DAATH

A sajtószabadság is csak azoké, akiké a sajtó.

Abbott Joseph Liebling

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok

VEZÉRLŐPULT

Témakörök

Új hozzászólás


Regisztráció

Jelszócsere

Emailcsere


Legrégibbek

Előző 100

Előző tucat


Teljes lista


ADATOK

Kategória:

Pszichedelikumok


Létrehozó:

fenyő


Létrehozás ideje:

2006. február 1.


Utolsó hozzászólás:

2018. június 14.


NÉPSZERŰSÉG

Érdeklődés:

60330 letöltés
1125 hozzászólás


KERESÉS

Mit:Hol:

anyagok
könyvtár
fórum
kapcsolatok


[Rendben][Törlés]Felmérés: Personality, Substance Use, and Microdosing (angol)
Felmérés: Global Ayahuasca Project (angol)


Ayahuasca

fenyő, 2006. február 1.

Mielőtt hozzászólnál vagy új témakört nyitnál, olvasd el a DAATH fórumának irányelveit!

DMT témájú alapinformációk az Anyagismertetőkben,
egyéb beszélgetés a DMT-topicban,
a MAO-gátlókról pedig a saját témakörükben találhatók.

 
1125. pedromagi2018. június 14. 09:24
 
 
dani869:
Úgy tudtam hogy a benzodiazepineket veszélyes mao-gátlókkal kombinálni de nem találtam még pontos forrást ez ügyben, megkérdezzük majd Gént mi a szakmai állásfoglalás ebben, az biztos hogy én lebeszéltem mindenkit eddig arról hogy ha ilyeneket szed akkor Ayával kísérletezzen bárhol is a világban.
Egyébként pár éve megkeresett egy úriember pont ilyen feltételekkel, ő úgy vállalta be Hollandiában a ceremóniát hogy előtte 1 hétig letette valahogy a rivotrillt,, de egyik élménye sem volt túl rózsás, és sajnos a leszokásban sem segített neki (gyakorlatilag semmi értelme nem volt az egésznek), végül a Mulungu volt ami meghozta neki a sikert, fokozatosan letudta tenni vele a rivotrillt, de ez nem derül ki a kérdésedből hogy meg is szeretnél-e szabadulni ettől a gyógyszertől vagy csak szeretnél egy "aya-trippet".
A "rendes" Ayahuasca-ceremónia nagyon kevés dolgot tolerál, nem véletlenül zajlk előtte hagyományosan több hetes célzott diéta és még így se biztos hogy meg lesz az áttörés elsőre-másodikra.
 

 
1124. s1c0r4x2018. június 13. 09:55
 
 
Rivotrillal, és más clonazepam hatóanyagú szerekkel összeveszik. AKár keményen is. Hasonló depresszióhoz köthető gyógyszerek közül max a fluoxetin tartalmú szereket tudom elképzelni. Ezekkel mind megélésem is volt még évekkel ezelőtt, aztán az Ayahuasca meggyógyított, 10 éve nem szedem egyiket sem. Több szertartásom volt. Lehet vannak persze újabb gyógyszerek, nem naprakész a tudásom. Rivotrillal konkrétan két Ayahuasca élményem volt. A világ széttöredezik, hullámzó hatásmechanizmus, szinte 10 perces intervallumokban repít a mennybe és a pokolba. Azt érzed sosincs vége, elfáradsz. Próbálod megnyugtatni magad hogy ez csak egy trip, erre azt érzed, hogy kezd leállni a légzésed. Nem játék. Ezt a rettenetes helyzetet nem az Ayahuasca idézi elő. Amikor valaki Ayahuascát iszik, olyan, mint mikor egy gyógyítót hív be. Egy nagyon erős gyógyítót. Az emberek 99%-a meg van róla győződve, hogy erősebb, mint az Aya, én is meg voltam. :) Ez a Medicine a kezdeti vicceskedős vizuálok után rá fog térni arra a részre, hogy komolyan vedd. Egy erősebb élmény alatt két dolgot szokott közölni. Az első, hogy ő az erősebb. Addig fogsz vele közdeni, míg meg nem érted, ezt Ha ez két nap, akkor kettő. A másik dolog, amit közöl, hogy gyógyítani jött.Jószándékkal jött. Rivotril és testvérei úgy működnek, hogy ő jönne gyógyítani, aminek szerves része, ha nem az egész gyógyítási mechanizmus alavető pillére egyfajta felébredés, felébresztés. Miért iszom, eszem, szedek gyógyszereket, szar az életem, szar a kapcsolatom, stb. Az okot keresi meg, nem elaltat, inkább jelenlétbe rak. Rámutat kőkeményen sokszor és késsel keretezi be lelkedben az okot. LEszarja az érveidet. Nem érdekli, ki vagy, hogy milyen meséket gyártottál erre arra a dologra, amiért nem vagy boldog. Ezért ilyen az életed. Szavai annyira erősek sokakban, hogy még hetekkel később is visszangzik a lélekben.

A gyógyszer, legyen az ópiát, vagy más pedig inkább elaltat, megnyugtat. Képzelj el egy ajtót, amin az alapvető fájdalmad, az alapvető sérülésed történt anno. Az Ayahuasca érezhetően ugyanezen az ajtón jön be. Az ópiátok, vagy konkrétan a clonazepan tartalmú szerek az ajtót szűkítik. Mintha nyomná Aya alatt olyankor bentről valaki az ajtót kifelé, az Aya meg jönne be. ÉS akkor elérkezik egy pont, amikor a két anyag, saját képzetemben a két szellemi hatalmasság összeveszik. Az egyik altatni akar, jó ez így., hányd ki a gecibe, szabadulj meg tőle, de hiába hánysz A másik ordít, hogy kelj fel, ébredj fel. Ez egy rohadt helyzet tud lenni. :)

Mit tudsz tenni? Leépíteném szélsőségesen a gyógyszert arra az időre. Már előtte egy héttel letenném, vagy ha ez nem megy, drasztikusan csökkenteném. Opcionális lehet ahogy fentebb írtam, a fluoxetin tartalmú szerek alkalmazása. Erről mindenképp érdemes orvossal konzultálni előtte, mert a MAO gátlás és a szerotonin módosító anyagok használata egyszerre papíron szintén csúnyaságokat képes létrehozni. Tehát ez a része sem játék, de tapasztalatom szerint sokkal könnyebb volt anno.
 

 
1123. s1c0r4x2018. június 13. 09:51
 
 

Ahogy itt a Daathon rengeteg tripleírás tartalmazza, javaslom még a szertartás előtt a mindenféle peres dolgok, haragosokkal, sárga csekkekkel, elintézetlen dolgokkal kapcsolatos aktív foglalkozást, rendrakást kint és bent. Amennyire a lehetőségek engedik, tedd rendbe a dolgaidat előtte. Ha a táplálkozásra is picit odafigyelsz, az mint felvételin a nyelvvizsga, exra pont tud lenni. Fontos még a sámán, vagy sitter személye. Ha nem értesz a főzéshez, érdemes körültekintően eljárni itt is, és beszámolókat olvasni.

Sok ember sokféle véleményét hallgasd meg, az enyém se mérvadó. Légy tájékozott. A magam részéről azt gondolom, hogy az Ayahuasca egy lehetőség. Az emberek, akik életét megváltoztatta, visszatekintve tényleg egy gyógyulási folyamaton mentek át, és kézzel fogható eredményeket, de kőkemény harcokat is fel tudtak mutatni. Magad döntöd el, hogy mennyi potenciált raksz bele. Hogy "egynek jó" élményként kelsz fel másnap, vagy hogy elkezdesz felébredni. Üdv. O
 

 
1122. dani8692018. június 4. 11:17
 
 
Sziasztok
Évek óta szedek , napi 2-6 mg rivotrilt. Részt szeretnék venni egy ayahuasca szertartáson. "ütheti"-e egymást a két szer? lehet-e valami komoly probléma? Eddig senkitől nem kaptam erre egyértelmű választ. Tiltólistán elvileg nincs....
 

 
1121. pedromagi2018. május 5. 18:11
 
 
"szolgáltató" :DDD
Egyébiránt szolgáltatótól függ... Érdemes mindent előre megkérdezni ne ott derüljön ki hogy 200 euroért kevesebb élményed lesz mint egy közepes cigitől... :)))
 

 
1120. tibcsoka2018. április 11. 23:45
 
 
Sziasztok
Ha voltatok ilyen ayahuasca ceremónián akkor többször is adnak aya tartalmú italt inni ahányszor akarod -ahányszor kell avagy csak egy vagy két alkalommal adnak ? Ebben különböznek vajon a szolgáltatók?
 

 
1119. pedromagi2018. április 8. 16:32
 
 
tesztfox:
Mint minden pszichedelikumnál, az Ayával is érdemes fokozatosan emelni a dózist, ugyanis így derül ki hogy az egyén miképp reagálja-tolerálja az élményt, elég nagy eltérések vannak, olyan is előfordul hogy ugyanaz a mennyiség valakinél nem okoz semmit, míg a másiknak hyperdurva élményt okoz. Ellenben sokan egyből nagy élményre várnak, ők fejest ugranak a dolgokba (én is ilyen voltam), ha kellő a felkészültség/szakértelem/tapasztalat és van guide akkor belehet vállalni szerintem, mert így is sokan csalódottak amikor elsőre nem történik igazán megfogható dolog, vagy olyan amiről olvastak valami weboldalon (:O) csak enyhe simogatás vagy hányogatás. A több napos elvonulásoknak az a lényege részben hogy jobban összeszoknak a jelenlévők, épül a bizalom a vezetők-résztvevők között stb. stb. így esélyesen jobban és tisztábban tudnak elmélyülni az élményben, mélyebb dolgokat tudnak feltárni, a feldolgozásra/visszatérésre van elég idő és így tovább. Azt viszont nem árt tudni hogy egy teljes Ayahuasca élmény annyira lehengerlő/felkavaró hogy utána jó eséllyel nem szeretne a user megint hozzányúlni jó ideig ameddig fel nem dolgozta a megtapasztalt dolgokat, ez lehet hónapok vagy akár évek. Ezentúl lehet rekreációs/terápiás céllal is használni gyakrabban, vagy kihasználva B.Caapi (vagy P.Harmala) ill. egyéb hozzáadott mesternövények valós gyógyító tulajdonságait, ilyenkor nem érdemes nagy mennyiségű DMT-t belejuttatni hogy ne terheljük szegény agysejtjeinket ultraerős vizuállal rendszeresen, ugyanis tapasztalatom szerint ennek semmi értelme, hogy miért az már egy másik téma. Tehát összességében amit írtál az működik és jó útnak tartom... Súlyosabb betegségek kezelése és komolyabb terápia az meg megint egy másik téma..
 

 
1118. s1c0r4x2018. április 4. 21:19
 
 
A sámánok többnyire óvatosak okkal. Egy vadidegen, sosem látott ember, ki tudja honnét jött, mit szed esetleg vagy épp milyen halálos kórból szeretne meggyógyulni? Aki már főzésre adja a fejét, többnyire tudja, mit rak a kondérba. Sokan számolnak be egyfajta hívásról is ami némelyeknél fél-egy évente van, de akadnak sűrűbb hívások is. Az egyénileg fogyasztók ezért többnyire sokkal jobban kiművelték magukat a témában. Igen ritka az oylan Ayahuasca fogyasztó, aki pár év alatt nem műveli ki magát a témában. Nem csak növényekre, de gyakorlatilag alkaloid szinten tudják sokan hogy mit főznek. Ezért lehet talán különválasztani a sámános business vonalat, és a saját főzetet. Ez utóbbit legtöbbször lényegesen alaposabb felkészülés, a környezet és elme tisztítása és készítése is jellemzi igen gyakran. Ezért bátrabbak talán némelyek.
 

 
1117. tesztfox2018. április 3. 22:07
 
 
"Köszönöm, azokon már túl vagyok." :)

Az érdekelne, hogy több alkalmas terápiát szoktatok-e csinálni? A legtöbb beszámoló 1 bizonyos élményről szól, azonban, ha jól emlékszem több helyen is 2-3 napos ceremóniákat tartanak, ahol több alkalommal fogyasztják az italt.
Mi a véleményetek arról, ha valaki két naposra tervezi az élményt (legalábbis ezt a fő részét), az első alkalommal kisebb adaggal, eme finomabb ismerkedés után pedig másnap a normál adaggal? Esetleg első fogyasztóknak?
 

 
1116. Yeti19972018. március 20. 16:55
 
 
Tudom, hogy egy kicsit gyerekesnek hangzom. De tényleg érzem a hívást. A szándékaim nem csak "have fun" alapúak. Nem is sérülést akarok meggyógyítani, hanem valami méllyel akarok találkozni. Valami istenivel. Persze ez is gyerekesnek hangzik, és nem nektek akarom bebizonyítani, egyszerűen csak úgy érzem, hogy bele kell most ebbe ugrani, és előtte beszélni azokkal akik tudják, hogy miért és min megyek át. Ezért is írok ide, és nagyon örülök annak is hogy szembesítve vagyok, tényleg értékelem, lehetőséget ad még jobban reflektálni mielőtt nekivágok. De akkor is nekivágok, érted ugye? :-) lesz segítségem, és megtettem a legtöbbet amit egyedül meg tudtam, de innen már csak az van vissza, hogy nyugalom, meditáció, és injection. Meg addig egy kis várakozás, hogy jobban lecsillapodjon a vágyakozó énem. Love
 

 
1115. ppnqdd2018. március 20. 06:57
 
 
Yeti1997, kicsit azt érzem a szövegezésedből, hogy túl nagy a lendület és nincs meg még az a szükséges fordulat, ami az érdeklődés-pörgés-hype-ból a kimért felismerésbe vezet. Szerintem lassíts kicsit, mielőtt valami rossz élménybe futsz ekkora lendülettel. Ezek a szerek az élet kontextusában nem úgy működnek, mint ahogy érzem, hogy gondolod.
 

 
1114. Yeti19972018. március 19. 09:23
 
 
Kedves ppnqdd!
Köszönöm, azokon már túl vagyok. Érdekes élmény volt mindkettő, talán a Hajni jobban tetszett, annak ellenére (vagy pont amiatt), hogy kevés vizuál és egy jó "cleansing" társult hozzá. A gombával is próbálkoztam, de az sem pontosan az volt amit kerestem. Szeretnék valami természetes vizuált, mivel a kémiában nem bízom annyira. Most a zsálya következik, a teán pedig csak gondolkodtam, de tartok attól hogy valamit elrontok a felkészülés közben, ezért nem állok neki. Megfogadom a tanácsot, és próbálok valami kapcsolatot építeni... Amit viszont olvastam hogy ha DMT biztonságosan akkor Yopo vagy DMT pipában. Az előbbivel próbálkozom majd, mivel a második nehezen beszerezhető... Nem kezdő kezdő vagyok, hanem inkább újrakezdő, egy pár év óta most éreztem először a hívást, úgyhogy újra lemerülök magamba, van mit feldolgozni...
 

Kapcsolódó beszámolók / Daath (1 írás)

Droidpeople: Út a valódi Énem megismeréséhez (2013)

Keresés e témakörben:

|< Legrégibbek  << Előző 100 < Előző tucat  Teljes lista 


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH nem hoz létre saját csoportoldalakat a közösségi hálókon.