DAATH

Jobb gyertyát gyújtani, mint átkozni a sötétséget.

Kínai közmondás

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok

VEZÉRLŐPULT

Témakörök

Új hozzászólás


Regisztráció

Jelszócsere

Emailcsere


Legrégibbek

Előző tucat


Teljes lista


ADATOK

Kategória:

Pszichedelikumok


Létrehozó:

Grishtee


Létrehozás ideje:

2003. március 4.


Utolsó hozzászólás:

2018. november 27.


NÉPSZERŰSÉG

Érdeklődés:

53782 letöltés
862 hozzászólás


KERESÉS

Mit:Hol:

anyagok
könyvtár
fórum
kapcsolatok


[Rendben][Törlés]Felmérés: Online teszt az iskolai drogmegelőzésről (magyar)
Felmérés: DMT entity encounter study (angol)
Felmérés: Personality, Substance Use, and Microdosing (angol)
Felmérés: Global Ayahuasca Project (angol)


Hawaii törpe

Grishtee, 2003. március 4.

Mielőtt hozzászólnál vagy új témakört nyitnál, olvasd el a DAATH fórumának irányelveit!

LSA tartalmú növények részletes információi az Anyagismertetőkben találhatók.

 
862. gardenofeden12002018. november 27. 01:40
 
 
ppnqdd: Először is szeretném leszögezni hogy egyáltalán nem támogatom a hajnalka rágás cselekményét. Azt a borzalmasan gyomorforgató ízt nem szeretném még egyszer az életben érezni, olyan mintha még az agyam is ki akarna hányódni tőle.

A vitával kapcsolatban pedig: Az elmélet és a bonyolult összefüggések egyáltalán nem egymásnak ellentmondó dolgok. Ha valamiért mégse egyezik, az annyit jelent hogy szar az elmélet és újat kell alkotni, vagy nem a szituációnak megfelelő elméletet alkalmaztuk. Az emberi test elképesztően komplex, de az emberi agy, és képesség a megértésére is nagyon fejlett, így igaz hogy nagyon sok tudományos álláspontot kell még megalkotni, de a már megalkotott és bizonyított elméletek száma is csillagászati.

A gyomorsav nem igazán roncsolja a cellulózt, egy nagyon picit esetleg. Azért mert a hosszú egyenesláncú molekulák egymás mellé simulva erős hidrogénkötésekkel (molekulánként százas-ezres nagyságrendben) egy olyan mátrixot alkotnak amikhez az enzimek nem férnek hozzá rendesen. (Ellentétben az azonos monomerekből felépülő glikogénnel) Az enzimek koncentrációja pici, a cellulóz pedig nem oldódik, ezért a reaktánsok nagyon ritkán találkoznak, emiatt a reakciósebesség nagyon pici. Olyannyira hogy makroszkópikusan gyakorlatilag állónak tekinthető. A sósav önmagában meg mégannyira sem roncsolja, nem tud glikozidos kötést hasítani, mert a klorid nem eléggé nukleofil. A bromid már igen, HBr oldatban szépen hasadnak.

A kioldódás mechanizmusa a diffúzió a magát vízzel megszívó rostokon keresztül. Funfact: az LSD bélyeg papír lévén ugyanúgy cellulózból van. Abból is szépen kioldódik nyelv alatt a cumó, diffúzió által. Másik funfact: a növények sejtfala is legnagyobb részt cellulóz, és azon keresztül is átáramlanak az anyagok. Körülbelül 4nm-es méretig diffundálnak szabadon, és az LSA ebbe bőven beleesik, de az enzimek, egyéb fehérjék, egyéb makromolekulák és szupramolekuláris szerveződések nem.

A savnak a gyomorban egyáltalán nem az a lényege hogy felpuhítja és roncsolja a "megevett dolgok falát", azért van ott a sav, mert a pepszin és más emésztőenzimek ezen a pH-n aktívak, és mert a fehérjék denaturálódnak ezen a pH-n és jobban hozzáférhetőek a peptidkötéseik.(Abban az esetben ha a "megevett dolgok fala" fehérjéből van akkor végülis igazad van)

Szerintem hasonló lesz a szilárdsága a vízben és a sósavban áztatott cellulóznak, de erre egyáltalán nem elfogadható vizsgálati módszer az hogy ki mennyire trippel be (se nem reprodukálható, se nem mérhető objektíven) Viszont szívesen megcsinálom hogy keresek két nagyon hasonló cellulóz rostot, beáztatom őket a megfelelő anyagba, majd megmérem a szakítószilárdságukat. Azt is vállalnám hogy megmérni a hajnalkából kioldódott LSA koncentrációt sósavba és vízbe, de ahhoz elég komoly műszerek kellenének amik nincsenek nekem.
A cellulóz emésztése valamilyen kis szinten amúgy megtörténik, de a vastagbélben, az ott lakó anaerob baktériumok által. (A teheneknek pl sokkal kiterjedtebb ilyen szimbióta baktériumflórájuk van és ezért laknak jól a fű legelészéssel)

Ja és amúgy nem azzal vitatkozok, hogy szar szublinguálisan hajnalkázni, az ízt leszámítva se hatékony a nagyon nagy növényi tömeg és térfogat miatt, csak az erre adott magyarázatodat nem tudtam elfogadni.
 

 
861. ppnqdd2018. november 26. 23:28
 
 
gardenofeden1200, okos arcnak tűnsz, de szerintem kicsit túltolod a tudományosságot. A tudomány amúgy jó dolog, ne érts félre, de szeretem néha jobb a józan paraszti észt alkalmazni, főleg olyan területeken, ahol a fizikai meg a kémia törvényei bonyolult összefüggésekben vannak jelen nem a tiszta elméleti szinten->emberi test.

Fogsz k gramm darált hawaii bébirózsa magot, aminél a mag váza valami cellulóz rost és a hatóanyag pedig ebben van. Beleteszed 100ml nyálba, aminek a ph-ja nem szélsőséges viszont van benne néhány alap emésztőenzim.
És mellé beleteszed 100ml olyan sósavba, mint ami a gyomrodban van.
Azt ugye te sem gondolod komolyan, hogy a két anyagban fél óra múlva a cellulóz rostok szilárdsága ugyanaz lesz.
Ne vicceljünk már. Ha ez így lenne, akkor nem lenne szükségünk a gyomrunkban sósavra, elég lenne mindent csak jól megrágnunk.
A gyomorsavnak pont az a lényege, hogy felpuhítja, szétroncsolja a megevett dolgoknak a falát, hogy a tápanyag felszívódhasson belőlük. Ehhez egyáltalán nincs szükség arra, hogy a gyomorsav jó oldószere legyen az adott anyagnak, elég ha csak a roncsoló munkát elvégzi.

Amúgy meg oké, legyen úgy, ahogy mondjátok, akkor produkáljatok rágcsálással egy ugyanolyan intenzitású tripet, mint amilyen intenzitású a gyomros fogyasztásnál jelentkezik. Szóljon, ha valakinek sikerült. De nem 15-szörös mennyiséggel!
 

 
860. gardenofeden12002018. november 25. 22:35
 
 
folyt.: A másik probléma, az indol gyűrű, ő sunyiban egyben egy énamin is, és ő meg pont ráfele sózná mindenkire az elektronjait, imin csoportot alakítva ki, majd
savkatalízis hatására felbomlik a gyűrű egy amin és egy aldehid csoportra. A klórnak ez a kedvenc bulija, mert a vízben egyensúlyban jelen van elemi klórként, sósavként és hipoklórossavként is (diszproporcionálódás). Az elemi klór szépen elveszi az elektront, becsatlakozik a béta szénre és a kettőskötés meg feltolódik a nitrogénre, a savak meg katalizálják a gyűrűfelnyílást. Ez azért nem észrevehető az egyszerű triptaminoknál, mert azokat több tíz milligrammos mennyiségben használjuk, a lizergamidokat meg száz mikrogramm körül, ezért abból egy kicsike fogyás is nagy százalékot jelent. Mondanom sem kell hogy az iminné alakult illetve a felnyílt gyűrűjű lizergamid sem pszichoaktív.

Aztán van neki egy kettőskötése ami az indolgyűrűvel konjugált, ez ha gerjesztődik fény által, nagyszerűen betámadja valami nukleofil, pl víz, és szintén elveszíti a hatását. Végül de nem utolsó sorban az amid képes hidrolizálni, aminra/ammóniára és lizergsavra, ami szintén nem pszichoaktív.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy az amid szubsztitúciója, hogy LSA, LSD, LSP, satöbbi, nincs jelentős hatással a stabilitásra, mert a lizergsav vázban vannak a részek amik törékennyé teszik a molekulát. Márpedig mindenki tudja hogy megfelelő körülmények között az LSD évekig eltartható, és azt akarom kihozni ebből hogy az LSA is.

A másik kérdés, a gyomor szükségessége: az LSA két féleképp vihető oldatba: viszonylag apoláris oldószerrel szabadbázisként, ez sehogysem áll fent, a másik: vízzel sóként. A nyál és a vér pH-ja is kicsivel 7 fölött szokott lenni, leginkább 7,4 körül. A lizergamidok savasságát nem befolyásolja jelentősen az amid nitrogén szubsztituense (a piperidin nitrogén a meghatározó), ezért az LSD pKa-jával számolok, mert azt meg is lehet találni.
a pKa-ja 7,8.
pKb=14-pKa=6,2.
lg([LSDion]*[OH-]/[LSDszabad])=-6,2.
([LSDion]*[OH-]/[LSDszabad]) = 6,3E-7,
pOH=14-pH=6,6, [OH-]=10^-pOH=2,51E-7.
6,3E-7/2,51E-7=2,5
2,5/(2,5+1)=0,8
Tehát az anyag 80%-a könnyedén és gyorsan felszívódó és a vérben és minden testnedvben jól oldódó ion formájában van jelen, akár nyálba, akár vérbe kerül. A vízben jól oldódó ionok szépen szétdiffundálnak a vérben ezzel a helyi koncentrációjuk csökken és az egyensúly helyreállásához további szabad molekulák alakulnak ionokká, és az egész szépen felszívódik, pillanatok alatt.

A gyomor a cellulózzal nem csinál semmit amit bármilyen más víz alapú nedv ne tenne, se a sav, se az enzimek nem bontják, emésztetlenül távozik az emésztőcsatornából (természetesen, hiszen rost). Megszívja magát vízzel és megduzzad, de ugyan azok a hatások érik mint a nyálban, amivel több (nagyon alacsony ph és másfajta enzimek), azok nem kezdenek vele semmit. Pont ezért, amiért a vázzal nem igazán történik semmi az emésztés folyamán, a legfontosabb felszívódást kontrolláló tulajdonság a szemcseméret, minél finomabbra őrlöd, annál gyorsabban és teljesebben szívódik fel, legyen az akár gyomor, akár nyál.
 

 
859. gardenofeden12002018. november 25. 22:28
 
 
Purple Floyd: Az LSA nem emeli a szerotonin szintet, hanem "csak" agonistája a szerotonin 2A receptornak. Ennek a szelektivitásnak köszönhető a pszichedelikus élmény, a szerotonin is hat erre a receptorra természetesen, de az az összes többire is, így jóval azelőtt hogy trip szintet érnél el, a többi mellékhatás kellemetlenné és veszélyessé teszi a szintjének a további növelését. A potens szerotonin felszabadítószer hírében álló MDMA valóban az, de mellette bónuszba ugyanúgy 5HT2A agonista is, mint a "tiszta pszichedelikumok". Az olyan anyagok amik csak szerotonin felszabadítók, vagy visszavételgátlók, jellemzően nem okoznak tripet, mint pl a mefedron, 4FA, kokain, SSRI-k.

ppnqdd: A kivonatolt LSA bevált forma a tripelésre. Igazából instabil nem egy anyag lehet, hanem egy rendszer, aminek a része a vizsgált anyagon kívül jelenlévő többi anyag, hőmérséklet, nyomás, sugárzások és erőterek. Aztán ha megállapításra kerül, hogy a rendszer instabil, tehát termodinamikailag nem kedvező a jelenlegi állapota, akkor meg kell vizsgálni kinetikailag is ami a reakciósebességgel foglalkozik. Két jelző közül valamelyikkel illetjük: inert, vagy labilis. Ezek nem egzakt fogalmak, aszerint használjuk őket hogy milyen időtartamról gondolkodunk, de az inert azt jelenti hogy olyan lassan alakul át hogy az időtartam végére se lesz számottevő a konverzió, a labilis pedig ennek ellentetjét. Egy szemléletes példa: A szén allotrópjai közül a földfelszíni körülmények között a grafit a termodinamikailag stabil, a gyémánt pedig instabil. Egy bizonyos idő múlva a legdrágább legszebb gyémántból is közönséges ceruzabél lesz. Csakhogy a gyémánt igen inert, és ez a bizonyos idő több tíz milliárd év múlva lesz. Mindezzel csak azt akarom mondani, hogy megtanuljuk hogy a lizergsav-amidok instabil anyagok, de ez nem jelenti azt hogy pillanatok alatt elbomlanak. Egy megfelelő kivonatolás után, alkoholos oldatban mélyhűtve hetek múlva is hatásos az LSA, kis veszteséggel. Ellenben közvetlen napfénynek kitéve órák alatt megsemmisül. Szóval mindig a rendszert kell nézni mert anyag magában nem is létezik.

A lizergsav-amidok instabilitásáról: Az instabilitásuk az alap lizergsav váz szerkezete miatt van. Egyrészt, van két királis szénatomjuk, egy a karboxamid csoport alfa szene, egy pedig az amin nitrogén alfa szene. Mindkettőn található egy hidrogén, melynek elektronját mindkettő szomszédos csoport "szeretné elkobozni". Ezek a csoportok, az amin és a karboxil/karboxamid szeretik a közelükben a sok elektront és a kevés atommagot, magyarul minden vágyuk hogy a szomszédjuk egy konjugált kettős kötés, egy aromás rendszer, vagy egy anion legyen. Ezért azok a hidrogének savas karakterűek. És úgy vannak vele az elektronszívó csoportok, hogy ha a hegy nem megy Mohamedhez... akkor a hidrogén megy egy szomszédos szénatomra, hogy amin eredetileg volt az kettőskötést alakíthasson ki, vagy a proton leadódik az oldatba otthagyva egy elektront. Ez egy egyensúlyi folyamat, oda-vissza lejátszódik, a környezeti állapotjelzők szerinti mértékben. Csakhogy, ha elveszíti egyik ligandumát a szénatom, akkor a kiralitása megszűnik, majd hiába játszódik le a reakció visszafelé is, és kerül vissza a helyére a hidrogén, már nem lesz optikailag tiszta anyag, hanem racemizálódik, a fele az eredeti molekula enantiomerpárjává alakul, ami sajnos nem pszichoaktív (de ugyanazokat az enzimeket foglalja le mint az eredeti molekula, így meghosszabbítja a hatásidőtartamot és növeli az intenzitást).
 

 
858. ppnqdd2018. november 25. 02:41
 
 
Oké, akkor rágcsáld sokat őket.
 

 
857. gombasz2018. november 23. 18:32
 
 
PurpleFloyd írtam egy mailt , légyszi nézd meg
 

 
856. Purple Floyd2018. november 23. 14:50
 
 
Szia!
Nem igazán sikerült kiábrándítanod, az LSA felszívódásához nincs szükség emésztésre, ahogyan a SalvinorinA esetében sincs(salvia levelek rágása, kiköpés), és még bőven lehetne sorolni.
 

 
855. ppnqdd2018. november 22. 22:11
 
 
Sajnálom, hogy ki kell ábrándítsalak, de a növényi alapú pszichoaktívumoknál az orális a megfelelő beviteli mód, mivel emésztés szükséges hozzá. Ha jobban átgondolod, ez teljesen kézenfekvő, mivel csak a gyomor tudja kinyerni a kemény cellulóz rostokból a hatóanyagot.
Ezt nem mondom 100%-ra, de mintha még azt is olvastam volna, hogy még a kivonatolt LSA is instabil / nem pszichoaktív / gyorsan lebontod, ami ugyancsak azt bizonyítja, hogy a teljes mag bevitelére szükség van a megfelelő hatáshoz.

Jó igen, tudom, van egy-két növényi alapú, amiknél a szívás is szóba jöhet, de az intenzitás miatt én sose játszottam ilyesmivel.

Persze hivatalosan a legjobb, ha nem pszichoaktivizálod magad :).
 

 
854. gombasz2018. november 18. 20:10
 
 
Szia!
Dobnal nekem egy üzit ?
Lenne pár kérdésem. ????
 

 
853. Purple Floyd2018. november 13. 09:06
 
 
Set & Setting:
Megszokott otthoni környezet, viszonylag nyugodt, kiegyensúlyozott álapotban, egyedül.

T-60min reggeli kávé cukorral.

T00 éhgyomorra 1db lecsiszolt, apró darabokra zúzott HBWR mag, nyelv alá helyezve.

T+30min Sikereült fél órán át a számban tartani, majd kiköptem és alaposan kiöblítettem a számat. Pupilla ellenőrzés: semmi különös.

T+45min Enyhe eufória, The Doors-t hallgatva folytatódott az érzés emelkedése, a zene hangzása nem sokat változott nem nőtt a térhatása a várt mértékben. Hirtelen megéheztem, úgyhogy ettem egy keveset. Az ízek terén semmi különöset nem éreztem, de jólesett enni.Pupilla ellenőrzés: mintha nagyobbak lennének, de fény hatására összehúzódnak hamar.

T+60min A zene hangulata jobban magával ragadott mint általában, éreztem a Doors
sámánisztikus jellegét, kedvem támadt táncolni is rá, ekkor nevettem is magamon egyet, kicsit energikusabbá is váltam ekkor. Pupilla ellenőrzés: enyhén de észlelhetően tágabb, lassabb összehúzódás.
Ez az a pont ahol elérte a hatás a maximumot úgyéreztem akár egy laza trip is lehet belőle hiszen csak 1óra telt el. Jókedv, energia, teljes kontroláltság mellett. Vizuális hatás: a fények, tükröződések enyhe erősödése, ami a szerotonin szint finom emelkedésére utalhat, azonban ez nagyon gyengén mutatkozott, egy erős Kanna sokkal jobban előhozza ezt a hatást, a színek felerősödése is csak épphogy megmutatkozni látszott, ha nem placebo volt. Becsuktam a szemem hátha jelentkezik némi CEV, de semmi.

Kicsit melegem lett, talán a testhőmérsékletem megemelkedett egy picit (legközelebb mérnifogom).
Kinéztem az ablakon és látva a szép tájat, parkos fás területet a lehullott vöröses őszi
levélzettel, kedvem támadt sétálni egyet.
Azonban sok ottohoni teendőm volt még, de valahogy azokhoz is több kedvem volt mint általában, így hozzá is láttam, csináltam amit elterveztem, megállás nélkül, közben szólt a zene.

-T+2h semmi változás, inkább a hatás enyhülése történt ami összességében épphogy, de azért átlépte a placebo hatás szintet. A jókedv enyhébb mértékben de megmaradt, az energizáltságszinte egész nap tartott, egyértelmű ÖNBIZALOMNÖVEKEDÉSsel párosulva + jobban tudtam összpontosítani.
Puppillák: újra normálisnak tűnnek.

-T+6h ittam egy kávét ami most kicsit jobban pörgetett mint általában.
A nap hátralevő részében magabiztosabb, szókimondóbb, energikusabb voltam.
Este gond nélkül elaludtam.

Másnap a megszokotthoz képest változatlanul ébredtem.
 

 
852. Purple Floyd2018. november 13. 09:01
 
 

Sziasztok Fórumtársak!

30 éves vagyok, és régóta érdekelnek a pszichedelikumok, igaz eddig éveken kersztül csak
elméleti szinten foglalkoztam velük, (Daath, Erowid, Shroomery,DMT-Nexus, Reddit,
PsychedSubstance,The Drug Classroom, A.Hofmann, Móró Levente, Frecska Ede, Alexander
Shulgin,Hamilton Morris,Rick Strassman,Terence McKenna, Stanislav Grof írások és
előadások), rengeteg beszámolót és szakirodalmat elolvasva próbáltam kialakítani valamiféle
összképet, hogy majd ha eljön a nap tudjam mit miért és hogyan teszek.
Tapasztalatom eddig csak kannabisszal volt alkalom adtán, igaz én pszichedelikumként tekintek
rá inkább mint élvezeti szerként.
Kannát gyakran használok, amolyan kúraszerűen pár hétig, utána pár hét szünetet tartok,
nekem nagyon bevállt mint szorongáscsökkentő, antidepresszáns, és stimuláló/motiváló szer.
Tapasztalataim szerint a gondosan érlelt fajta a legjobb erre a célra, nyelv alá szórva por alakban.

Nemrég eldöntöttem, hogy a HBWR-mag lesz az első klasszikus pszichedelikum amit
kipróbálok.
Rendeltem 100db magot , a hawaii-n szüretelt fajtából, ami álítólag sokkal jobb mint az afrikai.

Sok jót olvastam pszichedelikumok mikrodózisu használatáról, ezért úgydöntöttem kis adaggal
kezdek énis. Mivel a legtöbben 0.3-1 magot javasoltak lenyelve, én 1 maggal csináltam, de nem lenyelve, hanem összezúzva nyelv alá szórva( ennél a módszernél átlagosan 1.5-2X több anyag szükséges a leírt tapasztalatok alapján). A nyelv alá helyezős módszer sokaknál teljesen kizárta a hányinger és hasi görcsök kialakulását magasabb dózisoknál is, ezért maradok ennél.
Összezúzás előtt csiszolópapírral lecsiszoltam a külsejét míg fényes nem lett, eltávoítva ezzel a bolyhokat. Sokan teljesen lehámozzák a külső burkot, nekem nem sikerült, ezért ezt a megoldást választottam.
 

 
851. scnartic2018. április 8. 20:48
 
 
Sziasztok,
28 éves vagyok, és az elmúlt egy hónapban kezdtem el kipróbálni különböző szereket. Egy tapasztaltabb ismerősöm ajánlására a hétvégén kipróbáltam a HBWR fractal magokat a G betűs boltból. Az ismerősöm figyelmeztetett, hogy elég erős lehet, de mivel intenzív élményt kerestem, így az ismerőssel együtt 4-4 maggal kezdtünk. Mivel gyengének találtam a hatást, 3,5 órával később újabb 1 majd egy óra múlva még 1 (tehát összesen 6) magot ettem meg. Az élmény összességében jó volt, viszont még így is kevésnek éreztem. Az ismerősömmel ellentétben semmilyen negatív mellékhatást (rosszullét, hasfájás stb.) nem éreztem, mentálisan sem volt megterhelő. Az ismerősöm (aki a magok terén tapasztalt) szerint a magok jók voltak és a tőlük elvárható hatást nyújtották. Ezek után azt tervezem, hogy tovább növelem az adagolást egy újabb tripp alkalmával, de az ismerősöm szerint ez nem jó ötlet, mivel szerinte nagyobb mennyiség sem adná azt a hatást, amit várok.

Valaki próbálta már a fractal magokat nagyobb mennyiségben?
Milyen kockázatokkal járna, ha növelném az adagolást?
Rendszeres (heti 1X) használat mellett hosszútávon jelentkezhetnek valamilyen nem várt mellékhatások?
 

Kapcsolódó beszámolók / Daath (5 írás)

Goloka: LSA, szeretet, időtorzulás (2009)

Gurgolya: LSA tanítás (2009)

Lavate las manos: A telhetetlenség ára (2014)

Lavate las manos: A pokol tornácán (2014)

Thomas: Meggondolatlanság (2011)


Kapcsolódó beszámolók / külföldi (fordítások) (1 írás)

Azathoth: Őrület: A kontroll elvesztésétől való félelem (2009)

Keresés e témakörben:

|< Legrégibbek  < Előző tucat  Teljes lista 


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH nem hoz létre saját csoportoldalakat a közösségi hálókon.