DAATH

Minden jó könyv olvasása olyan, mintha elmúlt századok legderekabb embereivel, e művek szerzőivel társalognánk.

René Descartes

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok

VEZÉRLŐPULT

Témakörök

Új hozzászólás


Regisztráció

Jelszócsere

Emailcsere


Legrégibbek

Előző 100

Előző tucat


Teljes lista


ADATOK

Kategória:

Egyéb anyagok


Létrehozó:

Leonore


Létrehozás ideje:

2007. október 2.


Utolsó hozzászólás:

2020. március 19.


NÉPSZERŰSÉG

Érdeklődés:

75345 letöltés
1460 hozzászólás


KERESÉS

Mit:Hol:

anyagok
könyvtár
fórum
kapcsolatok


[Rendben][Törlés]Felmérés: Personality, Substance Use, and Microdosing (angol)
Felmérés: Global Ayahuasca Project (angol)


Kratom (Mitragyna speciosa)

Leonore, 2007. október 2.

Mielőtt hozzászólnál vagy új témakört nyitnál, olvasd el a DAATH fórumának irányelveit!

Kratom alapinformációk a kratominfo.50webs.com oldalon.

 
1460. Resurgam2020. március 19. 11:18
 
 
Sziasztok !

Mostanában, úgy az utóbbi két évben nem fogyasztottam kratomot.
A nehéz időkre való tekintettel gondoltam rendelek egy kicsit.
Most fogyasztottam egy kevés Green Maenget és mondhatom, hogy nagyon kellemes, nagyon nyugtató hatása van. A hátfájásom is elmúlt tőle, van neki fájdalomcsillapító hatása is.
 

 
1459. ppnqdd2020. március 14. 17:21
 
 
Deadness, megdumáljuk majd, ha lement ez az őrület. Amúgy szerintem nem a vírus a különleges, vírusból nagyon sok van körülöttünk, hanem a körülmények, amik segítik a terjedését. Én legfőbb körülménynek a légszennyezést érzem. Kína - egyértelmű, Irán - elég rossz, Észak-Olaszország - Európa egyik legszennyezettebb része, Spanyolország északi, észak-keleti része.
A vírusokkal ugye az immunrendszerünk tart egyensúlyt, aminek nagyon fontos része a légút, hiszen azon keresztül vagyunk legközvetlenebb kapcsolatban a külvilággal. Ha folyamatosan szmogködben élünk, akkor ez a védelem sérülést szenved.
Ezen kívül ezer dolog van: az étkezés, a vitamin bevitel, a természetes hatóanyagok elhanyagolása, stb., amik gyengítik az immunrendszert. Nem csoda hát, ha találni rengeteg olyan növényi hatóanyagot, amik képesek javítani a fertőzés lefolyását vagy csökkenteni a megbetegedés lehetőségét. Ezek szerintem igazából nem gyógyítanak, nem csodaszerek, hanem pont azt mutatják, hogy mindig hiányunk van belőlük, vagyis a bevitelükkel a hiánytüneteket enyhítjük.
Logikusan a legtöbbet az orvostudomány nem fogja elismerni, hiszen nem közvetlen gyógyításra képesek, hanem a szélesen vett rendszerek javítására.
Szóval nem gondolnám, hogy a kratom pont csodaszer lenne, inkább arra világítanak rá az ilyen találatok, hogy az alap életmódunkkal, az alap gondolkodásunkkal vannak problémák.
 

 
1458. ppnqdd2020. március 13. 12:27
 
 
Ha nem szeretnéd rövid távon tiltólistán látni, akkor inkább hagyd ezeket a dolgokat. Főleg most.
 

 
1457. Deadness2020. március 12. 15:32
 
 
Kedves fórumtársak!

Találtam egy indonéz cikket, miszerint a kratomban megtalálható a klorokin nevű vegyület, amit a malária vírus ellen sikerrel használnak. Most vannak olyan jelek, amik szerint jó lehet a koronavírus kezelésére is.

Lehet hallottatok is róla, hogy a klorokin tartalmú gyógyszereket ezért mindenhol felvásárolták.. és azt is tudjuk, hogy vírusos felsőlégúti nyavajákat a kratom segít legyűrni, úgyhogy lehet, hogy ez az oka.

Néhány héttel ezelőtt a feleségemmel együtt betegek lettünk, én 3 nap alatt letudtam, neki pedig tüdőgyulladása lett. Én kratomozok, ő nem.

Nem szeretném, ha kifogynának a kratom készletek, de érdemes lehet ezen elgondolkodni! :)
https://pontianakpost.co.id/kratom-dan-tumbuhan-tropis-lain-miliki-senyawa-tangkal-corona/
https://yournews.com/2020/03/11/1497763/kratom-contains-powerful-anti-coronavirus-compounds/
 

 
1456. ppnqdd2020. március 7. 13:11
 
 
Olvastam pár tök jó leírást a kratom fajtákról. Igazából ha megfelelően keres az ember 4-5 külföldi oldalon is megtalálható ez az infó, sokszor képekkel is.

A lényeg, hogy ezen leírások szerint kratom fajták nem léteznek úgy, ahogy gondoljuk, hogy létezniük kell. Vannak ugyan zöld erezetű és piros erezetű levelek, de ezeket nem válogatják, hanem egyszerűen egybe szedik általában. Levél-levél, nem lényeg.
A zöld, a piros és a fehér fajták, ugyanúgy ahogy a zöld teánál (egyébként akinek van egy kis érzéke hozzá, sejthető volt) a szárítási és feldolgozási folyamatok során alakulnak ki. Termelőtől és forgalmazótól függ, hogy melyik milyen eljárással készül.

A piros általában jobban fermentált, a zöld az kevésbé vagy egyáltalán, a fehérbe meg mondjuk több levéleret meg szárat kevernek.

Igazából nem a fajták számítanak, hanem a feldolgozási folyamat minősége és milyensége. Persze ettől még hatásra meg ízre különböznek a színek.
 

 
1455. ppnqdd2020. január 24. 09:27
 
 
Nem annyira elterjedt, ezért valószínűleg az adott országról kell specifikusan keresgélned gugliban.
 

 
1454. sildart2020. január 23. 21:43
 
 
De amúgy ha repülővel akarok nyaralni menni akkor valahol fent van valami oldalon melyik országokba vihetnem magammal a kratomot?
 

 
1453. sildart2020. január 23. 21:26
 
 
De amúgy ha repülővel akarok menni nyaralni akkor meg lehet nézni valami oldalon hova tudom vinni magammal?
 

 
1452. ppnqdd2019. november 18. 01:41
 
 
Éppen nézegettem, hogy kik forgalmazzák Magyarországon online és milyen diszkrécióval állnak a dologhoz, arra gondoltam, dobok egy e-mail-t nekik, ha esetleg túltolnak valamit. Szerencsére teljesen pozitívat csalódtam. Ugye a G betűs bolt régóta ismert a korrekt objektív tájékoztatásról és a hype mentességről.
Most találtam még egy oldalt, nem tudom mennyire különböző forgalmazó, mindegy, nem nevezem meg, a lényeg, hogy kicsit fenntartásokkal kezdtem olvasgatni, amikor egy ilyen tájékoztató szövegbe botlottam:

"A leírás nem felhasználási javaslat. A termékek nem jóváhagyottak, ezért fogyasztásra alkalmatlanok. A termékek nem használhatók betegségek vagy egyéb egészségügyi állapotok diagnosztizálására, kezelésére, gyógyítására, sem pedig megelőzésére. Egészségügyi tanácsot csakis kizárólag képzett szakemberek nyújthatnak. A vásárlással a vásárló kijelenti, hogy egyetért az oldal felhasználási feltételeivel, és elmúlt 18 éves."

Nem gondolnám, hogy ezzel a növénnyel kapcsolatosan bármi nagy rejtegetnivaló lenne, egyáltalán nem hasonlítható ahhoz, amikor kamu megnevezésekkel (pl. fürdősó) kínai szintetikus szereket tesztelgettek embereken, de nagyon rendben van az, hogy az itthoni forgalmazók nem próbálnak ilyen nagy kollektív önkezelő, öngyógyító hullámot beindítani, mint az amerikai forgalmazók. Az az igazság, hogy az ilyen dolgokat az emberek nagy része nem tudja a helyén kezelni, mert a csodát keresik és szeretik azt megkapni. Én ezt nagyon szeretném elkerülni.
 

 
1451. ppnqdd2019. november 10. 20:56
 
 
Szia, a kratom nem alkalmas semmilyen fizikai vagy pszichés betegség kezelésére, ilyen esetekre pszichológust, vagy valamilyen terápiát javaslok. Light-os rekreációs szerként rendben lehet, megfelelő használat mellett.

A hatóanyagot szerencsére nem nagyon lehet kivonatolni belőle, vagyis lehet, de attól kb. teljesen elmúlik a hatása.

Az gyomorproblémák standard mellékhatásnak számítanak, de nem egy atomfizika: az emberi emésztés nem arra van, hogy több gramm levelet dolgozzon fel egy nap, mivel nem növényevő gyomor.
Ezen segíteni áztatással, citromozással lehet esetleg, vagy azzal, hogy 2-3g-nál nem iszol meg egyszerre többet.

Nagy mennyiségeknél még kemény széklet fordulhat elő hosszabb távon, rövid távon meg émelygés, csavaró érzés, hányinger, hányás.

A szintetikus, esetleg mák alapú opioidoknál szokásos légzésdepresszió, beájulás, random elalvás nem jellemző, mert erős stimuláns hatása is van és a nagy mennyiségeket kiküzdi magából a szervezet.
Ennek ellenére nem javasoltak a nagy mennyiségek.

Amerikában kemény sajtókampány megy a növény ellen, mert az ottani gyógyszergyártók berágtak a helyi herba forgalmazók és jutub sámánok pofátlan értékesítési és marketing műveletei miatt (minden sarkon csodaszerként forgalmazták, sokszor emberi célra)

Azt még tudni kell, hogy Európában és Magyarországon a Kratom nem forgalmazható emberi fogyasztásra szánt termékekben, amit én nagyon helyesnek tartok.

Szerencsére elég hülyebiztos herba(növény) az émelyítése és a hánytató hatása miatt, de nem örülnék neki, ha itt is valami idióta hype-ot csinálnának belőle.
 

 
1450. Herbal9442019. november 10. 17:52
 
 
Sziasztok,

A kratom hosszabb távú hatásával mi a tapasztalatotok?
Eléggé depressziós vagyok mostanában, de a kratomtól elillan azonnal és normálisan érzem magam, sokkal jobban tudok koncentrálni is
Heti 2-3 szor szoktam élni vele, többször nem akarok a rászokás miatt
Az emésztésnek biztosan nem tesz jót, mentális mellékhatások nem tudom hogy lesznek e
Esetleg a hatóanyagot nem lehet valahogy kivonni belőle alkohollal vagy az alább említett citromsavval?
Az emésztési nehézségeket elvileg nem maga a hatóanyag hanem a levél por okozza
 

 
1449. Herbal9442019. november 10. 15:32
 
 
Sziasztok,

A kratom hosszabb távú hatásával mi a tapasztalatotok?
Eléggé depressziós vagyok mostanában, de a kratomtól elillan azonnal és normálisan érzem magam, sokkal jobban tudok koncentrálni is
Heti 2-3 szor szoktam élni vele, többször nem akarok a rászokás miatt
Az emésztésnek biztosan nem tesz jót, mentális mellékhatások nem tudom hogy lesznek e
Esetleg a hatóanyagot nem lehet valahogy kivonni belőle alkohollal vagy az alább említett citromsavval?
Az emésztési nehézségeket elvileg nem maga a hatóanyag hanem a levél por okozza
 

Kapcsolódó beszámolók / Daath (1 írás)

Goloka: A pillanat örökkévalósága (2009)

Keresés e témakörben:

|< Legrégibbek  << Előző 100 < Előző tucat  Teljes lista 


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!