem mintha napi szinten használnám, de ki tudja mit okoz ha éveken át heti egyszer kétszer használom. Abból kiindulva hogy olyan mintha homokot innánk, vajon az lerakódik a vesében? Szomorú hogy semmi tudományos kutatás nem folyik erről a növényről, legalább is én nem találok a neten. Pedig valóságos csodaszer lehetne az orvostudománynak. Persze akkor kevesebb tramadolon meg xanaxon tudna nyerészkedni a gyógyszeripar. A múltkor pl. Rohadt náthás voltam és semmi nem használt (a whisky se) de egy kz evés kratom teljesen megszüntette a fájdalmaimat, sőt még az orrváladékom is teljesen abbamaradz 10 órára meg a köhögés inger. Elképesztő mit tud. Végén még betiltják mert jót tesz az embereknek. Lehetne pl. kivonni a hatóanyagokat külön külön, és akkor tudnánk szabályozni, hogy na most csak nyugit akarok, mostcsak eufóriát, most csak pörgést. Mert ha jól tudom 3 fő hatóanyag van benne amiknek az aránya változó a fajtákban, de mindegyikben van mindegyikből valamennyi, ezért vegyes a hatása mindegyiknek, igaz egyikben ez dominál másikban az.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
NORDKOVSKY2021. december 29. 17:06
 
 
Bár nem ide tartozik, de kék lótusz tapasztalataitok vannak? Olvastam hogy a fűhöz hasonlítják, de vajon tényleg ennyire hatásos vagy csak kb mint egy citromfű tea? Gomoán nincs jó ideje. Máshonnan meg nem tudok rendelni mert nagyon kacifántos külföldi ceremónia. Addig is amíg reméljük újra lesz a gomoán, gondoltam megérdeklődöm tőletek mit tudtok a használatáról. Állítólag valami gyantát ki lehet préselni belőle és azt kell elszívni, de olvastam olyat is hogy nagyon sok kell belőle, ezért érdemesebb teának megcsinálni.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
NORDKOVSKY2021. december 8. 23:04
 
 
Azon elmélkedem, ha már fogyasztjuk eme csodálatos szert, a működését is szeretném megismerni, de nincs igazán infó a neten ezzel kapcsolatban. Ti mire tippeltek, illetve tudtok e valamit?

Azt vettem észre hogy a white-ok nagyobb dózisban se szedálnak le annyira mint a redek. De vajon miért van így? Állítólag ezek és a greenek tartalmazzák a legtöbb hatóanyagot, és ha abból indulunk ki hogy a kratom nagy dózisban leszedál, akkor ezeknek ebben az esetben jobban kéne szedálniuk mint a redeknek. Én azt gyanítom hogy abban lehet a különbség hogy a kétféle hatóanyagot más- más arányban tartalmazzák, és ez okozza az eltérő hatást. Lehet hogy a mitragin meg a hidroxi mitragin vagy mifene, különböző hatásúak. Talán az egyik pörgetősebb, a másik meg szedánsabb
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
Fekete Mágus2021. november 27. 09:53
 
 
NORDKOVSKY
Hát én jó alvó vagyok. A kratomnál sokkal durvább szereken is elalszok.
Viszont ez alapján akkor azt mondanám neked, hogy ne idd ilyen 3 óra után.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2021. november 27. 04:29
 
 
NORDKOVSKY, a vörös fajtákra menj rá, ha pihenni szeretnél! Lehet a dózis is túl nagy, amit használsz.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
NORDKOVSKY2021. november 26. 22:47
 
 
Ti hogy alszotok kratomtól? Én éjjel 2-3 körül szoktam elaludni, ehhez szoktam hozzá a munkámból kifolyólag, viszont kratomtól csak forgolódok reggel 5-6 ig akkor is ha éjjel 11 kor iszom, akkor is ha 9 kor, és akkor is ha már jóval korábban pl este 6 kor iszom. Érdekes. Talán ha éjfél és 1 között innám hogy a csúcs addigra essen amikor el szoktam aludni, akkor úgy nagyobb az esély elaludnom vagy még később re tolódna ki az elalvás?
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
Fekete Mágus2021. november 26. 11:49
 
 
ppnqdd

Hát jó, én elhiszem hogy a zöld teában van a több koffein. Viszont mégsem úgy érezni.
A feketéből ha többet csinálok teának, azt szinte azonnal beérzem. A zöldnél meg szinte nem érzek semmit, viszont ha este iszom akkor érzem hogy nehezebb tőle elaludni (tehát a háttérben mégiscsak van valami).

Jól írtad :) Erre tippeltem én is, hogy azért lehet ez - mert más a felszívódása.

Viszont akkor a kratommal is hasonló lehet a helyzet. A vörös akkor azért másabb kicsit, mert másképp szívódik fel. Bár a kratomnál eddig nem tapasztaltam akkora eltérést a zöld/vörös között (de lehet ez azért volt, mert nem 1 fajtát próbáltam).
Persze a kratom amúgy is érzékeny növény. Sokszor 2 egymás utáni nap, is más lehet ugyanaz a fajta, mert ott sokmindentől-sokminden függ (pl gyomortartalom, tolerancia, stb).
Minden esetre érdekes ez az egész. Főleg hogy sokáig azt hittem ezek külön kratom fajták. Most meg kiderült hogy a színekkel csak szórakoztak velünk :D
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2021. november 24. 04:14
 
 
Nincs több koffein a fekete teában :). A zöld teában van a legtöbb koffein, csak abban komplex formában van jelen és máshogy szívódik fel. A fekete tea koffein felszívódása sokkal gyorsabb és kevésbé széles a hatása. Pl. a a zöld tea eléggé le tudja dobni a cukrot és akadályozza a szénhidrátok felszívódását bizonyos enzimek blokkolásával. A fekete tea ezt sokkal kevésbé csinálja, ott viszont megvan az a hirtelen koffeinlöket.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
Fekete Mágus2021. november 23. 07:39
 
 
Hát ezt így nem gondoltam volna. Minden esetre akkor a vörös akár kicsit másabb hatású is lehet, mert talán más a felszívódása. A fekete teában is több koffein van :)
Ezek után viszont csak zöldekben bízom igazán.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2021. november 17. 20:28
 
 
Azt tudtátok, hogy a levél ér színek bullshitek? Indonéz nagyker forgalmazókkal dumáltam erről anno.
Az igazi kratom az zöld színű, nyilván mint a levél színe. Zöld akkor marad, ha ügyesen szárítják beltérben, nap nélkül.
A vöröset hasonlóan csinálják, mint a fekete teát, fermentálják, vagyis oxidálják a zöldet.
A fehéret meg napon szárítják, de szokták érrel, szárral is ütni valamelyiket, hogy fehérnek nevezzék.

A legtöbb strain igazából ezeknek a keveréke. Pl. 2:1 zöld:fehér, stb...
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
NORDKOVSKY2021. november 12. 18:24
 
 
Hmm... Teszek egy próbát a malájjal : )
Meg a white maeng da ami még kíváncsi vá tett. De legalább egy valami már bevált. A red maeng dából kiismertem a dózist egy nagyon kellemes hatáshoz. Viszont kár hogy nem tudok elaludni a hatása alatt. Pl este 7 kor ha beveszem, reggel 5 kor alszok el. Miután a csúcs már órák óta alábbhagyott. Vajon ha este 11 kor venném be, akkor lenne esély elaludnom a csúcs alatt, vagy ez mindenképp felejtős, mert ez esetben még később tudnék csak elaludni? Lehet inkább délután 3 kor kéne bevennem és akkor talán éjfél körül elaludnék? Majd kitapasztalom. De van egy olyan érzésem hogy ez a szer ígyse úgyse enged elaludni, bármilyen közel is érzem magam hozzá.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
Fekete Mágus2021. november 12. 08:19
 
 
Valóban azt mondják/írják szinte mindenhol hogy a fehérek az élénkítők - a vörösek pedig az ellazítók.
Viszont nekem nem így váltak be.
A fehérek nekem irtó nagy dózisban tetszettek - úgy meg nem lehetett már velük pl dolgozni.
Monoton munkáknál tehát inkább nekem a vörösek vagy a zöldek adták. (De ez full az én egyéni véleményem/tapasztalatom.)

A gomoa oldalán is úgy írják hogy a fehér a pörgetős. Viszont nekem a fehér kisebb dózisokban nem sokat adott :)

Amúgy már messze nem a maeng da fajták a legerősebbek - hanem a maláj félék. A malájból vannak olyanok amikkel nagyon vigyázni is kell! Nekem volt olyan pl hogy egy evőkanálnyitól szinte menni sem tudtam :D
A maláj az jellemzően gyorsan jön, és sokkal nagyobbat üt - viszont hamar lecseng.., és aztán kimarad egy rész a többi fajtához képest. Utólag sem okoz olyan nyugalmat. Viszont ahogy bejön a hatás - úgy szerintem kb mindent visz ;)

Az igazi ópiátos nyugalmat ugyan egyik sem adja tisztán, de cserébe a kratom biztonságos - és az igazi ópiátokhoz képest nagyon minimális elvonási tüneteket okozhat. (Meg persze biztonságos is a kratom, hiszen nem lassítja úgy a légzést.)

Ami ugyan nem biztos hogy ide tartozik, de mivel a "Psychostimuláns - témakörben" szó volt a kokainról, ezért megemlítem hogy a kóláról amikor jön le az ember - akkor a legjobb rá a nagy dózisú kratom. Ilyenkor elmegy a feszengés, és inkább békés/beszélgetős lesz az egész lejövője. Nekem ebben a formában hasonlított legjobban az ópiátokra. Nem gondoltam volna előtte hogy a kicsi kis kratom ennyire tökéletesen kiegészíti a "hard" kóla lecsúszóját (sőt átmegy egy kombinált hatásba). Minden esetre érdekes. (Nekem így mutatta be igazán azt hogy valóban egy ópiátokhoz hasonló erőről van itt szó.)

Összességében még azt lehet elmondani hogy már annyi féle fajta van, hogy előre nem nagyon lehet kisakkozni hogy melyik mit ad. Mindegyikre érdemes rápróbálni. Sokszor az amikről azt hiszi az ember hogy nem neki való - az adja a legnagyobb meglepetést...
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
NORDKOVSKY2021. november 12. 01:06
 
 
Engem egyébként a morfiumhoz hasonló hatása érdekel, amit sikerült is elérnem a brutál púpos evőkanál red maeng dával langyos vízben. Alacsonyabb dózisban nekem nem jó érzés a hatása. Csodálkoztam is hogy ez mennyire elképesztő en jó érzés nagyobb dózistól. kíváncsi vagyok lehetne e még egy kicsit fokozni ezt a leszedált boldog érzést anélkül hogy esetleg rosszullét, émelygés ilyesmi jönne rám.
Vagy pedig ennél többet úgysem adna a cucc ilyen szempontból? Mert akkor boldogan beérem ennyivel is : )

Az meg egy másik rejtély számomra hogy amikor először csináltam és jóval kevesebb et (2-3 g lehetett vagy annyi se) akkor valóban inkább afféle pörgetősebb volt a hatás, de aközben is ugyanúgy szédültem ha fölkeltem pisálni, mint a nagyobb dózistól. Szóval létezik ennek olyan kis dózisa ami anélkül pörget hogy szédülnék? Nehezen tudom elképzelni hogy reggel ezzel indítsam a napom, főleg hogy kilépjek az utcára.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
NORDKOVSKY2021. november 12. 00:33
 
 
Ezek szerint megtévesztett engem egy jómadár. A youtube on van a rókaland vlog csatorna, akik csináltak egy videót ezzel a címmel: Kipróbáltuk a kratomot

Ott azt mondta a srác hogy a redek amik leszedálnak, a white pörget, a green meg a kettőt ötvözi.
De a te szavaidból úgy veszem ki Fekete Mágus, hogy nem jól tudta a srác. Furcsálltam is mert nem tűnt ésszerűnek amiket mondott, azok alapján amiket olvastam a kratomról.

Most már talán kezdem leszűrni a lényeget.
Pont fordítva mondta ez az okostojás vlogger. Hisz ha abból indulunk ki hogy a white fajták tartalmazzák a legtöbb hatóanyagot, akkor úgy logikus hogy azokból már kevesebb is inkább szedál. A redek pedig a napfény miatt elvesztik a hatóanyagok jórészét, ezért azokból egy ugyanakkora adag lehet hogy inkább még a pörgetős dózis felé hajaz.

Mondjuk ha a white maeng da a legerősebb, akkor miért nem mindenki csak azt veszi?

Na mindegy. Magam sem tudom mit akarok ezzel mondani vagy kérdezni. Totál kész vagyok most. De lényeg hogy értem amit mondtál Mágus, és kössz!
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
Fekete Mágus2021. november 11. 11:08
 
 
NORDKOVSKY

Mindegyik kratomnál van egy határ.., ameddig inkább pörget - azután pedig leszedál.
Ha inkább a pörgetősebb hatást akarod elérni, akkor felesleges fokozni a dózist.
Nekem így az írásodból az jött le hogy neked most inkább csökkenteni kéne.
Mármint mondjuk legközelebb ne olyan púpossal :D
Persze fokozhatod is. 2 púpos evőkanál az már simán lehet 20g is. Mentőt tuti nem kell hívni, mert nem lehet így túladagolni - viszont talán rájössz hogy jó - vagy inkább rossz az irány.
Bár inkább a fehérek amik nagy dózisban kellemesen le tudnak ütni. Persze ez is van akinek bejön, van akinek nem..
A vörösek meg inkább a pörgetős részben jobbak. Ezért gondolom hogy ha neked így beadta, akkor nem érdemes növelni tovább a dózist. Talán inkább kicsit most meg csökkenteni kéne :)
A mennyiséget nagyjából belőheted a kanálhoz is. Viszont akkor érdemes rá figyelni, hogy mindig ugyanaz a méretű kanál legyen.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
NORDKOVSKY2021. november 9. 20:45
 
 
Van értelme többet tolnom vagy csak rosszabb lenne? A kezdeti hatás eufórikus volt kicsit, de ahogy kiteljesedett inkább szédülök mint jól érezném magam. Erős volt szerintem az adag mert eléggé kába vagyok. Vajon ha többet tolnék mi lenne? Eufórikusabb lenne miközben nem szédelegnék ennél jobban? Vagy csak rosszabb lenne? Nem tudom mit lehet várni a kratomtól. Állítólag elképesztő en jól kéne éreznem magam, de ez a szédelgés nekem nagyon kellemetlen.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
NORDKOVSKY2021. november 9. 20:18
 
 
Na ez a red maeng da egész kellemes. Egy irdatlan púpos evőkanállal (annál púposabb nem is lehetne) kevertem el 2-3 deci langyos vízben citromlével, előtte ittam grapefruit levet is. Ez hány gramm lehet? Másfél órája érzem a hatást. Sokkal nyugisabb mint a green. Attól valamiért megfeszültem kicsit. Lehet a white ot ki se kéne próbálnom. De ez a red jónak ígérkezik. Legközelebb többet teszek bele, csak nem tudom mennyi az annyi. 2 orbitálisan púpos evőkanáltól még nem visz el a mentő szerintetek? :) Egy nagyon púpos red maeng da ment most. Ez kb hány gramm lehet? Legközelebb másfélszer ennyit tolok, csak azért jó lenne tudni mennyi is az adag
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
NORDKOVSKY2021. november 8. 22:29
 
 
Adnék még esélyt a kratomnak, de más fajtával. Melyiket ajánlanátok leginkább abból a szempontból, hogy a lehető legkevésbé pörgessen, és inkább a lazulás domináljon? Úgy hallottam a red kratomok adják ezt leginkább. De vajon az is számít hogy pl. Maeng da red, vagy borneo red, vagy bali red? Vagy csak az a lényeg hogy red legyen?
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
Fekete Mágus2021. november 3. 09:37
 
 
NORDKOVSKY
Szerintem kevés volt. Nem teáskanál kell ide, hanem egy keményen púpos evőkanál.( Mint amivel a bableveset eszi az ember.)
A hideg víz se a tuti. A legjobb ilyen kéz-meleg 60 fok körüli vízben, és persze citromlével. Majd várni kicsit hogy összeérjen.
Lehet hogy azért lettél rosszul, mert volt valami szennyeződés a kratomban. (Néha előfordulhat hasmenés, gyomorrontás, stb. )
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
NORDKOVSKY2021. november 1. 11:52
 
 
Na túléltem végül :) éjjel 1-2 körül már nem szédülten vészesen. Ki tudtam menni kajáért meg egy jó erős Golgota virág teát csinálni, ami hálistennek megnyugtatott. Aztán 3 körül ittam 2 deci sört, ami hamar elálmosított, de még így nehezen aludtam el, de legalább már éreztem hogy megmaradok.

Nem értem miért volt ennyire borzalmasan kellemetlen a kratom hatása. Nagyon szédültem az első pár órában és lazulás helyett szinte görcsöltem és féltem itt baj lesz mert nagyon nem azt éreztem amire a beszámolók alapján számítottam.

Nem akarok megsérteni senkit, de számomra fél üveg sörnek vagy pl a citromfű, golgotának, kava kavának több köze van az ópiát receptoraimhoz mint ennek az undormány szernek. Tudom hogy nem lehet ilyet mondani egy szerről, mert embere válogatja, na de az ópiátok kivétel ilyen szempontból, mivel azokban biztos lehet bárki bármikor hogy kellemes lesz, ezt tapasztalatból mondom. A kratom viszont abszolút nem azt adta nekem, sőt az ellenkezőjét.

Beetetésnek persze jó szöveg hogy "nem ópiát de ugyanoda hat az agyban" hát ezt erősen megkérdőjelezném. Kétlem hogy az is igaz lenne hogy bárki pont ezzel akart volna leállni az ópiumról amikoregy sörnek dimenziókkal kellemesebb a hatása.

Na mindegy, elhiszem hogy van itt akinek bejön és ad valamit, csak azt nem értem rám miért ilyen szinte pánikba ejtően kellemetlen hatása volt?
Szerintetek? Pedig mindent úgy csináltam ahogy a nagykönyvben meg van írva. Az előző hozzászólás omban olvashatod
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
NORDKOVSKY2021. október 31. 22:58
 
 
Erről a kratom tapasztalatról mit gondoltok? Egy kicsit púpos teáskanálnyi green maeng dát elkevertem alaposan 2 deci csapból eresztett hideg vízben. Ez gondolom 3-5 g közötti mennyiség lehetett. Fél óra múlva már kezdtem valamit érezni, ami fokozatosan erősödik. Már másfél óra eltelt. Sok vizet iszok közben egyébként, és előtte bő 2 órával ettem valamit szóval nagyjából éhgyomorra ittam a kratomot. Na szóval most egyelőre annyi történik hogy szédülök ha felülök az ágyból, főleg ha fel kell állni kimenni pisálni, majd elájulok. Kellemetlen szédülésen és némi zsibbadáson kívül semmi jót nem érzek csak azt hogy várakozásaimmal ellentétben ennek a cuccnak köze nincs az ópiátreceptoraimhoz az hétszentség. Semmi eufória, de még relax se, hanem már szinte parázok hogy mi lesz még ebből. Nagyon rosszul vagyok tőle. Várom hogy vége legyen, aztán soha többé. A kava kava cukorka sokkal kellemesebb volt. Szerintetek mi ez ami most történik velem és miért? Félek baj lesz
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
NORDKOVSKY2021. október 28. 20:41
 
 
Köszönöm a tájékoztatást! Hasznos volt!
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
gombelem2021. október 27. 21:39
 
 
Nem érdemes a kratomra rászívni, a fű ráülepszik a kratomra, elnyomja azt. De veszélyesnek nem veszélyes, csak minek. Annyi lehet, hogy lejjebb megy a hányásküszöböd, vagyis kevesebb kratomtól is kidobod a taccsot, a fogaid nem hálálják meg.
Ha neked a fű alapból nem jó élmény, szerintem nem kellene erőltetned, fogadd el, hogy nem a te szered (örülj neki), és csak szexhez használd (de az meg olyan izé, most akkor a partnereddel akarsz lenni vagy a fűvel?).
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
NORDKOVSKY2021. október 23. 16:54
 
 
Kratom hatása alatt veszélyes füvet szívni? Próbálta már valaki?
Úgy értem kultúrált adagolás mellett, be lehet rosszulni? Azért kérdezem, mert füvet nagyon ritkán szívok, mivel sosem esik jól igazán, sőt az olyan fajtáktól, amikben kevés a cbd arány, akár be is parázok, és olyankor egyből alkoholt kell innom rá, hogy lehozzon a paráról. Az sem segít, ha előtte iszok egy kicsit, mert mindenképp szar hiába keveset szívok. Ebből kiindulva arra gondoltam, mi lenne ha enyhén bekratomozva füveznék? Úgy inkább ellazítana a fű, ahelyett hogy szorongást hozna rám? Amikor régen rendszeresen füveztem, megtanultam kezelni a hatását, és nagyon élveztem is, főleg azt hogy sokkal intenzívebb volt tőle a szex. Ezt szeretném néha napján újra megélni, de mivel csak nagy ritkán szívok, egyáltalán nem azt a kellemes érzést adja, mint régen. Egy kevés kratom változtathat ezen jó irányba? Vagy berosszulnék szerintetek a kettőtől egyszerre? Netán ártalmas következményei is lehetnek?

Szóval kevés kratomra kevés fű az milyen lenne?
Illetve még egy kérdés: ha tegyük fel ez a verzió bejönne, és következőre szintén kevés kratomra, de jó alaposan ráfüveznék, az okozhat kellemetlen meglepetéseket?
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
gombelem2021. október 16. 10:37
 
 
Sziasztok!
Március 9-én újból és szándékom szerint végleg abbahagytam a kratomozást. Én nem tudtam megvalósítani azt a kontrollt, amit szerettem volna, túl addiktív számomra ez a szer. Így most sokkal jobb nekem és erősebb vagyok, úgyhogy nem is tervezek újabb tripet a kratommal.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2021. február 24. 21:10
 
 
A 4 pont elég egy napra. Hagyd lecsengeni másnapig, úgy a szervezeted közel teljesen vissza fog állni. Nyilván lesz egy olyan függőség szempontja, hogy ha neked a beindulásban segít, akkor ha elhagyod, megint nehezebb lesz a napodnak ez a része. Hát ez ilyen. Hétvégén mondjuk nem iszol és akkor megint csak visszaállsz kicsit, vagy ilyesmi.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
gombelem2021. február 24. 18:47
 
 
Nem úgy értem, és jó, hogy emlékeztetsz rá.
Ittam délben egy könnyű kratomteát, most okosabban csináltam, mert a pályázati telefonálnivalót még előtte elintéztem. Észrevettem, hogy a kratom kicsit belassítja a gondolkodásom, kevésbé gördülékeny a beszédem tőle, úgyhogy ezt figyelembe kell vennem. Kb. 4 grammot készítettem el sok lime-mal, édesítővel. Az a helyzet, hogy remekül beindítja a napom, energikus vagyok tőle és tettrekész. Intézem a dolgaim, hatékony vagyok, nem energiátlanul punnyadok.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2021. február 23. 22:22
 
 
Én mindig is itthon "vertem", szóval engem ez a bezártság nem visel meg, de az utóbbi néhány hétben nagyon el kezdtem érezni valami tudat alatti dolgot, hogy a fszom ki van már a téllel. Mintha elfáradtam volna, mintha minden egyes rövid nappal, hideg, nyirkos éjszakával egyre gyengébb lennék, pedig hát itt vagyok bent a gép előtt. Néhány éve volt utoljára ilyen, akkor nagyon rápörögtem a halál és a túlvilág témára és akkor kezdtem el erősen olvasgatni a salvia élményeket, meg elkezdeni összerakni a dolgokat, amiket mutat.
Szóval talán a tél, talán a félhomály, talán tényleg a covid helyzet is, ki tudja, de osztozunk a problémában.

A párkapcsolati dologra reflektálva meg: ha megvannak azok a dolgok, amiket írtál, akkor előbb-utóbb találni fogsz valakit, hiszen az energiát sugárzó emberek mellé mindig szívesen szegődnek mások..:). Ez most nem ilyen bullshit motivációs duma, ne úgy értsd!
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
gombelem2021. február 23. 21:31
 
 
Köszi, ezekre gyúrok csakugyan!
Van rendes életem és munkám, amit szeretek (hála istennek meg is élek belőle), vannak barátaim, szóval rendben vagyok, csak már több mint egy éve home office-ban tolom, és már sok. Biciklizem és jógázom, egy ideje utóbbit persze csak itthon, ami szintén megvisel. De nem a függőségek töltik ki az életem, csak ezeket most elmondtam magamról, hogy összefüggéseiben értsd. Hogy mindig jelen voltak valamilyen formában. És hogy jó, ha éber vagyok a mindennapokban, és komolyan veszem ezeket, hogy nálam maradjon az irányítás.
Az a helyzet, hogy a bezártságot meg az egész vírusmizériát könnyebb volt és könnyebb kratommal végigcsinálni, százszor jobb és kíméletesebb más szereknél, ha ésszel használják, egyszerűen ebben az általános szívásban valami kell.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2021. február 23. 18:35
 
 
Jól tetted, hogy felhagytál az alkohollal, de a szorongást is próbáld meg elengedni! Annyira ilyen szorongásban és önelemzésben vagy, hogy bemagyarázod magadnak, hogy függőnek kell lenned, mert csak az tudsz lenni! Mondom, építs egy napirendet, egy érdeklődési kört magadnak és szard le a múltad!
Van munkád? Tanulsz? Sportolsz? Vannak sorozatok, amiket szeretsz nézni? Youtube csatornák? Játékok, amiket szívesen játszol? Ismerőseid, akikkel dumálni tudsz?
Van házad, lakásod, albérleted, amit szépíteni tudsz? Szeretsz barkácsolni? Kertészkedni? Van állatod? Hely, ahova szeretsz kijárni? Blablabla.
Ezek az apró dolgot határoznak meg, építenek fel és tartanak össze. Ezekre gyúrj!

Mindenkinek az életében előfordulnak ilyen bizonytalanságok. Nekem is volt pár.
Nézd meg egyszer a buszon az emberek szemét meg arcát. Tuti, hogy arra jutsz majd, hogy az emberek nagy része sokkal rosszabb fizikai és pszichés állapotban vannak, mint te, csak ők nem veszik észre, meg felépítik a kis saját gondolatvilágukat.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
gombelem2021. február 22. 23:37
 
 
Néhány dologra ráfüggtem korábban, anyám szerint már gyerekként is függő típus voltam. Máté Gábor A sóvárgás démona c. könyvében írja, hogy minden függő mintázat mögött gyerekkori trauma, ill. elutasítás áll, és minden drog, beleértve a legálisakat is, valójában fájdalomcsillapítók, amik fizikai és lelki stressz kompenzálásául szolgálnak. Nem emlékszem, hogy gyerekként túlzottan traumatizáltak volna, persze volt egy válás meg újraházasodások, amitől lett az evészavarom, de összességében azért megúsztam a gyerekkort. Fájdalmak, betegségek később jöttek, részben én magam gerjesztettem őket, bután csináltam a dolgokat, eszköztelen voltam; csak sokára tudtam továbblépni. Az alkohol volt a legkeményebb ellenfelem, ami elég korán jött az életembe, de ebben most már három éve én állok nyerésre.

 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2021. február 22. 18:43
 
 
Az a baj, hogy az életedben kialakult hiányokat semmilyen szer nem képes helyettesíteni. Így, hogy ezt írod, már értem, miért pörögtél rá annyira. Teljesen emberi dolog amúgy, hogy úgy próbálsz komplex problémáktól szabadulni, hogy teljesen ráfókuszálsz egy dologra. Én azt a szabályt vettem észre ebben, hogy minél alacsonyabb szintű, minél egybitesebb, amire rápörögsz, annál kevésbé oldódnak meg a gondok. Ha elkezded csapni magad mondjuk kratommal, az ad egy kis jó érzést (közel sincs mondjuk egy szinti antidepresszáns szedáló képességéhez), arra fókuszálsz és olyan, mintha kicsit elszállnának a problémák.
Csúnya dolgot fogok mondani, de ehelyett egy kicsit sajnos meg kell élni a szenvedést, nem menekülni belőle és nem összetörni a nyomása alatt. Az agyad, az idegrendszered, az érzelmi világod a megélés miatt szép lassan elkezd adaptálódni hozzá, aztán a belső világod egyre színesedni kezd, a kialakult hiányt különféle hobbikkal, érdeklődéssel, új ismeretségekkel, egy jó napirenddel, egy jó életritmussal kezded helyettesíteni. Megerősödsz és képes leszel továbblépni. De ehhez tényleg az kell, hogy ne az egyik gödörből a másikba ess bele.
Ha eljutsz erre a pontra, az sem fog nagy gondot okozni, ha néha elkortyolsz egy kratom teát, hiszen az egész nem az életcélod, a fókuszpontod lesz, csak egy mellékes plusz.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
gombelem2021. február 22. 14:28
 
 
Tengervizes orrsprayt használok és szájvizezek sokat.
Szerintem nem érzelmi alapú ellenpropagandát folytattam, hanem pusztán leírtam a tapasztalataimat, valóban felhívva a figyelmet a veszélyekre.
Amúgy ma megint nagyon-nagyon szeretnék a G betűs boltba menni. Padlón vagyok, nemrég szakítottam. Azt hiszem, hogy a ráfüggés mértékét jelentősen befolyásolja a lelkiállapot, az élethelyzet, amiben használják. Én szeretetpótlékként akarom most használni, ami nem jó. De részben szeretetpótlékként használtam 2020-ban is.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2021. február 21. 18:33
 
 
Amúgy ha COVID-osnak érzed magad, akkor mindent tegyél meg a felső légutaid kitakarításáért: orrba többszöri víz felszívás, kifújás, torok gargarizálás gyógynövénnyel, vagy öblögető szerekkel, inhalálás, ACC stb. Az olvastam, hogy szinte mindig a felső légútból terjed lefele és van egy időtartam, amíg különféle orrspray-kkel (ez az orvosi megoldás), meg stb. kitakarítható.

Ez amúgy más megfázásos vírusokra is igaz.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2021. február 21. 18:11
 
 
A stílus miatt bocsánatot kérek, de a mondandót fenntartom. Egyszerűen személyiségbeli és elképzelésbeli különbség van köztünk, kator pedig kb. az ellentétem.
Én élőben is, és az utóbbi időben itt is rövid, ötletszerű felvetéseket dobok be, amiket mindenki saját belátása szerint használhat fel, szeretek vitázni, ellenérvelni, akár anyázás szintig is, ha azzal tudom megvédeni az álláspontomat.

Én a kratom betiltása ellen és a növény "laza", rekreációs, esetleg nagyon enyhén terápiás felhasználás mellett vagyok és ehhez sok éves tapasztalatom is van, ennek ellenére szerintem sosem írtam hosszú, érzelmeket kiváltó monológokat a csodálatos hatásai mellett.

Ha valaki elkezdi ezt csinálni az ellenkező irányban, tehát ilyen érzelmes negatív leírásokkal operálni, akkor mivel az emberek kb. 2/3-a feeler személyiségű, ezért ezekre a leírásokra fognak ráizgulni.

Tehát mivel én ilyeneket nem írok, de a topic-ban elkezdenek megjelenni az ilyen gondolatfolyamos monológok, amik a leírás stílusa miatt gyakorlatilag kizárják a vita lehetőségét, ezért az egyetlen lehetőségem az, hogy bizonyos szintű trollkodással elkezdem kirugdosni az írót abból az állapotból, hogy a saját gondolataiba, tetteibe, megállapításaiba legyen szerelmes és az olvasókat is próbálom kilendíteni az érzelmi alapú átélésből a logikus elemző gondolkodás irányába terelni.

Egyébként az életben is mindig össze szoktam veszni az olyan emberekkel, akik úgy dobnak fel egy story-t, érvet, döntést, stb., hogy az már csak közlés, nem vitára bocsátás, hiszen a vita már a közlőben korábban eldőlt.
Amikor ennek csak egy kicsit meglátom a jelét, azonnal befeszülök és én meg odafosom a saját véleményem, aztán lezárom, mert egy olyan vitából nem jöhetsz ki nyertesen, ami valamilyen szinten a másik fél meggyőzéséről szólna, de a másik fél erre nem kíváncsi.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
gombelem2021. február 21. 16:46
 
 
Igen, megihatnék egyet-egyet, csak ha lenne itthon, akkor nem tudnék megállni heti kettőnél, de háromnál se. Ez a gond. Számomra addiktív ez a motyó. Azt tervezem, hogy mivel egy évig használtam, most egy évig nem használom, aztán majd meglátjuk. Nekem rosszabb volt, mint amilyen jó napi használat mellett.
Nem akartam a leugatásomra reflektálni, egyrészt mivel már végigolvastam korábban a fórumot, és nagyjából tudtam, hogy ez várható, nem lepett meg, de azt is, hogy majd továbblendülsz magadtól. De másrészt, ha már így szóba hoztad, egy bocsánatkérést elfogadnék, és Kator is. Igen, képes vagyok a párbeszédre, de ez már az elején is így volt. Mindössze hasznosnak tartottam az elvonási szakaszt itt dokumentálni, mert ilyen még nem volt, és másnak hasznos lehet, ettől nem fogják betiltani a csodás kratomot.
Mostanra egyébként (12. nap) már nem hiányzik a tea. Viszont lehet, hogy tényleg kovidos vagyok, mert izomfájdalmak és iszonyú energiátlanság tört rám újból.

 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2021. február 20. 14:57
 
 
Na mondok valamit, bár tudom, hogy telibefssátok :D.

Ma megint ittam egy 2.2g-t. Úgy szoktam, hogy csinálok brutál citromos kamillás teát egész kamillákból, azt leszűröm, aztán abba a kratomot. De most csak egy csoffadt citromom volt, így nudli módon lett csak citromos, félig víz íze volt.
Na, így kimondottan fos volt. Nem halok bele, csak nem az a kellemes, motiváló, hanem inkább ilyen túl rostos, csavaró, kellemetlen. Pulzusom 65 vérnyomásom 115/65 mondjuk így is, szóval nagy fizikai károkat nem okozott.

A lényeg, ami a különbség lehet, hogy én rohadtul megcitromozom, hogy szétplötyessze kicsit.
Gombelem, te nem tudom, mennyi citromot használsz, de tényleg csak akkor jó, ha van benne rendesen (ésszerű határok között).

Amúgy a normálisabb hangnem nem azért van most, mert bipoláris elmebeteg lennék (lehet egy jó pszichiáter megállapítaná...), teljesen tartom azokat, amiket eddig is mondtam, csak látom, hogy hajlandó vagy párbeszédre, vitára, érvelésre, stb. és úgy már lehet értelmesen kommunikálni.

Nagyon gyűlölöm például a facebookon az ilyen alter csoportokat, ami semmi másról nem szól, csak hogy emberek beírnak 100km-es gondolatfolyamokat, aztán a többiek meg mennek helyeselni, néhányan meg beugatnak.

A redditen is ugyanez megy sokszor. Valaki ír egy blogbejegyzést, a többiek meg azt értékelgetik, lájkolgatják meg stb. Én a daath-ra nem ezt a sült hal stílust képzelem el. De ja, leírtam már ezt az előző 10 hozzászólásomban.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2021. február 20. 02:59
 
 
Ha abba is akarod hagyni, szerintem nyugodtan megihatsz néha egyet-egyet, ha ez az, ami továbblendíti a napod, csak ne emeld vissza arra a szintre a mennyiséget, ami már problémákat okozott!

De tőlem tarthatod magad ehhez a teljes szakításhoz is.

Ittam most a héten kb. napi 5g-okat kétfelé szedve, de se a hatást nem érzem szignifikánsnak, se az after hatásokat. Egy kis pluszt ad ebben a gané taknyos, fáradt időben, de ha nem lenne, innék helyette valami koffeineset, azt kész.

Amúgy én sosem szoktam beteg lenni, de az elmúlt időszakban belefulladok a taknyomba akkor is ha iszom, meg akkor is, ha nem iszom, lehet közrejátszik ebben az aktuális PM10 koncentráció.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
gombelem2021. február 19. 12:00
 
 
"Ha te mondjuk ettél napi 5 grammot, akkor a fizikai elvonási tüneteknek nem a teljes leszokás után kell jelentkezniük, hanem a hatás lecsengése után kb. azonnal." Ezzel nem teljesen értek egyet. Ha éveken át mindennap megiszol este két-három sört, az alkohol lebomlik néhány óra alatt, és másnap mégis jól vagy, nem kelsz reggel remegve. De ha az esti söröket hirtelen megvonod magadtól, ott is lesznek megvonási tünetek, nem csak pszichések. Szóval a hangsúly inkább a rendszerességen van, mint a mennyiségen (ha a kratomot túltolod, úgyis kihányod).
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2021. február 19. 02:59
 
 
Ezt általánosságban írom írom:
Szerintem a napi 5 gramm kétfelé szedve, vagyis 2*2.5, egymástól időben lehetőleg távol, úgy hogy nem vezetsz közben, nem szabadna, hogy gondot okozzon.

Nekem az a tapasztalatom, hogy 3g, de nagyon max 5g fölé emelni az egyszeri dózist teljesen felesleges. Az 5 az már simán tud kellemetlen lenni gyomor szempontból.
E mellett nem várhatsz igazi fájdalomcsillapító hatást, nem várhatsz szétcsapódást, hanem egy kis ilyen motiváló, tonizáló hatást. Nekem ez pont elég volt. Ezért is szoktam mondani, hogy ne keressünk mást, ne keressünk például fájdalom csillapítást, meg ilyen dolgokat, mert ott el fog kezdődni a dózis kergetése és azzal az emésztőrendszer szétterhelése, túlcsavarás, émelygés, stb.

A másik, amit nem szabad csinálni vele, hogy folyamatosan szinten tartod magad. Bármivel csinálod ezt, ahhoz hozzá fog szokni a szervezeted, mert egyszerűen megtanul vele együtt működni és ellensúlyozni a hatásokat és akkor tényleg a leszokási fázisban fog jelentkezni egy bamm felocsúdás, hogy most akkor vissza kell állni a default-ra, a szer előtti állapotra. Ez a kávénál, az alkoholnál, a ciginél is hatványozottan igaz.
Minden dózis után hagyni kell egy teljes visszaállási időt a szervezetednek!

 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2021. február 19. 02:29
 
 
Ha napi szinten fogyasztottad hosszú ideig, akkor nyilván jelentkeznek elvonási tünetek. A legerősebbek pszichések, de némi fizikai is előfordulhat, elismerem. De kicsit bele is lovalod magad és minél jobban belelovalja magát az ember és próbál ráhúzni egy pattern-t (=hú én most leszokási naplót vezetek, stb.), annál jobban kialakítja azokat a szubjektív tüneteket is, amik amúgy nem lennének ott.
Például az igazi opioid/opiát elvonásoknál azt kell figyelembe venni, hogy például a heroinosok egy hatás lecsengést sem bírnak ki, hanem 5-8-10 óránként szúrniuk kell (nyilván hülye hasonlat, de sokszor nyomják a hírekben az összehasonlítást).
Ha te mondjuk ettél napi 5 grammot, akkor a fizikai elvonási tüneteknek nem a teljes leszokás után kell jelentkezniük, hanem a hatás lecsengése után kb. azonnal. Ha nagyobb adagot tolsz be, a lecsengése után van is amúgy egy kicsi ilyen remegés, szarul lét, de nekem egyáltalán nem az a fajta, hogy erre még be kell tolni egy adagot, hanem az a fajta, hogy rá se tudok nézni.

Az is kérdés mindig, hogy ezek a fáradtságos, izzadásos, stb. tünetek teljesen szeparáltan jelentek-e meg, vagy eddig is megvoltak, csak mondjuk a pszichés szorongáscsökkenés miatt nem figyeltél rájuk. Télen például nagyon könnyű sorozatosan rosszul aludni, ami hosszabb távon olyan rosszullétet tud okozni, amit sokan el se hinnének.

Ha viszont ténylegesen, objektíven megállapíthatóan ez a test-centrifuga, fázás-felforrósodás, cold turkey hatás van, akkor vagy sokkal többet ettél, mint amit írsz, vagy kombináltad valamivel, vagy COVID-od van :, vagy az én szervezetem valami csodálatos módon ignorálta ezt a dolgot.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
gombelem2021. február 19. 01:52
 
 
Kator, volt rá egy fogadásom, hogy én is meg fogom kapni a magamét, de vállaltam ezt, és inkább mégis leírtam a tapasztalataimat. Részben azért tettem, mert részemről jobb lett volna, ha nem próbálom ki, és talán ha ezt a néhány posztot ide tudom írni egy képzeletbeli időutazás keretében saját magamnak, és elolvasom, mielőtt kipróbálom, akkor tényleg nem is próbálom ki. Hátha idetéved valaki, aki addiktív személyiség, és mégis kísérletezni akar, talán így megfontoltabb döntést hoz majd, mint én tettem anno.
ppqqnd, mint írtam, hamar megtanultam elkészíteni, pont a te instrukcióid alapján, citrommal szétcsapatva, teának. Soha nem toltam szárazon a port. Nem ezzel volt a gond, hanem a tolerancianövekedéssel és az emiatti dózisnöveléssel. És hidd el, amikor a 4-5 g/napon voltam hónapokig, hosszabb távon ott is megéreztem a napi használat káros hatásait és a függőség fennállását és további kiépülését. Lényeg a lényeg: a 2 alkalom/hét teljesen reális az egészséges határ szempontjából, ha valaki tudja tartani, sok szerencsét a kratomhoz!
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2021. február 19. 01:49
 
 
Szabályok a topic-ra vonatkozóan, hogy tiszta legyen:

1. Mindenki azt ír és úgy, ahogy akar, amíg betartja a fórum szabályait és irányelveit.
2. Én nem vagyok admin sem a téma gazdája, ezért ha valaki nem tartja be, nem én fogom moderálni.
3. Ha admin jogom lenne, se törölném le senkinek a hozzászólását.
4. Mindenkinek joga van elmondani a kratommal kapcsolatos pro és kontra élményeket.
5. Ha valaki úgy ír le egy élményt, tapasztalatot, stb., hogy annak egy lezárt, vitára nem bocsátandó, általános végkövetkeztetése van (pl.: a kratom függőséget okoz, mert ő erre jutott), az kérem, hogy ne csodálkozzon, ha én ezzel a saját véleményem és következtetéseimet fogom ütköztetni, esetleg cizelláltabb stílus is előfordulhat a kizökkentés érdekében.
6. Megsértődni lehet, de nem érdemes.
7. Szabad ellenérvelni és vitatkozni.
8. Ha el szeretnéd kerülni a velem kapcsolatos atrocitást (nem kötelező), akkor a mondandód és a gondolatmeneted szinkronizáld az itt leírt ajánlásokkal, módszerekkel, érvekkel, meglátásokkal és ne egy olyan monológot írj, ami totálisan ignorál mindent, ami itt elhangzott!
9. A következtetések levonása során javasolt (nem kötelező) a saját hibáid is kifejteni, elemezni, belátni.
10. Ha fekete-fehér személyiséged van, ami/aki nem ismeri a középutat, a javítási lehetőségeket, a tanácsok kérését és megfogadását, akkor össze fogunk veszni! (nem feltétlen baj, ilyenkor a 6-os és 7-es lép életbe)
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2021. február 18. 12:43
 
 
kator, amúgy az összesen 15 hozzászólásoddal mi a hozzáadott értéked ezen a fórumon? Én a sok év alatt rengeteg értelmes és hülye embernek adtam választ, ebbe a topic-ba pedig írtam egy csomó elkészítéssel, ártalomcsökkentéssel kapcsolatos bejegyzést, sőt szerintem még negatív hatásokat is többször megemlítettem.
Had legyen már jogom hozzá, hogy egy idő után megunjam azokat, akik képtelenek effektív párbeszédre, csak a saját problémáikat öntik ide.

Egyetlen levezetésed, elemzésed, ok-okozat megvilágításod nem volt. Az összes hozzászólásodban ilyen elméleti emberjogi aktivista vagy, aki felszólal az elnyomás ellen.

Mi a célod amúgy? Nyissunk drogozás blogot, vagy drog-elvonás blogot?
Mi az, ami megnyugtatna? Ha betiltanák az utolsó utáni, még megmaradt valamit, ami egy kicsit elüt a nikotin-koffein-alkohol szentháromságtól? Miért nem írsz egy levelet a hatóságoknak? Én túl fogom élni. Tudod kik fogják nehezen viselni? Azok, akik itt állandóan tolják a panaszáradatokat, utána meg az első hozzászólásuk, hogy lehet-e még venni jó minőségűt valahol :D.

Azt is bírom, amikor 3 hozzászólással rendelkező emberek olyanokkal leoltanak, hogy biztos majd a fórum bejegyzések miatt fogják betiltani. Bírom, hogy mindenki ilyen k*rva okos és én meg hülye vagyok. Sosem volt még olyan, hogy a tévékettő meg az ertéel híradókban szó szerint idéztek bejegyzéseket erről a fórumról. Ja, hogy ti még nem voltatok itt akkor, amikor ezek történtek? Akkor meg sem történt, elnézést!

 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2021. február 18. 11:25
 
 
Ne haragudj kator, de ugyanakkora bunkóság egy fórumot blognak használni és monológszerű ömlengéseket írni a saját kis életedről, mint telibeugatni valakit.

Ha te, vagy bármelyik kis negatív barátod idejött volna korábban, hogy megkérdezze, hogyan lehet kiküszöbölni ezeket a dolgokat, elmondtam volna. Nem házmester vagyok, de azért van némi olvasottságom, és elemzőkészségem, lehet hogy kicsivel több, mint itt az emberek nagy részének.

Nem az a bajom, hogy valaki megoszt néhány negatív véleményt, vagy szempontot, hanem az, amilyen formában teszi. Ideömleng 200 sor ilyen lelkizős, drogleszokós bullshit szöveget, jó hogy nem a kapudrog elméletet nem viszi bele, aztán csókolom, le van írva, meg van osztva a negatív tapasztalat.

Szerintem meg nem úgy van. De azt, hogy nem úgy van, én nem írhatom le, mert belegázolok az önfigyelgető, lelkiző, trainspottingot vizionáló emberek érzékeny lelki világába.
Tipikusan az az eset, amikor egy társaságban valaki fél órát beszél magáról, meg a saját kis elvont gondolatairól, aztán amikor reagál rá valaki egy fél mondatot, már nem is figyel, hanem belekezd egy új témába.

RÁ VAN ÍRVA: NEM EMBERI FOGYASZTÁSRA. Ezerszer leírtuk, hogy NE EGYED NYERSEN! Ezerszer leírtuk, hogy ha mégis fogyasztod, AKKORA MENNYISÉGEKET FOGYASSZ, AMITŐL NINCSENEK PROBLÉMÁID!

Ha valaki napi egyszeri 4-5 grammot fogyaszt kratomból, aminek 5-6 óra a hatóideje (nagyon maximum), akkor logikusan, hogyan lesznek elvonási tünetei az abbahagyás után, ha amúgy napi szinten 18 órát nem fogyasztja?
Ezeket véletlen se gondoljuk át, mert nem a logika a lényeg, hanem, hogy idetoljuk a nagy lelki ömlengéseket és mindenkire kiáradjon a szeretet hullám.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
kator2021. február 18. 07:07
 
 
záró megjegyzés: annakidején írtam kérdéseket génnek, az oldal üzemeltetőjének, hogy ha a hasonló vitákban ppqndd-nek van igaza, törlöm a posztjaimat. Szerinte részben ezért van itt ez a fórum, hogy a tapasztalatainkat megosszuk egymással, egyáltalán nem gond. Szóval a posztjaid negatív szerhasználati példák, de elférnek itt, és érdekes beszélgetések születhetnének, ha az önkéntes házőrző hagyná. de nem.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
kator2021. február 18. 06:57
 
 
gombelem sok sikert az utadon! ne törődj a beugatóval, ugyanezt művelte velem és másokkal. normális beszélgetés kezdeményezését hiányolja, de a negatív tapasztalatokat és a segítségkérést tűzzel-vassal irtja, és megszégyeníti a posztolókat. Meggyőződése, hogy ha túl sok negatív tapasztalatot írnak, betiltásra kerül a kratom, ezért megy a masszív a bullying.

Hibát követtél el, de hidd el többen vannak így, mint gondolod, nagyon könnyű csapdába esni a kratommal. A korábbi posztjaim után többen írtak privátban, hasonló tapasztalatokkal, de ide nem akarnak az őrjöngő házmester miatt, mert megalázza őket. Ez a topik az ő játszótere, és kicsinál, ha felelőtlen fogyasztást szagol. Nem látja, hogy kevesebb felelőtlen fogyasztó lenne, ha a negatív tapasztalatokat is meg lehetne beszélni.

Neki üzenem, hogy kíméljen meg a posztom miatti következő idegrohamától, majd az azt követő felemás elnézés kéréstől, ezt a meccset már lefutottuk párszor, szinte érintetlen marad a szemétdombja.

Szóval igen, kedves felelőtlen fogyasztó, segítségre itt ne számíts, és segítséget se tudsz adni másoknak, csak megalázást. Kitartás!
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2021. február 18. 00:30
 
 
Az is felb*sz már sokadszor, hogy beregisztrálnak emberek a daath.hu fórumba, hogy elmeséljék a fél életüket monológként, ahelyett, hogy valamilyen párbeszéded kezdeményeznénk.
Elb*sztál x évet a hülyeségeddel, idejössz, aztán kinyilatkoztatod a megállapításaid mindenről. Ámen.
Ezek nem a fórum irányelvei, ez az én véleményem, de szerintem egy fórum a párbeszéd helye.
Ideális esetben mielőtt beírsz egy fórumba, elolvasgatod a korábbi hozzászólásokat, rájössz, hogy voltak már viták a kérdésben, ahhoz képest leírod az általad tapasztalt eltéréseket, vagy megerősíted valamelyik oldal véleményét, esetleg segítséget, véleményt kérsz azoktól, akik jobb elemzők.

A kratom nem játék, mint ahogy a nitrohígító, vagy farokgyűrű sem. Míg az elsőtől foshatsz, szétokádhatod magad, vagy szép kis fekélyeket csinálhatsz a gyomrodba, addig a nitrohígítóval még a szemed is kimarhatod, nem beszélve a farok gyűrűről, amit ha rosszul használsz, örökre a farkad tövében ragadhat.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2021. február 18. 00:07
 
 
Fogalmam sincs, mi a lóf*szt csináltok. Volt, hogy évekig 10g-okat ittam napi szinten és aztán egy csomószor rohadt voltam időben rendelni és napokig, de volt, hogy egy hétig kimaradt. Egy kis esti nyugtalan lábon meg némi orrduguláson kívül semmi, ismétlem SEMMI nem történt.

Ha vagy olyan hülye, hogy telibe tolsz a nyelőcsövedbe meg a gyomrodba 5-10grammnyi száraz növénytörmeléket, akkor vess magadra, mert te vagy a hülye, nem a növény.

Ha benyomsz 5-10gramm fekete teát ledarálva, garantálom neked, hogy még mentőt is hívni fognak hozzád, miben különbözik a kratom?

Komolyan, kiégek az idiótáktól, akik nem képesek reagálni a testük jelzéseire. Ha benyomsz valamit, amitől szédülsz, émelyegsz, hánysz, fosol, vagy túl erős hatást tapasztalsz, AZT MIÉRT FOLYTATOD ÉVEKIG?

Én az elején bepróbáltam 10-et, fetrengtem, meg okádtam egyet, bepróbáltam ötöt, még mindig kellemetlen volt, kipróbáltam meleg vízben citrommal 2-t 2.5-et és egy kellemes hatást adott, problémák nélkül. Csókolom, megoldottam a nagy szerfogyasztási problémámat.

Remélem sok idióta idetéved még és kiokosít bennünket, hogy milyen rossz minden, mert évekig totál elmebetegséget csinált.

Azért tiltanak be mindent, mert az egész szerhasználati kultúra egy nulla. Vagy az van, hogy ÚRISTEN MINDENTGYÓGYÍT, a beteg nagymamának is ezt kell adni, JÚTÚÚN terjeszteni, meg a farkadat kenegetni, hogy ne legyél impotens,

vagy az van, hogy ÚRISTEN MENNYIRE CSALÓDTAM A HIHETETLEN GYÓGYHATÁSOKBAN, MERT MÉGSE MŰKÖDÖTT A VARÁZSLATOS GYÓGNÖVÉNY, ÚRISTEN!!!
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
gombelem2021. február 17. 14:27
 
 
9. nap kratom nélkül: nagyjából túl az elvonáson, de még mindig nehezen indul a nap. De a fogaimnak érezhetően sokkal jobb, és a szexuális késztetésem is visszatért. Nem az exszel. Nálam a legtovább tartó elvonási tünet az állandó izzadás és fázás egyszerre, ez még simán megvan ma is, többször kell pólót cserélnem naponta.
Hiányzik a kratom, de csak mint egy bántalmazó szerelmes: fáj a szakítás, de tudom, hogy nem volt jó, és hosszú távon csak kikészített. Nagyon jó növény, de csak annak, aki be tudja tartani a max heti két alkalmat rákratomozás nélkül. A rákratomozás már a ráfüggés jele. Én nem tudtam ezt tartani, így nekem könnyebb egyáltalán nem használni, mint erőlködni, és folyton elbukni. Folytatom a tisztulást. További jó fejlemény, hogy mostanra már érzem az erőt magamban és a felszabadulást, a menekvést a rabságból.
Bár az eleje nehéz, mindenkit biztatok, akinek kétségei vannak magával és a kratommal, hogy vágjon bele a leszokásba, nem fogja megbánni. Hamar jönnek a jó tapasztalatok, és idővel egyre jobb lesz.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
gombelem2021. február 13. 12:46
 
 
Valamiért egyik posztomat sem látom, ami lehet, hogy azért van, mert nem ment át a cenzúrán, de inkább azért, mert valamit rosszul csinálok. Mindegy, ezt a kis elvonási naplót akkor is folytatom kell, mert fontos fejlemény, hogy ma, az 5. kratommentes napon eddig a legrosszabb. Az elvonás új erővel támad. Szarul aludtam. Felkelés óta általános gyengeség, izzadás-hidegrázás, izomfájdalom, elesettség. Elsétáltam a gyógyszertárig orrsprayt venni, mert egyfolytában folyik és dugul az orrom (az előzőt már elfújkáltam). Azt hittem, a friss levegő majd jót tesz, de az utcán is úgy éreztem magam, mint akin átment egy tankhadosztály. Nehéz megállnom, hogy ne menjek a G betűs boltba.
Azt hittem, mára már le fog csengeni, de nem. Citromfű-orbáncfű tea, paracetamol, kis fű, jóga segít átvészelni az elvonást.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
gombelem2021. február 9. 13:07
 
 
Sziasztok!
A történetem a kratommal 2020 januárjában kezdődött, és remélem, a tegnapi nappal, amikor végül lehúztam a vécén a maradék kb 250 g kratomot, örökre véget ért.
Már az első használat előtt végigolvastam ezt a fórumot, mindent tudtam a kratomról – jobb lett volna, ha több az információ a kratom árnyoldalairól, a hozzászokás veszélyeiről, de valószínűleg akkor is kipróbáltam volna, ha jobban villog a vészvillogó, mert már régóta foglalkoztatott ez a növény.
Nos, én elég hamar (kb egy hónap alatt) eljutottam a napi szintű használatig, pedig higgyétek el, nem ez volt a cél, de ennek ellenére nagyjából az első fél év kratomhasználata jó volt, tényleg. Reggel fogyasztottam a kratomot, idővel a mértéket is sikerült belőnöm (a kezdeti, hányással végződő bénázások után), megtanultam elkészíteni, minden klappolt. Monoton munkák tömegével birkóztam meg a kratom ölelésében, fájdalomcsillapításban pedig verhetetlen volt; az orgazmuskészségemet és később vele a libidómat ugyan teljesen legyalulta, de mivel a párkapcsolatom már haldoklott, és egyébként sem élt már bennem testi vágy, ez nem zavart túlságosan.
Az első gondok a tolerancia kialakulásával és párhuzamosan a mennyiség növekedésével kezdődtek, kb. júliusban. Ekkortól napi szinten hánytam a kratomtól, ami nem tett túl jót a fogaimnak. Szeptemberben aztán egy nap – a mostanihoz hasonlóan – megszabadultam a készletemtől, és négy napig tiszta voltam. Csak sajnos volt még egy bontatlan csomag otthon...
De mindegy, innentől drasztikusan csökkentettem a mennyiségen, nincs mérlegem, de púpozott mokkáskanálnyit toltam, 4-5 grammot csak, de azt mindennap. Egy darabig jó is volt így, nem volt több hányás, de aztán egyre több szar kezdett felbugyogni a kratom alól, minden rosszabb lett, és igenis: hosszú távon ez a szer depresszáns és kiéget. Amit kezdetben ad, később visszaveszi kamatostól... Többször próbáltam szünetet tartani, de el kellett fogadnom, hogy rajtam csak a drasztikus elvonás segít, ez vezetett végül a vécén történő lehúzáshoz. Ha pár napon belül újat veszek, akkor (tetemes) anyagi károm keletkezett, de ha nem, akkor mindenképp nyertem vele.
Első nap kratom nélkül: egyelőre jobb, mint amire számítottam. Citromfűteát iszogatok. Tegnap beszereztem orrsprayt és paracetamolt, ezeket már felkelés után alkalmaztam, megelőzendő az orrdugulást és az izomfájdalmat. Azért van a fejemben egy furcsa nyomás, és a mellkasomban is, légszomjam van, energiahiányos vagyok, bizonytalan. Enyhe hasmenésem van, amire vettem be széntablettát.
A kratom nem játék, vigyázzatok magatokra.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
Drengo2020. június 7. 13:34
 
 
Reflektálnék a blogodra.
1, a kratom igen is drog, igaz nem abban a jogi értelemben, hogy kábítószer, de pszichoaktív, ezért drognak számít. (ahogy a kávé, tea, cigaretta, csokoládé stb.)
2, Van függőségi potenciálja, ezt már be is bizonyították, tehát ez az annyira szoksz rá amennyire akarsz ez baromság.

Plusz kicsit vissza is olvastam a fórumot és sokan még valamilyen álomvilágban élnek a kratom kapcsán, mint ha ez egy mágikus növény lenne aminek nincs negatív hatása. Nem, ez egy pszicoaktív növény, hatásokkal, mellékhatásokkal, elvonási tünetekkel ami ha 1 hétig használod tényleg semmi, de ha évekig akkor elég komoly tud lenni. Lóf@sznak nevezni az elvonási tüneteket teljesen felelőtlenség(van aki így jellemezte). Kicsit itt is azt a feelinget éreztem mint ami a reddit kratomon van, hogy ha bárki rosszat mer írni, akkor lehurrogják rögtön, pedig néhányan tényleg megírták az igazságot, csak ugye az fáj, ha éppen rá vagy szokva. És ezt onnan tudom, hogy én is ilyen voltam ...

Plusz nem értem ezt a ne írjunk róla rosszat (ami egyébként hasznos is lenne annak aki nem tudja mi ez), mert betiltják :( Biztos jönnek ide ellenőrizni a fejesek és ha bármi rosszat írsz akkor már rakják is a listára ... lol

Vigyázzatok egymásra és magatokra
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
Drengo2020. június 7. 00:53
 
 
Sziasztok! Nem tudjátok mi lett a Magyar G-s kratomokkal ? 2017 vége fele eltűntek a potens kratomok. Azóta próbáltam venni egyet de már nem az a minőség :/ Nem rosszak most sem, de aki tudja milyen volt régen az észre veszi.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2020. május 11. 12:44
 
 
Írás az átlagemberek és a média számára a kratommal kapcsolatos hülyeségek felderítésére.
https://hodocskablogja.blog.hu/2020/05/11/felreertesek_a_kratom_nevu_novennyel_kap
csolatban
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
Deadness2020. május 7. 14:02
 
 
Haha :) Végülis értem mire gondolsz :)
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2020. május 1. 00:29
 
 
Resurgam, helyes. Remélem mások is így tesznek :D
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
TrippSurfer2020. április 25. 18:59
 
 
Narancslével egész iható . Nem rossz vele.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
Resurgam2020. április 6. 14:33
 
 
Minimális kratomfogyasztás után most ott tartok, hogy ha csak a kratom ízére gondolok, már hányingerem van és öklendezem. A maradékot ki is kellem dobni képtelen vagyok elfogyasztani belőle akár csak egy minimálisat is.Kár. Mert a hatása nagyon kellemes és barátságos. Viszlát kratom !
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
Resurgam2020. március 19. 11:18
 
 
Sziasztok !

Mostanában, úgy az utóbbi két évben nem fogyasztottam kratomot.
A nehéz időkre való tekintettel gondoltam rendelek egy kicsit.
Most fogyasztottam egy kevés Green Maenget és mondhatom, hogy nagyon kellemes, nagyon nyugtató hatása van. A hátfájásom is elmúlt tőle, van neki fájdalomcsillapító hatása is.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2020. március 14. 17:21
 
 
Deadness, megdumáljuk majd, ha lement ez az őrület. Amúgy szerintem nem a vírus a különleges, vírusból nagyon sok van körülöttünk, hanem a körülmények, amik segítik a terjedését. Én legfőbb körülménynek a légszennyezést érzem. Kína - egyértelmű, Irán - elég rossz, Észak-Olaszország - Európa egyik legszennyezettebb része, Spanyolország északi, észak-keleti része.
A vírusokkal ugye az immunrendszerünk tart egyensúlyt, aminek nagyon fontos része a légút, hiszen azon keresztül vagyunk legközvetlenebb kapcsolatban a külvilággal. Ha folyamatosan szmogködben élünk, akkor ez a védelem sérülést szenved.
Ezen kívül ezer dolog van: az étkezés, a vitamin bevitel, a természetes hatóanyagok elhanyagolása, stb., amik gyengítik az immunrendszert. Nem csoda hát, ha találni rengeteg olyan növényi hatóanyagot, amik képesek javítani a fertőzés lefolyását vagy csökkenteni a megbetegedés lehetőségét. Ezek szerintem igazából nem gyógyítanak, nem csodaszerek, hanem pont azt mutatják, hogy mindig hiányunk van belőlük, vagyis a bevitelükkel a hiánytüneteket enyhítjük.
Logikusan a legtöbbet az orvostudomány nem fogja elismerni, hiszen nem közvetlen gyógyításra képesek, hanem a szélesen vett rendszerek javítására.
Szóval nem gondolnám, hogy a kratom pont csodaszer lenne, inkább arra világítanak rá az ilyen találatok, hogy az alap életmódunkkal, az alap gondolkodásunkkal vannak problémák.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2020. március 13. 12:27
 
 
Ha nem szeretnéd rövid távon tiltólistán látni, akkor inkább hagyd ezeket a dolgokat. Főleg most.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
Deadness2020. március 12. 15:32
 
 
Kedves fórumtársak!

Találtam egy indonéz cikket, miszerint a kratomban megtalálható a klorokin nevű vegyület, amit a malária vírus ellen sikerrel használnak. Most vannak olyan jelek, amik szerint jó lehet a koronavírus kezelésére is.

Lehet hallottatok is róla, hogy a klorokin tartalmú gyógyszereket ezért mindenhol felvásárolták.. és azt is tudjuk, hogy vírusos felsőlégúti nyavajákat a kratom segít legyűrni, úgyhogy lehet, hogy ez az oka.

Néhány héttel ezelőtt a feleségemmel együtt betegek lettünk, én 3 nap alatt letudtam, neki pedig tüdőgyulladása lett. Én kratomozok, ő nem.

Nem szeretném, ha kifogynának a kratom készletek, de érdemes lehet ezen elgondolkodni! :)

https://pontianakpost.co.id/kratom-dan-tumbuhan-tropis-lain-miliki-senyawa-tangkal
-corona/


https://yournews.com/2020/03/11/1497763/kratom-contains-powerful-anti-coronavirus-
compounds/
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2020. március 7. 13:11
 
 
Olvastam pár tök jó leírást a kratom fajtákról. Igazából ha megfelelően keres az ember 4-5 külföldi oldalon is megtalálható ez az infó, sokszor képekkel is.

A lényeg, hogy ezen leírások szerint kratom fajták nem léteznek úgy, ahogy gondoljuk, hogy létezniük kell. Vannak ugyan zöld erezetű és piros erezetű levelek, de ezeket nem válogatják, hanem egyszerűen egybe szedik általában. Levél-levél, nem lényeg.
A zöld, a piros és a fehér fajták, ugyanúgy ahogy a zöld teánál (egyébként akinek van egy kis érzéke hozzá, sejthető volt) a szárítási és feldolgozási folyamatok során alakulnak ki. Termelőtől és forgalmazótól függ, hogy melyik milyen eljárással készül.

A piros általában jobban fermentált, a zöld az kevésbé vagy egyáltalán, a fehérbe meg mondjuk több levéleret meg szárat kevernek.

Igazából nem a fajták számítanak, hanem a feldolgozási folyamat minősége és milyensége. Persze ettől még hatásra meg ízre különböznek a színek.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2020. január 24. 09:27
 
 
Nem annyira elterjedt, ezért valószínűleg az adott országról kell specifikusan keresgélned gugliban.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
sildart2020. január 23. 21:43
 
 
De amúgy ha repülővel akarok nyaralni menni akkor valahol fent van valami oldalon melyik országokba vihetnem magammal a kratomot?
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
sildart2020. január 23. 21:26
 
 
De amúgy ha repülővel akarok menni nyaralni akkor meg lehet nézni valami oldalon hova tudom vinni magammal?
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2019. november 18. 01:41
 
 
Éppen nézegettem, hogy kik forgalmazzák Magyarországon online és milyen diszkrécióval állnak a dologhoz, arra gondoltam, dobok egy e-mail-t nekik, ha esetleg túltolnak valamit. Szerencsére teljesen pozitívat csalódtam. Ugye a G betűs bolt régóta ismert a korrekt objektív tájékoztatásról és a hype mentességről.
Most találtam még egy oldalt, nem tudom mennyire különböző forgalmazó, mindegy, nem nevezem meg, a lényeg, hogy kicsit fenntartásokkal kezdtem olvasgatni, amikor egy ilyen tájékoztató szövegbe botlottam:

"A leírás nem felhasználási javaslat. A termékek nem jóváhagyottak, ezért fogyasztásra alkalmatlanok. A termékek nem használhatók betegségek vagy egyéb egészségügyi állapotok diagnosztizálására, kezelésére, gyógyítására, sem pedig megelőzésére. Egészségügyi tanácsot csakis kizárólag képzett szakemberek nyújthatnak. A vásárlással a vásárló kijelenti, hogy egyetért az oldal felhasználási feltételeivel, és elmúlt 18 éves."

Nem gondolnám, hogy ezzel a növénnyel kapcsolatosan bármi nagy rejtegetnivaló lenne, egyáltalán nem hasonlítható ahhoz, amikor kamu megnevezésekkel (pl. fürdősó) kínai szintetikus szereket tesztelgettek embereken, de nagyon rendben van az, hogy az itthoni forgalmazók nem próbálnak ilyen nagy kollektív önkezelő, öngyógyító hullámot beindítani, mint az amerikai forgalmazók. Az az igazság, hogy az ilyen dolgokat az emberek nagy része nem tudja a helyén kezelni, mert a csodát keresik és szeretik azt megkapni. Én ezt nagyon szeretném elkerülni.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2019. november 10. 20:56
 
 
Szia, a kratom nem alkalmas semmilyen fizikai vagy pszichés betegség kezelésére, ilyen esetekre pszichológust, vagy valamilyen terápiát javaslok. Light-os rekreációs szerként rendben lehet, megfelelő használat mellett.

A hatóanyagot szerencsére nem nagyon lehet kivonatolni belőle, vagyis lehet, de attól kb. teljesen elmúlik a hatása.

Az gyomorproblémák standard mellékhatásnak számítanak, de nem egy atomfizika: az emberi emésztés nem arra van, hogy több gramm levelet dolgozzon fel egy nap, mivel nem növényevő gyomor.
Ezen segíteni áztatással, citromozással lehet esetleg, vagy azzal, hogy 2-3g-nál nem iszol meg egyszerre többet.

Nagy mennyiségeknél még kemény széklet fordulhat elő hosszabb távon, rövid távon meg émelygés, csavaró érzés, hányinger, hányás.

A szintetikus, esetleg mák alapú opioidoknál szokásos légzésdepresszió, beájulás, random elalvás nem jellemző, mert erős stimuláns hatása is van és a nagy mennyiségeket kiküzdi magából a szervezet.
Ennek ellenére nem javasoltak a nagy mennyiségek.

Amerikában kemény sajtókampány megy a növény ellen, mert az ottani gyógyszergyártók berágtak a helyi herba forgalmazók és jutub sámánok pofátlan értékesítési és marketing műveletei miatt (minden sarkon csodaszerként forgalmazták, sokszor emberi célra)

Azt még tudni kell, hogy Európában és Magyarországon a Kratom nem forgalmazható emberi fogyasztásra szánt termékekben, amit én nagyon helyesnek tartok.

Szerencsére elég hülyebiztos herba(növény) az émelyítése és a hánytató hatása miatt, de nem örülnék neki, ha itt is valami idióta hype-ot csinálnának belőle.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
Herbal9442019. november 10. 17:52
 
 
Sziasztok,

A kratom hosszabb távú hatásával mi a tapasztalatotok?
Eléggé depressziós vagyok mostanában, de a kratomtól elillan azonnal és normálisan érzem magam, sokkal jobban tudok koncentrálni is
Heti 2-3 szor szoktam élni vele, többször nem akarok a rászokás miatt
Az emésztésnek biztosan nem tesz jót, mentális mellékhatások nem tudom hogy lesznek e
Esetleg a hatóanyagot nem lehet valahogy kivonni belőle alkohollal vagy az alább említett citromsavval?
Az emésztési nehézségeket elvileg nem maga a hatóanyag hanem a levél por okozza
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
Herbal9442019. november 10. 15:32
 
 
Sziasztok,

A kratom hosszabb távú hatásával mi a tapasztalatotok?
Eléggé depressziós vagyok mostanában, de a kratomtól elillan azonnal és normálisan érzem magam, sokkal jobban tudok koncentrálni is
Heti 2-3 szor szoktam élni vele, többször nem akarok a rászokás miatt
Az emésztésnek biztosan nem tesz jót, mentális mellékhatások nem tudom hogy lesznek e
Esetleg a hatóanyagot nem lehet valahogy kivonni belőle alkohollal vagy az alább említett citromsavval?
Az emésztési nehézségeket elvileg nem maga a hatóanyag hanem a levél por okozza
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2019. november 9. 20:45
 
 
western, több tényező is lehetséges. Ha a kratomod standard minőségűnek vesszük, akkor a gyomortartalom és a pszichés/fizikai állapotod befolyásolhatja a hatást.
Gyomortartalom:
1. Ha nagyon teleeszed magad nehezebb kajákkal, akkor lassulhat, gyengülhet, de kellemesebb is lehet (kevésbé csavar).
2. Ha valami olyat eszel, amiben a hatóanyag jobban oldódik, esetleg pont egy olyan olaj, vagy zsír, vagy hatásmódosító fűszer, akkor erősebben csavarhat.

Pszichés/fizikai állapot:
Ha rosszul aludtál, fáradt vagy, rossz a közérzeted, stb., akkor sokkal gyengébb, esetleg kellemetlenebb lehet a hatás, mint egy friss, kipihent állapotban.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
western2019. november 8. 11:04
 
 
Na most vagy az a baj hogy nem eléggé üres gyomorra fogyasztom, vagy nem tudom.. Ma is alig éreztem be, ébredés után ettem egy kb 3-4 falat kaját, és rá kb 60- 80 percre megéheztem és elfogyasztottam a kb 5 g kratomot, de szinte alig adta...

Esetleg kevés lenne az a kb 60-80 perc amit a pár falat evés után hagyok? Vagy pont hogy enni kellene a kratomozás előtt, mint ahogy azt ppnqdd írta korábban ?
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
western2019. november 4. 11:29
 
 
Szerintetek az mitől lehet hogy nem egyformán adja a kratom, pedig a fogyasztási szokásaimon nem nagyon változtatok?


Ugyan az a fajtából, nagy ritkán mintha sokkal jobban adná és több ideig, de nem tudom hogy miért...
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
Deadness2019. szeptember 12. 08:35
 
 
Én is teaként iszom, csak megjegyeztem, hogy "nyersen" erősebb. :)
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2019. szeptember 9. 22:09
 
 
Deadness, szerintem jól leírtad a lényeget, bár én a teás változatra esküszöm. scnartic-nak viszont nem való semmi, max pszichiáter/pszichológus és egy jó terápia. A Kratom egy light-os rekreációs szer, én nem hiszek abban, hogy minden kemény ópiátról lejövőnek ezzel kéne kezelgetnie magán szakemberhez fordulás helyett.
Amerikában a kereskedők nagyon elcseszték azzal, hogy már minden sarkon (kb. a sarki közértben) kapszulázva csodaszerként forgalmazták mindenféle problémára, meg ilyen nagy gyógyszerellenes hullámot indítottak el, aminél a kratom szolgált gyógyszer helyettesítőként. Elég logikus volt, hogy a nagy gyógyszergyártók, akik milliókat, milliárdokat költöttek egy-egy gyógyszer kifejlesztésére, nem fogják hagyni ezt a dolgot kibontakozni.
Szóval a kratomot érdemes a helyén kezelni, nem összemosni gyógyszerekkel, terápiás szerekkel, vagy szinti ópioidokkal / mák ópiáttal.
Egyébként így mellékesen, én nagyon örülök annak, hogy viszonylag magas az ára és, hogy nehéz normálisan elkészíteni, ergo, nem tudod igazán túladagolni, mert széthányod magad és szarul vagy, nem pedig jó érzés.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
Deadness2019. szeptember 9. 08:01
 
 
1. Hogy vagy?

2. Semmiben.

Az elkészítés módja változtat(hat) a hatáson, és igazából főleg annak is csak az erősségén (szerintem).

Ha kapszulaként fogyasztod, az olyan, mintha simán megennéd a port, ez csak egy kényelmesebb mód annak, aki nem szereti az ízét.

Én teaként iszom, és kifejezetten szeretem az ízét.
Citromlével, forró, de nem forrásban lévő vízzel készítem el.

Állítólag a citromsav segít valamilyen módon az alkaloidáknak jobban érvényesülni (valami kivonásos hatással van rá), de én nem érzek különbséget, csak az íze kedvéért rakom bele. Sokan esküdnek rá, úgyhogy lehet van benne valami.

Nekem mindig úgy volt a legerősebb, ha simán csak megettem, teaként kevésbé erős, de nem veszít jelentősen az erejéből.

 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
scnartic2019. szeptember 2. 16:18
 
 
Sziasztok. A kemény ópiátos vonal után ismét visszatérek régi kis kedvenc szeremhez. Az érdekelne elsősorban, hogy a kapszulás kratom mennyiben különbözik a por változattól (erősség, tolerancia, mellékhatások pl hasmenés stb.)?
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2018. november 21. 18:06
 
 
Szia, ha jól tudom, egy ideje nem forgalmaznak közvetlenül, hanem egy EU viszonteladóval dolgoznak, e-mail-ben tudok egy-két tippet dobni, ha szeretnéd.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
sildart2018. november 19. 02:20
 
 
B betűs shop bol lehet még rendelni?
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2018. április 30. 07:33
 
 
Ne edd nyersen, olvasd el a riasztásos topicot.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
Resurgam2018. április 29. 23:44
 
 
Sziasztok.

fogyasztást könnyítö technikákon gondolkodom. Mondjuk kis golyókat és lenyelni, esetleg elrág picit és lenyel.

https://www.youtube.com/watch?v=v_GYydKRjaM&has_verified=1
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2018. április 29. 23:38
 
 
G betűs Red Vein budget kratom-ról: hát az ízéről semmiképpen sem a finom és friss kifejezések jutnak az ember eszébe, kicsit olyan oxidálódott tea, fekete tea íze van, viszont egyértelműen hat. Aki polifenolokat akar, az ne ezt vegye, viszont ha csak a hatást nézzük és nem a gasztronómiai összképet, akkor ennyiért egész jó.
Elsőre kicsiben megér egy próbát.

Amúgy a leveleknél általában az oxidáció nem akkora gond, mint mondjuk a magas szénhidráttartalmú élelmiszereknél. Ott ugye olyan gombatoxinok keletkezhetnek, amik komolyan károsak lehetnek az egészségre. Ha a leveleknél ez igaz lenne, akkor a fekete teát rég betiltották volna, mert ugye az is gyak. a zöld tea fermentált, oxidált változata.

Én úgy érzem, hogy ez olyasvalakitől jöhetett, aki napon szárította vagy kicsivel magasabb páratartalom mellett tartotta, de ez nem feltétlen jelent rosszat. Azért mindenképp érdemes felmelegíteni, citromozni kicsit és nem nyersen próbálgatni higiénés okok miatt.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
iKra tomi 2018. április 13. 13:11
 
 
ppnqdd: Ez a fiatal levél teória logikusnak tűnik. És ha igaz, akkor ennek az opioid-krízisből kiutat kereső amerikaiak lesznek a fő vesztesei - és persze mindenki, aki eddig fájdalomcsillapításra és szedálásra használta a kratomot. Ha a DEA nyomulás következtében felpörögnek a kratomra irányuló kutatások, akkor idővel megjelenhetnek a mitragynine tartalmú nyugtatók és fájdalomcsillapítók - a teljes kutatási és engedélyeztetési folyamatot figyelembe véve úgy 10-15 év múlva. Addigra már komoly kratomhiányt valószínűsítek, ha kitart a hype, tehát pont időszerű lesz.

 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2018. április 11. 22:33
 
 
Sziasztok!

USA-ban nem rég volt pár Kratom okozta szalmonella fertőzés, amit valószínű a növény érintettsége + a nyers fogyasztás kombinációja okozott. Én mindig is a nyers fogyasztás ellen voltam és most is csak azt tudom mondani, hogy ha nem is forrázzátok le, legalább egy 60-80 fokos jó citromos vízzel öntözzétek meg mindig és várjátok meg míg kíhűl.

A citrom sava természetesen sokkal nagyobb eséllyel öli meg a kórokozót, mint a sima víz.

A külföldről rendelőknek és a postot esetlegesen olvasó hazai forgalmazóknak is üzenem, hogy nagyon figyeljenek oda!

>https://www.reddit.com/r/kratom/comments/7z8qc0/lets_talk_about_salmonella/
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2018. április 11. 22:07
 
 
Nem azt akartam írni, hogy termesztéssel, hanem forgalmazással :D. A termesztés csak feltételezés.
 

 
 
>>> Kratom (Mitragyna speciosa) <<<
ppnqdd2018. április 11. 22:01
 
 
iKra tomi, az az igazság, hogy én is érzem a kratom hatás eltolódását a régi szedálósról az inkább stimulánsra. Néha agyalok ezen és arra jutottam, hogy valszeg fiatalabbak lehetnek a levelek, vagy termesztik őket és amiatt más. Indonéziában már mindenki kratom termesztéssel foglalkozik, nem olyan a szint, mint a hype előtt, de ez csak feltételezés.
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 1529)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!