DAATH

Egy eszme nem felel azért, hogy milyen emberek hisznek benne.

Don Marquis

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok

VEZÉRLŐPULT

Témakörök

Új hozzászólás


Regisztráció

Jelszócsere

Emailcsere


Legrégibbek

Előző 100

Előző tucat


Teljes lista


ADATOK

Kategória:

Egyéb anyagok


Létrehozó:

Leonore


Létrehozás ideje:

2007. október 2.


Utolsó hozzászólás:

2021. október 23.


NÉPSZERŰSÉG

Érdeklődés:

78968 letöltés
1497 hozzászólás


KERESÉS

Mit:Hol:

anyagok
könyvtár
fórum
kapcsolatok


[Rendben][Törlés]Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Kratom (Mitragyna speciosa)

Leonore, 2007. október 2.

Mielőtt hozzászólnál vagy új témakört nyitnál, olvasd el a DAATH fórumának irányelveit!

Kratom alapinformációk a kratominfo.50webs.com oldalon.

 
1497. NORDKOVSKY2021. október 23. 16:54
 
 
Kratom hatása alatt veszélyes füvet szívni? Próbálta már valaki?
Úgy értem kultúrált adagolás mellett, be lehet rosszulni? Azért kérdezem, mert füvet nagyon ritkán szívok, mivel sosem esik jól igazán, sőt az olyan fajtáktól, amikben kevés a cbd arány, akár be is parázok, és olyankor egyből alkoholt kell innom rá, hogy lehozzon a paráról. Az sem segít, ha előtte iszok egy kicsit, mert mindenképp szar hiába keveset szívok. Ebből kiindulva arra gondoltam, mi lenne ha enyhén bekratomozva füveznék? Úgy inkább ellazítana a fű, ahelyett hogy szorongást hozna rám? Amikor régen rendszeresen füveztem, megtanultam kezelni a hatását, és nagyon élveztem is, főleg azt hogy sokkal intenzívebb volt tőle a szex. Ezt szeretném néha napján újra megélni, de mivel csak nagy ritkán szívok, egyáltalán nem azt a kellemes érzést adja, mint régen. Egy kevés kratom változtathat ezen jó irányba? Vagy berosszulnék szerintetek a kettőtől egyszerre? Netán ártalmas következményei is lehetnek?

Szóval kevés kratomra kevés fű az milyen lenne?
Illetve még egy kérdés: ha tegyük fel ez a verzió bejönne, és következőre szintén kevés kratomra, de jó alaposan ráfüveznék, az okozhat kellemetlen meglepetéseket?
 

 
1496. gombelem2021. október 16. 10:37
 
 
Sziasztok!
Március 9-én újból és szándékom szerint végleg abbahagytam a kratomozást. Én nem tudtam megvalósítani azt a kontrollt, amit szerettem volna, túl addiktív számomra ez a szer. Így most sokkal jobb nekem és erősebb vagyok, úgyhogy nem is tervezek újabb tripet a kratommal.
 

 
1494. ppnqdd2021. február 24. 21:10
 
 
A 4 pont elég egy napra. Hagyd lecsengeni másnapig, úgy a szervezeted közel teljesen vissza fog állni. Nyilván lesz egy olyan függőség szempontja, hogy ha neked a beindulásban segít, akkor ha elhagyod, megint nehezebb lesz a napodnak ez a része. Hát ez ilyen. Hétvégén mondjuk nem iszol és akkor megint csak visszaállsz kicsit, vagy ilyesmi.
 

 
1493. gombelem2021. február 24. 18:47
 
 
Nem úgy értem, és jó, hogy emlékeztetsz rá.
Ittam délben egy könnyű kratomteát, most okosabban csináltam, mert a pályázati telefonálnivalót még előtte elintéztem. Észrevettem, hogy a kratom kicsit belassítja a gondolkodásom, kevésbé gördülékeny a beszédem tőle, úgyhogy ezt figyelembe kell vennem. Kb. 4 grammot készítettem el sok lime-mal, édesítővel. Az a helyzet, hogy remekül beindítja a napom, energikus vagyok tőle és tettrekész. Intézem a dolgaim, hatékony vagyok, nem energiátlanul punnyadok.
 

 
1492. ppnqdd2021. február 23. 22:22
 
 
Én mindig is itthon "vertem", szóval engem ez a bezártság nem visel meg, de az utóbbi néhány hétben nagyon el kezdtem érezni valami tudat alatti dolgot, hogy a fszom ki van már a téllel. Mintha elfáradtam volna, mintha minden egyes rövid nappal, hideg, nyirkos éjszakával egyre gyengébb lennék, pedig hát itt vagyok bent a gép előtt. Néhány éve volt utoljára ilyen, akkor nagyon rápörögtem a halál és a túlvilág témára és akkor kezdtem el erősen olvasgatni a salvia élményeket, meg elkezdeni összerakni a dolgokat, amiket mutat.
Szóval talán a tél, talán a félhomály, talán tényleg a covid helyzet is, ki tudja, de osztozunk a problémában.

A párkapcsolati dologra reflektálva meg: ha megvannak azok a dolgok, amiket írtál, akkor előbb-utóbb találni fogsz valakit, hiszen az energiát sugárzó emberek mellé mindig szívesen szegődnek mások..:). Ez most nem ilyen bullshit motivációs duma, ne úgy értsd!
 

 
1491. gombelem2021. február 23. 21:31
 
 
Köszi, ezekre gyúrok csakugyan!
Van rendes életem és munkám, amit szeretek (hála istennek meg is élek belőle), vannak barátaim, szóval rendben vagyok, csak már több mint egy éve home office-ban tolom, és már sok. Biciklizem és jógázom, egy ideje utóbbit persze csak itthon, ami szintén megvisel. De nem a függőségek töltik ki az életem, csak ezeket most elmondtam magamról, hogy összefüggéseiben értsd. Hogy mindig jelen voltak valamilyen formában. És hogy jó, ha éber vagyok a mindennapokban, és komolyan veszem ezeket, hogy nálam maradjon az irányítás.
Az a helyzet, hogy a bezártságot meg az egész vírusmizériát könnyebb volt és könnyebb kratommal végigcsinálni, százszor jobb és kíméletesebb más szereknél, ha ésszel használják, egyszerűen ebben az általános szívásban valami kell.
 

 
1490. ppnqdd2021. február 23. 18:35
 
 
Jól tetted, hogy felhagytál az alkohollal, de a szorongást is próbáld meg elengedni! Annyira ilyen szorongásban és önelemzésben vagy, hogy bemagyarázod magadnak, hogy függőnek kell lenned, mert csak az tudsz lenni! Mondom, építs egy napirendet, egy érdeklődési kört magadnak és szard le a múltad!
Van munkád? Tanulsz? Sportolsz? Vannak sorozatok, amiket szeretsz nézni? Youtube csatornák? Játékok, amiket szívesen játszol? Ismerőseid, akikkel dumálni tudsz?
Van házad, lakásod, albérleted, amit szépíteni tudsz? Szeretsz barkácsolni? Kertészkedni? Van állatod? Hely, ahova szeretsz kijárni? Blablabla.
Ezek az apró dolgot határoznak meg, építenek fel és tartanak össze. Ezekre gyúrj!

Mindenkinek az életében előfordulnak ilyen bizonytalanságok. Nekem is volt pár.
Nézd meg egyszer a buszon az emberek szemét meg arcát. Tuti, hogy arra jutsz majd, hogy az emberek nagy része sokkal rosszabb fizikai és pszichés állapotban vannak, mint te, csak ők nem veszik észre, meg felépítik a kis saját gondolatvilágukat.
 

 
1489. gombelem2021. február 22. 23:37
 
 
Néhány dologra ráfüggtem korábban, anyám szerint már gyerekként is függő típus voltam. Máté Gábor A sóvárgás démona c. könyvében írja, hogy minden függő mintázat mögött gyerekkori trauma, ill. elutasítás áll, és minden drog, beleértve a legálisakat is, valójában fájdalomcsillapítók, amik fizikai és lelki stressz kompenzálásául szolgálnak. Nem emlékszem, hogy gyerekként túlzottan traumatizáltak volna, persze volt egy válás meg újraházasodások, amitől lett az evészavarom, de összességében azért megúsztam a gyerekkort. Fájdalmak, betegségek később jöttek, részben én magam gerjesztettem őket, bután csináltam a dolgokat, eszköztelen voltam; csak sokára tudtam továbblépni. Az alkohol volt a legkeményebb ellenfelem, ami elég korán jött az életembe, de ebben most már három éve én állok nyerésre.

 

 
1488. ppnqdd2021. február 22. 18:43
 
 
Az a baj, hogy az életedben kialakult hiányokat semmilyen szer nem képes helyettesíteni. Így, hogy ezt írod, már értem, miért pörögtél rá annyira. Teljesen emberi dolog amúgy, hogy úgy próbálsz komplex problémáktól szabadulni, hogy teljesen ráfókuszálsz egy dologra. Én azt a szabályt vettem észre ebben, hogy minél alacsonyabb szintű, minél egybitesebb, amire rápörögsz, annál kevésbé oldódnak meg a gondok. Ha elkezded csapni magad mondjuk kratommal, az ad egy kis jó érzést (közel sincs mondjuk egy szinti antidepresszáns szedáló képességéhez), arra fókuszálsz és olyan, mintha kicsit elszállnának a problémák.
Csúnya dolgot fogok mondani, de ehelyett egy kicsit sajnos meg kell élni a szenvedést, nem menekülni belőle és nem összetörni a nyomása alatt. Az agyad, az idegrendszered, az érzelmi világod a megélés miatt szép lassan elkezd adaptálódni hozzá, aztán a belső világod egyre színesedni kezd, a kialakult hiányt különféle hobbikkal, érdeklődéssel, új ismeretségekkel, egy jó napirenddel, egy jó életritmussal kezded helyettesíteni. Megerősödsz és képes leszel továbblépni. De ehhez tényleg az kell, hogy ne az egyik gödörből a másikba ess bele.
Ha eljutsz erre a pontra, az sem fog nagy gondot okozni, ha néha elkortyolsz egy kratom teát, hiszen az egész nem az életcélod, a fókuszpontod lesz, csak egy mellékes plusz.
 

 
1487. gombelem2021. február 22. 14:28
 
 
Tengervizes orrsprayt használok és szájvizezek sokat.
Szerintem nem érzelmi alapú ellenpropagandát folytattam, hanem pusztán leírtam a tapasztalataimat, valóban felhívva a figyelmet a veszélyekre.
Amúgy ma megint nagyon-nagyon szeretnék a G betűs boltba menni. Padlón vagyok, nemrég szakítottam. Azt hiszem, hogy a ráfüggés mértékét jelentősen befolyásolja a lelkiállapot, az élethelyzet, amiben használják. Én szeretetpótlékként akarom most használni, ami nem jó. De részben szeretetpótlékként használtam 2020-ban is.
 

 
1486. ppnqdd2021. február 21. 18:33
 
 
Amúgy ha COVID-osnak érzed magad, akkor mindent tegyél meg a felső légutaid kitakarításáért: orrba többszöri víz felszívás, kifújás, torok gargarizálás gyógynövénnyel, vagy öblögető szerekkel, inhalálás, ACC stb. Az olvastam, hogy szinte mindig a felső légútból terjed lefele és van egy időtartam, amíg különféle orrspray-kkel (ez az orvosi megoldás), meg stb. kitakarítható.

Ez amúgy más megfázásos vírusokra is igaz.
 

Kapcsolódó beszámolók / Daath (1 írás)

Goloka: A pillanat örökkévalósága (2009)

Keresés e témakörben:

|< Legrégibbek  << Előző 100 < Előző tucat  Teljes lista 


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!