DAATH

A nyüzsgés nem cselekvés.

Ernest Miller Hemingway

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok

VEZÉRLŐPULT

Témakörök

Új hozzászólás


Regisztráció

Jelszócsere

Emailcsere


Legrégibbek

Előző 100

Előző tucat


Teljes lista


ADATOK

Kategória:

Egyéb anyagok


Létrehozó:

Leonore


Létrehozás ideje:

2007. október 2.


Utolsó hozzászólás:

2021. április 15.


NÉPSZERŰSÉG

Érdeklődés:

78622 letöltés
1495 hozzászólás


KERESÉS

Mit:Hol:

anyagok
könyvtár
fórum
kapcsolatok


[Rendben][Törlés]Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Kratom (Mitragyna speciosa)

Leonore, 2007. október 2.

Mielőtt hozzászólnál vagy új témakört nyitnál, olvasd el a DAATH fórumának irányelveit!

Kratom alapinformációk a kratominfo.50webs.com oldalon.

 
1494. ppnqdd2021. február 24. 21:10
 
 
A 4 pont elég egy napra. Hagyd lecsengeni másnapig, úgy a szervezeted közel teljesen vissza fog állni. Nyilván lesz egy olyan függőség szempontja, hogy ha neked a beindulásban segít, akkor ha elhagyod, megint nehezebb lesz a napodnak ez a része. Hát ez ilyen. Hétvégén mondjuk nem iszol és akkor megint csak visszaállsz kicsit, vagy ilyesmi.
 

 
1493. gombelem2021. február 24. 18:47
 
 
Nem úgy értem, és jó, hogy emlékeztetsz rá.
Ittam délben egy könnyű kratomteát, most okosabban csináltam, mert a pályázati telefonálnivalót még előtte elintéztem. Észrevettem, hogy a kratom kicsit belassítja a gondolkodásom, kevésbé gördülékeny a beszédem tőle, úgyhogy ezt figyelembe kell vennem. Kb. 4 grammot készítettem el sok lime-mal, édesítővel. Az a helyzet, hogy remekül beindítja a napom, energikus vagyok tőle és tettrekész. Intézem a dolgaim, hatékony vagyok, nem energiátlanul punnyadok.
 

 
1492. ppnqdd2021. február 23. 22:22
 
 
Én mindig is itthon "vertem", szóval engem ez a bezártság nem visel meg, de az utóbbi néhány hétben nagyon el kezdtem érezni valami tudat alatti dolgot, hogy a fszom ki van már a téllel. Mintha elfáradtam volna, mintha minden egyes rövid nappal, hideg, nyirkos éjszakával egyre gyengébb lennék, pedig hát itt vagyok bent a gép előtt. Néhány éve volt utoljára ilyen, akkor nagyon rápörögtem a halál és a túlvilág témára és akkor kezdtem el erősen olvasgatni a salvia élményeket, meg elkezdeni összerakni a dolgokat, amiket mutat.
Szóval talán a tél, talán a félhomály, talán tényleg a covid helyzet is, ki tudja, de osztozunk a problémában.

A párkapcsolati dologra reflektálva meg: ha megvannak azok a dolgok, amiket írtál, akkor előbb-utóbb találni fogsz valakit, hiszen az energiát sugárzó emberek mellé mindig szívesen szegődnek mások..:). Ez most nem ilyen bullshit motivációs duma, ne úgy értsd!
 

 
1491. gombelem2021. február 23. 21:31
 
 
Köszi, ezekre gyúrok csakugyan!
Van rendes életem és munkám, amit szeretek (hála istennek meg is élek belőle), vannak barátaim, szóval rendben vagyok, csak már több mint egy éve home office-ban tolom, és már sok. Biciklizem és jógázom, egy ideje utóbbit persze csak itthon, ami szintén megvisel. De nem a függőségek töltik ki az életem, csak ezeket most elmondtam magamról, hogy összefüggéseiben értsd. Hogy mindig jelen voltak valamilyen formában. És hogy jó, ha éber vagyok a mindennapokban, és komolyan veszem ezeket, hogy nálam maradjon az irányítás.
Az a helyzet, hogy a bezártságot meg az egész vírusmizériát könnyebb volt és könnyebb kratommal végigcsinálni, százszor jobb és kíméletesebb más szereknél, ha ésszel használják, egyszerűen ebben az általános szívásban valami kell.
 

 
1490. ppnqdd2021. február 23. 18:35
 
 
Jól tetted, hogy felhagytál az alkohollal, de a szorongást is próbáld meg elengedni! Annyira ilyen szorongásban és önelemzésben vagy, hogy bemagyarázod magadnak, hogy függőnek kell lenned, mert csak az tudsz lenni! Mondom, építs egy napirendet, egy érdeklődési kört magadnak és szard le a múltad!
Van munkád? Tanulsz? Sportolsz? Vannak sorozatok, amiket szeretsz nézni? Youtube csatornák? Játékok, amiket szívesen játszol? Ismerőseid, akikkel dumálni tudsz?
Van házad, lakásod, albérleted, amit szépíteni tudsz? Szeretsz barkácsolni? Kertészkedni? Van állatod? Hely, ahova szeretsz kijárni? Blablabla.
Ezek az apró dolgot határoznak meg, építenek fel és tartanak össze. Ezekre gyúrj!

Mindenkinek az életében előfordulnak ilyen bizonytalanságok. Nekem is volt pár.
Nézd meg egyszer a buszon az emberek szemét meg arcát. Tuti, hogy arra jutsz majd, hogy az emberek nagy része sokkal rosszabb fizikai és pszichés állapotban vannak, mint te, csak ők nem veszik észre, meg felépítik a kis saját gondolatvilágukat.
 

 
1489. gombelem2021. február 22. 23:37
 
 
Néhány dologra ráfüggtem korábban, anyám szerint már gyerekként is függő típus voltam. Máté Gábor A sóvárgás démona c. könyvében írja, hogy minden függő mintázat mögött gyerekkori trauma, ill. elutasítás áll, és minden drog, beleértve a legálisakat is, valójában fájdalomcsillapítók, amik fizikai és lelki stressz kompenzálásául szolgálnak. Nem emlékszem, hogy gyerekként túlzottan traumatizáltak volna, persze volt egy válás meg újraházasodások, amitől lett az evészavarom, de összességében azért megúsztam a gyerekkort. Fájdalmak, betegségek később jöttek, részben én magam gerjesztettem őket, bután csináltam a dolgokat, eszköztelen voltam; csak sokára tudtam továbblépni. Az alkohol volt a legkeményebb ellenfelem, ami elég korán jött az életembe, de ebben most már három éve én állok nyerésre.

 

 
1488. ppnqdd2021. február 22. 18:43
 
 
Az a baj, hogy az életedben kialakult hiányokat semmilyen szer nem képes helyettesíteni. Így, hogy ezt írod, már értem, miért pörögtél rá annyira. Teljesen emberi dolog amúgy, hogy úgy próbálsz komplex problémáktól szabadulni, hogy teljesen ráfókuszálsz egy dologra. Én azt a szabályt vettem észre ebben, hogy minél alacsonyabb szintű, minél egybitesebb, amire rápörögsz, annál kevésbé oldódnak meg a gondok. Ha elkezded csapni magad mondjuk kratommal, az ad egy kis jó érzést (közel sincs mondjuk egy szinti antidepresszáns szedáló képességéhez), arra fókuszálsz és olyan, mintha kicsit elszállnának a problémák.
Csúnya dolgot fogok mondani, de ehelyett egy kicsit sajnos meg kell élni a szenvedést, nem menekülni belőle és nem összetörni a nyomása alatt. Az agyad, az idegrendszered, az érzelmi világod a megélés miatt szép lassan elkezd adaptálódni hozzá, aztán a belső világod egyre színesedni kezd, a kialakult hiányt különféle hobbikkal, érdeklődéssel, új ismeretségekkel, egy jó napirenddel, egy jó életritmussal kezded helyettesíteni. Megerősödsz és képes leszel továbblépni. De ehhez tényleg az kell, hogy ne az egyik gödörből a másikba ess bele.
Ha eljutsz erre a pontra, az sem fog nagy gondot okozni, ha néha elkortyolsz egy kratom teát, hiszen az egész nem az életcélod, a fókuszpontod lesz, csak egy mellékes plusz.
 

 
1487. gombelem2021. február 22. 14:28
 
 
Tengervizes orrsprayt használok és szájvizezek sokat.
Szerintem nem érzelmi alapú ellenpropagandát folytattam, hanem pusztán leírtam a tapasztalataimat, valóban felhívva a figyelmet a veszélyekre.
Amúgy ma megint nagyon-nagyon szeretnék a G betűs boltba menni. Padlón vagyok, nemrég szakítottam. Azt hiszem, hogy a ráfüggés mértékét jelentősen befolyásolja a lelkiállapot, az élethelyzet, amiben használják. Én szeretetpótlékként akarom most használni, ami nem jó. De részben szeretetpótlékként használtam 2020-ban is.
 

 
1486. ppnqdd2021. február 21. 18:33
 
 
Amúgy ha COVID-osnak érzed magad, akkor mindent tegyél meg a felső légutaid kitakarításáért: orrba többszöri víz felszívás, kifújás, torok gargarizálás gyógynövénnyel, vagy öblögető szerekkel, inhalálás, ACC stb. Az olvastam, hogy szinte mindig a felső légútból terjed lefele és van egy időtartam, amíg különféle orrspray-kkel (ez az orvosi megoldás), meg stb. kitakarítható.

Ez amúgy más megfázásos vírusokra is igaz.
 

 
1485. ppnqdd2021. február 21. 18:11
 
 
A stílus miatt bocsánatot kérek, de a mondandót fenntartom. Egyszerűen személyiségbeli és elképzelésbeli különbség van köztünk, kator pedig kb. az ellentétem.
Én élőben is, és az utóbbi időben itt is rövid, ötletszerű felvetéseket dobok be, amiket mindenki saját belátása szerint használhat fel, szeretek vitázni, ellenérvelni, akár anyázás szintig is, ha azzal tudom megvédeni az álláspontomat.

Én a kratom betiltása ellen és a növény "laza", rekreációs, esetleg nagyon enyhén terápiás felhasználás mellett vagyok és ehhez sok éves tapasztalatom is van, ennek ellenére szerintem sosem írtam hosszú, érzelmeket kiváltó monológokat a csodálatos hatásai mellett.

Ha valaki elkezdi ezt csinálni az ellenkező irányban, tehát ilyen érzelmes negatív leírásokkal operálni, akkor mivel az emberek kb. 2/3-a feeler személyiségű, ezért ezekre a leírásokra fognak ráizgulni.

Tehát mivel én ilyeneket nem írok, de a topic-ban elkezdenek megjelenni az ilyen gondolatfolyamos monológok, amik a leírás stílusa miatt gyakorlatilag kizárják a vita lehetőségét, ezért az egyetlen lehetőségem az, hogy bizonyos szintű trollkodással elkezdem kirugdosni az írót abból az állapotból, hogy a saját gondolataiba, tetteibe, megállapításaiba legyen szerelmes és az olvasókat is próbálom kilendíteni az érzelmi alapú átélésből a logikus elemző gondolkodás irányába terelni.

Egyébként az életben is mindig össze szoktam veszni az olyan emberekkel, akik úgy dobnak fel egy story-t, érvet, döntést, stb., hogy az már csak közlés, nem vitára bocsátás, hiszen a vita már a közlőben korábban eldőlt.
Amikor ennek csak egy kicsit meglátom a jelét, azonnal befeszülök és én meg odafosom a saját véleményem, aztán lezárom, mert egy olyan vitából nem jöhetsz ki nyertesen, ami valamilyen szinten a másik fél meggyőzéséről szólna, de a másik fél erre nem kíváncsi.
 

 
1484. gombelem2021. február 21. 16:46
 
 
Igen, megihatnék egyet-egyet, csak ha lenne itthon, akkor nem tudnék megállni heti kettőnél, de háromnál se. Ez a gond. Számomra addiktív ez a motyó. Azt tervezem, hogy mivel egy évig használtam, most egy évig nem használom, aztán majd meglátjuk. Nekem rosszabb volt, mint amilyen jó napi használat mellett.
Nem akartam a leugatásomra reflektálni, egyrészt mivel már végigolvastam korábban a fórumot, és nagyjából tudtam, hogy ez várható, nem lepett meg, de azt is, hogy majd továbblendülsz magadtól. De másrészt, ha már így szóba hoztad, egy bocsánatkérést elfogadnék, és Kator is. Igen, képes vagyok a párbeszédre, de ez már az elején is így volt. Mindössze hasznosnak tartottam az elvonási szakaszt itt dokumentálni, mert ilyen még nem volt, és másnak hasznos lehet, ettől nem fogják betiltani a csodás kratomot.
Mostanra egyébként (12. nap) már nem hiányzik a tea. Viszont lehet, hogy tényleg kovidos vagyok, mert izomfájdalmak és iszonyú energiátlanság tört rám újból.

 

Kapcsolódó beszámolók / Daath (1 írás)

Goloka: A pillanat örökkévalósága (2009)

Keresés e témakörben:

|< Legrégibbek  << Előző 100 < Előző tucat  Teljes lista 


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!