DAATH

Nincs veszedelmesebb tunyaság, mint az, amelyik munkálkodik.

Eötvös József

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok

VEZÉRLŐPULT

Témakörök

Új hozzászólás


Regisztráció

Jelszócsere

Emailcsere


Legrégibbek

Előző 100

Előző tucat


Teljes lista


ADATOK

Kategória:

Egyéb anyagok


Létrehozó:

Leonore


Létrehozás ideje:

2007. október 2.


Utolsó hozzászólás:

2022. május 16.


NÉPSZERŰSÉG

Érdeklődés:

80443 letöltés
1525 hozzászólás


KERESÉS

Mit:Hol:

anyagok
könyvtár
fórum
kapcsolatok


[Rendben][Törlés]Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Kratom (Mitragyna speciosa)

Leonore, 2007. október 2.

Mielőtt hozzászólnál vagy új témakört nyitnál, olvasd el a DAATH fórumának irányelveit!

Kratom alapinformációk a kratominfo.50webs.com oldalon.

 
1525. ppnqdd2022. május 16. 02:41
 
 
Olvastad, hogy korábban javasoltam a citromot, ami szerintem a legjobb választás erre a célra?
A masszív cukortöltet, amit beviszel a szörppel, nekem nem tűnik túl egészségesnek.
 

 
1524. NORDKOVSKY2022. május 7. 18:34
 
 
Közérdekű közlemény!

Kitapasztaltam az immár végleges, tuti kratom receptet, amitől nem ragad a torkodon, és simán le lehet húzni egyszerre.

Korábban írtam már hogy szörpöt öntök bele, mert úgy kevésbé ragad a torkomon, és kevésbé vált ki öklendezést. Ezen kívül rájöttem, ha minimum fél órát hagyom állni, jelentősen megpuhul a "homok" és simán lecsúszik a torkon, persze ehhez elengedhetetlen a jó sok szörp. Kb annyit öntök a 2-3 deci kratomos vízbe, mintha egy liter vizet akarnék vele megízesíteni. Ráadásul egy fokkal erősebben is hat így. Persze kell utána inni pár korty üdítőt vagy valamit, meg pár falat chips elveszi az utóízét. Amúgy én egy baromi púpos evőkanálnyit szoktam elkeverni a kb 3 deci vízzel, és szörppel még ez a sok adag is simán lecsúszik mint a pinty.
 

 
1523. NORDKOVSKY2022. április 12. 22:16
 
 
Ja meg az alap, hogy rendesen elkeverni csak úgy lehet ha a pohár oldalához préselgetem sokáig különben nem issza be a víz.

Jó utazást!
 

 
1522. NORDKOVSKY2022. április 12. 22:13
 
 
Hasznos praktika!

Ha jó sok tömény szörpöt öntesz a kratomhoz, sokkal könnyebben csúszik. Kevésbé akad fönn a torkomon. Simán lehúzom egyszerre a két-három deci vízben elkevert púpos evőkanál cuccot. Persze kell kéznél legyen valami üdítő amivel azonnal ráöblítek utána, mert a vége felé már jön az öklendezés, viszont ha nem teszek bele szörpöt, már pár korty után öklendezek. pár falat chips is jól jön mert azonnal elveszi az undorító utóízét. Szerintem a szörp talán a folyadék ph értékétt is jó irányba változtatja azért csúszik könnyedén vagy fene tudja. Mindenesetre ez a legtutibb recept amit fél év alatt kikisérleteztem. Ennél semmi nem jobb.
 

 
1521. NORDKOVSKY2022. március 26. 22:52
 
 
Van valakinek tapasztalata azzal kapcsolatban, hogy a kratom segített feldolgozni, bátrabban szembenézni, és a hatása elmúltával is maradandóan túllépni pl. egy traumán? Vagy szerelmi csalódás, esetleg egy szeretted halála. Vagy bármi hasonló. Kisebb nagyobb sérelmek. Vagy pusztán pszichoterápiás beszélgetéshez alkamazni. Mert valamennyire enyhíti a testi lelki fájdalmakat, de vajon amit elrendezel magadban a hatása alatt, az tartósan megmarad benned? Vagy csupán feledni segít a bánatot ideig óráig?
 

 
1520. NORDKOVSKY2022. január 10. 02:18
 
 
Szerintetek okozhat vesekövet eme áldott szent növényünk? Nem mintha napi szinten használnám, de ki tudja mit okoz ha éveken át heti egyszer kétszer használom. Abból kiindulva hogy olyan mintha homokot innánk, vajon az lerakódik a vesében? Szomorú hogy semmi tudományos kutatás nem folyik erről a növényről, legalább is én nem találok a neten. Pedig valóságos csodaszer lehetne az orvostudománynak. Persze akkor kevesebb tramadolon meg xanaxon tudna nyerészkedni a gyógyszeripar. A múltkor pl. Rohadt náthás voltam és semmi nem használt (a whisky se) de egy kz evés kratom teljesen megszüntette a fájdalmaimat, sőt még az orrváladékom is teljesen abbamaradz 10 órára meg a köhögés inger. Elképesztő mit tud. Végén még betiltják mert jót tesz az embereknek. Lehetne pl. kivonni a hatóanyagokat külön külön, és akkor tudnánk szabályozni, hogy na most csak nyugit akarok, mostcsak eufóriát, most csak pörgést. Mert ha jól tudom 3 fő hatóanyag van benne amiknek az aránya változó a fajtákban, de mindegyikben van mindegyikből valamennyi, ezért vegyes a hatása mindegyiknek, igaz egyikben ez dominál másikban az.
 

 
1519. NORDKOVSKY2021. december 29. 17:06
 
 
Bár nem ide tartozik, de kék lótusz tapasztalataitok vannak? Olvastam hogy a fűhöz hasonlítják, de vajon tényleg ennyire hatásos vagy csak kb mint egy citromfű tea? Gomoán nincs jó ideje. Máshonnan meg nem tudok rendelni mert nagyon kacifántos külföldi ceremónia. Addig is amíg reméljük újra lesz a gomoán, gondoltam megérdeklődöm tőletek mit tudtok a használatáról. Állítólag valami gyantát ki lehet préselni belőle és azt kell elszívni, de olvastam olyat is hogy nagyon sok kell belőle, ezért érdemesebb teának megcsinálni.
 

 
1518. NORDKOVSKY2021. december 8. 23:04
 
 
Azon elmélkedem, ha már fogyasztjuk eme csodálatos szert, a működését is szeretném megismerni, de nincs igazán infó a neten ezzel kapcsolatban. Ti mire tippeltek, illetve tudtok e valamit?

Azt vettem észre hogy a white-ok nagyobb dózisban se szedálnak le annyira mint a redek. De vajon miért van így? Állítólag ezek és a greenek tartalmazzák a legtöbb hatóanyagot, és ha abból indulunk ki hogy a kratom nagy dózisban leszedál, akkor ezeknek ebben az esetben jobban kéne szedálniuk mint a redeknek. Én azt gyanítom hogy abban lehet a különbség hogy a kétféle hatóanyagot más- más arányban tartalmazzák, és ez okozza az eltérő hatást. Lehet hogy a mitragin meg a hidroxi mitragin vagy mifene, különböző hatásúak. Talán az egyik pörgetősebb, a másik meg szedánsabb
 

 
1517. Fekete Mágus2021. november 27. 09:53
 
 
NORDKOVSKY
Hát én jó alvó vagyok. A kratomnál sokkal durvább szereken is elalszok.
Viszont ez alapján akkor azt mondanám neked, hogy ne idd ilyen 3 óra után.
 

 
1516. ppnqdd2021. november 27. 04:29
 
 
NORDKOVSKY, a vörös fajtákra menj rá, ha pihenni szeretnél! Lehet a dózis is túl nagy, amit használsz.
 

 
1515. NORDKOVSKY2021. november 26. 22:47
 
 
Ti hogy alszotok kratomtól? Én éjjel 2-3 körül szoktam elaludni, ehhez szoktam hozzá a munkámból kifolyólag, viszont kratomtól csak forgolódok reggel 5-6 ig akkor is ha éjjel 11 kor iszom, akkor is ha 9 kor, és akkor is ha már jóval korábban pl este 6 kor iszom. Érdekes. Talán ha éjfél és 1 között innám hogy a csúcs addigra essen amikor el szoktam aludni, akkor úgy nagyobb az esély elaludnom vagy még később re tolódna ki az elalvás?
 

 
1514. Fekete Mágus2021. november 26. 11:49
 
 
ppnqdd

Hát jó, én elhiszem hogy a zöld teában van a több koffein. Viszont mégsem úgy érezni.
A feketéből ha többet csinálok teának, azt szinte azonnal beérzem. A zöldnél meg szinte nem érzek semmit, viszont ha este iszom akkor érzem hogy nehezebb tőle elaludni (tehát a háttérben mégiscsak van valami).

Jól írtad :) Erre tippeltem én is, hogy azért lehet ez - mert más a felszívódása.

Viszont akkor a kratommal is hasonló lehet a helyzet. A vörös akkor azért másabb kicsit, mert másképp szívódik fel. Bár a kratomnál eddig nem tapasztaltam akkora eltérést a zöld/vörös között (de lehet ez azért volt, mert nem 1 fajtát próbáltam).
Persze a kratom amúgy is érzékeny növény. Sokszor 2 egymás utáni nap, is más lehet ugyanaz a fajta, mert ott sokmindentől-sokminden függ (pl gyomortartalom, tolerancia, stb).
Minden esetre érdekes ez az egész. Főleg hogy sokáig azt hittem ezek külön kratom fajták. Most meg kiderült hogy a színekkel csak szórakoztak velünk :D
 

Kapcsolódó beszámolók / Daath (1 írás)

Goloka: A pillanat örökkévalósága (2009)

Keresés e témakörben:

|< Legrégibbek  << Előző 100 < Előző tucat  Teljes lista 


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!