DAATH

Csak addig vagyunk szigorúak mások iránt, míg magunkat nem ismerjük.

Eötvös József

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok

VEZÉRLŐPULT

Témakörök

Új hozzászólás


Regisztráció

Jelszócsere

Emailcsere


Legrégibbek

Előző tucat


Teljes lista


ADATOK

Kategória:

Gyakorlat


Létrehozó:

dj30


Létrehozás ideje:

2007. november 25.


Utolsó hozzászólás:

2010. szeptember 8.


NÉPSZERŰSÉG

Érdeklődés:

9751 letöltés
90 hozzászólás


KERESÉS

Mit:



Hol:

anyagok
könyvtár
fórum
kapcsolatok


[Rendben][Törlés]



Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Alvásmegvonás

dj30, 2007. november 25.

Mielőtt hozzászólnál vagy új témakört nyitnál, olvasd el a DAATH fórumának irányelveit!

 
90. spirit2010. szeptember 8. 18:54
 
 
Reagálva!:)
 

 
89. the end2010. szeptember 8. 15:41
 
 
hanaura, nézz egy ímélt légyszi :)
 

 
88. spirit2010. szeptember 6. 00:22
 
 
Általános fáradtság lehet a test alacsony energiaszintje miatt, túl sok alvás miatt is.
Az ayurvéda lapján van olyan testtípus akinek abszolút nem jó a napközbeni alvás, másnak igen.

A rossz közérzet, kiszáradás is egyfajta szimptóma, a levegő és az éter túlműködése, ebben az esetben érdemes megnézni hogy ÁLTALÁNOSSÁGBAN eleget iszol-e, stb.

Az energetizáló dolgokkal szerintem az a baj, hogy ha a test erőszintje általánosan lenn van, akkor ideig-óráig hatnak, a mozgás ebből a szempontból jobb, és még energetizál is.
Mondjuk mozgás és vitaminok az elég jó páros.
 

 
87. deeptrip2010. szeptember 1. 22:48
 
 
Én van, hogy az asztalra borulva alszom. :D Úgy is lehet, de magában hordozza azt, hogy nem fogsz 3-4 órát aludni és frissen beleébredni az estébe. Tanórákon is bevállt, van amikor nem lehet mást tenni... xD

Amúgy holtpontnak hívják ezt a jelenséget. Túl lehet lendülni rajta, de otthon egyedül egy székben ülve unatkozva nehéz lesz.

Másik lehetőség hogy eszik valami energetizálót az ember. Hogy kit mi energetizál az változhat, engem pl. kefír frissít, de édes dolgokat is jó tolni mert pörgetnek, a megolvadt csokis fagyitól volt már nevetési kényszerem is trippen, ezt többen alátámaszthatják. :D
 

 
86. majesty2010. szeptember 1. 20:48
 
 
Nekem is pont így van délutáni alvásból ha felébredek még álmosabb vagyok és legalább kell még egy félóra-óra míg tényleg kivánszorgok az ágyból.
A baj ezzel, hogy este meg nem tudok időben lefeküdni, hogy kialudjam magam mivel délután aludtam tehát reggel fáradtként kelek, suliban nem tudok figyelni és haza megyek megint beoffolodok. Mint egy ördögi körforgás :)
 

 
85. the end2010. szeptember 1. 20:28
 
 
ez nálam is sok problémát okozott... még akkor is, amikor megemeltem az alvás adagot.
ráadásul én a délutáni alvás után általában még fáradtabban, kiszáradt szájjal ébredek, alig tudom összeszedni magam...

de ha meg nem dőlök le, akkor meg egyszerűen a fejemet sem tudom megtartani :D
ameddig van erőd, gyorsan igyál egy matét vagy kávét (de szerintem mate simán elég)...

nekem nem mindig van, mert gyakran nem is érzem magam álmosnak, aztán ahogy leülök az ágyra tanulni annyira elálmosodom, hogy már fel se tudok kelni :D szar ügy az biztos
 

 
84. deeptrip2010. szeptember 1. 17:19
 
 
majesty ilyen nekem is szokott lenni, szerintem normális jelenség! Vagy aludj nagyon rövid időt (20-30 perc) vagy menj el mozogni. Esetleg egy tea vagy kávé, ha az segít. Ha sikerült fennmaradni az még sajna nem garantálja azt, hogy nem alszol be tanulás közben. :))
 

 
83. majesty2010. szeptember 1. 17:00
 
 
Iskola időben általában 7-8 órákat szoktam aludni nem tudom, hogy ennyinek elég kéne lennie. De a problémám az, hogy amikor haza jövök suli után 14-15 óra körül iszonyat fáradt vagyok és egyből az ágyba dőlök és alszok.
Lényegében ezen szeretnék változtatni, hogy ne alvás legyen a délutáni programom hanem mondjuk tanulás.

Szerintetek hogyan tudok ezen változtatni? Vitaminok? Vagy este még többet kéne aludnom?
 

 
82. CHI-A.D2010. július 20. 11:09
 
 
ez kimaradt: hajnalban is csak a szabad levegőn.
 

 
81. CHI-A.D2010. július 20. 11:01
 
 
Nekem személy szerint ha nem használok semmit és úgy nem alszok semmit, akkor a 3ik napra már elég furcsa dolgok jelentkeznek: izgatottság néha különös hallások stb..


Volt hogy 8napig folyton ment gyors, akkor csak egyetlen kellemetlen mellékhatás volt, hogy a vége felé mikor nagyobb levegőt vettem szúrás érzés ment a fogaimba leggyakrabban hajnalban.
 

 
80. Audiofly2010. május 31. 22:59
 
 
Járt már valaki úgy hogy 4-5 nap alvásmegvonás után azt képzelte, hogy arról beszélgetnek a körülötte lévő emberek, amiről akarja hogy beszéljenek, meg hogy valami titokzatos lény figyeli minden lépését. Nálam volt ilyen pl. még középsulis osztály kiránuláskor amikor 4 napig kész voltam és nem aludtam semmit:)
 

 
79. canu2010. május 30. 11:59
 
 
fúúú hát ez egy fajta megnyugás,nem is terhelő....végülis mindenki számára elérhető dolog ha elég kitartó.a lényeg hogy a légzésük ilyenkor egyre jobban lelassul,mintha aludnának vagy még lassabban és hosszabban lélegezzenek.ilyenkor az ember inkább olyan mint egy szobor,növény,tárgy.megtanulják magukat annyira uralni hogy nem vesznek tudomást a külvilágról,a belső késztetéseikről...az elvonult szerzeteseknek amúgyis csak egy adott időpontban szabad étkezniük,szóval a szervezetük hozzá van szokva ahhoz hogy nem eszik. az egész buddhista tanítás alapja az hogy van szenvedés,a szenvedésnek oka van(a szenvedés oka a vágy),a szenvedésnek van vége,és a szenvedés végét jelentő út....ezt az utat kell nap mint nap gyakorolni,helyes beszéd,szemlélet(.........) és végül a helyes elmélyedés,meditálás!
szóval ez az úgymond alvásmegvonás,ha jobban belegondolsz nem is alvásmegvonás,hiszen nem fárasztó,mi több "tisztább látást" ,"éberebb gondolkodást ad". azért csinálják hogy megvilágosodjanak,na persze ez nem csak ennyiből áll,nem mintha olyan könnyű lenne ezt csinálni...gondolj bele ha ülsz egy idő után el kezd fájni a gerinced,izegsz-mozogsz,mozgatni akarod a nyakat stb....de hát épp ezt tanulták meg kontrollálni magukban.tudomást vvesznek ezekről a vágyakról...(hiszen az is egyfajta vágy pl.felállsz és átmész egy másik szobába,vágyakozol egy másik állapotra)....és átgondolják ezeket ,majd fölülkerekednek rajtuk.

"mintha egy ember gyorsan menne, és eszébe jutna:"Miért menjek gyorsan?Mehetek lassan is", és lassan menne. Ekkor eszébe jutna: "Miért menjek lassan? Meg is állhatok", és megállna. Ekkor eszébe jutna: "Miért álljak? Le is ülhetek", és leülne. Ekkor eszébe jutna: "Miért üljek? Le is fekhetek", és lefeküdne."

vagyis uralkodik a gondolatok menetének útján.
és persze még valami "ne higgyünk hanem lássunk.a hit nem jelenti azt hogy értek és belátok valamit":):))
 

Keresés e témakörben:

|< Legrégibbek  < Előző tucat  Teljes lista 


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!